Prečo mi vždy praskne štrúdľa?

rebeka360
4. feb 2012

Keď pečiem štrúdlu z lístkového cesta,vždy mi po celej dlžke praskne,poradte,díky.

viva13
4. feb 2012

Na kolko stupňou ju pečiete ja na 200C a nepraskne mi 🙂 cesto válkam na tenko 🙂

evickapooh
4. feb 2012

ja cesto naolejujem vsetky strany a potom tam dam plnku....peciem na 180-190

stvura
4. feb 2012

mozno prilis "vodova" plnka, mne sa to stava pri jablckovej strudle, inac nie. Co najviac stocit, spodky a prekrytia cesta naolejovat, zbytok potriet vajickom alebo miekom...peciem pri otocnom na 180 stupnov...inac pri domacky robenom ceste problem prasknutia nie je, tam sa dava do oleja ocot a je take vlacnejsie....

ivett1
4. feb 2012

ahoj, robítm to tak ako @evickapooh...len ešte opatrne popichám zvrchu vidličkou ...zatiaľ sa nepraskla

salomuska
4. feb 2012

peciem na 175C cca 30 minut, predtym potieram vajickom a popichavam vidlickou. vkladam az do vyhriatej truby.
dovnutra davam plnku priamo na listkove cesto. ak je plnka "vodovejsia", napr. jablka, davam aj hrozienka. nepraska...

eluska27
Odpoveď bola odstránená
Zobraz