Dajú sa podniknúť právne kroky, keď sestra bola týraná mužom?

7. sep 2023

Ahojte,pýtam sa informativne
Prosím vás, dá sa niečo voči tomu spraviť keď muž z tretej krajiny, nie krajiny eú, týral sestru, fyzicky ju bil, a pod. Psychicky týral tiež vyhrážal sa jej zabitím. Ona s ním bývala v krajine jeho a v byte ktorý prenajímali. Nemala odvahu samozrejme ísť na políciu tam lebo ešte bolo to proti nej použité, tak ale utiekla od neho. Neboli zosobášení
Existuje niečo také že na Slovensku môže podať niečo aby aspoň nikdy mu nedali víza do Európy alebo niečo také, alebo ja neviem. Dá sa to riešiť ? Sestra má dôkazy možno iba pár fotiek modrín a rozbitých veci nič viac. Jeden monokel.
To neviem či pomoze. Takže zo Slovenska sa dá niečo podniknúť či nie v tomto zmysle ? Alebo aké sú možnosti ? Povedala som sestre že ten psychopat musí za to zaplatiť nemôže len tak beztrestne sa potuloavt po svete a ublizi ďalšej žene

andrejkap123
7. sep 2023

Nie nic sa neda podniknut. Nic by sa ani nedalo podniknut keby su obaja slovaci a ziju na SK. Nic sa neda podniknut aj keby to niekto dosvedcil. Zakony na slovensku su na strane tyrana. A súd mu nasledne s radostou dá male dieta takmer na striedavku. Toto vsetko viem lebo je to pripad blizkej rodiny momentálny.

jan510
7. sep 2023

a z akej krajiny? Ak z arabskej tak velmi sa s tym neda nic robit. Ona jedine ak by utiekla, ale ak je za neho vydata a je to arabska krajina na vycestovanie asi potrebuje jeho suhlas. AK je to USA mozno by sa s tym dalo nieco robit. Zalezi od krajiny

kvetinka75
7. sep 2023

teraz už spolu nežijú, sú rozvedení? Ja by som na jej mieste, ak ju znova napadne, volala políciu. Ak by to bolo na SK. Inak sa nedá robiť nič.

autor
7. sep 2023

@jan510 nie. Nieje vydatá našťastie. Utiekla a už je na slovnsku. A ano. Arabska krajina.Takže tu sa nedá vôbec nič ?to si bude bezstreane behat on po slobode. ?

autor
7. sep 2023

@kvetinka75 nie. Nie je ná sk. Nikdy neboli zosobášení. Ona usla
Tám sabala podať naňho trestné oznámenie logicky. Tám je Pravo na strane chlapa

jan510
7. sep 2023

ano bude beztrestne behat po slobode, lebo je to ina mentalita, kultura, zvyky. Takze nech bude rada, ze je na Slovensku a nech sa da dokopy

autor
7. sep 2023

Chceme ale podniknúť nejaké kroky samozrejme tu

jan510
7. sep 2023

do toho ti nijaky pravnik nepojde to je na dlhe lakte
Dopredu prehraty spor, skor svoj hnev premen na pomoc sestre , psychoterapiu aby si nenasla podobneho debilka

kvetinka75
7. sep 2023

tak to môže byť rada, že boli iba ,,priatelia,,. Nespraví s tým nič. Tu sa nerobí nič v horších situáciách a nie ešte v takých, ktoré sa stali v zahraničí. On nie je Slovák a nikto nebude riešiť cudzinca, ktorý tu ani nežije.

cicuca
7. sep 2023

Skus sa informovať priamo na policii. Ale na vašom mieste by som to asi nechala tak. Skor by som sa zamerala na pomoc sestre, aby sa z toho čo njaskor dostala. Popripade aj terapie na preliečenie zranení, kvoli ktorým si vybrala práve takehoto partnera. Ísť s tým na policiu môže byť skor sklamaním. Pokial nepride na SK tak to najskor ani nebudu riesit a sestra podstúpi vysluch, ktorý nie je vobec prijemny(mám s tým skusenost) skor sa zamerať na budoucnost a nie sa rypat v minulosti. To si myslim

cookie29
7. sep 2023

a dokazy ma ake prosim Ta? Napriklad svedectva, lekarske spravy a podobne? Pises o fotkach, ale to nie su dokazy. Preto sa pytam.

