27-ročný nemá vlastné bývanie

25. aug 2022

Príde vám normálne že partner ktorý pracuje v zahraničí chodí ku mne bývať ? Navrhla som mu toto leto a dohodla sa so spolubývajúcou že pôjde na mesiac domov a on bude mesiac so mnou na byte a potom som sa dohodla ešte na tento ,no po čase mi to neprišlo ako dobrý nápad lebo predsa aj ženy majú bývať niekde kde to muž vybaví a mňa to už nebaví stále vybavovať a klamať aj niekedy spolubývajúcu iba za to aby on prišiel ,teraz od septembra sme sa dohodli keďže začne škola že sa budeme stretávať už len po vonku a sem-tam u mňa že pôjde bývať k rodičom,aj tak ma 27 rokov a stále nemá nič vlastne a myslím si že čím viac ho budem ku mne volať nebude mať motiváciu pracovať na tom aby mal vlastné bývanie čo si o Tom myslíte ?

melanta
25. aug 2022

A ty prečo nemáš vlastné bývanie? Od neho ho čakáš ale ty sama ho nemáš. A že ženy majú bývať tam kde to muž vybaví? Z ktorého storočia si prišla?

petricka22
25. aug 2022

Ved sa s nim dohodni, preco si nenajdete nieco spolu? Zakladom vsetkeho je v prvom rade komunikacia, az potom modry konik 😉

liljana
25. aug 2022

A ty mas nieco vlastne, ked to cakas od inych? 🙂 Pri dnesnych cenach, zvysujucich sa urokoch, tom ze banky su coraz menej ochotne dat hocikomu hypo, pride teraz par rokov vakua. Ked sa neoplati/neda brat hypo (pride recesia), ani nieco kupovat (ked stratim pracu, budem mat na drahu hypo za drahy byt), ani stavat (drahy material aj prac.sila).

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkamotka
25. aug 2022

My sme si s manzelom kupili vlastne byvanie, az ked sme sa vzali. On 31, ja 27. Dovtedy ja som zila u rodičov, on uz dlhodobo na podnajme.

Mne to cudne nepride, skor logicke. Ak nevie na 100%, kde v ramci sk zostane, odkial bude jeho zena alebo kde to budu ako par potrebovat kvoli praci.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
25. aug 2022

Dnes je problém mať vlastné bývanie....po prvé musíš mať 20 percent z ceny...
Za ďalšie mozno šetrí to tá nenapadlo?

ak_tak0202
25. aug 2022

Ako radia hore, zabezpeč si vlastné bývanie, aspoň o pár rokov neskôr nemusíš riešiť, kam s dieťaťom, keď sa rozídete. To čo je za zmýšľanie, že chlap má zabezpečiť bývanie. Nemá vlastné, zle je, lebo nemá, je neschopný, maminkin cecok a pod. Má vlastné, zle je, lebo ho ani nenapadne polku prepísať (darovať) na partnerku, lebo máme spolu dieťa (deti) a nemám nič. Vlastné bývanie máte riešiť spolu, ideálne ako manželia 1:1.
Brat v tom veku tiež nemal, býval s rodičmi, v decembri bral hypo a kúpil svoje vo veku 28 rokov. Mama trvala na tom, že prvého dňa v mesiaci položí na stôl 300€. Z nich mu však 2 stovky každý mesiac odložila do obálky (nevedel o tom) a keď sa sťahoval a zariaďoval byt, dostal obálku s vyše 14tis. Nemyslíme si, že mama vychovala z brata neschopného iba preto, že v 27 rokoch býval s rodičmi, aj navaril, aj s peniazmi sa naučil narábať, aj našetril.

lubina
25. aug 2022

preco by mal muz zabezpecit byvanie? To bolo v minulosti mozno....ak nie ste ani manzeli a este on pracuje v zahranici, tak preco by uz mal mat svoje byvanie. Naco by mu vlastne bol byt, ak je v zahranici a domov chodi obcas? A ak to spolu myslite vazne, tak treba hladat nieco spolu.

