Ako postupovať ak chcem výlučné zverenie detí do svojej opateri aspoň po skončenie rozvodu

sonulka777
1. júl 2018

ahojte prosim vas poradte mi niekto.... uz som zufala... z manzelom sa rozvadzame este nemam termin pojednavania... chcela by som aby ich nemohol mat do rozvodu... ako kde a co mam urobit? aby mi ich zverili kym nas nerozvedu. . diky moc

mircalla
1. júl 2018

Podat navrh na predbezne opatrenie - poradia na Urade prace

pribinak
1. júl 2018

To nie je take jednoduche, ty mozes dat navrh na sud, aby na cas do rozvodu boli deti zverene tebe, aby on mal určené, kedy mize byt s detmi
Ale nemozes len tak chciet, aby s detmi jednoducho nebol
To je obrovský zásah do jeho rodičovských práv a na to musia byt velmi vazne dovody

charlie1980
1. júl 2018

Predbezne opatrenie je jediny sposob. Spise ti ho bud pravnik alebo na UPSVaRe. A nepotesim ta....predbezne opatrenie o zvereni do starostlivosti je vybavit takmer nemozne. Vydava sa na alimenty a navstevy- ak sa neviete dohodnut, no mne neschvalili ani medzinarodne zverenie do starostl., kde bolo riziko, ze dieta by mohlo byt zobrate do zahranicia. Takze skusit to mozes, sanca miziva.
Pokial nemate termin pojednavania, az do pojednavania nemusis nic, rovnako vsak tvoj manzel.

krisabs
6. júl 2018

Veľmi to záleží na konkrétnych okolnostiach Vášho prípadu, máme aj prípady, kedy bolo dieťa pred rozvodom zverené dočasne do osobnej starostlivosti jedného z manželov. Záleží tu hlavne na prístupe otca k výchove detí, či sa prípadne nejedná o extrémne formy správania sa - alkoholik, trestaný a podobne. O takomto návrhu musí súd rozhodnúť do 7ich dní odo dňa podania návrhu, keďže sa jedná o vec týkajúcu sa osobnej starostlivosti maloletých detí. Pri styku má súd až 30 dní.

henikav
6. júl 2018

Toto dosiahnes ak mas na to dovody, je nasilnik, alkoholik, narkoman? Ak nie je, nebud egoisticka a uvedom si ze je takym istym rodicom ako aj ty. Neober deti o otca kvoli tvojmu egu, alebo kvoli tomu ze si nanho nahnevana. Myslim ze aj tak si to najviac odnesu deti, ty aj on si svoj zivot usporiadate, ale deti Vas budu mat vzdy oboch za rodicov, aj ked spolu nebudete. V pripade ze su na to dovody, tak nebudes mat problem dosiahnut aby sa k detom nedostal.

nikaroxy
6. júl 2018

@charlie1980 No takto predbezne opatrenie uz podla zakona neexistuje.Uz existuje jedine neodkladne opatrenie a podla zakona o rodine sa neodkladne opatrenie vydava ozaj len ak je dieta ohrozene nejakym sposobom.Co myslim ze tvoj pripad nebude.Otec ma na svoje deti rovnaky narok ako ty,takze ti poradim jedine,aby ste sa tak ako ste samrozhodli mat spolu deti aj dohodli na tom ako sa bude do rozvodu s detmi stretavat.V dobrom ti radim.Dohoda rodicov je najlepsie mozne riesenie pre teba a i pre vase deti.

charlie1980
6. júl 2018

@nikaroxy Nepomylila si si nick ?

nikaroxy
7. júl 2018

@charlie1980 Prepac,tebe bolo len to o predbeznom opatreni.Inak to je adresovane mamicke,ktora riesi rozvod...