Hrajú sa vaši partneri online hry?

13. feb 2022

Nedávno som tu čítala príspevok, v ktorom sa mamička sťažovala že jej partner sa hrá každý deň na počítači.
Môj muž je taký istý, bolo kvôli tomu veľa hádok. Keď sme sa spoznali mal 25, teraz má 45 a hrá stále. Normálne chodí do práce, keď je teplo na výlety, turistiku ale keď sme doma tak je schopný celý deň prehrať na počítači. Občas uvarí, urobí nákupy. Máme dve deti, ktoré to berú normálne že tato hrá každý deň hry. Áno, pred svadbou som vedela že sa zahrá. Vtedy sa viac venoval mne a menej hral, teraz naopak, chodili sme veľa na výlety, dovolenky.
Brala som to tak, že aj moji bratia sa hrali hry keď boli slobodní a po svadbe s tým prestali. Urobila som chybu, viem. Hrajú sa vaši partneri, manželia na počítači a koľko hodín denne? Ste s tým v pohode? On mi hovorí, že lepšie ako keby sedel v krčme.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina0078
13. feb 2022

Nie nehrá a ani sa nehral nikdy...teda minimálne odkedy sme spolu

dskjhfdlkdjhl
13. feb 2022

Nie, nehra a to sme obaja vystudovali informatiku, takze pristup sme k tomu mali od nepamati😉 A keby hral a zanedbaval rodinu, ako ten v tej spominanej diskusii, tak by som to uz davno mala poriesene-tam sa totiz panko velmi nudi, lebo manzelka vsetko urobi a on ma prilis vela volneho casu.

sapetka
13. feb 2022

Nie nehra sa 🙈chvalabohu.

karelova
13. feb 2022

Nie, nehrá a asi by mi to liezlo na nervy. Občas cez víkend na PC je ale za ucelom vzdelávania sa, ktoré potrebuje k práci, aby napredoval....

jaja20
13. feb 2022

Občas hráva OGame,ale nie na úkor rodiny. Nie je to taká hra,ktorej sa treba venovať vkuse niekoľko hodín. Beriem to úplne normálne,veď aj ja trávim dosť voľného času tu na koňovi 😝

akinomel
13. feb 2022

Nehrá a ani nebude. Má iné záujmy a priority.

pininka1
13. feb 2022

Hral obcas kym sme nemali deti, teraz ho to uz sameho nebavi a aj povie ze nechape chlapov co v 40 hraju tieto hry. Jeho bratranec vsak stale hraje, jeho zena ide do postele, mala uz spi a on miesto fajneho sexu hraje do tretej rana a potom nevie vstat. Toto je pre mna horsie ako by si dal vecer pivo.

nairia
13. feb 2022

hra sa, nevadi mi to, ja v tom case sa venujem sebe (cvicenie, mani/pedi, kozmetika, kniha...). pokial to nie je na ukor casu, ktory by mal travit s dietatom/mnou, tak s tym nemam problem

buberova
13. feb 2022

Nemáme deti a áno hrá.. a ja tiež...

marianarem
13. feb 2022

Moj hraval jednu konkretnu hru, ale ako sme zacali spolu byvat, tak uz skoro vobec a odkedy mame maleho, tak myslim, ze ani raz.

silvike
13. feb 2022

Nie, manzel (41r.) nehra absolutne ziadne PC hry. Nehram ani ja (44r). Ale uz som si zahrala sem tam len na odskusanie co hrali deti. My sme nehravali vobec nic ani pred svadbou (sme spolu 11r. a mame 3 deticky). Fakt toto ide uplne ze mimo nas a ja zas nechapem ako moze niekto dospely kto ma rodinu, deti, pracu a kopec inych povinnosti venovat pomaly kazdu volnu chvilku nejakym hram...total premarneny cas, fakt nic uzitocne, len budovanie zavislosti na PC a este aj mozog osprostieva. Zial doba je taka ze "vsetci hraju" rozumej vsetci spoluziaci, spoluziacky nasich deti, tak musia aj nase, aby neboli outsidery uplni. Ale zatial to teda regulujeme.

autor
13. feb 2022

@elizabet173 Tak hodinka to nie je. Odkedy príde z práce do deviatej. On tam toľko sedí že drevená podlaha je už zničená pod stoličkou pri počítači. S deťmi ho nebaví hrať sa spoločenské hry ani blbnut. Len tak so mnou piť čaj a debatit ho nebaví. Roky hral jednu hru, teraz pridal ďalšiu.

