Doručovanie - rakúska pošta

maja2233
9. mar 2022

Dobry den, vie mi niekto prosim poradit s akym dorucovatelom zasielok -balik spolupracuje rakuska posta? (Slovenska posta nedorucuje baliky od rakuskej posty). Mam sledovacie cislo, ale stale sa neviem dopatrat kto mi ho doruci ☹ dakujem.

sono2
9. mar 2022

A keď si zadaš číslo? Čo ti vyskočí?
Zadaj ho v post.at

sovica
9. mar 2022

A kto Ti povedal, že SP nedoručuje balíky od AT pošty? Keď sme posielali balík z DE cez poštu, tak na SK ho doručila SP. Keď sme posielali cez kuriéra, tak kuriérska služba. Ak máš sledovacie číslo, tak tam by Ti aj malo písať, kde sa balík nachádza.

maja2233
autor
9. mar 2022

@sovica na infolinke SP mi povedali, ze nemaju zlmluvu na dorucenie balikov s AT postou. Ked zadam sledovacie cislo do tracking vyhladavania AT posty, uz dva dni mi ukazuje ze je na SK ale ziaden iny pohyb :-

maja2233
autor
9. mar 2022

@sono2 vyskoci mi, ze je u nas v meste balik, ale dva dni ziaden pohyb. ☹ najhorsie je, ze odosielatel tam nedal ziaden kontakt na mna, takze vobec ma kurier nebude kontaktovat. A ano zadala som ho v At post, len vdaka tomu viem ze je v meste u nas na sk, len zial netusim u koho, v akej dopravnej spolocnost ☹

luccija
9. mar 2022

@maja2233 podľa mňa ho dajú na poštu a príde Ti domov žltý lístok, keď tam nie je kontakt na teba
Ako mu ho mohli zobrať na pošte bez všetkých údajov?

benoite
9. mar 2022

Ahoj, ja som mala ten isty problem. Mne ale na infolinke SP povedali na zaklade sledovacieho cisla komu mam zavolat. Skus zavolat iny den na infolinku, mozno niekto skusenejsi bude vediet. U mna bol nakoniec u Slovak parcel service, mozes rovno aj im zavolat.

lusyyy36
9. mar 2022

@luccija bez akých všetkých údajov? U nas v AT to nefunguje,ze ti kuriér zavolá. Tel.cisla sa na poste nedávajú a ani kuriérske služby ich nevyžadujú a ak áno tak qj tak ti nik nezavola. Bud si doma alebo nie a pre balík si musíš potom osobne

lusyyy36
9. mar 2022

@maja2233 ja ked som posielala z qt na sk tak zakaždým doručili sk posta

luccija
9. mar 2022

@lusyyy36 aha tak možno náhoda mne posielala kamoška z AT a bolo tam všetko aj číslo som myslela, že to vždy...
A tiež si myslím, že to nosí slov.posta

lusyyy36
9. mar 2022

@luccija tak to asi tam navyše dopísal dobrovoľne. A inak som posielala uz aj z at na sk a číslo som nepísala ani nikto nepýtal, aj mne to bolo divne keď sms sa tu presťahovali,ze kuriér nevolá a nik nepýta číslo ale uz som si zvykla...teda zvykla...dosť to vie nasrať,keď si musíš ísť pre 10kg balik osobne a nemáš ako

sono2
9. mar 2022

@maja2233 to ti príde pripadne môžeš ísť do tvojej pošty a opýtať sa
Presne. Telefón je zbytočný

brembo
9. mar 2022

@maja2233 slovenská pošta má neprestajné problémi s doručovaním a spracuvaním zahraničných zásielok. Velmy často sa balík odovzdá inej doručovatelskej službe. Mne vela balíkov išlo cez zásielkovnu. Musíš počkat,nech ta kontaktuju emailom alebo sms.

maja2233
autor
9. mar 2022

Dakujem vam zeny za ochotu. Ten balik ma pre mna hodnotu (moralnu), tak preto som si chcela pozistovat. Ok tak teraz uz len cakat 🙂

benoite
9. mar 2022

@maja2233 urcite necakaj, ja som cakala a nic. Takto som prisla o 2 baliky. Volaj do tam co som ti napisala, oni vedia urcit, ci je balik u nich. Mne uz len povedali, ze ho poslali spat, lebo ho nevedeli dorucit.

luccija
9. mar 2022

@lusyyy36 áno asi je tak zvyknutá od nas

chadkroeger
9. mar 2022

@maja2233 je do DPD. Aspoň u mna to bolo. Kamaratka poslala balik z rakuskej posty a na slovenskej poste o nom nic nevedeli, po 3 dnoch nervov a zistovania som ho nakoniec objavila v DPD.

sovica
9. mar 2022

@maja2233 Ja by som nečakala. Išla by som najprv priamo na poštu, nech skúsia pozrieť podľa podacieho čísla, prípadne ak vieš, ako bol balík zabalený, tak by som opísala, čo majú hľadať. Ak nie je na pošte, obvolala by som kuriérske spoločnosti. Veľa šťastia, nech máš balík čo najskôr doma🎁 a daj nám potom vedieť, kde bol😉

chadkroeger
9. mar 2022

Ospravedlňujem sa, nie DPD ale Slovák Parcel 🙂

maja2233
autor
9. mar 2022

Caute, takze po dlhej "patracke" mi maju zajtra balik dorucovat. Dufam... ale vdaka vasim tipom som ho nasla. Nakoniec som sa k nemu dopatrala cez SPS, pritom nedorucuju to presne oni, ale asi nejaka ina firmicka pod nimi. Dakujem 🙂))

maja2233
autor
10. mar 2022

Hlasim, ze balik konecne doma 🙂)) vcera ked som sa dovolala na infolinke mi povedala pani, ze doplnila tel kontakt a dnes mi to pride. Dnes do 14tej nic, tak volam do sps v nasom meste a tam mi pani povedala, ze zial dnes nie, lebo jej to bolo treba pisomne oznamit z infolinky. Nakoniec vsak zazrakom to prislo este dnes 🙂 tak som happy jak dva grepy 🙂))
Ps: keby sa im neozvem, nepatram, oni mi to naozaj nedorucia ☹ keby mi nepisete tu, ze hladaj, urguj tak cakam...

pavlijan
18. dec 2023

Dobrý deň, ja som tiež čakala na balík z Rakúska ktorý visel 20km vedľa v meste, vraj nekompletná adresa. Tak som volala do lokálnej SPS, Slovak Parcel Servis, sú to subdodávatelia pre rakúsku poštu. Tam chceli doplniť adresu a telefónne číslo. Pritom adresa vraj bola vytlačená správne, ale ok. Ale telefon chceli. Tak asi tak. Treba volať, inak by to tam viselo až by doviselo.

mn8
8. júl 2024