Je chyba vo mne alebo v ňom?

natalia876
4. jún 2022

Ahojte, píšem sem prvý krát a ani neviem vlastne ako to tu funguje. Chcela by som nestranný názor lebo už naozaj neviem nájsť riešenie…s mojim partnerom sme spolu takmer 3 roky. 7 mesiacov sme spolu chodili a 2 roky spolu aj žijeme. Na začiatku vzťahu sme žili s jeho rodičmi a teraz od novembra bývame sami. Pracujeme obaja vo firme môjho otca, takže voľno máme vždy naraz. Keď sa ráno zobudíme hneď bežíme k jeho rodičom. Varím upratujem im, všetko im vybavujem ja. Väčšinu času trávime spolu, ale je tam niekto s nami vždy, takže podľa mňa to neni strávený čas spolu. Ja by som chcela tráviť viacej času s ním osamote. Jemu to príde v poriadku a každý večer sa potrebuje odreagovať odomna. Moja rodina je citovo veľmi založená, aj ked sme už dospelí moji rodičia nás objímajú, no jeho rodina taká nie je a v našom vzťahu to je veľmi cítiť. Chcela by som vás poprosiť o nejakú radu ako by som vedela mu vysvetliť, že potrebujem viac pozornosti ako mi dáva. ( žiadne objatia ani bozky). Na začiatku vzťahu som to pripisovala tomu, že mal problémy. Ja som mu pomohla vyriešiť všetko. Keď aa rozprávame o tom vždy odbáča od témy alebo mi povie, že som psychicky narušená. Som naozaj veľmi zúfalá a neviem či je chyba vo mne alebo v ňom…

ada12345
4. jún 2022

@natalia876 Preco ked sa rano zobudite bezite k jeho rodicom varit a upratovat? Su nevladni?

lrnka
4. jún 2022

@natalia876 ahoj. Ja ti poviem iba toľko, že môj je taky ako tvoj. A je to výchovou ako vyrastal. Keďže mi svorka povedala, že ju ledva sbokro objal, tak nemal tvoj partner vzor (správny vzor) na rodinný život. Mne to tiež chyba a to isté ma aj moja známa. Lebo je to výchovou. Tam zase jej svokra neobimala jej svokra. Čože s tým už nespravíš nič, lebo to nemá v sebe prejavovať city. Jemu to nechýba, lebo to berie ako normálnu vec. Ze to ma tak byť.

zuzanka.zuzu
4. jún 2022

waw... "si psychicky narušená" 👍 super výber 👍

amelie2017
5. jún 2022

Kazdy vecer sa potrebuje od teba odregovat? To si ide zabehat? Zahrat futbal? Ci na pivko s kamosmi.
No ak ti chlap povie, ze si psychicky narusena, neobjima ta, nebozkava, ma ta za sluzku pre svojich rodicov a ty s nim nadalej ostavas, tak na tom asi nieco bude.
Ja by som zisla z kratsej cesty. Vies, na vztah a jeho zachranu treba 2. Priatel ziadny problem nevidi. Ale ty ocividne stastna nie si. A ani len spokojna. A to este ani nemate deti. To sa este len bude odreagovavat.

lintu
5. jún 2022

Napríklad: "Ahoj. Ľudia a vzťahy sú rôzne. Ty to chceš onak a a ja zas tak. Čo s tým urobíme, ak chceme aj naďalej spolu fungovať?"

podmostom
5. jún 2022

@natalia876 nerozumiem prečo si každý deň u jeho rodičov, to hneď na začiatok..ved to je ako keby ste sa od nich ani neodstahovali. A každý deň to znamená víkendy? a celkovo nerozumiem vášmu spoluzitiu, čo sa ti na ňom páči. Ja by som asi radšej išla po chlapovi ktorý mi nebude hovoriť ze som psychicky narušená, nemyslis, ze máš naviac?

