Dobry den chcem niekoho poprosit o najlepsi recept aky pozna na cokoladove muffiny nie tuhe mekkucke dakujem(presny postup!!)uz som skusala z jogurtom viac mlieka atd.stale su take tuhe chcem take ako nieco babovka😀😉
@vivien10100 skús tieto, sú skutočne vláčne, ani ja nemám rada tie tuhé
200g múky hladkej
100g cukru
2KL prásku do pečiva
1/2 balenia vanilkového cukru
1 vajce
120ml mlieka
120ml oleja
Čokoláda
Zmiešame sypké suroviny. Zvlášť vymiešame mlieko s vajcom a primiešame do sypkej zmesy. Nakoniec pridáme po troche olej. Cestom naplníme košíčky a povtláčame kúsky čokolády. Pečieme pri 200°C 15-20 min.
Recept je na 12 kusov, ja ho vždy zdvojnásobujem, my sme žrúti.
Ak chcies aby boli take vlacnejsie, respektive take jemnejsie cesto tak si radsej najdi cesto na cupcakes a nie na muffiny. Cesto na muffiny ma byt take hutne, vobec nema byt take sypke ako babovka
@0silvia0 dakujem velmi pekne ste zlata😉
@zuzpar to je tiez mozne lebo dcerka ma rada vecsinou tie z obchodu co predavaju po kusoch 0,80 ☹ dakujem
@zuzpar inak drzim palce Vam aj miminku😉
@adalea vyskusam uvidim ale mozno ma pani zuzpar pravdu mozno dcerka ma skor rada tie cupcakes lebo ma rada tie kupovane a to mozno ani nie su muffiny😀
@vivien10100 ja robim mufiny podla receptu na babovku, lebo moje dcery ine nechcu - skusala som recepty s mliekom, jogurtom a nic z toho im nechutilo. U nas vedie tento recept: 4 vajcia zmiesat s 200g praskoveho cukru a 1 vanilkovym cukrom, pridat deci horucej vody, deci oleja, 200 g hladkej muky a 1 prasok do peciva, lyzicu kakaa. Robim z 1,5 davky, z coho vyjde 24 ks mufinov. Navrch dam nasekanu horku cokoladu a peciem na 200 stupnov. Su lahke, nadychane, nie tuhe ci lepkave ako klasicke muffiny.
@kp7333 ok dakujeme vyskusame
@vivien10100 všetky klasické recepty tu boli napísané ale ak chceš niečo slané ako ľahkú a zdravú večeru: http://www.activebeauty.sk/sk/muffiny-quinoa-pa... robila som ich včera a všetkým chutili 🙂 Tak dúfam že aj keď to nie sú čokoládové ako si chcela, tak ich niekto vyskúša 🙂
@stojkamarcel1 dakujem velmi pekne za vsetke recepty som vdacna keby ste nasli aj cupcake budem Vam vdacna😙
@kp7333 urobili sme ich su perfektne vlacne mekkucke hned krehunke cesto dcerka sa ich nevje dojest skuste mi najst recept este na kakaovnik ktory je mekky a nepraska v rure
@vivien10100
@kp7333 dakujeme
ja robim na babovku i muffiny rovnaky zakladny recept a do toho pridam cokoladu, ovocie, orechy, kokos, (orechami ci kokosom nahradzujem cast muky) podla toho co chcem
2 hr polohr muka
1 hr cukor
1/2 hr olej
1 hr mlieko
2 ks vajicka
1 ks kypriaci prasok
sypke surovyn zmiesam zvlast, mokre zvlast a potom vsetko spolu, pridam postruhanu cokoladu alebo ovocie, pri babovke do casti cesta kakao
Ahojte, poradte mi prosim nejaky plech (formicky) na muffiny, aby aj vydrzal umytie v umyvacke a nebol problem do neho zohnat papierovve kosicky. Mam doma silikonove ale uz take nechcem, dakujem.
@vivien10100 ja robím muffiny podľa tohoto receptu, sú šťavnaté ale tuhé ako majú muffiny byť:
https://www.mimibazar.sk/recept/46131/stavnate-...
ak chceš bábovkovejšie cesto, skús urobiť cesto podľa tohoto receptu, úplne najlepšia najjemnejšia bábovka akú som jedla:
https://www.mimibazar.sk/recept/49943/babovka-z...