Najlepší korpus na tortu

saska00
1. máj 2024

Žienky poraďte nejaký receptik na naj naj naj korpus piskotovy na tortu 🙏🏻

marianarem
1. máj 2024

@saska00 Mne sa osvedcil taky jednoduchy, kde idu len vajcia, hladka muka a cukor. Kolko vajec, tolko kopcovitych lyzic muky a tolko nekopcovitych lyzic cukru. Moze sa doplnit aj vanilkou. Na formu s priemerom 18cm napr. davam 6-7 vajec.
Postup je jednoduchy: vyslaha sa sneh, do toho sa po jednom zaslahaju zltka a potom cukor, dokladne, ja to robim v mixeri. Potom sa uz len zlahka stierkou zapracuje preosiata muka, len sa to tak obracia, kym.nie je homogenne cesto. Pecie sa na cca 170 stupnoch.
Cesto je chutne a tym, ze je tam tak vela vajec, tak vyjde dobry vysledok aj s bezlepkovymi mukami. Skusala som napr. s gastanovou (cisto len s nou), bolo to takisto vyborne.

andreatytler
2. máj 2024

@saska00 Mne tu poradili tento a mozem potvrdit ze je skvely, lahky, nadychany rovnomerny.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
240 g práškového cukru (rozdeliť na 2 časti)
1 prášok do pečiva
4 vajíčka
150 ml oleja
100 ml horúcej vody
kakao na zafarbenie cesta ak chces farebny
Postup:
Vajka vyberam z chladu skor, nech maju izbovu teplotu. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu. Do takto vyšľahanej hmoty zľahka vmiešame varechou sneh z bielkov. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 45-50 min na korpus v torotovej forme, ale na plechu to bude asi kratsie.