Koláče z lístkového cesta s pudingom. Máte recept?

7. feb 2014  • 
fotoportrét
fotoportrét
klara_klara
Registrovala sa 27. októbra 2009 na modrykonik.sk. Pridala 1260 príspevkov. Okres Bratislava.
 baby nepoznate recept na listkove cesto plnene pudingom...ako sa to robi?
19. feb 2010 o 11:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
zuziq
28
Registrovala sa 24. augusta 2005 na modrykonik.sk. Pridala 1988 príspevkov, 2 albumy a 27 inzerátov. Má 8 priateľov. Švajčiarsko.
 nasla som nieco taketo - vyzera to byt rychle emoticon

1 lístkové cesto, 400 ml mlieka, 1 plechovka ananásu - plátky, 1 vanilkový puding v prášku, 3 lyžice cukru, vajce na potretie, čokoládová poleva

Postup

V mlieku rozmiešame cukor, puding a uvaríme hustú kašu. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 40x 50 cm nakrájame štvorce o strane 10 cm. Na polovicu z nich dáme lyžicu pudingu a plátok ananásu. Potom priložíme druhý štvorec a okraje k sebe tesne pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Vychladené pocukrujeme a ozdobíme polevou.
19. feb 2010 o 15:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
blazka24
3
Registrovala sa 5. marca 2009 na modrykonik.sk. Pridala 5141 príspevkov. Má 14 priateľov. Okres Zlaté Moravce.
 Rýchle lístkovo-pudingové koláčiky
Potrebujeme:
1 lístkové cesto, uvarený hustý puding z 1/4 litra mlieka, kompótové ovocie, rozšľahaný žĺtok na potretie, práškový cukor na posypanie

Ako na to:
Rozvaľkáme si lístkové cesto, a opačnou stranou formičky vykrojíme placku. Vykrojené koliesko položíme do formičky zo zatváracej strany, naplníme lyžicou pudingu, ovocím a zatvoríme. Formičku jemne stlačíme. Ak ju stlačíte príliš, tak sa cesto prilepí na formičku a ťažko ho odlepíte bez toho, aby ste cesto neroztrhli. Poukladáme na mastný papier, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme asi 15-20 minút. Vychladnuté pocukrujeme.
19. feb 2010 o 16:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
neurologia
2
Registrovala sa 1. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 1687 príspevkov. Má 12 priateľov. Okres. Veľký Krtíš.
 neviem konkretne aky kolacik myslis.....podelim sa o moje receptiky... emoticon

Ovocny kolac s piskotami
____________________
1 listkove cesto (500g)
2 vanilkove pudingy
1 liter mlieka
1 balik piskot
1 kompot (najlepsie broskyne)

listkove cesto rozdelime na 2 casti a vyvalkame.potrieme trochou pudingu ktory sme si pripravili podla navodu.poukladame piskotky polejeme zvysnym pudingom,naukladame ovocie a prekryjeme druhou castou listkoveho cesta.
19. feb 2010 o 19:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
neurologia
2
Registrovala sa 1. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 1687 príspevkov. Má 12 priateľov. Okres. Veľký Krtíš.
 Kolac z listkoveho cesta
__________________

1 listkove cesto (500g)
1 balik detskych piskot
4-5 jablk
100g struhany kokos
hrozienka
1 skoricovy cukor

1 liter mlieka
2 vanilkovy cukor
4 pl krystal cukor
2 vanilkovy puding
-uvarit puding

cesto rozdelit,vyvalkat,ulozit na plech.potriet castou pudingu ,aukladat piskoty ,jablka (ocistene a nastruhane) skoricovy cukor ,posypat kokosom a hrozienkami potriet zvyskom pudingu prekryt platom listkoveho cesta.
19. feb 2010 o 19:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
neurologia
2
Registrovala sa 1. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 1687 príspevkov. Má 12 priateľov. Okres. Veľký Krtíš.
 a teraz nieco na slanu notu...toto je nas oblubeny

