Zdravotné poistenie počas materskej a rodičovskej dovolenky

forsage_club
27. feb 2019

Prosim poraďte mi. Som cudzinka, mam prechodny pobyt na Slovensku. Zamestnana na pracovny pomer. Nesplňam podmienku 270 dni nemocenski poistena, tak nemam narok na materské, budem poberať rodičovsky prispevok. Či budem zdravotne poistena keď pojdem na matersku a rodičovsku dovolenku? Prebačte za moju slovenčinu ))

martinals
27. feb 2019

Ahoj,ja som sa po rokoch vrátila na Slovensko, tiež som nebola poistená 270 dní.Zaevidovala som sa na úrade práce, poberám rodičovský príspevok od začiatku (miesto materskej), zdravotné platí za mňa " štát ".

forsage_club
autor
28. feb 2019

@martinals ale vy ste občianka SR

martinals
28. feb 2019

Áno,slovenka ale Vy tu máte prechodný pobyt a nárok na rodičovský príspevok,tak sa skúste obrátiť na Úrad práce alebo v zdravotnej poisťovni,tam Vám poradia konkrétne k situácii v ktorej ste 😀.

kyivstar
6. mar 2019

Ahoj, uz ste si vyriesila zo zdravotnym poisenim pocas rodicovskej? Tiez ma to zaujima

forsage_club
autor
10. mar 2019

@kyivstar ked máš trvaly pobyt na slovensku, zdravotne plati štat.

lenka211189
10. mar 2019

Ahojte, potrebujem poradiť. Som v Nemecku rok a pol. Pracujem tu zmluvu mám do konca augusta. Ale som tehotná 🙂 a chcem sa vrátiť na Slovensko. Len neviem ako to je so zdravotným poistením. Keďže do augusta mi bude platiť zamestnávateľ tu v De. Výpoveď vziať nechcem, ale potrebujem vedieť ako to bude, ak sa vrátim a budem chodit na prehliadky atď. Či ma vobec ošetria atď. Hoci pred tým co som prisla do De, som doma pracovala.... Načo a kde budem mať nárok... Vie mi niekto poradiť? 😞