Poradíte dobrú omáčku alebo recept z hokkaida?

lenula57
30. aug 2014

Ahojte prosim Vas mam toho plnu zahradku svokra mi dala omylom na to semienka..Som si myslela ze su to okrasne ale zistila som ze sa to da aj jest a zevraj je to chutne..A mam aj 16 mesacneho syna ktory lubo vsetkp tak aj jemu by som chcela spravit za recepty Dakujem vopred 🙂

sisaha
30. aug 2014

@lenula57 ja z toho robim polievku. Je vyborna. Rozrezes napoly, vydlabes semena. tekvicu umyjes a nakrajas na drobne kocky aj so supou. Stopky odrezes. das varit varit do osolenej a ochutenej vody. Po asi 20 minutach je to makke a mozes to zmixovat ponornym mixerom s jednou slahackou, alebo smotanou na varenie na hustu kremovu polievku. V pripade potreby este ochutis muskatovym orieskom a podla toho co vam chuti.. Je to fakt dobre

chrummka
30. aug 2014

ja to robim aj ako grilovanu alebo pecenu prilohu k masu, je to naozaj chutne, tiez len rozrezat na polky, potom na mesiaciky a ja davam este na polovicu aby z toho boli take mensie kusy, potriet zmesou olivoveho oleja, soli a cesnaku a dat piect na cca 15 minut, pre synceka by to bolo podla mna ok aj len tak na pare a s nejakym maskom.

lenula57
autor
30. aug 2014

@chrummka
@sisaha Dakujem vyskusam oboje 😉

carmenka123
30. aug 2014

ahoj ja robievam tuto polievku je strasne lahodna a jemna odporucam vsetkymi desiatimi
vyčistená tekvička hokkaido, 2 bobkové listy, 3 str. cesnaku, 2 zeleninové kocky natur, vegeta bez glutamanu, kari korenie, múka a olivový olej na zásmažku, sladká smotana a mlieko na zátrepku.

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že je tu niekoľko receptov na polievky z tekvičky hokkaido, ale ja som bola tak unesená výbornou
chuťou tejto polievočky, že sem recept pridávam. Nefotila som postup, je jednoduchý.
Tekvicu pokrájam na kocky a dám spolu s bobkáčom a zeleninovým bujónom variť asi do 1 l vody.
Nešúpem tekvicu, lebo šupka sa uvarí domäkka a je v nej veľa betakaroténu. Pridám kari korenie a varím. Uvarená je asi za pol hoďku, pripravím si zásmažku-trošku tmavšiu, aby pekne voňala a šupnem ju prevariť do základu. Pridám cesnak, rozmixujem ponorným mixerom do hladka a zatrepem zátrepkou. Ja som mala staršiu šľahačku,bola už skoro ako maslo, ale prešľahala som ju trochu s mliekom a 1 PL múky a bola super. Polievočka mala peknú farbu, vôňu a vynikajúcu chuť. Môže sa podávať s opraženým rohlíkom, ja som nemal doma, tak som si ju poliala 1 PL tekvicového oleja a zbaštila som ju raz dva.
Je výborná aj nastudeno.

stellamaris
30. aug 2014

@lenula57 my robime privarok z hokkaida: pokrajanu tekvicu uvarim v trochu vody,pridam sol,vegetu....potom rozmixujem a pridam trochu kuracieho vyvaru, muskatovy oriesok.Podavam s vajickom uvarenym.
Toto iste ako polievka : doplnis iba smotanu 😉

veriiii
30. aug 2014

@lenula57 zemiak,mrkvicka,tekvicka na male kusky, podusit, mozes pridat bylinky podla toho na ake je uz zvyknuty, rozmixovat a pridat slahacku alebo kyslu smotanu (ale aby sa nezrazila)a trosku s nou este prebublat..inac, hokaido ako kazdu tekvicu si mozes ocistit, nasupat ,nakrajat na male kusky a dat zamrazit.

vevesh
30. aug 2014

Moja polievka: nadrobno pokrajana cibulku oprazit na oleji, pridat na kocky pokrajanu tekvicu, podusit, pridat pol litra jablkoveho dzusu, cesnak, sol, trochu chilli( ak sa da len stipka necitit), ked je tekvica makka rozmixovat a zjemnit smotanou resp. Kokosovym mliekom...( da sa doplnit opecenym kuracim maskom, pre labuznikov oprazenymi garnelami..)

filipal
30. aug 2014

@lenula57 bud rada, ze sa ti urodilo tolko hokaida! je to velmi zdrava potravina. nemusi sa supat a vydrzi ti aj rok v komore. ked si ich ulozis na policu, tak aby sa nedotykali a obcas skontrolujes. Polievka sa da urobit aj velmi jednoducho. ja na olivovom oleji podusim cibulu, pridam pokrajane hokaido, trochu farebneho mleteho korenia, sol, rozmixujem, pridam trochu sojoveho mlieka. na vrch polievky su chutne opecene tekvicove semienka a tekvicovy olej. Pre dietatko si mozes recept upravit. nepridavam nic nezdrave, naco? vôbec netreba dochucovat bujonmi, ani zahustovat zasmazkou.
Hokaido je chutne pecene, je z neho dobra kasa, priloha, zapecene ako hlavne jedlo...

romisami
30. aug 2014

@lenula57 ja som prave dnes varila polievku z hokkaida. robim to tak, ze oprazim cibulku na oleji, pridam hokkaido-umytu pokrajanu-so supkou, osolim, pridam trosku vegety a muskatoveho orieska, ked zmakne pomixujem, odporucam zjemnit troskou smotany. zaprazku ani zatrepku naozaj vobec netreba, polievka bude husta az az aj bez toho. navrch si zvyknem dat par kvapiek tekvicoveho oleja a dnes sme dali krutony z dmky.
7-mesacnemu syncekovi som trosku tekvice povarila vo vode, rozmixovala a pridala som mu do toho ovsenu kasu, velmi mu tiez chutilo🙂 jemu som pre istotu ocistila supku

katkaolejka
31. aug 2014

Hokaido je super, bolo to obľúbené jedlo mojej dcérky, keď ešte jedla príkrmy, robila som jej ho s polentou, malo to krásnu farbu aj to výborne voňalo, nevedela sa toho dojesť 🙂

evittam
31. aug 2014

@lenula57 Hokkaido je super, nám nevyšlo ani jedno 😖 . Ja som to robila aj ako sviečkovú - no fantázia, chlap bol milo prekvapený 😀 . A malá má z toho strašne rada príkrmy, takže len do toho - polievka, prívarok,grilovať,.....

sugarfree999
17. feb 2015

Ja milujem tekvicu! Najkradšej ju mám len tak nakrájanú na kusy a upečenú na plechu s bylinkami. Ale mám z nej na blogu aj iné recepty, pozri napríklad:

Tekvicová polievka s parmezánom
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2011/10/tekvi...
Vegetariánska plnená tekvica
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/09/veget...

majka231k
21. feb 2015

ja robím polievku je moc výborná a deti ju priam zbožňujú.Tekvicu olúpanú a nakrájanú na kocky dám variť so zemiakmi nakrájanými na kocky,keď je všetko makké rozmixujem a dám znova na šporák zahustím šlahačkovou smotanou a dochutím soľou.