Ako uvariť zeleninovú polievku?

17. feb 2021

Ahojte, mám 15 rokov a dnes idem prvýkrát variť polievku. Chcela by som prekvapiť maminu a urobiť zeleninovu s vajíčkom. Mám mrkvu petržlen zemiak cibuľku a rada by som pridala aj vajíčko. Prosím poradili by ste mi ako to urobiť ? Viem že tam pôjde asi aj soľ korenie a sladká paprika? Dávate tam ešte niečo? A prosím vedeli by ste mi poradiť pomer? A vajicko tam dať ku koncu?

martul
17. feb 2021

Ja si najemno nastrúham mrkvu dam olej a osmažíme ju, pustí peknú oranžovú farbu a potom je čaj polievka pekná farebná,vpridam ostatní zeleninu, bujón alebo trochu vegety a varím kým nezmäkne zelenina. S vajíčkom neporadim to nedávam do zeleninovej. A slíže valebo nejakú cestovinu do toho.

sara287
17. feb 2021

kludne pridaj rozšľahané vajíčko úplne na koniec, ked uz bude polievka hotová 🙂 rozbi ho v pohari, rozšlahaj a pomalicky vylievaj do polievky a potom opatrne premiesaj 🙂 drzim palce 🙂

rusalinka
17. feb 2021

To je milé, že chceš prekvapiť maminu 🙂
Ja napr. zeleninovú robím tak, že si nakrájam zeleninu na kocky - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler - a opražím ju trochu na masle. Pridám, soľ, korenie a ja dávam aj pretlačený cesnak, ja ho pchám asi všade :D Potom trošku podlejem vodou a nechám chvíľku dusiť. Keď je zelenina taká polomäkká, dolejem vodu (toľko, koľko chcem polievky) a nechám variť domäkka. A potom už len podľa chuti - dosoliť, príp. vegetu. Hotovo.

Vajíčko nedávam, ale ak by som ho mala dať, tak asi tak, ako je napísané vyššie.

h2
17. feb 2021

Skús pozrieť do mrazničky, či tam nemáte mrazenú zeleninovú zmes. Uľahčí Ti to prácu.

ibrunova
17. feb 2021

Vajíčko by som využila tak, že by som z neho urobila krupicové knedlíčky do polievky,

cookie29
17. feb 2021

To je mile 🙂
ja som nedavno robila tuto a kludne mozes pridat aj inu zeleninu. A namiesto tarhone, zemiak pokrajany na kocky.

https://fr-fr.facebook.com/jedalnicky/photos/a....[0]=68.ARA9smsrQA0-AqNghVCM1dv9EymvhIJxiY68O6ALosUpineV6xAwjq2dMRQXuppbMoHguhm6gPIto8-fpwQIlKGiQiNs0YFRXC3hDGvWWmL0h2-oPoB0MjRXah-Pb35u7XUJ9WJUikYUl4Mvs9Y20foyb4AAyPREjHCsHPN9-B3Q12Lc79Nv7GAmSDmntnSgOdVYythHNb0UPfZ6Q8Rg2zCYhHuHF0AS7PEtjJL8dg8QkT0dW263Z39TdwDm-kgrRUKFxGqLXoM7HEtozjzxYLrOsNq4ter21PPZO2AuEvruRe7hooev9JM

0silvia0
17. feb 2021

ja robím zeleninovú polievku tak, že nakrájanú zeleninu podusím na cibuli a póre. Červenú papriku do zeleninovej polievky nedávam. Ale môžeš dať čierne korenie a pozri, či nemáte v mrazničke hrášok. Do zeleninovej vždy dávam hrášok. A vajíčko by som využila tak ako napísala @ibrunova ... Vajíčko vymiešaš s hrubou krupicou, osolíš, necháš postáť a do polievky hádžeš knedličky a necháš povariť.

cackaa
17. feb 2021

A daj aj zopár zemiakov na kocky...bude sýtejšia

zuzadielko4
17. feb 2021

Ahoj ja poprazim cibulku na masle ,ale predtým si nahystam zeleninu ktorú pokrájam na krúžky alebo kocky mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a pár menších zemiakov. Keď je cibulka porazená do zlatista pridám všetkú zeleninu ktorú okorenim soľ trošku popru a trošku vegety. Ja prazim aj 15 minút potom všetko zalejem vodou a ncham pomaly zovrieť a kontrolujem zeleninu ci je mäkká. Medzi tým si pripravím z vajíčka a hrubej múky cestíčko ktoré tiež trochu osolím. Ja osobne si postavim do menšieho hrnca vodu do ktorého spravím osobitne halušky. A polievku na konci ochutím podla potreby.

0silvia0
17. feb 2021

@zuzadielko4 robím presne ako ty, len halušky hádžem rovno do polievky.

zuzadielko4
17. feb 2021

@0silvia0 ja halušky robím osobitne a každý si naberie koľko chce mne osobne chutí bez halušiek

0silvia0
17. feb 2021

@zuzadielko4 ja robím tak, že do veľkého hrnca uvarím polievku. Do malého cca litrového hrnčeka odoberiem polievku a urobím do nej vždy halušky z jedného vajca. Ostatná polievka zostáva bez. Robím to preto, že u nás chlapi majú radi halušky a ja to nejem, mne stačí bez a nerada dávam polievku s haluškami do chladničky.