Keď pečiem štrúdlu z lístkového cesta,vždy mi po celej dlžke praskne,poradte,díky.
ja cesto naolejujem vsetky strany a potom tam dam plnku....peciem na 180-190
mozno prilis "vodova" plnka, mne sa to stava pri jablckovej strudle, inac nie. Co najviac stocit, spodky a prekrytia cesta naolejovat, zbytok potriet vajickom alebo miekom...peciem pri otocnom na 180 stupnov...inac pri domacky robenom ceste problem prasknutia nie je, tam sa dava do oleja ocot a je take vlacnejsie....
ahoj, robítm to tak ako @evickapooh...len ešte opatrne popichám zvrchu vidličkou ...zatiaľ sa nepraskla
peciem na 175C cca 30 minut, predtym potieram vajickom a popichavam vidlickou. vkladam az do vyhriatej truby.
dovnutra davam plnku priamo na listkove cesto. ak je plnka "vodovejsia", napr. jablka, davam aj hrozienka. nepraska...
Na kolko stupňou ju pečiete ja na 200C a nepraskne mi 🙂 cesto válkam na tenko 🙂