A uprimne, myslim, ze pises pod tlakom emocii, co je normalne a pochopitelne... ale z racionalneho hladiska, udalost sa stala v krajine, kde je to mozno uplne normalne :( Slovensko nema pravomoc zasahovat v inych krajinach. Tvoja sestra tam bola ako cudzinka. Pokial nepride na Slovensko a nenapadne ju tu, tak nie je dovod. Este raz, pisem z racionalneho hladiska.

Suhlasim s @cicuca treba sa sustredit na nu, ano je obet a tento status jej treba priznat, aj ked je to tazke bez niecoho oficialneho a zaroven jej treba pomoct

janetinka27
7. sep 2023

@andrea901 suhlasim, urcite prvenecia kriminality, su tam velmi ochotni a dokonca sami volaju, ked si nastuduju moznosti riesenia

stanulienkat
7. sep 2023

Co sa stalo v inej krajine s cudzim obcanom nebude nikto na svete riesit. Treba si zobrat ponaucenie, ze s takou mentalitou si netreba nikdy zacinat. Bohuzial nie je prva, ani posledna. Len mnohe zeny su nepoucitelne.
Bud oporou sestre, nech sa da dokopy.

jaskolka
7. sep 2023

Bohužiaľ s tým tu nič neurobíte. Jednak nemá nijaké dôkazy a aj keby mala, v tých krajinách sú zrejme úplne iné zákony.
Je dobre, ze je tu, nemá na ňu žiadny dosah, nemajú zrejme (našťastie ) spolu deti.
Teraz len jej poskytnúť pomoc, psychickú oporu, ale reálne legislatívne neurobíte nič. Bez dôkazov by, ste vlastne neurobili nič ani keby bol občanom SR. Dupľom keď je z arabskej krajiny.

lalenka33
7. sep 2023

Čo má Slovensko a naša polícia spoločné s tým, že tvoja sestra šla s arabom do arabskej krajiny, kde ju mlatil a tyral? Čo sa dalo aj čakať keďže normálne uvažujuci vedia, aká je to kultúra a ako sa správajú k ženám. Ja fakt nikdy nepochopím kedy to tie ženy konečne pochopia. Keď odchadzajú s arabom, tak slovákov nepočúvajú, ale keď je už nejaký problém, tak Slovensko pomáhaj.
Sestra môže byť rada, že ušla a je živá a zdravá.

janetinka27
7. sep 2023

na prevencii kriminality jej pomozu, nasmeruju ju na pomoc, vysvetlia jej moznosti riesenia a najma, budu s nou jednat velmi citlivo a chapavo, nie ako by jednali tu na koni

kvetinka75
7. sep 2023

@janetinka27 tak riešenie tejto situácie jej neponúknužiadne. Aspoň nie také, aké by chcela autorka - ako napísala
@lalenka33 - všetko platí

autor
7. sep 2023

Nerozumiete tomu.....ja nechcem aby tento psychopat ktorý sa hral na anjelika roky zase týral zase ďalšiu ženu.tp sa proste nemôže stať a čo keď dostane náhodou víza na Slovensko a nájde si ju tu. ???mali vzťah dlhé roky. Chceme tomu zamedziť aby mu nikdy nedali schengen víza

autor
7. sep 2023

Lekárske správy samozrejme nemá keďže nesmela ísť k lekárovi lebo jej to zakázal a držal ju doma po incidente. P
To je logické. Nesmela mať žiadne dôkazy. Týral ju potichu doma za zatvorenými dverami.mala modriny nafotila si to a odložila iba to.
Nemá iné svedectvá nemá nič. Nikto o Tom nevedel. Nemôžeme dopustiť aby po svete behali takíto idioti

autor
7. sep 2023

@lalenka33 ty máš teda empatiu...dúfajú že tvojej dcere sa to raz nestane. Vieš dobre že láska je slepá. Vtedy racio ide bokom veľakrát

janetinka27
7. sep 2023

@kvetinka75 skus na to cislo niekedy zavolat, ked budes mat problem a budes prekvapena, ze su tam ludia, ktori sa naozaj snazia pomoct - ci su moznosti riesenia a kde najst napriklad aj psychologicku pomoc atd.

