Pandemický a nová práca

kohy
23. aug 2021

Dobrý večer, nenašla som odpoveď v diskusiách a tak sa opýtam takto. Príklad: som na pandemickom rodičovskom príspevku. Nemám nárok na žiadny iný príspevok ani na dávku v hmotnej nudzy. Ak by som sa zamestnala a dostala v skúšobnej dobe výpoveď, mám znovu nárok na pnademický rodičák? Ďakujem

elian
23. aug 2021

urcite nie, ak je prijem co i len za jeden deň pandemicky konci

lucka_ke
23. aug 2021

to by chceli všetci... nemáš nárok

kohy
autor
23. aug 2021

Pretože podľa vyjadrenia "sa pandemický rodičovský príspevok poberá najdlhšie do konca krízovej situácie. A samozrejme, dokiaľ bude rodič spĺňať podmienky. Krízovou situáciou nie je iba núdzový stav, ale aj mimoriadna situácia vyhlásená vládou." A nemám nárok " ak ste poberateľmi dávky sociálneho poistenia (napríklad materské, dávka v nezamestnanosti, ošetrovné, starobný dôchodok, invalidný dôchodok atď.), dôchodku starobného dôchodkového sporenia, dôchodku doplnkového dôchodkového sporenia, dávky sociálneho zabezpečenia (policajti a vojaci) " ... Na nič z tohto by som nemala nárok.

lucka_ke
23. aug 2021

"Rodičovský príspevok nepatrí oprávnenej osobe – rodičovi, ktorá má príjem zo závislej činnosti (za príjem sa považuje aj odmena za výkon funkcie konateľa, pokiaľ mu táto vyplýva zo stanov spoločnosti; príjem z dohody) alebo náhradu mzdy alebo príjem z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti alebo je poberateľom dávky sociálneho poistenia (tu patrí napr. materské, ošetrovné, PN, predčasný starobný dôchodok, starobný dôchodok, invalidný dôchodok, vdovský dôchodok, vdovecký dôchodok, sirotský dôchodok a pod.), dôchodku starobného dôchodkového sporenia, dôchodku doplnkového dôchodkového sporenia, dávky sociálneho zabezpečenia (sociálne zabezpečenie vojakov a policajtov) alebo peňažného príspevku na opatrovanie na toto dieťa alebo má nárok na rodičovský príspevok podľa osobitného predpisu (ak má oprávnená osoba v starostlivosti mladšie dieťa, na ktoré si môže uplatniť zákonný nárok na rodičovský príspevok, je potrebné, aby si tento nárok prednostne uplatnila podaním žiadosti)."

mzda zo zamestnania je príjem zo závislej činnosti, čiže akonáhle sa zamestnáš a budeš dostávať mzdu, stratíš nárok na pandemický RP a už ti ho znovu nepriznajú... na základe čoho aj?

iwesska
23. aug 2021

Nie. Akonahle zacnes pracovat uz stracas na neho narok,aj ked skoncis po mesiaci. Kamoska to riesila.

kohy
autor
23. aug 2021

Ďakujem za objasnenie a rady. Pekný zvyšok večera

natalienka12
24. aug 2021

Co z toho vyplyva? Netreba do prace, treba byt doma este aspon 10 rokov kym bude pandemicky. 😂😂😂 Tato vlada uz ale naozaj nema cim prekvapit. Naco pracovat? Ked je lepsie natrcat ruku. Pandemicke davky, ockovacia loteria a neviem co este zavedu, uz ma neprekvapi fakt nic. Hlavne, ze isty I. M. vykrikoval ako nasli “prazdnu špajzu”.

mogaa
24. aug 2021

@kohy no ale zase pandemický môžu zrušiť zo dna na deň a ostaneš bez práce....zase je nereálna predstava že pandemický tu bude kým nevymizne korona🙂

tarra6
24. aug 2021

@natalienka12 asi až taká prázdna nebola, keď rozhadzujú plným priehrštím na všetky strany.....

iwesska
24. aug 2021

@natalienka12 To je bezodna spajza😂

natalienka12
24. aug 2021

@iwesska asi tak 😀😀😀