Chcem byť štastná

devilka1
17. apr 2021

Ahojte ;) idem sa trosku vyrozpravat;) nie som už stastna so svojim manželom laska vyprsala ,mam 28 rokov spolu sme 10 rokov cize od mojej 18tky, teraz mame kazdy iny nazor ked sme dospely ine zaujmy a tak dalej..postavili sme si dom zijeme.v nom spolu 4 roky..od minuleho roku cca od leta to ide dole kopcom uz sa ani neropravame ani nic..len proste zijeme spolu..on obyvacka ja spalna mimo toho som sem tam u rodicov a v praci..viem ze to uz nema vyznam asi taky vztah vo vela veciach ma sklamal..no ide o to ze požicka na dom je na mna koli lepsiemu prijmu to vyslo ze mne daju viac pozicku na dom..neviem ako sa to riesi v pripade ze sa ozaj rozvedieme..sme manzelia na urade ...ide o to, ze kebyze sme sami na planete alebo aspon v okoli tak uz urcite s nim nie som..no len beriem ohlad hlavne na moju babku ktora ma 80 rokov a sama s mojim otcom to nemala lahke tiez ma uz tretiu priatelku a babka to tazko znasa..este keby sa dozvedelaa ze ani mne to nevyslo vo ztahu tak by bola opat v koncoch a to jej nechcem spravit a dopustit...neviem co mam robit len chcem byt stastnaa.. laska mi ozaj chyba....

pribinak
17. apr 2021

@devilka1 babka mize žiť aj dalších 15 tokov, to chceš takto žiť ? Bude rada že nemáte deti.
dom buď predáte alebo sa vyplatite

petus998
17. apr 2021

@devilka1 fu tazko poradit kvoli babke ak sa rozidete treba hrat nadalej ak to tak citite obaja treba ist od seba

pribinak
17. apr 2021

@petus998 prečo hrať divadlo? Normálne vysvetlit, že to nevyšlo a radšej ísť od seba ako byt neštástni

devilka1
autor
17. apr 2021

@pribinak ja to akosi babke nedokazem spraviť..radsej asi budem trpiet pokial bude zit alebo neviem..je to tazka situacia

januarova
17. apr 2021

@devilka1 a zachrániť s manželom vztah? Čo tak poradňa? Manžel je spokojný s takým životom? A intímne už tiež spolu nežijete?

elizabet173
17. apr 2021

@devilka1 Uvedom si, že život nemá reprízu, že ti nikto nevráti ani dnešný deň, ani minulý týždeň, ktorý si nežila, ale prežívala. Nepíšeš, ako to vidí tvoj manžel, ako sa k tomu stavia on, či ty ho ešte ľúbiš. Možno ste mali pred sebou cieľ - stavanie domu a zabralo vám to všetok voľný čas, dom je postavený a zrazu tu nastalo prázdno, k tomu ešte aj pandémia. Ako sa to rieši, keď je hypo na teba, to ti neporadím, napíšu možno skúsenejšie, ale zostávať v manželstve kvôli babke je taká istá primitívna výhovorka, ako ostávať v ňom kvôli deťom.

tncka
17. apr 2021

@devilka1 sorry ale uplne blba vyhovorka na babku. Keby si chcela tak s tym seknes. Zrejme sa ti nechce do rozvodu a vsetkych tych veci co to obnasa😅🙈

petus998
17. apr 2021

@pribinak ja som myslela az babke neublizite vela

lenkakravcova
17. apr 2021

@devilka1 Láska vyprší vždy keď do vzťahu neprídu deti alebo ak sa neudrziava (aj páry bez deti to zvládnu ale musia na tom pracovať).
Pije? Hazarduje? Podvádza ťa? Ma záujem odísť od teba?
Ak na tieto štyri otázky odpovieš nie, má zmysel začať na tom vzťahu pracovať a nie sa takto vzdávať.
Vzťahy nie sú jednoduché a nie sú zadarmo. Zamilovanie vyprchá vždy ak sa zúčastnení nesnažia každý deň na vzťahu pracovať.

ivik4
17. apr 2021

Tak v prvom rade skusit zachranit manzelstvo ,nie sa hned rozchadzat, naucit sa rozumiet tomu druhemu aj teraz ked uz ste dostepli a zmenili ste sa. Ak nemate nevery alebo velke hadky, co to neskusit. .? Mam rovnako rokov ako ty a s muzom sme sa prve dva roky uz aj s dietatom hadali ako pes a macka a rokmi sme sa naucili zit spolu a teraz je vsetko ako ma byt vo fungujucej rodine.Ani asi nemate vazne dovody na hadku ako je napr. Stres a malo casu pri detoch. Ak to ozaj vidis len na rozchod tak sa nevyhovaraj na babku,nic strasne sa jej nestane pre boha.

andreatytler
18. apr 2021

@devilka1 Nerozumiem celkom kde je problem natolko velky, ze nema zvysel vo vztahu pokacovat.
Nemate rovnake nazory - toto moze byt problem ale da sa riesit kompromisom.
Nemate rovnake zaujmy - toto vobec nie je problem.
Nerozpravate sa - toto je problem ale da sa vyriesit. Nepises, ze preco sa nerozpravate. Skusala si to zmenit? Odmieta s tebou rozpravat?
Sklamal ta vo vela veciach - toto moze byt problem ale da sa riesit v poradni.
Laska vyprchala - laska alebo zalubenie? Lubis ty jeho? Lubi on teba alebo ste si uz navzjom uplne lahostajni? Ak sa uz navzajom nelubite, je to dovod na rozvod, ale kym tak urobite, treba o vztah zabojovat a skusit tu lasku znovu najst.
Ale rozvod radikalne odmietas koli babke, tak potom urcite skuste tu poradnu. Alebo nechce on?

jaskolka
18. apr 2021

A čo tak skúsiť obnoviť vzťah, lásku? Veď z nejakých dôvodov ste sa rozhodli vziať, ľúbili sa. Ak nemáte výrazne problémy a konflikty, tak skúsiť to "prebudiť". Nie som za nútené udržanie za každú cenu, ak trebárs je vo vzťahu nevera, alkoholizmus, týranie, drogy a podobne, ale zase argument, že "vyprchala láska" tak ideme od seba, mi príde dosť zbabele. Láska je rozhodnutie, nie cit, že s tým človekom chcem byť, aj každý deň sa nanovo rozhodnúť.