kvetinka75
7. sep 2023

autorka a ty nechápeš že sa s tým nedá nič robiť? Je to príslušník inej krajiny, čo má s tým Slovensko spoločné? Arabi poväčšinou takto žijú. Ty si myslíš že by tu niekto vydal nejaký zoznam nežiadúcich ľudí, ľudí z arabskej krajiny, len preto že Slovenky majú s nimi takúto skúsenosť? Je to iná krajina, iná kultúra. Je to iba na žene, či si s takýmto mužom začne. A už je tých prípadov veľa, keď nemajú ženy rozum, tak takto dopadnú. Nech si to tie ženy konečne uvedomia. Inú kultúru, krajinu nezmeníš. Môžeš sa tomu iba vyhnúť. A to tak, že si s takým človekom nezačneš.
A @lalenka33 má pravdu, tu nejde o empatiu ale o to , ako to v skutočnosti je.
@janetinka27 psychologickú pomoc to áno, ale nie také riešenie ako očakáva autorka témy.

autor
7. sep 2023

@lalenka33 a práveže nie je živá a ani zdravá. Vrátila sa troska ktorá nie je schopná normálneho života. Už je doma mesiac a je na Tom príšerné. Je to troska ktorá už asi nikdy nebude normálna. Veľakrát ju chcel zabiť zaskrtit a pod.
Má toľko traum že sa to nedá ani opísať slovami, toľko si toho prešla za tie roky že nie je normálna. Síce je kvázi živá a áno nejako to prežila. Čo je zázrak. Ale zdravá určite nie je. On ju zničil a zničil jej mlady 28 ročny život ktorý mala pred sebou.

kvetinka75
7. sep 2023

autorka - tak jej treba nájsť dobrého psychologa, psychiatra, nech jej pomôže s jej traumami. Iné sa robiť nedá.
Toto je žiaľ, daň za to, ak sa žena rozhodne odísť do arabskej, moslimskej, či inej podobnej krajiny. Už roky sa o tom hovorí, píše a stále sa nájdu také, ktoré to podstúpia a potom takto dopadnú. Je mi ľúto tvojej sestry, ale iba doplatila na vlastnú naivitu, hlúposť. Už je toľko prípadov, kedy žena dopadla takto . Neviem prečo si niektoré myslia, že práve ten ich muž bude výnimkou a hlavne, ak budú žiť v moslimskej krajine.

autor
7. sep 2023

@kvetinka75 vieš to naisto že nemôžeme ho dostať aspoň na listinu nejakých"" zakázaných ""občanov aby do eu nikdy nevstúpil..totiž bojíme sa o ňu

liv1
7. sep 2023

A preco neodisla hned? Rovno k psychologovi a psychiatrovi. Verim, ze ste uz boli

autor
7. sep 2023

@liv1 boli nepomáhajú jej. Je úplne zosypana.
Len spin po liekoch nič iné keď ma lieky na spanie
A myslíš že sa skôr dalo odísť ??vidno že nepoznáš a nevies čo adeje v takýchto situáciách

autor
7. sep 2023

@liv1 veď sa jej vyhrážal že ju zabije držal jej nôž na krku ak by odišla tak by ju zapichol. Tak sa strašne bála.

kvetinka75
7. sep 2023

autorka- áno viem to naisto. U nás nespáchal žiadny trestný čin . Ty si myslíš že je to len tak , niekoho nahlásiť, že si neželáš aby sa dostal do krajiny, lebo žena naletela mužovi?
To, čo oni robia vo svojej krajine Slovensko nerieši. Je to ich kultúra, náboženstvo atď.
Všetko sa to odohrávalo v inej krajine. Čo s tým má Slovensko a naša polícia?