Cítim sa veľmi nešťastný

roman9763
17. okt 2021

Dobrý večer budem tu už písať po niekoľký raz. Som muž a neviem kde by som sa mal vypísať ak nie tu..

Cítim sa byť veľmi nešťastný za posledné obdobie (rodina, práca, samota, peniaze, láska žiadna od žien). Je to hlavne asi tým, že mám zle myšlienky a negatívne myslenie a hlavne tým že nič nerobím takmer. Áno vidím niekedy aj veľmi pekne predstavy a myšlienky ale skôr prevládajú tie zle. Stále dúfam že budú aj lepšie zajtrajšky ale keď už tak čakám roky a môj život sa stále točí v Tom istom tak sa obávam že sa nič nestane žiadny zázrak. Veľmi si vyčítam svoje slabiny, aké chyby som porobil tak ma ľudia odsúdia. Neverím si ani na ženy ani na nové spoznania či už kamarátske alebo aj vážnejšie. Ani nevidím žiadny zmysel v tomto živote prečo sú tu ľudia keď je tu toľko zlého. Mám veľakrát strach z budúcnosti co bude či už o sebe rodinu alebo aj o celý svet.

Ak má niekto k tomu komentár tak kľudne daj, ale neviem čo k tomu písať, len som sa chcel niekde vyliať.

h2
17. okt 2021

@roman9763 Ahoj. Čo myslíš tým, že takmer nič nerobíš? A prečo čakáš, čo príde, čo Ti život prinesie? Nečakaj. Konaj! Za svoje šťastie si môže každý sám. Treba pre to niečo urobiť. Pasívne čakať Ti nepomôže.

prasiatko30
17. okt 2021

Ak robis kazdy den to iste nemozes ocakavat, ze ti to prinesie iny vysledok 🤷‍♀️🤦🏽‍♀️

lintu
17. okt 2021

Netreba toľko nad vecami dumať. Treba začať aktívne niečo robiť. Ak žiješ v jednom kruhu, ktorý ti už nič nedáva, najvyšší čas nájsť si aj nejaké nové zábavky. Začať robiť niečo inak. Len zmenou sa niekam posunieš.

magaret7
18. okt 2021

Nemáš schyzofreniu? Podľa toho čo píšeš.. Myslím že zdravý chlap má iný prejav

elizabet173
18. okt 2021

@roman9763 zakladas tu same smutne temy, myslim, ze by si mal navštíviť odborníka

dankanka
18. okt 2021

@roman9763 ja ked som mala malo povinnosti, tak s tiez booa dost depresivna..mne pomaha piplat sa v zemi, mat vela povinnosti. Teraz padam na hubu, mam toho az nad hlagu, nemam silu este premyslat :Dna som rada za kazdy okamih kedy sa len tak mozem zamysliet. Takze zamestnaj sa! Cim viac, tym lepsie. Bud uzitocny. Hoci by si aj dobrovolnicke prace robil, studoval, cokolvek.

katulastraka
18. okt 2021

@dankanka presne ako hovoris. Cloveka robi stastnym, ked sa citi uzitocny.

tncka
18. okt 2021

@roman9763 vela rozmyslas a malo konas. O chvilu ti z toho prepne a urobis aj co nechces

kitycat
18. okt 2021

A ani ziadna zena sa nezlutuje a nezacne s tebou randit...

1katus1
18. okt 2021

@roman9763 nauč sa radovať z bežných veci. Dôvodom na radosť je aj to že otvoria oči. Sú ľudia ktorý sa už ráno nezobudili. Buď rád za zamestnanie veľa ľudí ho hľadá a má problém nájsť. Neklad si na seba všetok smútok a starosti sveta . To nevyriešis. Chces pomáhať a aspoň trocha niekomu zlepšiť ten jeho svet ? Tak začni niekde v charite alebo dobrovoľníctvo niekde. Svet nezmenia ako taký ani ľudí ale môžeš niekomu pomôcť komu ten jeho vlastný svet spravíš krajším a znesiteľnejšim

sedem
18. okt 2021

Nepíšeš, aký máš vek, či pracuješ, každopádne problém u teba vidím v tom, že nemáš rád sám seba, nie si so sebou spokojný, takže treba začať od seba... každý človek v živote urobil chyby, treba sa z nich poučiť, neopakovat ich a posunúť sa dopredu, nie sa v nich stále utápať... Z čoho pochádza tvoje trápenie? Ak si zdravý, máš viac než veľa iných ľudí a hlavne máš možnosť so svojím životom niečo urobiť, takže hlavu hore a porozmýšľaj, čo vieš zmeniť, čo by ťa urobilo šťastným a treba začať robiť postupne kroky, ktoré budú viesť k tomu, aby si bol v živote spokojny...