sense
25. aug 2022

A ty mas koľko rokov? Prečo by to nemalo byt normálne, môže šetriť na nehnuteľnosť. Poznám x ľudí kt v tom veku žili u rodičov keď prišli na mesiac dva domov zo zahraničia a nemali vlastnú nehnuteľnosť. A boli to práve ľudí kt na nehnuteľnosť šetrili a nechceli hypo, alebo ľudia kt nemali potrebu na svk kupovať nehnuteľnost lebo sa vrátiť nechceli.
A tiež môže mať problém dostať hypo na svk, neviem ako teraz ale pred par rokmi. Bol s tým problém.
A teda tvoj názor ze chlap. Ma zabezpečiť bývanie, je divný. Aby si pri tomto názor po pár rokoch nevyplakavala ako x žien tu na MK. Ze chlap. Mal pred svadbou byt alebo pred vztahom, a keď sa niečo stane tak odchádzajú len s igelitkou s kt prišli lebo nemajú na nič nárok, pripadne sú chlapi blbci lebo im nechcú polku bytu prepísať lebo veď oni mu porodili dieta

mishka81
25. aug 2022

Načo by mu bol byt na Slovensku ked robi v zahraničí? Príde na pár dni domov, tak môže byť u rodičov, načo by platil tu cely mesiac. Ďalšia vec, bývaš v podnájme so spolubyvajucou. Prečo si nevybavis hypo a nekúpiš vlastný byt. Prečo by ti vlastne frajer mal riešiť byt? Netreba sa hrať na princeznú za ktorú má všetko zabezpečiť chlap.

syslik81
25. aug 2022

mam 40 a tiez ked pridem na sk (raz za rok) byvam u mamy ... naco by som si kupila na sk dom ked tam nezijem ... kazdopadne mi pri dnesnych cenach pride uplne normalne ze na ten byt nema.. to ze pracuje v zahranici neznamena ze ma kopu penazi ...

ninusa221
25. aug 2022

Pozri aj moj ma 27 a byvame v prenajme a kludne by si mohol zobrat uver a aj dom postavať. Ale este sa nenašiel kde chce ten dom stavat, plus stale dúfame ( to asi kazdy) že cena nehnuteľnosti pojde dole. Navyše pracuje v zahraničí tak asi nema potrebu sa teraz zadlžovať.

xena0
25. aug 2022

Vidíš to moja veľmi jednoducho 🙂 to že pracuje v zahraničí neznamená že má hneď na vlastné bývanie, vieš koľko taký byt stojí? A akože on má vybaviť bývanie aj pre ženu?? Ja neviem ale o Tom som ešte nepočula, pričiniť k vlastnému bývaniu partneri/manželia by mali obaja a nie, žena ty chceš prísť na hotové a nedajbože sa neskôr budete rozchádzať/rozvádzať a pôjdeš s holou riťou a budeš riešiť to že nemáš kam ísť s deťmi 🙂 nespoliehaj sa s bývaním len na chlapa

viestta
25. aug 2022

Úplne najlepsie bude ak si zabezpečíte spoločne bývanie až budete svoji. Dovtedy je úplne jedno kto u koho bude bývať, keď aj tak budete na podnájme. Dovtedy treba riešiť výdavky na spoločné bývanie, ako si ich podelite a nie kto je napísaný na nájomnej zmluve. A samozrejme okrem výdavkov dohodnúť sa aj o tom ako sa budete spolu podieľať na chode domacnosti a domácich prácach aby všetko neostalo len na tebe.

basska_b
25. aug 2022

Tak ked robi v zahranici, tak naco mu tu bude prazdny byt. Aj keby na neho mal... je rad, ze moze ist k frajerke prespat. Vy ste teda v podnajme, ak dobre chapem

luccija
25. aug 2022

Tak ty si ho volala k sebe, spolubyvajucu poslala prec a cudujes sa preco je u teba?tak nech je tam, kde byval doteraz...co od neho ocakavas, ze kupi byt a ty nebudes musiet byt v podnajme?
Si pekne povrchna mozno sa ani nechce vratit, mozno caka x rokov, kym nasetri, mozno bude u rodicov do 32 r.ci navzdy...ty sa staraj o svoje byvanie.Najprv ho zavolas...aku ma mat motivaciu?

dankanka
25. aug 2022

@dreamss mylis sa..moze mat aj sk hypo a pracovat vonku..

mikadooo
25. aug 2022

Myslím si že do 30 je ešte aj úplne normálne, keď človek žije v nájme. Ináč mi to z jeho strany príde, že nerieši, lebo má kde bývať (u rodičov), tak načo by riešil. Keď váš vzťah začne byť natoľko vážny, že bude chcieť bývať s tebou, tak asi vtedy začne riešiť aj bývanie. Ale keďže pracuje v zahraničí, tak asi tam nejak býva, či nie? A aby si platil nájom na byt, v ktorom reálne bude 1-2x do týždňa, len aby ty si mala kde bývať, mi príde (od teba) trošku sebecké. Ale možno som to zle pochopila a chodí na Slovensko každý deň🤷.

