Ahojte. Poznate niekto recept na palacinky ako zo škôlky? Vďaka.
Stiahni si normy,vacsinou idu podla nich.
https://www.minedu.sk/materialno-spotrebne-norm...
Myslim,ze ked urobis podla receptu "palacinky 321", dieta bude nadmieru spokojne.
Podla mna budu trocha hrubsie, nie uplne tenke. Kto by sa tam piplal. . A ide hlavne o napln. Y nas v skole ich polievali pudingom.
@kacernakokse naposledy ked som dorobila palacinky, zistila som, ze mi na linke ostalo vajce. 😀 Ale boli dobré 😀
Neviem ake robia v skolke, ale ja robim len 321 palacinky a su uzasne.
@solange7 mne naposledy došlo mlieko tak som tam dala kus vody na zriedenie, ani by si nevedela :D
Nedavno odomna pytala kamoska recept na palacinky, tak som jej povedala, co vsetko tam davam a ona, ze a kolko coho. Ostala som zarazena, lebo este nikdy som nic pri priprave na palacinky nevazila a nejak som zila v tom, ze to kazdy robi od oka 🙂
@elizabet173 no my ine doma nemame 😀
a nedávate kypriaci prášok? Iba trošku, na špičku noža
@elizabet173 ved ani my, tiez len do varenia, ale tie menejpercentne mi pridu len ako biela voda.
V škôlkach sa robia lievance, palacinky sa robia až pre ZŠ.
@elizabet173 dakujem
prosím, dajte aj recept na lievance
@kataina ja robim jogurtove
400g bieleho jogurtu
2 vajcia
2 lyzice cukru
2 cajove lyzicky prasku do peciva
1 hrncek hladkej muky
1 lyzicka stavy z citrona
stipka soli
par lyzic vody alebo mlieka (ak je hustejsi jogurt)
Vymiesas a pecies na oleji. Navrch podla chuti, my mame najradsej cerstve cucoriedky, javorovy sirup a kopcek slahacky.
@diewcatqoo kuchár začiatočník, to určite nebude robiť od oka. Netuší, aká má byť napr. konzistencia, tak treba presný recept
@dadka128 ako zo škôlky? Bejvavalo za socika. Dnes sa nerobia, lebo je to na chudinky kuchárky veľa roboty, alebo spravia polotovar a ten je ako z kameňolomu. Takže si radšej pytaj domáce palacinky recept.
@zara0201 😅😅😅😅
@nelca84 do cesta ide deci oleja????🤨
@lilke u nás ani lievance 🤢lenivé kuchárky máme 😅
@gertrudaosem ano, vyskusaj a ine uz robit nebudes. Zas si nerobme iluzie, ze palacinky su nejake zdrave jedlo. Este ked ich naplnime dzemom a niekto aj nutelou.
@jaroe ja som to robila od oka aj ako kuchar zaciatocnik. Ale pravda, palaciniek sa vyhodilo, kym som prisla na tu spravnu konzistenciu 🙂
@dadka128 ja teda neviem ako ostatní, ale ja som si doteraz myslela že palacinky sú múka mlieko vajce :D asi každá škôlka to bude robiť trošku inak, tak isto ako aj každá domácnosť si to upraví podľa seba. Darmo tu sem napíše niekto recept zo školky z hornej dolnej. Skúste sa opýtať priamo v tej vašej.