miadi
5. jún 2022

Tiez mi prides trochu narušena ze rano kazdy den utekas k cudzim ludom varit. A upratovat. Nechapem . Aj Keby boli nevladni obaja Tak toto by mal robit ich syn Ved ty si este uplne cudzia baba nie si ani nevesta si nahraditelna . Tak nech si panko hlada robotu inde nie stebou cele dni u tvojho otca ., potom mu Mozno budes po veceroch vzacna. Ale pochybujem. Ste spolu len 2r v jednej domacnosti teda vlastne nieco cez pol rok. Predtym si bola v jeho detskej izbe Mozno si mu vadila menej, Prve roky vztahu by si mala byt Bohyna a on by sa mal chovat Akoby si bola stredobod vesmiru a postupne klesat do reality cloveciny. Ale aby sa musel kazdy vecer vyparit ze odreagovat od teba ???? Asi ta mà len ako Gratis opatrovatelku pre rodicov a kolehynu /spolubyvajucu. Chod sa niekde aj ty odreagovat a zabudni sa vratit.

andreatytler
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
5. jún 2022

@natalia876
To ze on neobjima a nebozkava je zial smola sposobena pravdeodobne jeho vychovou. S normalnym partnerom by sa dalo o tom rozpravat a poziadat ho aby sa premahal a objimal a zase ty by si sa zase premahala a uspokojila sa s menej objatiami, Ale uz si to skusila riesit a on razne odmieta a teda je problem v nom.
Ja tiez pracujem s muzom v jednej kancelarii a povazujem ten cas tam ako za cas straveny spolu kedze chodime casto spolu na obedy, alebo len tak pokecame, takze nepotrebujem s nim travit aj vecere, ale ani mi to nevadi a ani jemu. Travime spolu 20 vecerov do mesiaca a 10 vecerov od seba. Muz chodi hrat hokej a ja chodim na nakupy. Nikdy mi muz nepoveal ze chodi hrat ten hokej preto aby sa odo mna odreagoval. Zo zaciatku som tam chodila s nim a vzdy bol rad. Tak isto ak by so mnou chcel ist na tie nakupy, tak nemam problem ho zobrat. Ale viem ze on by tam len trpel a cele mi to otravil a tak chodim sama.
Takze podla mna je chyba v tvojom priatelovi.

vikes
5. jún 2022

@natalia876 Čo nepozná, to mu nechýba. Neviem, či niekedy budete "citovo uspokojená" v tomto vzťahu. Položte si otázku prečo ste vlastne s ním alebo si napíšte na papier klady a zápory vášho vzťahu. Môžete sa dlhodobo hýčkať, že to bude lepšie, ale v skutočnosti nezmeníte charakter človeka, na ktorý má veľký vplyv výchova (a povedzme si úprimne, on sa ani nechce zmeniť).

jaskolka
5. jún 2022

Tiež nechápem, prečo každé ráno, len čo v stanete, bezite k jeho rodičom,aby ste im upratali, navarili. Co si obaja ležiaci, alebo nemajú ruky, nohy? Veď potom ste načo sa "osamotatnili" keď ste stále tam?
Zároveň správanie toho chlapa, čo na ňom vidíš?
Respektíve nechápem, čo ťa pri nom.drží. Ty chceš toto, on zase toto..ste úplne iní a každý inde. Co myslíš, dokedy to vydrží?

tessa04
5. jún 2022

@natalia876 Asi je chyba na oboch stranach. U teba, ze tolerujes nieco, co ta robi nestastnou..a ked ti povie, ze si psychicky narusena a potrebuje sa kazdy vecer od teba odreagovat, uz by mi blikal majak nad hlavou. Tiez som nepochopila, preco utekate kazdy den k jeho rodicom? Byvali ste s nimi 3 roky, ok, ale ved uz byvate sami. Treba to riesit len otvorenym rozhovorom, povedat na rovinu, co ti vadi, co ti chyba z jeho strany, ako sa citis, a ako by si to chcela, ci viete urobit nejaky kompromis. Vztah je aj o kompromisoch. Ak nie, kasli na to. Isto beha po svete chlap, co ti bude prejavovat lasku a pri pokuse o rozhovor ta neodbije ako tento ..suhlasim s tym, ze vela nas ovplyvnuje vychova. Niektori ludia nedavaju tak najavo city, doma sa neobjimu..ked v tom clovek vyrasta, pride mu to normalne.