elysiacik
18. okt 2021

Často je problémom, že premýšľame nad vecami mnohokrát neustále dookola a teda k ničomu novému to nevedie, akurát tak k starostiam.
Najlepšie je niektoré veci uzavrieť a ďalej nepitvať, aspoň teda mne sa to osvedčilo.

meluela
18. okt 2021

@roman9763 ahoj, daj sancu terapii a ak nepomoze samotna terapia tak aj antidepresivam .. cloveka do dokaze dostat z bludneho kruhu beznadeje a sebaobvinovania. Co bolo, to uz nezmenis a nezmenis ani vela veci v pritomnosti ci buducnosti, vies zmenit iba to, ako sa ne nazeras. Tiez su veci ktore zmenit/ovplyvnit vies a na tie sa treba zamerat. Netreba si davat velke plany, skus si urobit program na tento den. Co by si chcel spravit, zazit, ako chces stravit ten cas, ktory mas k dispozicii kym pojdes spat? Pozri sa okolo seba. Je tam nieco, co by bolo dobre urobit - vymenit ziarovku, utriet prach, zastruhat ceruzky? Urob to a uvidis ze za kazdu takuto vec budes mat dobry pocit ktory ta motivuje spravit nieco dalsie. Drzim palce.

roman9763
autor
18. okt 2021

Ti čo píšete ohľadne psychiatrov a že som schizofrénik to so nechajte pre seba ja tam určite nepatrím to je to posledné čo mi pomôže.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roman9763
autor
18. okt 2021

@sedem mám 22 zachvilu 23 a pracujem ale už sa mi tam ani nechce chodiť ani ísť niekedy ma to deprimuje ale keď si uvedomím že to je najlepšia práca akú som mal zatiaľ tak asi keby som odišiel inde do inej práce tak tam by som sa mal horšie takže preto ostávam v tej práci kde som aj keď to nie je zla práca skôr ma odrádzaju ľudia v nej hlavne nariadená niekedy.

A asi áno jednak si neverím a ani sa nemám rád a podceňujem sa. A moje trápenie pochádza hlavne z minulosti či už škola alebo aj práca a za tým všetkým sú podľa mňa ľudia. Asi sa cítim na hovno od kedy som skončil školu a išiel som do prvej práce kde som mal asi najhoršie obdobie môjho života či už sa týkalo samotnej práce platu a hlavne opäť ľudí. Doteraz sa mi niekedy aj sníva o tej práci že som sa do nej vrátil a keď sa prebudim mám vždy strach že je to skutočne ale vždy na to v zápätí po chvíli viem že to bol len sen ale zlý sen a to isté sa mi sníva aj o ľuďoch ku ktorým cítim strach alebo odpor napríklad sa mi snívalo niekoľkokrát aj o nadriadenej v terajšej práci že má zasa za niečo zdrbala.

Fyzický by som mal byť zdravý asi aj duševne len mi chýbajú na okolí Ludia ktorým by som sa zdôveril a mohol ich objať a byť s nimi blízky.

nika523
18. okt 2021

@roman9763 cítim sa presne ako ty akoby som to písala ja o sebe o svojej práci o ľuďoch okolo seba....

roman9763
autor
18. okt 2021

@nika523 ak sa chces viac pobaviť o Tom daj vedieť do osobnej správy možno by sme našli nejakú reč

