Sobáš v Rakúsku so Srbom

izabelkaizka08
1. aug 2023

Ahojte prosim vas vedeli by ste mi pomôcť ?!
Chcem si zobrat Srba ake papiere budeme potrebovať ja aj on ? Pohli by ste mi pomôcť koncom mesiaca by sme
Chceli mať malu svadbu a žiť spolu ❤️ ..
ďakujem

zmrzlinka2021
1. aug 2023

@izabelkaizka08 ako dlho spolu chodite?

stellarstar
1. aug 2023

@izabelkaizka08 pozri na stránke magistrátu kde sa budete brať. Napr ( ja žijem v AT ) a v na stránke magistrátu môjho mesta tam je možnosť vybrať krajinu odkiaľ ste a pekne je to tam vypísané kto co potrebuje

stellarstar
1. aug 2023

@zmrzlinka2021 to je podľa mňa ich vec

stellarstar
1. aug 2023

@izabelkaizka08 a nezabudni všetky dokumenty musia byť preložené v at s overeným podpisom

bessie12
1. aug 2023

@izabelkaizka08 https://svadbujeme.com/blog/svadba-s-cudzincom-... myslim, ze je to podobné ako sobáš s cudzincom na Slovensku, ale určite bude lepšie informovať sa priamo v mieste, kde chcete mat svadbu.

zmrzlinka2021
1. aug 2023

@stellarstar
Rozhodnutie je vzdy na danom cloveku, ale ak je moznost, vzdy ho treba upozornit na urcite veci. A zial, vela ludi sa takto snazi dostat do EU. Nemusi to byt tento pripad, ale je dobre byt vzdy obozretna.

yanni
1. aug 2023

@izabelkaizka08 vec chod na vas Standesamt a tam ti daju infosky z prvej ruky. Ale ver, do konca mesiaca nevybavite vsetko.

svetlonos
1. aug 2023

@izabelkaizka08
ahoj, koncom tohoto mesiaca? On je srb zijuci alebo narodeny v AT? Ak ano, ok ale pochybujem silno, ze koncom tohto mesiaca to stihnete.
Rakusan a Slovenka = pol roka ze by to trvalo. A to mi povedali dva odlisne páry.
Ja mam muza nemca, potrebovali sme dost dokumentov prelozit do nemciny, to zaberie cas. Len vybavovacky v DE by trvali 3 mesiace, pokial by sa poponahlali - povedal mi pan na urade z DE.
Bola som tehotna a tiez sme ch eli pomerne rychlo termin. Ja uz som zajednala restauraciu na SK o mesiac, hmmm.
Vysledok - zaplatili sme agenture v Dansku, vybavili za nas uplne vsetko, dali sme im podpisove pravo. Termin sme mali od prveho kontaktu o 6 tyzdnov. Na SK, DE a v AT kde zijeme bol tak rychly termin a vybavenie papierov nerealne. A tak sme mali svadbu v Danskz o dvoch svedkoch.
No predpokladam, ze na srbsku svadbu pride cela jeho velka rodina. Pripadne sa mozte vziat v Dánsku a veselicu urobit v AT. Drzim palce.

izabelkaizka08
autor
1. aug 2023

@zmrzlinka2021 sme spolu 3 roky ale preco sa pýtate ?

izabelkaizka08
autor
1. aug 2023

@yanni aj som si myslela že to potrvá

izabelkaizka08
autor
1. aug 2023

@svetlonos ďakujem za info tak do dánska nemam ako ist ,, ale na Slovensku by sme mohli , ale ja nemam trvalý pobyt na Slovensku vadi to ?

izabelkaizka08
autor
1. aug 2023

@stellarstar ďakujem.

vroni
1. aug 2023

Akože koncom tohto mesiaca? To myslíš, vrúcne dúfam, ako vtip. Koncom mesiaca by vám nestihli dat termín ani keby ste boli dvaja Rakúšania. Všade sú prázdniny a dovolenky. Srbsko je mimo EÚ, je veľmi ľahko možné, ze bude potrebovať legalizáciu niektorých dokumentov, ak to vybavíte do pol roka, ste šikovní. My sme dávali vo februári papiere na septembrovu svadbu (AT a DE občianstvo) a teda náramne krútili nosom, ze tak na knapp a ktohovie, ci stihnú.... (stihli)

lneviemmeno
1. aug 2023

ja mam manzela Inda, ale ma portugalske papiere. Potrebovali sme jeho rodny list, potvrdenie ze neni zenaty v krajine, tie vybavoval v indii, trvalo 3 mesiace kym dosli na slovensko. Trebalo na ne tisic peciatok a super legalizaciu. Nasledne sme to museli prelozit do slovenciny ale to bola zalezitost 3 dni. Termin nam dali rychlo, o 14 dni na to sme sa mohli brat a bolo to v lete. Iba tie vsetky papiere okolo su problem. + tym ze nevie slovensky potreboval tlmocnika na sobasi.

svetlonos
1. aug 2023

@izabelkaizka08
neviem sestrasi tiez brala cudzinca na SK ale ona mala trvaly. Zavolaj na matriku, povedia ti. My sme v Fansku mali len svadbu, vsetko sme vybavili cez telefon a mail. Ak vam to na SK nevide, daj vediet, poslem ti meno a cislo tohobpana z agentury, najdes aj na nete 🙂
Ale viem ze na SK by to bolo tiez na dlhsie ako mesiac.

guliver19
1. aug 2023

@zmrzlinka2021 co ta do toho???😀

daniela2202
1. aug 2023
zuzinka888
1. aug 2023

To je vtip? Koncom mesiaca? Dufam ze bhduceho roku?. Vies kolko papieriv musis vybavit? Suseda si brala z krajiny mino eu a prisli z policie imigracneho ci akeho vypocuvat rodicov a aj nas susedov. Skoro som umrela od strachu ked mi zazvonili policajti. Pytali sa ci o" nich "vieme, ci sme ich videli ako par, ci sa zdrzuju na adrese.....

mogaa
2. aug 2023

Pokiaľ ide o občana mimo EU, sobáš nie je nikde taký jednoduchý a vybavovanie trvá dlhšiu dobu.....a to aj na Slovensku.....