Pôrod v Rakúsku

nikolia99
4. apr 2024

Mamičky aké máte skúsenosti s porodom v AT? niesu neprijemný na auslanderov? za 5 týždnov ma to čaká bývam pri Grazi a mám strach , avšak na Slovensko kvoli tomu rodiť nejdem je to daleko….

michaelamiako
4. apr 2024

@nikolia99 ahoj.ja zijem v AT a rodila som tu skoro pred 6 mesiaci a ja mam len dobru skusenost.v nemocnici super Doktora,sestricky a hebamme top na 1😀ja som bola spokojna.u nas hebamme prijemne zeny,mile no proste porod v prijemnom prostredi bez nervou,stresu a vsetko mi vysvetlili co a ako bude prebiehat😊

gab
4. apr 2024

@nikolia99 vsak tych Ausländerov je tu pozehnane, a nielen ako pacientov, ale aj samotni lekari, sestricky, v akejkolvek oblasti, kde sa len obratis. Takze v tomto sa naozaj bat nemusis. Ja som sa nestretla s nejakym zlym zaobchadzanim ku mne. Pokial si slusna, su slusni aj k tebe.

kiki68
4. apr 2024

@nikolia99 nie, rodila som v Rakusku, vo Viedni, zijem tu cca 14-15 rokov a su velmi v poho, mili, ustretovi, beru na vedomie porodny plan. Mozes a nimi Dost konzultovat ked chces. Ako ja sa nemozem stazovat. A to ani mimo porodu, zatial aj pohotovost s malym bol pekny pristup. Nikto neriesi, ze mam prizvuk v reci. Je im to jedno, ved kolko ludi tu je z mimo Rakuska. Kolegyne a kamosky tiez maju podobne skusenosti. A dost mladeho personalu, takze sme normalne kecali na poradni. Fakt sa toho neboj

kiki68
4. apr 2024

@gab sak toto, hned dve sestricky boli zo Slovenska

kiki68
4. apr 2024

@nikolia99 hlavne v Rakusku vsetko dostanes , vlozky, gatky sietovane, odsavacky maju v nemocke poriadne, plienky pre dieta aj oblecko maju tiez. Ako na co na Slovensko ist rodit, ked tu mas ovela lepsiu moznost volby porodu, poloh… a hlavne cely cas ma chvalili, co pocuvam zo Slovenska ako im nadavali pocas porodu, tak tu opacne. Skor som mala dojem, ze idem olymiadu robit a nie rodit 😂🙈🙈 Za mna velmi dobre skusenosti. Graz je velke mesto, takze tam Bude tiez vela personalu z mimo Rakuska

gab
4. apr 2024

@kiki68 veru, zubarka z Indie, ortoped Madar, ocna Turkyna, lekar u nas v meste na urgente s cistym BA prizvukom 😂

fion22
4. apr 2024

@nikolia99 za 5t rodíš, určite máš už vybratú nemocnicu, nebola si tam ešte na "pokec" alebo neposlali ti termín, že ako bude pôrod prebiehať atď. ? Budeš milo prekvapená🤗 inak samotný pôrod, u nás cisársky, skvelý ľudský prístup, vkuse ma utešovali, hladkali, stále vysvetľovali čo sa bude diať, čo robí doktor, potom taký bonding, že cisársky - necisársky, šup dieťa do postele ku mne a tam bola aj celé 4 dni, ja som ani domov nechcela ísť, keď som si predstavila, že to dieťa už bude len na nás odkázané 😅

ni_kca
14. máj 2024

@michaelamiako ahoj prosim ta tiez v novembri ma caka porod v rakusku a je ta hebamme povinosť si ju najst ?. Dakujem za radu.

gab
14. máj 2024

@ni_kca nie, nie je povinnost, ze si ju musis najst sama. Ako tehotna mas narok na Hebamme, pokial sa pre nu rozhodnes este pocas tehotenstva, tak si ju môzes zajednat dopredu taku, ktoru chces, je to na tvojej vôli, inak ta pri prichode do pôrodnice odrodi ta Hebamme, co ma prave sluzbu. Ona je vlastne namiesto doktora. Cize ta nerodi lekar, ale Hebamme. Len v pripade, zeby sa to komplikovalo, tam uz je prizvany gynekolog.
Ja som nemala, v nemocnici bola ta ich, a ja som si az po pôrode, zavolala inu, co byvala blizsie k nam, hlavne mi pomohla s kojenim a kontrolovala babätko aj mna, ci sme v poriadku.

kiki68
14. máj 2024

@ni_kca nie,bud Ta vezme ta, co ma sluzbu, alebo si najdes teraz svoju ( pripadne vyberies v ramci tych z porodnice) a zaplatis. Viem, ze nejake su aj na poistovnu, skus ci nejaka taka je prave v okoli.

michaelamiako
15. máj 2024

@ni_kca ahoj.nie to nie je povinnost..presne ako píšu baby nizsie jetzt na tebe ak chces pred porodom si najdes a ak nechces nemusis.ja som tiez nemala,az v nemocnici ta ktoré mala sluzbu.a ja som mala stastie a pri mojom porode bola hebamme ktoré bola uplne super.a pri porode bola aj doktorka co mala sluzbu a aj hebamme.

gab
15. máj 2024

Jo, a este ma napadlo, ja som mala Hebamme zdarma, lebo som rodila cisarskym a do 5 dni po porode opustila nemocnicu. Ale ci je to aj teraz tak neviem.