Turnusová práca v Rakúsku

savannah28
8. jan 2024

Dobrý deň... chcela by som vás poprosiť o radu: má niekto z vás skúsenosti, prípadne vedel by niekto z vás o nejakej turnusovej práci pre ženy? Obe ovládame anglický jazyk na úrovni B1 a nemecký veľmi nie... pýtam sa na Rakúsko pretože je najbližšie, no mohlo by ísť kľudne aj o inú krajinu. V Rakúsku to asi možné veľmi nebude keďže neovládame nemecký jazyk, no prijali by sme turnusovú prácu aj v anglicky hovoriacich krajinách. Chcela by som len vedieť, či sú tu nejaké ženy ktoré takto pracujú dlhodobo pretože všetky turnusové práce čo sme zatiaľ našli sú určené výhradne pre mužov a jediným turnusom pre ženy na ktorý sme natrafili bolo len opatrovateľstvo.

Ďakujem za prečítanie a budeme rady ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti, každá rada bude pre nás cenná.

rebrambora
8. jan 2024

Ja som sa kedysi davno prihlasila na poziciu pre muzov. Musim ale povedat, ze som na zenu silna a vytrvala co sa fyzicky tyka.
Co by sa v AT napriklad ked uz spominas dalo, je upratovanie v hoteloch.

viky2612
8. jan 2024

@rebrambora upratovanie v hoteloch určite áno, ale tam to je skôr sezónne a nie turnusovo, záleží od autorky či je ochotná ísť aj na pár mesiacov preč

savannah28
autor
8. jan 2024

@rebrambora ďakujem za vašu odpoveď. Tak ak je v niektorých prípadoch možné dostať sa aj na pozíciu ktorá je určená mužom tak určite vyskúšame.

savannah28
autor
8. jan 2024

@viky2612 najradšej by som na turnusy... Kvôli synovi, aby som ho vídala čo najviac aj keď budem pracovať ďaleko.

guiseppinka
8. jan 2024

V dnesnej dobe bez nemciny nie... Turnusova je max opatrovatelky... A tam anglictina ti je zbytocna, spisovnou nemcinou pri starsich nepochodis, lebo nebudes rozumiet, postupne by sa to na teba nalepilo, ale bez nemciny si jednou nohou v base, lebo ak sa nieco stane, potrebujes volat sanitku alebo lekara a tam musis vediet... Este mi tak napadli tyzdnovky v nejakej vyrobe (ale aj tam aspon aku taku nemcinu treba, lebo aspon u nas jedna personalka robi vstupny test - nic tazke, ale uplne zaklady musia byt)...

vyrovnanaosoba
8. jan 2024

@savannah28 prečo chces ísť preč robiť? Nie je lepšie si nájsť prácu u nás a radšej popri Tom príležitostnú brigádu? Odísť od syna, koľko má rokov?

norbi2501
11. feb 2024

@savannah28 v Prahe sa Au pair platia AJ 400 kc na hodinu(15,80) za opatrovanie deti ked su rodicia prec