Palacinky ako zo škôlky - recept

dadka128
18. dec 2022

Ahojte. Poznate niekto recept na palacinky ako zo škôlky? Vďaka.

kacernakokse
18. dec 2022

@dadka128 ja teda neviem ako ostatní, ale ja som si doteraz myslela že palacinky sú múka mlieko vajce :D asi každá škôlka to bude robiť trošku inak, tak isto ako aj každá domácnosť si to upraví podľa seba. Darmo tu sem napíše niekto recept zo školky z hornej dolnej. Skúste sa opýtať priamo v tej vašej.

zara0201
18. dec 2022

Stiahni si normy,vacsinou idu podla nich.
https://www.minedu.sk/materialno-spotrebne-norm...

iwesska
18. dec 2022

Myslim,ze ked urobis podla receptu "palacinky 321", dieta bude nadmieru spokojne.

ukulela
18. dec 2022

Podla mna budu trocha hrubsie, nie uplne tenke. Kto by sa tam piplal. . A ide hlavne o napln. Y nas v skole ich polievali pudingom.

solange7
18. dec 2022

@kacernakokse naposledy ked som dorobila palacinky, zistila som, ze mi na linke ostalo vajce. 😀 Ale boli dobré 😀

nelca84
18. dec 2022

Neviem ake robia v skolke, ale ja robim len 321 palacinky a su uzasne.

doriiis
18. dec 2022

@nelca84
@iwesska ....čo sú 321 palacinky? Recept?

kacernakokse
18. dec 2022

@solange7 mne naposledy došlo mlieko tak som tam dala kus vody na zriedenie, ani by si nevedela :D

nelca84
18. dec 2022

@doriiis
3 dcl mlieka (my pouzivame iba plnotucne)
2 dcl vody
1 dcl oleja
200g hladkej muky
2 vajcia
stipka soli
Vymiesas cesto a pecies. Staci kvapka oleja pod prvu palacinku, potom uz olej nedavas, kedze je v ceste. Su skvele, jemnucke a mozes ich plnit aj na slano 😋😋😋

diewcatqoo
18. dec 2022

Nedavno odomna pytala kamoska recept na palacinky, tak som jej povedala, co vsetko tam davam a ona, ze a kolko coho. Ostala som zarazena, lebo este nikdy som nic pri priprave na palacinky nevazila a nejak som zila v tom, ze to kazdy robi od oka 🙂

doriiis
18. dec 2022

@nelca84 ...😀....takto ich robím aj ja.Odjakziva.Len dávam 250 g múky.A sem tam,nastrúham do cesta citrónovú kôru.Toto je recept od mojej babky,ktorý robila ešte ona

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
18. dec 2022

@elizabet173 no my ine doma nemame 😀

kataina
18. dec 2022

a nedávate kypriaci prášok? Iba trošku, na špičku noža

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
18. dec 2022

@elizabet173 ved ani my, tiez len do varenia, ale tie menejpercentne mi pridu len ako biela voda.

lilke
18. dec 2022

V škôlkach sa robia lievance, palacinky sa robia až pre ZŠ.

kataina
18. dec 2022

@elizabet173 dakujem

kataina
18. dec 2022

prosím, dajte aj recept na lievance

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
18. dec 2022

@kataina ja robim jogurtove
400g bieleho jogurtu
2 vajcia
2 lyzice cukru
2 cajove lyzicky prasku do peciva
1 hrncek hladkej muky
1 lyzicka stavy z citrona
stipka soli
par lyzic vody alebo mlieka (ak je hustejsi jogurt)
Vymiesas a pecies na oleji. Navrch podla chuti, my mame najradsej cerstve cucoriedky, javorovy sirup a kopcek slahacky.

jaroe
18. dec 2022

@diewcatqoo kuchár začiatočník, to určite nebude robiť od oka. Netuší, aká má byť napr. konzistencia, tak treba presný recept

gertrudaosem
18. dec 2022

@dadka128 ako zo škôlky? Bejvavalo za socika. Dnes sa nerobia, lebo je to na chudinky kuchárky veľa roboty, alebo spravia polotovar a ten je ako z kameňolomu. Takže si radšej pytaj domáce palacinky recept.

gertrudaosem
18. dec 2022

@zara0201 😅😅😅😅

gertrudaosem
18. dec 2022

@nelca84 do cesta ide deci oleja????🤨

gertrudaosem
18. dec 2022

@lilke u nás ani lievance 🤢lenivé kuchárky máme 😅

nelca84
18. dec 2022

@gertrudaosem ano, vyskusaj a ine uz robit nebudes. Zas si nerobme iluzie, ze palacinky su nejake zdrave jedlo. Este ked ich naplnime dzemom a niekto aj nutelou.

traktor
18. dec 2022

@lilke mýliš sa, v škôlke sa robia aj palacinky.. viem o čom hovorím 🙂.. doma robím palacinky bez mlieka, davam vodu nakoľko dcéra mlieko nemôže a zatiaľ nikto nezbadal rozdiel

vanda323
18. dec 2022

@solange7 😂😂😂

diewcatqoo
18. dec 2022

@jaroe ja som to robila od oka aj ako kuchar zaciatocnik. Ale pravda, palaciniek sa vyhodilo, kym som prisla na tu spravnu konzistenciu 🙂