Ako robíte veterníky - venčeky z odpaľovaného cesta?

20. jan 2012  •  Otázka  • 
fotoportrét
fotoportrét
megi1989
16
Registrovala sa 20. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 296 príspevkov. Má 12 priateľov. Gbelce, okres Nové Zámky.
 Ahojte, dnes ich chcem vyskúšať - veterníky, najlepšie s karamelovou plnkou. Na nete je koooooopa receptov na odpaľované cesto - to je super. Mňa by zaujímlao, či ste ich aj niektorá robili, ako Vám dopadli, aký ste mali recept. A hlavne potrebujem, že KOĽKO cca vančekov / veterníkov Vám z toho množstva cesta vyšlo. Budeme mať návštevu, tak chcem aby sa bohate ušlo každému emoticon
A ešte karamelový krém - robili ste niektorá zo salka ?
Vopred ďakujem emoticon)
19. jan 2012 o 10:35  •  Páči sa mi to
 Pridaj svoju odpoveď
fotoportrét
fotoportrét
jankas87
12
Registrovala sa 1. septembra 2010 na modrykonik.sk. Pridala 76 príspevkov, 2 albumy a 6 inzerátov. Má 23 priateľov. Okres Revúca.
 @katren ako nechapem preco by sa pomylila, ved je v teme recepty.
19. jan 2012 o 11:47  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lussy23
98
Registrovala sa 2. septembra 2009 na modrykonik.sk. Pridala 7067 príspevkov. Má 90 priateľov. Okres Púchov.
 katren - tiež nechápem. Veď varenie predsa s deťmi a mamičkami súvisí. Koľko mamičiek tu už našlo inšpiráciu čo navariť svojim detičkám.

Teraz k @megi1989 - My sme robili veterníky v škole veľakrát. Salko sme vôbec do karamelu nepoužívali, do ušľahanej smotany na šľahanie sme zamiešali karamelový toping.
Ja robím veterníky takto: Z tejto dávky by malo vyjsť 30 kusov, no záleží ako veľké ich nastiekate.
Pálená hmota: 275g hladkej múky, 350g vajec(odmeriate v odmerke), 3,75dcl vody, 1,5dcl oleja, štipka soli
Vodu, olej a štipk usoli dáme variť. Po zovretí primiešame múku a miešame dovtedy, kým sa cesto nelepí na varešku ani steny nádoby. odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešavame postupne vajíčka. Čas primiešavania vajec je asi 12minút. Hmota je hotová, keď sa silno leskne a padá z varechy v dlhých pevných kusoch. Hmotu si dáme do vrecka s rurkovanou špičkou a na vymastený plech(najlepšie stužným pokrmovým tukom) Aby boli veterníky rovnako veľké, stačí ak kruhovou vykrajovačkou namočenou v môke pootláčame kolieska a ideme po ich obvode. Pred pečením pokropíme vodou. pečieme asi 15minút pri
230 - 240°C, pri dopekaní snížime na 160 - 180°C. Rúru neovárame aspoň 5 minút, lebo by veterníky spľasli.

ŽLtková šľahačka: 340g smotany na šľahanie, 1vanilkový cukor, 35g Zlatého klasu, 2,5dcl mlieka
Uvaríme si puding. Po vychladnutí ho opatrne zmiešame s vyšľahanou smotanou.

Karamelová šľahačka 220g smotany na šľahanie, 230g kryštáľového cukru, .
Cukor upalime na karamel, prilejeme trošku smotany aby karamel nestvrdol. Po vychladnutí vmiešame do vyšľahanej smotany. Najlepšie je ale dať karamelový toping, keďže karamel je potvora. emoticon

Dohotovenie: Veterníky ešte teple priečne rozkrojime. Spodky namočíme do čokolády alebo punčovej polevy. Na spody nastriekame najprv žltkovú šľahačku a na to karamelovú. Uzavrieme.

A Na venčeky ide úplne obyčajný maslový krém.
19. jan 2012 o 21:49  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lenkagol
11
Registrovala sa 11. marca 2010 na modrykonik.sk. Pridala 145 príspevkov a 3 inzeráty. Má 23 priateľov.
 katren.....varenie s maminkami a deťmi súvisí, veď nemusíš čítať ani odpovedať
19. jan 2012 o 11:57  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
evelin116
119
Registrovala sa 13. septembra 2010 na modrykonik.sk. Pridala 1017 príspevkov a 64 inzerátov. Má 63 priateľov. Okres Galanta.
 my sme v skole robili vela veterniky tak s mnozstvom ti asi neporadim ale skusim ti pohladat recept. my ame robievali ten karamelovy krem so slahacky a tam sme potom pridali len ten karamel.o ziadnom salku takze neviem
19. jan 2012 o 12:16  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
akika722
103
Registrovala sa 12. júla 2010 na modrykonik.sk. Pridala 20542 príspevkov a 112 inzerátov. Má 72 priateľov.
 @katren ty svojím deťom vôbec nevaríš?nepečieš? toto forum nieje len o tom kolko plienok vymeniš dieťaťu za deň,kolko mlieka odsaješ..prezri si kolko inych tem tu je emoticon
@megi1989 opytaj sa v teme "čo dnes varíte" emoticon baby ti určite poradia emoticon
19. jan 2012 o 22:39  •  Páči sa mi to
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Neodbočuj od pôvodnej témy".
19. jan 2012 o 11:19 • katren
fotoportrét
fotoportrét
ichbinich
2
Registrovala sa 7. marca 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2079 príspevkov. Má 4 priateľov. Rakúsko.
 @megi1989:
Co sa tyka karameloveho kremu zo Salka:
Kupis konzervu Salka, das do hrnca s vodou tak, aby bola cela pod vodou a das varit. Varis asi dve hodiny, ale vygoogli si ten cas. Davaj pozor na to, aby ta konzerva bola stale pod vodou, podla potreby dolievaj vodu, a sem-tam tu konzervu otoc, aby nelezala na jednej strane a aby neprihorela.
Ja osobne som to zo Salka este nerobila, ja som robila zo 4 litrov mlieka a 1 kila cukru a miesat a miesat... 4 hodiny emoticon Vola sa to aj Dulce de Leche.
20. jan 2012 o 08:51  •  Páči sa mi to