Dva domy v jednom dvore

lafamme
24. mar 2015

Rodiiča si prerobili na dvore dom, my zostávame v ich 50-ročnom, niečo sme prerobili,..brat zostáva s nami bývať, nechce ich zaopatriť, dohoda bola, že ak sa odsťahuje-vyplatíme mu štvrtinu, no teraz mama povedala, že keď zostáva, ich dom bude po tom ako zomrú jeho..nevrazil tam ani euro, zdá sa mi to nefér, mama hovorí-aby nezostal holý milý, ako to vyriešiť? ďakujem.

natalym
24. mar 2015

Rodičia si môžu robiť so svojím majetkom čo chcú. Tak ako dali Vám dajú aj jemu. To, že ste tam vy vrazili peniaze je Vaša vec, ale prišli ste k domu. Podľa mňa je to spravodlivé.

maznacik007
24. mar 2015

@lafamme toto je len na rozhodnuti rodicov komu co daju ale zvazila by som tu prerabku svoje je svoje a vy to mate na seba prepisane na teba a na manzela

lorela
24. mar 2015

@lafamme Je to vôľa rodičov a tiež sa mi nezdá nejako extra nespravodlivá.

ivkadracova
24. mar 2015

@lafamme Ja by som navrhla odkupenie, cim skor tym lepsie, pripadne aj vyplatenie brata, a tak by boli poriesene aj majetky aj vztahy. Min. by som to rodicom navrhla, kedze tam zijem s rodinou.

stefka33
24. mar 2015

@lafamme Čo chceš riešiť vlastne? Dostať brata zo svojho domu, či chceš podiel z domu rodičov?

lorela
24. mar 2015

@ivkadracova A potom by to ako vyzeralo? Ona s rodinou a dvoma domami a brat s nejakou výplackou na ulici, v podnájme?

lafamme
autor
24. mar 2015

@stefka33 keď povedal, že tu zostane, tzn, že mu nebudeme vyplácať, tak prečo mu mám nechať ich nový dom, ktorý nieje určite štvrtina z cel.majetku.

maznacik007
24. mar 2015

@lafamme ale ty mu nic nenechavas domy su tvojich rodicov oba nie tvoje ak by sa v tomto okamihu dedilo tak ma on polku zo stareho domu a polku z noveho tak ako ty

natalym
24. mar 2015

@lafamme Však ale ten dom je rodičov, nie Tvoj, či?
Skôr by som riešila, on býva u Teba zadarmo, či ako?

lorela
24. mar 2015

@lafamme Keď správne rozumiem, tak nie ty mu nechávaš nový dom, ale rodičia.
Vy jeden dom, brat druhý. Či vás je viac súrodencov?

timea7
24. mar 2015

@lafamme ako to máte poriešené? Na koho je dom, v ktorom bývate s bratom písaný? Koho je dvor? Dá sa rozdeliť? S nikým by som osobne nebývala na spoločnom dvore, nevieš čo bude o desať, dvadsať rokov...

natalym
24. mar 2015

Podľa mňa chceš oba domy a brata sa zbaviť. No fajn.

lafamme
autor
24. mar 2015

@maznacik007
@natalym
@lorela ak dieťa chce doopatrovať rodičov, partrí mu polovica a vypláca z tej druhej, tzn, jedna štvrtina, ak otvorene povedal, že sa o nich nechce starať, neviem prečo by mal dostať rovnako ako ja.

nuvaring
24. mar 2015

kúp si vlastný dom, zober hypotéku, ked naň nemáš tak hotovosť ako iks normálnych ľudí a nerieš p.čoviny! to ti neni ani trochu trápne tam žiť s bratom?????? ani jemu???? jeho ešte ako-tak pochopím, je v rodičovskom, ale čo tam robíš ty nechápem, keďže máš už svoju rodinu. to sa nevieš postaviť na vlastné nohy?????? ok, tak potom tu nerieš kraviny 😀

jolly84
24. mar 2015

@lafamme tieto veci ste si mali vydiskutovať skôr, ako k tomuto prišlo. Samozrejme, že sa s bratom dohodnete. Nerobí to dobrú krv. Aká bola prv dohoda, kým ste tam začali prerabat?

maslenka47
24. mar 2015

@lafamme tak tak, ak majetok patri rodicom (co zrejme ano), tak ty nemas preco brata vyplacat a o tom, ci v dome brat moze alebo nemoze byvat, rozhoduju rodicia, nie ty.

