Ahojte. Vzdy ked zapekam kuracie prsia alebo morcacinu v trube, ci dam susene paradajky, mozarellu cokolvek vzdy mi muz povie, ze je to suche, vysusene ale keby priklad dam maslo pod to alebo olivovy, nema rad premastene, doma vzdy robievali na chrumkavy sposob. Neviem, najst ten stred az to maso nie je suche ako podrazka 😁
no bud maso len podusit na panvici a potom ho dat zapiect do rury nachvilku, alebo nam sa osvedcilo, ked robime v rure a nechceme, aby bolo suche, tak ho dame na nizsiu teplotu 🙂 ale robili sme len kurča tak zatial.. :D
Tiež som naposledy robila normálne v panvici a lepšie sa mi pozdávalo ako z trúby. Ono netreba dlho vypekať, to je také mäsko, ktorému stačí pár minút.
Mäsko poriadne napacovat, nechať postat a spraviť na panvici ,na koniec dat zapiecť do rúry...základ nepichat don vidličkou..
A hlavne nezabudnúť, že kuracie a morčacie stačí chvilka ,inak je jednoducho suché..
A keď doma robievali a muž je múdry, pýtaj recept🙂
Aj ja zvyknem najprv poriadne poprazit na panvici a potom ho supnem do rury, ked mu je suche tak ho mozno polievaj priebezne vypekom.
Ja ho najprv zatiahnem na panvici,potom dam na vymasteny plech, poukladam,co chcem a podlejem riadne horucou vodou a zakryjem alobalom. Ked je tesne pred koncom pecenia,odkryjem a dopeciem zhora. Maso nasaje tekutinu pocas pecenia a je vlacne,stavnate a zhora upecene.
pečiem v skle s pokrievkou, vzdy je stavnate.podlievam minimalne pred koncom..
Dam do pekaca, podlejem vodou, dam vsetko, co chcem dat, bylinky a tak, zakryjem a dam piece na140-150 C. Za hodinu vytiehnem, otocim maso a dam piect. Potom za Pol hodinu vyberiem vrchnak, pridam teplotu a mi to krasne zhora upecie vrch.
A ked chcem na rychlo, tak nalozim do pacu, dam do air fryer, za 20 minutes otocim a peciem dalej. Uz vacsinou iba takto robim, ked je pre Nas dvoch.
Kuracie, či morčacie prsia, pečené v rúre, budú suché vždy, bez ohľadu na to, čo na nich, či pod nich dáš. Tento druh mäsa robievaj len narýchlo na panvici. Do rúry zapiecť daj stehná.
Robievam to tak, že mäso dám do jenskej misy na spodok cibuľku, cesnak, zalejem vodou a najprv dusím a potom odokryjem a opečiem stavy zostava malo.Su úplne mäkké, až sa rozpadávajú.Niekedy prihodím cukinu, hríby, papriku a mám k tomu hneď zeleninu grilovanu, alebo zemiaku.Obcas mäso narežem a strčim plátok syru, šunku, nivu
Pečiem narýchlo na panvici, ochutim. Preložím do zapekacej misy, pridám co chcem, prelejeme výpekom z panvice, ešte dám trosku vody, a pečiem asi na 170st cca 20 minút. Nikdy neboli suche. Ani pripalene.
Podlej smotanou, da masu tuk aj stavnatost. A predtym kratko opec na panvici, nech sa maso zatiahne.
Z tohto dôvodu ich robím na šporáku na teflónovej pánvici. Sú chutné a neostávajú vysušené.