Alkoholik v domácnosti

19. jún 2023

Ahojte. Mame v rodine alkoholika. Fakt, ze silneho. Pije dlhe roky, no poslednu dobu je ozraty sustavne den, noc. Robi len problemy, vytvara hadky, uraza ludi, cele dni chlasce, do prace nechodi. Aj ked nastupi, po par dnoch ho vyrazia pre alkohol. Jedna osoba z rodiny pri nom drzi, zastava si ho, obhajuje a na nas ostatnych utoci, ak otvorene rozpravame o situacii, ze s nim nieco treba robit, lebo ma problem. Ona ho aj dotuje peniazmi. Robi neskutocnu hanbu rodine. Cela rodina sme kvoli tomu rozhadana.
Prosim vas,mali ste to niekto podobne? Ako ste to riesili? Ake mame moznosti?

zmrzlinka2021
19. jún 2023

Najlepsie je to neriesit a kaslat na takych ludi. Nielen on ma problem ale "aj ta osoba", ktora ho podporuje v alkoholizme. Proste od takych ludi sa čiastočne odstrihnúť... on sa prepije, zomrie a problem vyrieseny. Nedajte sa zatiahnut do jeho sraciek - on vas bude tahat len a len dole a v konecnom dosledku vas znici

autor
19. jún 2023

@zmrzlinka2021 pije dlho a predpokladam, ze tak skoro nezomrie, teda nas cakaju dlhe roky trapenia. Ide o to, ze mame rodinu a deti, ktore chceme od toho pohladu ochranit. Zial, my sme chori a nie on.
Nemame velmi moznost , kedze mame domy na jednom pozemku, cize sa nas to bytostne tyka.

michaela412
19. jún 2023

Toto bolo aj u nás. Tiež domy vedľa seba - svokor pil. On na liečenie nechcel ísť, tak nič sme nemohli robiť. Vyriešilo sa to samo, raz spadol pod vplyvom - zlomil si nohu, nevedel sa hýbať ani k alkoholu nevedel sa dostať. Zistili mu následne SPS syndróm - pomaly mu odchádzajú svaly, takže len leží a je odkázaný na pomoc. Stará sa o neho jeho žena (svokra moja).

svetlonos
19. jún 2023

Predat dom, kupit nove byvanie, odist. Nepomozes co sa po... . Pokial opilec a podporujuci nechce, nemas sancu. Deti usetris len vasim absolutnym odchodom. Pomoc v tomto pripade vylucena. A mas pravdu, oni preziju aj nealkoholikov cast 😬

chrobacik41
19. jún 2023

Tak ja mam tiež takú skúsenosť, a to priamo môj bývalý muž. Tiež pil najskôr len tak ze ved idem len na jedno pivo. Lenže postupom času sa to zhorsovalo , keď ráno vstaval do práce išiel skôr ešte ráno o 5 u nás otvárajú také menšie potraviny a tam chodil ešte predtým ako odišiel na bus. A zistil to môj otec a povedal mi to. Prosila som ho na kolenach, potom prišla k nám svokra že čo s deje lebo mne nechceli veriť ani jeho sestry ani brat. Ja som vtedy študovala na vysokej syn bol prvak a svokra ma presvedčila aby som školu nechala že veď jej syn prestane , samozrejme ze neprestal. Chodil do jednej firmy a tam to vlastne začalo potom ho prepustili za alkohol. Vybavili sne mu liečenie ale nepomohlo to. Bol tam 3 krát. Keď som zistila ze deťom berie z pokladničky peniaze som mu povedala rázne bud prestaneš alebo pôjdeš z domu. A to nepíšem ako mi škaredo nadával atď. Pre syna nechodil keď bolo treba. Vadili mu keď sa hrali no smutné. Keď som dovolila aby si syna zobral na víkend tak som si naivná myslela ze bude ôk. Ale vecer v sobotu mi píše ci by som si pre neho neprišla. Hovorím si ok aspoň zistím v akých podmienkach byva( to mal prenajatý byť aj s kolegom) no prišla som išla som si sadnúť do kresla veci tam mal nahadzane a pod nimi 4 flasky od alkoholu. Hneď som syna zobrala a išla som bez slová preč. A potom zase vysvetlovacky...myslela som.ze sa zmení keď podstúpi to liečenie ale keď už ani to druhe nepomohlo tak odišiel. A to sa potom začala ešte horšia etapa ako predtým. Každodenné sms vypytovanie penazi ( odo mňa si pytal) ale aby platil vyzivne to nie. Potom mi písala jeho sestra ze bude bývať u nej chvíľu bol to asi mesiac a napísala mi ze nikdy viac a vtedy pochopila ako som trpela ja dennodenne nadavanie vypytovanie peňazí atď od svojej sestry. Brat mu nevie prísť na meno lebo on sa vyhrážal aj svojej vlastnej mame. No a ta druha sestra mu vybavila nejaký útulok aj s liečbou neviem presne len tá je s ním v kontakte len ona je tak viac veriaca a vždy mi napíše že pán Boh mu pomôže ze ona tomu verí. Je to ťažké naozaj veľmi ťažké s takýmito ľuďmi keď nechcú sami s tým prestat tak to liečenie nepomôže. Je to ťažký boj.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinka12356
22. jún 2023

Vysporiadať pozemky a nehnuteľnosti, bud postaviť vysoký betónový plot medzi alebo proste vymedziť vás "pozemok" a predať to..