Inak len dom od rodicov kupit, a potom v nom budes panom ty.

maznacik007
24. mar 2015

@lafamme to mas odkial toto absolutne neplati a zatial sa skor rodicia staraju o vas riesia vase byvanie

lorela
24. mar 2015

@lafamme A to máš odkiaľ, že ak nedoopatruje dieťa rodičov dostáva len štvrtinu? A tá druhá potom pôjde komu?

mamulienka30
24. mar 2015

Dostali ste dom od rodicov, a vam sa zalubilo radsej ten ich novsi, ano? Mne to prijde drze a nevdacne 😝 Ved mate kde byvat a prisli ste k tomu rovnako s holou ritou ako brat. Proste do daru. Budte radi, ze nesplacate nikde hypoteku ako 90% inych mladych ludi a prerobte si dom podla vasich predstav kus po kuse... a prestan ziarlit na brata, ved je to v podstate suma fuk, rodicia nezomru dnes, mozno o 30 rokov a stale ho budu komandovat a nema ziadne sukromie, to uz je vyhra, nechapem, ako dnes mozes toto riesit a robit pre to si vrasky...

ivkadracova
24. mar 2015

@lorela Ked sa vypati tak je to vyriesene. Ty by si chcela byvat s bratom? Predpoklad je, ze sa vie o seba postarat. Ked je malolety to je ina rec, ale ked ma co ja viem 25, kde je problem? Mat veci na poriadku je dolezite, vztahy ciste atd. Hadanie sa o majetok v rodine - z toho nic dobre nevznikne.
Aj ich rodicia to kludne mozu urychlit. Ked to tak chcu, nech dom rovno prepisu na brata, naco take reci. No ked este len zvazuju a bude zakladatelka rychlejsia, navrhne im to, vzhladom na situaciu, ziju tam atd.. a povie ze tolko a tolko vyplatia brata, rodicom sa to moze pacit a eventualne na to pristupia. Pomohlo by dom aj dat ohodnotit, tych 120e za to stoji, potom sa vedia bavit o konkr. cislach.

zuzin78
24. mar 2015

@lafamme ach jaj cudujem sa , ze ludia vrazaju svoje peniaze do niecoho co nie je ich ( aj ked tam byva ich vlastna rodina ) .
Rodicia maju pravo rozhodnut co bude s ich majetkom ale ked to tak chcu poriesit, mali by to dat na papier a nie len takto ustne . ( lebo po ich smrti sa budete s bratom hadat do kosti on bude chciet rodicovsky dom a ty budes urazena lebo on ma dom a ty nemas nic len ten stary druhy 50 rocny dom )

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jolly84
24. mar 2015

@lafamme patrí mu polovica, aj ked ich nedoopatri, jedine, že ho v zaveti vylúčia.......nerieš, čo majú riešiť rodičia a hlavne, že este žijú. Z toho sa tes aj s bratom.......

natalym
24. mar 2015

@lafamme Takže inak by si rodičov nedoopatrovala? Keď nebude dom?
Však brat keď bude bývať s Vami tak aj tak sa bude zúčastňovať na opatrovaní, ani o tom nebude vedieť.

stefka33
24. mar 2015

@lafamme Tak to predsa nejde brať, že ty mu nechávaš nový dom. Rodičia to tak chcú. Ak sa ti to nepáči tak jediná cesta je porozprávať sa o tom s rodičmi - za svojho života môžu urobiť čo chcú. Dala si dosť málo informácii na to aby sa to dalo detailnejšie rozobrať.

maslenka47
24. mar 2015

@lafamme "ak dieťa chce doopatrovať rodičov, partrí mu polovica" .. .to je teda pekna kravina a od teba pekna podlost voci bratovi aj voci rodicom. Este ziju, evidentne su ciperni a ty uz si robis naroky na majetok ako nejaka straka.

timea7
24. mar 2015

ak tomu dobre rozumiem, nový nie je ani jeden z nich - rodičia si prerobili na dvore dom. Možno je novší, ale na tom nezáleží, len nechápem, prečo brat, teda ich syn nežije s nimi, ale so sestrou, nevieme, či niečím prispieva, či študuje, alebo už pracuje, aké veľké sú tie domy.....
@lafamme inak ty mu nedávaš nič, dávajú mu rodičia, či už spravodlivo, alebo nie, ťažko posúdiť, keď máme málo informácií.

lafamme
autor
24. mar 2015

@nuvaring áno bývam s rodičmi, nakoľko muž býva doma len cez víkendy, nechela som byť s deťmi bez starých rodičov, nieje nám to trápne, možno preto, že prostredný brat spáchal samovraždu a tak držíme akoby spolu.

natalym
24. mar 2015

@lafamme Tak už nechápem vôbec. Ak držíte spolu tak čo riešiš?

timea7
24. mar 2015

@lafamme teraz som už z toho úplne jeleň....