ella_price
13. feb 2022

Máme doma počítač, konzoly, aj kopec spoločenských hier. Sme nerdi, takže u nás nájdeš všetko cez komiksy, od figúrok, cez rôzne cosplaye, zberateľské kúsky až po hry a fotky, kde sme mali to šťastie stretnúť sa napríklad s rôznymi dabérmi v rôznych krajinách 😄 Ale teda manžel aj pracuje pre hernú spoločnosť. Ale my sme takto nastavení obaja. Ak vy tieto veci nezdielate, treba mu to povedať priamo, aby to obmedzil. Je to o vás dvoch a treba si vyrozprávať čo je ok a čo nie a najst kompromis.

lucka114
13. feb 2022

Môj hrával, ale nikdy nie na úkor nášho voľného času ... Trvalo to tak dva roky, potom sme sa presťahovali, našli sme si iné záľuby ... Teraz už máme deti a počítač skončil v krabici v pivnici ... Už si ani nespomenie ....

panda21
13. feb 2022

Hrá x-box ak náhodou zaspím pri uspavani. V našej prítomnosti si to nedovolí zapnúť, radšej sa hrá s malým, alebo mi asistuje v kuchyni 😅 a teda má 24 a nehral sa ani keď sme sa spoznali 🤷‍♀️

ajka0207
13. feb 2022

Ja sa hrám tak hodinu až 2 hodiny denne, manžel v súčte asi viac, ale on sa radšej hra celé poobedie a potom týždeň nič. Zatiaľ si to tolerujeme. Deti majú 5 a 2 a pol roka a zatiaľ nerozlišujú či sa hráme alebo pracujeme. Oba sme v IT na home Office.

mikadooo
13. feb 2022

Nie, môj pozerá každý deň akciové fondy. Nevidím v tom rozdiel. Ja visím na modrom koňovi, on kuká akcie a sníva ako budeme na dôchodok bohatí. Myslím, že keby hral online hry (vo voľnom čase samozrejme, nie na úkor rodiny), myslím že by mi to nevadilo. Hrával kedysi keď sme nemali deti ešte. Ale tiež som s tým bola ok, lebo to nepreháňal a ja som sa venovala zas svojim koníčkom.

autor
13. feb 2022

@ajka0207 tak moja dcéra keď mala 3 roky a niekto sa jej na ihrisku opýtal kde je tato povedala že sa hrá na počítači. On sedí ako to ja volám v svojom detskom kútiku niekoľko hodín denne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajka0207
13. feb 2022

No však aj ja sedím kopu hodín pri PC ale väčšinu času robím, a nejaký čas sa hrám. Deti to zatiaľ prezentuju "mama je na počítači". Ale zas nevadilo by mi ani keby vravia že sa hrám. Hrávam v podstate celý život. Podľa mňa rovnaká voľnočasova aktivita ako pozeranie telky napr.

autor
13. feb 2022

@mikadooo myslím, že on to preháňa. Dcéra ho minule videla sedieť cez víkend v obývačke na gauči a hneď sa ho pýtala či je chorý alebo má pokazený počítač.

ladycat2021
13. feb 2022

obcas hrava playstation, ale inak volny cas travime spolu alebo si citam knihy, pozeram youtube a on pozera TV ci videa na telefone v jeho jazyku

ajka0207
13. feb 2022

A tvoj muž má manuálnu prácu? Viac by ma trápilo že voľnočasovej aktivite dáva niekoľko hodín denne. On nemá čo iné robiť? Mne by to vadilo aj keby napríklad stavia modely lietadiel a robí to všetok čas mimo prácu.

minutka
13. feb 2022

Ano hra na mobile. Nevadi mi to. Ved aj ja som na fb alebo na konovi 🙈 ale neprehana to. Venuje sa po praci synovi, robi okolo domu, sportuje… a ze si hodinku vecer zahra je ok

mikadooo
13. feb 2022

😄 no tak to je trochu extrém potom 😄😄😄

autor
13. feb 2022

@minutka keby si zahral večer hodinku skacem od radosti ako blcha, on hrá celý večer, 3-4 hodiny denne

autor
13. feb 2022

@ajka0207 robí informatika, doma tiež sedí na počítači. Má 20 kg nadváhy.

stanulienkat
13. feb 2022

Nie,nehrava. Mam dospeleho a zreleho manzela. Radsej sa venuje rodine. Asi by som to nestrpela.

autor
13. feb 2022

@stanulienkat to ma teší, že máš dobrého muža.Mna môj presviedča, že všetci jeho kolegovia hrajú hry a ženy nepindaju.