katkati
5. jún 2022

Ty musíš musíš mať o sebe veľmi nizku mienku, alebo za každú cenu chceš s niekym žiť a tym si dvihaš sebavedomie, keď si s takýmto chlapom. Dostala si ho z problémov, pracuje vo firme tvojho otca, robíš slúžku jeho rodičom, on si večer uziva bez teba, nadáva ti. Čo vlastne on teba robí pre teba? On si ťa absolútne neváži, lebo vie, ze urobíš všetko čo mu na očiach vidíš, len aby bol s tebou. Ty sa mu podkladaš a on to zneužíva. Chýba je vo vás v obidvoch. Mala by si byť s mužom, pre ktorého budeš princeznou a nie záchrankyňou a slúžkou.

sovica
5. jún 2022

@natalia876 Hmm, chyba je v ňom, ale čiastočne aj v Tebe, lebo mu to dovolíš a toleruješ. Psychicky narušená? Potrebuje si od Teba oddýchnuť? Toto Ti povie ani nie po 3 ročnom vzťahu? Žiadne bozky a objatia, milé slovo? Nemá Ťa za nič, robíš jemu aj jeho rodičom slúžku. Nerozumiem tomu, že ráno vstanete, idete k jeho rodičom a Ty tam varíš a upratuješ. PREČO???
Nemysli si, že sa to časom zlepší, práve naopak. Ak by prišlo dieťa, tak to bude ešte horšie. Už teraz nie si šťastná, čo o pár rokov? Utekaj čo Ti nohy stačia. Takýto vzťah naozaj nepotrebuješ. Podľa mňa Ťa len využíva.
A áno, môže to byť aj výchovou. Ale keby aj, prvé roky vzťahu by Ťa mal "na rukách nosiť". Jemu sú ale Tvoje pocity úplne v paži. Asi to napíšem tvrdo, ale nemiluje Ťa a podľa mňa to už lepšie nebude.
Mimochodom, koľko máte obaja rokov?

zorkahorka
5. jún 2022

To s tym neobjimanim uz nezmenis. Ani moj muz nie je ten typ. Mna nestiska,ale nase deti stiska dost.
V prvom rade: k svokrovcom obmedzit návštevy, vymysli spolicne vylety.len pre vas dvoch

danica2711
5. jún 2022

ak budeš naďalej s týmto chlapom a nebodaj s ním budeš mať aj deti, tak má pravdu, si psychicky narušená

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
5. jún 2022

To s tymi prejavmi citov asi n3zmenis... Je to vychovou alebonich skratba nechce prejavovat tebe.

Zaroven ho odteraz posielaj k jeho rodicom upratovat sameho, nech si od teba oddychne a odreaguje sa a ty premyslaj, ci je toto to, co chces.

