Blízky člen rodiny je alkoholik

28. dec 2021

ahojte, je mi to trapne aj blbe, aj smutne tak sa chcem opytat Vas,ci prehanam ja (o com fakt pochybujem),ale blizky clen rodiny pije a je alkoholik podla mna,ale samozrejme,ze ja prehanam. Proste pije odkedy si ja pamatam z mojho detstva stale, (mam 40+) nehovorim ,ze kazdy den do nemoty,ale aj to si pamatam. Pil kazdy dan po robote pivo,dve,tri...samozrejme este daco k tomu,akoze normalne chodi do roboty,ale kazdy bozi den po robote pije, ideme na navstevu prva otazka ,,nenalejes daco"?, ,pije doma v garazi,kde akoze stale nieco robi,ide do mesta samozrejme ide do krcmy...rozbil si hlavu,lebo sa opil, fakt si nepamatam tyzden v kuse kedy nepil...akoze ja nie som abstinent,ale ja uz fakt nemam nervy ani naladu na toto, potom ja vyzeram ako najvacsiu debil,lebo sa s nim nedokazem bavit,ani pozriet na neho lebo vzdy ma daco v sebe...nechapem,ci to ostatni nevidia,alebo uz im to je jedno,ale mam taky srd v sebe,ze by som to totalne prefackala zakazdym razom,co je e fakt 30 rokov odkedy to vnimam. Ak9ze mysl,Si ze je m3030rrokovrokov.rminimalne odkedy to vnimam

hsara99
28. dec 2021

Nie, nepreháňaš. Je to alkoholik.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kubkovamama
28. dec 2021

Takýto bol môj nebohý svokor aj jeho syn,ex.Nie spity do nemoty,ale každý deň muselo niečo byť.Svokor prepil všetko čo mal,vzali mu vodičák.Ex sa zatiaľ drží,ale funguje takto už 20 rokov.Obaja žili v spoločnosti a prostredí,kde to bolo brané ako norma a "veď každý chlap si dá a ktorý si nedá nie je chlap".To bola aj svokrina hláška.Takze,môže ťa triasť ako len chce,s dlhoročným zvykom a životným štýlom nenarobis nič.Odstrihni sa alebo rozchod,neviem čim ti tá osoba je,s alkoholikom len tak nehnes.

whatever1
28. dec 2021

Prečo by si ho prefackala? Ubližuje niekomu? Ak nie, tak čo riešiš?

andreatytler
28. dec 2021

Ostatni to vsetko vidia, len sa tvaria ze je vsetko v poriadku. Je to velmi frustrujuce. Ak sa ti da, odid. Ponukni mu pomoc s tym prestat, ale ak on nechce, tak s tym vobec nic neurobis. Vacsina ludi sa z alkoholizmu nevylieci. Vacsina na alkohol umrie. Zial.😢

kittykat22
28. dec 2021

nechapem co sa staras do nejakeho clena rodiny. Nie je to tvoja vec. Ty si nejaka zufalka znudena ktora ma pocit, ze ma inym ludom diktovat, ako maju zit. Moja, okolo teba sa svet netoci. Staraj sa o seba. Ked ta niekto poziada o pomoc, tak mozes nieco robit. Inak mozes byt tak maximalne ticho 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ A ze by si niekoho prefackala? Moja, tak nielen ze si drza a staras sa do inych, ale ani moc rozumu si nepobrala. Pretoze fyzicky utok na alkoholika nic nevyriesi. Ty mu nechces pomoct, ty si na nom chces vyliat zlost.

katzed
28. dec 2021

Nepreháňaš,ale pokým si to neuvedomi sám,že je alkoholik a potrebuje pomoc, neurobíš s tým nič. Švagor nastúpil na liečenie v máji tohto roku, potom čo mal zdravotné problémy, manželstvo stálo za prd a aj sa psychicky zosypal, rozhodol sa sám, žena ho plne podporila,už je 4 mesiace doma, drží sa,je kludnejší spokojnejší. Držím palce, aby by to dobre dopadlo.

luccija
28. dec 2021

Je alkoholik určite neprehanas.A ostatní zatvárajú oči, alebo už neriesia

heln
28. dec 2021

nechapem preco tu dostavas odpoved, ze preco sa do toho staras. ak je to clen rodiny, je jasne ze sa staras. a nie si divna, je alkoholik. problem je v tom, ze nasa spolocnost to toleruje, lebo je to "normalne". po tolkych rokoch alkoholizmu nemas vela moznosti aby si nieco zmenila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ladycat2021
28. dec 2021

Nie .. neprehanas. Moj ex je alkoholik a moj otec tiez. Ten dokonca skoncil kvoli tomu na ulici. S mojim ex som zila 4 roky a tiez prve co bolo ked prisiel domov - whisky. 1 drink, druhy, treti az vypil celu flasku skoro. Na navsteve to tie bola katastrofa. Vzdy sa tak opil, ze som mala problem dostat do auta a casto sa stavalo, ze v tom aute zaspal a uz sme ho nezobudili. Ked sa to nahodou podarilo, tak bol velmi agresivny. A videli to susedia a aj kolegovia co s nami byvali v tom dome. Proste hanba na 100 rokov. Tiez nie som abstinent, ale na alkoholikov mam uz alergiu. 😒 Je predsa rozdiel vypit 1 drink ci pohar vina vecer a ozrat sa ako prasa.

janickacrazy
28. dec 2021

Píšeš anonymne, tak môžeš povedať, či je to tvoj brat, otec, bratranec alebo kto. Pokiaľ s ním nezijes, tak je zbytočné to riešiť. Nemôžeš ho donútiť, aby prestal, najmä ak pije dlhé roky. Môžeš mu ponúknuť pomoc, ale pochybujem, že ju prijme.

martinmmartin
29. dec 2021

To co popisujes je citankovy priklad funkcneho alkoholika

Tu je clanok co to vysvetluje- ono je to este horsie ako stav ked alkoholizmus proste nemozes zapriet

https://sk.reoveme.com/co-je-funkcny-alkoholik/