anjelicek26
25. aug 2022

Stale rozmyslam, preco ti 27 rocny prijde stary na to, nemat vlastne byvanie...pracuje v zahranici, urcite si tam niekde plati podnajom, preco by mal financovat dalsie byvanie na Slovensku, ked tu nezije a mozno ani nechce nikdy zit? Na hypoteku potrebuje "nasetrit" a mat stabilny vyssi prijem (ak ju berie sam urcite) a musi si byt isty, ze je to v lokalite, kde chce zit, vacsina nekupuje byty/domy s tym, ze to bude zas o chvilu predavat... Nechaj tieto rozhodnutia na nom... ak nemas moznost, aby bol v dobe, kedy ma dovolenku u teba, bude u svojich rodicov, ziadna drama sa nestane... vas vztah sa este neposunul na level "manzelia a rodicia", aby toto bolo relevantne...

luccija
25. aug 2022

Dufam, ze uz setris, aby tvoje deti mali kde raz byvat.Kolko rokov pracujes tiez si si mohla splacat svoje.Toto nikdy nepochopim nemas nic a druhemu by si riadila zivot.Chlap sa moze usadit aj v 35 r nepocituju tak biologicke hodiny, zabezpecit si hniezdo.Ty sa riad sebou a nie co spravi chlap.

kiki234
25. aug 2022

Vrana k vrane sada. On nema byvanie a ty tiez nie, nevidim v tom problem. Napriklad ja son svoje vlastne byvanie mala uz v 24, suce maly byt v BA ale mala. A muza som si tiez nasla takeho ktory uz nieco mal, resp nenasla som si nejakeho flandraka. Mal rodinny dom. A po 5 rokoch spolu mame este spolocny rodinny dom a kazdy to svoje co aj mal, k tomu dve krasne zdrave deticky. Vzdy to tak fungovalo a aj bude. Pokial by on mal byt alebo vlastne byvanie, nebude si hadam hladat zenu, ktora to nema podla mna. Iny priklad ked on bude zarabat 4ku mesacne, nezacne si s upratovackou ktora ma 500 eur. A to je realita moze si rozpravat kto chce co chce

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mable123
25. aug 2022

Keď pracuje v zahraničí, tak nechápem prečo by mal si platiť bývanie za 600 euro na mesiac ak sa prinajlepšom zdrží týždeň do mesiaca. Poznala som už aj takú príhodu, že chalan k nej chodil zo zahraničia s tým, že šetrí na ich spoločnú budúcnosť... Ona platila všetko a on zdrhol :D Veď to musíš vidieť či Ti niečo za to dá keď u Teba prespáva pozve na večeru na výlet... Ono to stým svojím bývaním nie je také ľahké aj keď človek lepšie zarobí a to, že niekto býva akože vo svojom s hypotékou na krku 90 tisíc a tak. to neznamená, že je to jeho a je na tom lepšie :D

h2
25. aug 2022

Ženy majú bývať niekde, kde to muž vybaví??? Ejha, tak to som nevedela.
A teraz k tvojmu priateľovi: keď pracuje v zahraničí, na čo by mu bol byt na Slovensku? Predpokladám, že tam išiel zarobiť. Byt tu si kúpi, keď sa presťahuje naspäť. Ak vôbec. Možno sa rozhodne zostať tam a v tom prípade mu je byt na SK už úplne na nič.

kiwi3
25. aug 2022

no mna dorazilo, ako musi klamat spolubyvajucej... uz len to je vyspele spravanie. cele cudne. aby ten chlapec nebol nakoniec rad, ze uz spolu nebyvaju. mat v 27 vlastne byvanie je v dnesnej dobe podla mna skor vynimka ako pravidlo. ja som teda mala az po 30, kedze som si nechcela brat hypoteku (otazka inak je, ci s hypotekou je to podla autorky vobec uz vlastne).

jane1987
25. aug 2022

Dievca moje, zacni citat a zit aj inak, ako na konovi, lebo by ti doslo, ze sumy za byvanie su nedosiahnutelne... Takze mozno by bola cesta sa do toho pustit spolocne a necakat len na chlapa. Ale podla toho, co pises, ani jeden ste asi na naozajstny vztah neni este zrely...

reanda
25. aug 2022

ked ta to nebavi vybavovat, tak to nevybavuj.. nech si to zriadi on, kde sa budete stretavat, ak sa chce s tebou stretavat.. a mozno to bude tym padom aj koniec stretavania

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
25. aug 2022

"ženy majú bývať niekde kde to muž vybaví"???
a na toto si ako prisla? 😁