Syrovo-sunkove slimaciky
____________________
1 listkove cesto
3 kocky syrokremu
2-3 polievkove lyzice kyslej smotany
vegeta
mlete cierne korenie
250 g sunka
tymian (na posypanie ja davam oregano)
1 vajce (na potretie)

vyvalkame cesto.syr+smotana+vegeta+korenie rozmixujeme a natrieme na cesto nato poukladame platky sunky a cesto zvynieme,potieme vajcom posypeme oreganom/tymianom a dame piect...
19. feb 2010 o 19:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
neurologia
2
Registrovala sa 1. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 1687 príspevkov. Má 12 priateľov. Okres. Veľký Krtíš.
 Trojuholnicky z listkoveho cesta
________________________
1 listkove cesto (500g)
150 g sunky (alebo sunkovej salamy)
250g sampionov
1 cibula
20 zelenych oliv
100-150 g tvrdeho syra
2 PL sojovej omacky
1PL olej
korenie,vegeta

na oleji si osmazime nadrobno nakrajanu cibulu,na pasiky pokrajanu sunku,sampiony,olivy na kolieska,sojovu omacku,korenie,sol a chvilku podusime.

cesto rozdelime na 2 casti a rozvalkame ich do kruhu.kazdy kruh rozdelime na 12 dielov (trojuholnickov) na ich sirsi koniec navrstvime oprazenu masu a zrolujeme do rohlicka.
roztek potrieme vajickom a naukladame na vymasteny plech.kratko pred dopecenim posypeme syrom a nechame rozpustit.
19. feb 2010 o 19:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dominika1311
Registrovala sa 20. augusta 2010 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok.
 Ahojte, poradí mi niekto? Robila som z lístkového cesta trojuholníčky plnené slivkovým lekvárom, ale nech som robila, čo sa dalo, lekvár stále pri pečení vytekal a potom ho ostalo málo v koláčikoch a boli suché? Ako na to? Som začiatočník, potrebujem podrobný opisemoticon ďakujememoticon
20. aug 2010 o 16:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
junovka
5
Registrovala sa 10. októbra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 7884 príspevkov a 122 inzerátov. Má 5 priateľov. Košice - Západ.
 @dominika1311 ked nieco take robievam, tak dookola pozatlacam vidlickou, aby nevytiekli emoticon
20. aug 2010 o 21:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
junovka
5
Registrovala sa 10. októbra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 7884 príspevkov a 122 inzerátov. Má 5 priateľov. Košice - Západ.
 ....to su ale z kysnute cesta, len som ti chcela ukazat ako je to po bokoch robene emoticon
20. aug 2010 o 21:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kika293
Registrovala sa 10. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 3 príspevky.
 Blazka24 robila som pudingové koláčiky ale trojuholníčky a ten puding mi vytiekol aj ked som konce pritlačila vydličkou???? Môžete mi poradiť čo som urobila zle?
emoticon
4. nov 2011 o 17:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kika293
Registrovala sa 10. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 3 príspevky.
 Robím aj šunkovo - syrové slimáčiky he už sa teším emoticon len otázočka tá roláda sa dá celá piect až potom sa krája že???? emoticon
4. nov 2011 o 18:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bronia13
44
Registrovala sa 2. júla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 4224 príspevkov a 6 albumov. Má 22 priateľov. Spojené štáty americké.
 http://varecha.pravda.sk/recepty/krehka-ribezlova-strudla/3887-recept.html


