Ahojte, robievam kokosky a ten kokosový vrch (este surovy myslim) mi zostane strasne tuhý a neda sa vytlacit z vrecka keď chcem spraviť kopcek. Skusala som podla viacerych receptov alev každom videovom recepte im to islo lahucko vytlacit. Mne nie a nie. Vedeli by ste mi poradiť?
Taktiež tento rok som sa rozhodla urobit oriesky ale plnku (na cca 50 kusov uz zlepenych) nemám ziadnu odskusanu. Poradte nejakú chutnú a lahku na pripravu.
Ďakujem
Roky robím plnku malé maslo, karamelové Salko, jeden vanilkový cukor.Robievala tak moja mamina, vždy si pri tom spomeniem na ňu, inu ani nebudem nikdy skúšať ☺️
@nikha2809 maslo 100 g?? A vsetko len spolu vymiesas?
@neferneferuaton tuším to malé má 120 alebo 125g.Ano všetko spolu zamiešam a plním, moja teta napr.dava veľké maslo, chutí to takmer rovnako no a neviem koľko vyjde z toho množstva,ja pečiem polovičnu dávku vždy
Tie kokosky práve robím, vybrala som si tento recept
https://www.youtube.com/watch?v=ppWOXBgac58Také, čo sa vytláčajú s vreckom, musí byť redšia hmota, pozri toto
https://www.youtube.com/watch?v=__SWjig-32Ylen ich má nejaké tmavé
@aurelia2000 ja nech som skusila akykolvek recept, dodrzala som gramaz, ja som to mala ako beton, nikdy nie take riedke ako vo videach
@nikha2809 a keby dam obycajne salko?
@neferneferuaton No do tých riedkych ide práškový cukor a citrónová šťava. Pravdepodobne ich ale musela dlhšie sušiť a zhnedli jej. Ja ich mám podľa toho prvého videá krásne biele. Skúsim zajtra tie striekane a napíšem ti.
@aurelia2000 a tiez ich formujes lyzickou?
@neferneferuaton netuším, nikdy som to neskúšala
@neferneferuaton Ja si podľa formičky obkreslim kruhy. Lyžicou naložím kôpky a priborovym nožíkom hladim, aby boli pekné...no dokedy ma to baví...je to lepkavá babračka. Aspoň že som tie bielky nemusela nad parou šľahať, to je dobrý trik s tou pasterizaciou.
@neferneferuaton Teraz vyliezli z rury, na tej jednej foto sú surové ešte
@neferneferuaton tu je dobrá plnka https://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-vianoc....
@aurelia2000 len ja nemam taky teplomer
@neferneferuaton Ani ja, má sa to miešať, kým sa kryštálový cukor nerozpustí. Ale neviem, ako to odhadnem pri práškovom🧐 veď také teplé to musí byť, nie praženica 😊
@neferneferuaton K tvojej otázke zo 17:23, nemám skúsenosť s taktouto plnkou, ale obyčajné Salko je tekuté, kým to karamelové o dosť tuhšie. Čiže podľa mňa ti to s obyčajným bude tiecť.
@h2 ok ďakujem za tip
https://www.modrykonik.sk/group/9208/