marca12
18. okt 2021

@roman9763 uplne ti rozumiem. Si vo faze zivota,kedy sa formujes,zacina sa crtat smer tvojho zivota a prave preto nezufaj. Naj obdobie prichadza po 30tke,to sa uz clovek ako tak najde,je mudry,zivota skuseny. Medzi 20-30 tkou su podla mna najtazsie roky,bojujes s pracou,s laskami,samotou,nevies,kam smerovat. Po 30 tke sa to zacina utriasat,mas pracovne skusenosti,mnohi uz aj svoje byvanie,zakladas rodinu. Uzivaj si zivot a moznosti,ktore ti prinasa. Nemas sa vobec preco citit nedoceneny. Ved este len zacinas zit,stavias sa na vlastne nohy a si neisty. Zazila som hroznu pracu,o ktorej sa mi dlho predlho snivali nocne mory,ale aj to prejde. Nelutuj sa,neruhaj sa voci zivotu,nech je akokolvek tazky,vaz si ho. A bud vdacny za kazdu prekazku,lebo len vdaka nim sa stavas silnejsi a lepsi. Aj ked ti teraz nic nedava zmysel,ked sa o 10-15 rokov ohliadnes spat,budes si vedomy svojich chyb a budes sa im vystrihat. Tak isto si budes vedomy svojho posunu v zivote a budes na seba hrdy,co vsetko si zvladol. Zivot je tazky,ale aj krasny. Bud otvoreny k ludom a raz urcite najdes spriaznenu dusu a aj priatelov,len sa neutahuj pred svetom. Drzim palce

sari24
18. okt 2021

@roman9763 si veľmi mladý a tvoje pocity sú normálne. V tomto veku sa tak cítilo mnoho z nás, pretože človek je len na začiatku nejakej samostatnosti kedy sa musí poobzerať okolo seba a rozhodnúť sa kam bude smerovať. To že ale v 22 rokoch nevieš presne aký postoj voči svojmu životu zaujmeš je ok. Nejak začať musíš. Som len o niečo viac od teba staršia a ked si spätne premietnem seba v tvojom veku, tak som sa cítila rovnako - nesebavedomá, ustráchaná a dovolím si povedať aj s komplexami. Mala som hroznú prvú prácu, turbulentný vzťah, nič moc.
Najlepšie je ísť príležitostiam naproti. Prestať sa ľutovať a začať na sebe makať. S tým príde aj nová práca, iné zážitky a určite raz aj dobrá žena 🙂

slovakboy
18. okt 2021

@roman9763 to sa nedá tak povedať že snaž sa alebo rob niečo. Trénuj myšlienky. Môžeš aj nejaké aktivity zmeniť alebo robiť no neradim ti teraz sa nútiť do veľký činnosti. Na začiatku by si sa mal nútiť do nemyslenia. Nemysli na nič. Ak ťa napadne smutná myšlienka zastav ju. Hneď v zárodku. Odhal ju. A nut sa myslieť na prijemne veci. Aj ja chodím tu na koníka lebo je to jedine fórum kde sa nenadáva, nerozoberá politika a predstava mamičiek a detičiek je taká milá. Chod sa prejsť do lesa a pozeraj sa na stromy, objím strom. Všimni si mravčeka veveričku Srnku … povedz im niečo pekne porozpravaj sa s nimi. Ak máte v rodine malé dieťa všímaj si ho aké je bezstarostne, veselé a smutne je len keď trucuje. Skús byt podobný. Pozeraj na svet detskými očami. Zajdi do ZOO a všimni si kazde zvieratko laskavymi očami. Nepozeraj správy. Vôbec. To čo potrebuješ ti povedia ini. Nediskutuj o politike. Nechod na FB ani iné soc siete. Tu toto fórum si si vybral to stačí a aj tu čítaj len to čo ti nerobí smutok. Buď k iným láskavý. Prestaň sa stretávať s ľudmi ktorí z teba vysávajú energiu. Myšlienky sú riešením. Musíš sa ich naučiť ovládať ale nejde to hneď treba to trénovať a nevzdávať sa keď to nejde. Vyciťuj čo ti robi dobre a čo nie. Ty keď zistíš že ti je smutno tak na to myslíš a čudujem sa prečo ti je smutno si z toho smutný že ti je smutno atd. Tento kruh treba zastaviť nemyslenim. A potom krátko myslieť na niečo pekne. Trenuj minútu nemyslieť každý den minútu na nič nemyslieť. Iba jednu minútu na nič. Ak sa to nedá tak mysli na kvietok na lúke alebo pekne zvieratko alebo na pláž na lúke. Nasilu aj keď si smutný. A nahlas si hovor: aj keď som smutný prijímam sa a mám sa rad. Opakuj si to aj 20 krát. Mám sa rad mám sa rad…. Spomeň si na všetky dobre veci ktoré sa ti v živote podarili. Od narodenia po prvé známky v škole vodicak skúšky lyžovanie plávanie pomoc druhému súťaže dobrovoľníctvo spomeň si na všetky dobre veci ktoré si v živote urobil. Ak máš rodičov ktorí ťa majú radi rozprávaj sa s nimi. Nech ti potvrdia tvoju hodnotu. V očiach každého človeka máš hodnotu. Si dôležitý. Maj rad svoje ja. Porozpravaj sa so svojim ja. Pochváľ ho. Ak vieš chváliť iných tak pochvál aj seba.