ja som tento robila par dni do zadu a bol velmi fajn, mnam mnam, ale na buduce tam asi ten puding nedam len tvaroh a rybezle, to bude stacit, bolo to moc riedke s tym pudingom
7. nov 2011 o 06:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
stefanstrba
Registroval sa 5. marca 2012 na modrykonik.sk. Pridal 2 príspevky.
 zdravím Jablkovo pud.štrudla 1 bal list.cesta,1bal zlaty klas puding,500ml mlieka,150g kryst.cukru,700g stav.jablk /kompot / 80g masla,1bal.dets.piskot,2caj lyz.ml.skorice,1bal.van.cukru,pras.cukor na posypanie strudle,muku na posypanie dosky.Je to vinikajuca strudla oblizete si prsty.pozn.jablka sa môzu nakrajat na kocky ale mne sa lepsie paci ich nastruhat
5. mar 2012 o 12:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
almik
17
Registrovala sa 11. júla 2010 na modrykonik.sk. Pridala 21 príspevkov a 29 inzerátov. Má 6 priateľov. Prievidza.
 Čaute. Som síce iba domáci kutil,ale od hladu by som nezomrel,viem aj variť a piecť.Rád si v kuchyni vymýšľam,tak vám ponúkam recept,ktorý sa mi prisnil a ráno som to urobil.Zistil som,že to bol dobrý sladký sen. Tu je recept:Suroviny:2 kocky jemného tvarohu,1/2 l ríbezlí alebo drene, práškový cukor/podľa chute/ okrúhle piškóty, 1 mandarínka alebo pomaranč,citrónová šťava a kôra, 2 pochúťkové smotany, 1 vanilkový cukor a trochu koňaku.
Postup: Tvaroh spolu so smotanou, citr.šťavou a nastrúhanou kôrou, vanilkovým a práškovým cukrom podľa chuti rozmixujeme na jemno. Do širších pohárov dáme vrstvu tvarohu, vrstvu ríbezlí /alebo drene/ 3 piškóty, opäť tvaroh, ríbezle, piškóty. Pokračujeme až asi 1,5 cm od vrchu pohárov. Mesiačiky mandarinky, alebo pomarančča pokrájame na slzičky, ktorými ozdobíme povrch do tvaru kvietka-margarétky. Medzi slzičky poukladáme guľky ríbezlí. Do každého pohára nalejeme štamperlík koňaku. Podávame chladené.

Prajem vám dobrú chuť.

Ak vám to bude chutiť, tak to povedzte aj priateľom a ak nie, tak si to nechajte pre seba!!! Ďakujem.

S pozdravom silvo.
12. jún 2012 o 10:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
555kika555
Registrovala sa 24. januára 2013 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok. Okres Bratislava.
 @dominika1311 Sice trochu po funuse, ale mozno to pomoze niekomu inemuemoticon
Tiez som mala rovnaky problem - vzdy mi zo satociek vytiekol obsah. No riesenie je jednoduche - treba 'spoje' potriet vajickom, sluzi ako lepidlo....emoticon
24. jan 2013 o 16:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
drobec89
Registrovala sa 11. augusta 2013 na modrykonik.sk. Pridala 62 príspevkov.
 Naposledy som robila tento koláč a poviem ti, nezostala z neho ani len omrvinka počas 1/2 hodiny sa komplet celý zjedol. Keby som si neuchmatla ochutnávací kúsok hneď na začiatku nezostalo by mi veru nič emoticon Nebol ani veľmi sladký a jahody môžeš zameniť za hociaké ovocie.
http://najrecept.sk/2013/08/piskotovy-kremovnik-s-ovocim/
24. aug 2013 o 16:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lolekabolek
Registrovala sa 31. januára 2014 na modrastrecha.sk. Na modrykonik.sk pridala 8 príspevkov.
 Zienky viete mi prosim poradit ako dosiahnut aby po vychladnuti kolaciky z listkoveho cesta nesplasli? Na konci pecenia je napr. strudla krasne nafuknuta a ked vychladne ostane z nej placka :/ po dopeceni vyberate plech vonku alebo nechate kolacik pomaly vychladnut v teplej rure?
7. feb o 15:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
hyta (105 r.)
14
Registrovala sa 6. marca 2011 na modrykonik.sk. Pridala 439 príspevkov. Má 20 priateľov.
 Ja po dopečení vypnem rúru a koláč tam nechám ešte pri otvorených dvierkach oddýchnuť takých 10 minút. Robím to tak i pri bublaninách .
7. feb o 15:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Populárne albumy