Domáci chlieb z rúry - recepty, rady

akzuzs
31. mar 2013

Ahojte poradí mi niekto dobrý odskúšaný recept chleba pečený v rúre? Ja robievam už dlho zemiakový a celozrnný a chcela by som nejaký nový tak poprosím a poteším sa aj dobrým radám 😉

lucinddas
31. mar 2013

A mohli by ste napisat Vase recepty? Ja som piekla chlieb v rure len v USA, ale moc sa mi nedaril.

katy2
31. mar 2013

ja peciem tento: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45891&use...
muky striedam rozne, v roznych pomeroch a miesto vody davam 250ml acidka alebo cmaru a zvysok voda... Je fantasticky.... a vzdy iny (podla muky, ktoru pouzijem)

katy2
31. mar 2013

tu je par foto 🙂 chlieb (ani ine pecivo uz davnejsie nekupujem - zemle, pletenky, rozky, vianocky) vsetko peciem doma

akzuzs
autor
31. mar 2013

@katy2 keď to stiahneš na 180 stupňov ako dlho ho potom pečieš?

akzuzs
autor
31. mar 2013

ZEMIAKOVÝ CHLIEB:
1kg hladkej múky
3 stredne veľké uvarené a popučené zemiaky
1lyžička octu
3 lyžičky soli
300ml. mlieka
300ml vody
rasca
Kvások z kvasníc
Urobíme si kvások (štandard trochu teplého mlieka, cukru,celé kvasnice) necháme nakvasiť. Múku dvakrát preosejem, pridám kvások, zemiaky a aj ostatné suroviny. Nechám kysnúť. Keď nakysne premiešam a dám do pekáča v ktorom to budem piecť a znova nechám kysnúť. Keď nakysne potriem ho vodou a dám do vyhriatej rúry na 250st. na 15 min. a potom na 190st. na 45 min. Keď upečiem , potriem znova vodou a zabalím do utierky. Je fakt dobrý

katy2
31. mar 2013

@akzuzs prvych 20 min. peciem na 220st., potom stiahnem a este nejakych 20-25 min. peciem na 180-200 st. Zvycajne to staci - ale skusam spajlou.... a v poslednej dobe ho uz potieram vodou len raz a to po upeceni.... potom ho balim do utierky...

akzuzs
autor
1. apr 2013

@katy2 no ani ja chleba už dlhšie nekupujem a idem sa postiť do rožkov ale to až tak zajtra elebo skôr pozajtra keď bude syn v škôlke nech mám pri tom pokuse pokoj 😀

xen1974
14. máj 2013

xen1974
14. máj 2013

len múka, voda a sol