https://www.youtube.com/watch?v=yJsS1IM5ins


@nika523 aj pre teba platí to čo pre Romana

roman9763
autor
18. okt 2021

@marca12 ďakujem ti za pochopenie snáď raz bude lepšie lebo takto to ďalej nemôže ísť

roman9763
autor
18. okt 2021

@sari24 diki za odpoveď

roman9763
autor
18. okt 2021

@slovakboy tak ďakujem no počul som že aj práca s myšlienkami je dôležitá len si to neviem predstaviť robiť hlavne keď je človeku na prt. To vtedy keď sa cítim zle tak mi je veľmi ťažko si hovoriť pekné veci alebo myslieť na ne. Možno máš pravdu s tými sekundami alebo minútou denne. Každopádne ďakujem za tvoju odpoveď.

marca12
18. okt 2021

@roman9763 kazde zle obdobie pominie. Ak ti je tazko,netrap sa,nechaj to odist. Vtedy pomaha bud byt viac v kontakte s blizkymi,rodinou,prechadzky,citanie,filmy. Vela ludi sa trapi,ze im je zle a nanic. To jednoducho musi prejst a zase bude dobre,len sa tomu nepoddavaj. Ja osobne mam teraz na jesen zle obdobie,rychlo sa stmieva,sme uzavreti doma. Ale viem,ze to prejde a necham to plynut. Snazim sa kazdy den si sprijemnit niecim,co mam rada. Je cas na knihy,filmy. Planujem zacat behat,len sa musim este k tomu dokopat. 😂

slovakboy
18. okt 2021

@roman9763 nevravím ti že sa máš vtedy cítiť lepšie. Len musíš nasilu aj do bolesti nastaviť pozitívne myšlienky. Určite si nepusti Izera z YouTube to nejde. Urob maly krôčik - Mám sa rad si povieš nahlas. Aj keď to tak necitis. Spomeniem si na toho psíka ulice ako potrebuje pomôcť. Usmejes sa nasilu. Normálne sa zaškeris ako opica a zdvihne kútiky úst dohora hoci ti je smutno. To treba trénovať. A neber sa veľmi vážne. “No zase si na mna prišla depka. Pod keď musíš na chvíľu a odíď. “ urob si zo seba srandu. Keď som ležal po havárii v nemocnici dolamaný tak nám tam bolo všetkým na figu. A zrazu sme sa začali zo seba smiať. Akí sme smiešni s tými zraneniami operáciami a aj následkami na cely život. Nesmej sa furt. Ale pokus sa o to. Zasmej sa aj zo seba aj z tej situácie. A spomeň si na ľudí ktorí sa majú oveľa horšie s nimi sa porovnávaj. Mama s otcom ti vraveli určite opak aby si sa porovnaval s lepšími. Len ti nepovedali že sa tak budeš cítiť menejcenný. Pritom na tých iných vidíš len jednu stránku. Tak teraz potrebuješ aj druhu stranu mince vidieť. Ber svet taký aký je a nehodnoť ho. Máš naučené každej myšlienke dávať nálepky. Všetko je tak ako ma byť a všetko sa deje pre tvoje dobro. Ak je to bolestivé prijmi to a nechaj ísť. Spracuj to a pošli ďalej. Neohrievaj si to u seba. Ale súčasne sa netvár že to nie je.

roman9763
autor
18. okt 2021

@marca12 diki si zlatá určite si dobrý človek

roman9763
autor
18. okt 2021

@slovakboy tak to som nevedel že si mal autonehodu a už si v poriadku?
Ja musím na sebe ozaj niečo zmeniť hlavne v hlave na jednej strane chcem zmenu aj si poviem niekedy že chcem žiť lepší život ale na druhej strane keď príde na lámanie chleba tak som to opäť ja ten starý človek ako predtým.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roman9763
autor
18. okt 2021

@nikolka1986 asi počas strednej školy podľa mňa tam niekde nastal ten zlom v hlave