Materská z UK, pôrod na Slovensku

rja
29. jún 2021

Ahojte chcela by som vás poprosiť o radu... s priateľom pracujeme v UK takmer 6 rokov ale momentálne čakáme bábätko... Chcela by som ísť rodiť na Slovensko a rovno by sme ostali už tam aj žiť, ale materskú by som chcela poberať z UK takže to znamená že nie je možné sa mi poistiť na Slovensku.... Existuje tu v UK dáky formulár čo by som si vyplnila a tým pádom by mi UK poisťovňa preplatila pôrod na Slovensku? Ak ste prosím boli v podobnej situácii ako ste to riešili?
Veľmi pekne vám ďakujem za rady

mogaa
29. jún 2021

@rja bol nejaký formulár, ale to už nie je platné, keďže už UK nie je členom EU.....

rja
autor
29. jún 2021

@mogaa ďakujem za odpoveď... Čiže to znamená ze pôrod a celú starostlivosť by som si musela hradiť sama áno? Neviete asi ako to vychádza pre samoplatitelov?

matkahelka
29. jún 2021

@rja 2 roky dozadu platila kamoska za spontanny 1800€. za sekciu by to bolo urcite viac. ja by som vsak, kebyze mam platit uz tych par stovak doplatila a rodila by som u Kocha, kde je ta starostlivost na diametralne odlisnej urovni ako v standardnej nemocnici.

syslik81
29. jún 2021

s1 al s2 formular uz si presne nepamatam ale ak chces matersku z uk tak musis odrobit presne dni kt treba a nesmies dat vypoved tu az pred skoncenim materskej ... ehic karticka stale plati aj na nu sa da rodit ak ju nemas nova karticka co ju nahradila po brexite sa vola Ghic ale co ta zahrna si uz pozri sama ...