fliacik
5. jún 2022

@natalia876 Vidím, že si aj v skupine Snažilky. Moja rada, nad dieťaťom teraz ani len neuvažuj. Je zjavné, že ste s mužom diametrálne odlišní. A je veľmi pravdepodobné, že o pár rokov zistíš, že kým Ty sedíš doma s dieťaťom, mladý pán si od Vás chodí oddýchnuť a stará sa viac o svojich rodičov než o Teba a dieťa. Môj muž tiež pochádza z citovo chladnej rodiny a prvé roky vzťahu bol veľmi pozorný. Prešlo však pár rokov a ja doslova trpím. Neobjíme ma, nepobozká, nepritúli sa, drží si odstup aj od detí, nerád s nami trávi čas, najradšej je, keď si sám ide zabehať alebo na bicykel. Ak si vyrástla v inom prostredí a neha a rôzne prejavy lásky a pozornosti sú pre Teba dôležité, v tomto vzťahu nikdy šťastná nebudeš. Ani Vaše deti. Ak Ti už po 2 rokoch dokáže povedať, že si psychicky narušená, vieš si predstaviť, čo vypustí o 5-10 rokov? To už možno budú lietať vulgárne nadávky na Tvoju adresu. Viem, o čom hovorím...

sszuzu8
5. jún 2022

Pravdu mate obaja zo svojho pohľadu. Nie ste k sebe. Mam taky vzťah ale škrípe to dlhodobo.

natalia876
autor
5. jún 2022

@ada12345 sú viac fit ako ja asi…proste musím. Neni na to dôvod

54tinka54
5. jún 2022

@natalia876 ako že musíš? Normálne povedz nejdem a hotovo.. veď ty im robíš slúžku zdarma.
Nepoviem keby boli chorí, nevládni. Ale takto? Maj trochu viac sebaúcty.
A aby mi partner povedal že som psychicky narušená… to by bola konečná.

sasa1310
5. jún 2022

@natalia876 no keď máš doma psychopata, že musíš, tak musíš. Ja by som v tvojom prípade nemusela, nešla a ostala doma oddychovať. A keby sa nepáčilo, tak dovi dopo. To čo si hľadáte za partnerov na celý život? Už teraz musíš poslúchať, čo bude potom, keď budeš na rodičovskej a závislá od neho aj finančne.

brembo
5. jún 2022

@natalia876 veď si si odpovedala. Chyba je v ňom,má ťa na sex a ako slúžku jeho rodičom. Nič viac,žiadna láska. Dievča prebuď sa prosím,vieš ako to máš riešiť. A to ti píšem ako muž. Ty si mu na začiatku pomohla,všetko vybavila. Tak videl,že si obetavá a zneužíva ťa v maximálnej miere. Viem,nečíta sa to ľahko😿,ale takto to je.

alexandra2010
5. jún 2022

dobre si to rozmysli s planovanim deti. z tvojho psychicky naruseneho partnera nebude nezny laskavy otec.

mimi1237
5. jún 2022

@natalia876 iba ta škaredo zneužíva a jeho rodičia tiež. To je nejaká vypočítává rodinka. Vobec si ta neváži, volila by som čím skôr rozchod.

sense
5. jún 2022

@natalia876 à prečo musíš u jich upratovať? Ani by ma nenapadlo
Nevraviac o tom ze chlap sa potrebuje každý deň od teba odreagovať? Wtf. By sa mohol odreagovať ale už sa viac nevrátit. Nepoviem občas je dobre tráviť čas aj inak ako spolu.

sense
5. jún 2022

A psychicky narušená budeš jedného dňa ak s ním zostanes

zdenkastanka
5. jún 2022

@natalia876 preco by si im MUSELA varit a upratovat???co mas noz na krku ci co???alebo si ich sluzka?

laila22
5. jún 2022

@natalia876 môžeš prísť aj ku mne 🙂. Upratať navariť a priateľ môže zas po dvore.. ak by ma môj partner označil psychicky narušenou, už by som s ním nebola. Ty si životaschopná žena a oni tá pekne využívajú. Podarená rodinka. Drží sa Ťa ako kliešť.. 1.Všetko si mu vybavila. 2.Ma prácu u Tvojho otca. 3.Ma ta na sex. 4.Ma pri tebe fuul servis. 5.Ako bonus robíš slúžku jeho rodičom. On sa s Tebou nerozide aj keď Ťa neľúbi... Teba bude manipulovať a presviedčať, že si mentálne narušená...