Je to týranie?

inga30
2. apr 2014

ja to uz neviem posudit alebo je mi to mozno uz aj jedno v kazdom pripade uz neviem ako to zvladnut. Moj manzel musi mat vzdy pravdu aj ked ju nema tak som ja ta blba, najnovsie sme sa pohadali pre taku kravinu ze nechapem ako sa niekto vobec moze o niecom takom hadat islo o to ze som povedala ze nas syn nebude mat na prve svate prijimanie vestu, lebo dostali kravatu z aplikaciou a tu ma bit vidiet a ked bude mat vestu tak ma mat kravatu vnutri, na to som dostala odpoved ze "tak on bude mat kravatu na veste" povedala som ze to je take ako si dat k obleku biele ponozky alebo strcit sako do nohavic, proste sa to tak nenosi a uz som bola sprosta a rozpravam hluposti a niesom normalna lebo ked pojdeme po ulici a ja si zapasem vetrovku a on necha kravatu na veste tak budem ja vyzerat horsie ako on a ked som mu chcela vysvetlit ,ze ja viemze to bolo extremne prirovnanie ale ze my islo o to ze to tiez vyzera divne tak povedal ze sa mam dat liecit a odysiel. taktiez ak nieco vravi a ja to prepocujem a spytam sa co vravel tak zacne hundrat ze to robim narocky aby som ho nastvala, ak nieco zakazem detom lebo nepocuvali on im to dovoli ale ak je to naopak tak som sprosta a robim mu to narocky, ked som po jednej vacsej hadke navrhla rozvod tak povedal ze sa somnou nerozvedie lebo som nenormalna a urcite by som mu robila napriek a nedovolila by som mu sa stretavat s detmi a mam sa ist ukludnit alebo k lekarovi po nejake prasky na hlavu. ked k nam po hadke pride navsteva tak je taky zlaty az sa my chce z neho vracat to je same zlatko sem zlatko tam aj ked pred piatimy minutami som bola nenormalna. ked pride s prace tak vidi len to co som nespravila (ja nepracujem) aj ked je vzdy uvarene aj upratane tak uvidi v kosi na pradlo veci co som neoprala lebo uz nieje kam zavesit tak som podla neho cely den nic nerobila stalo sa ze som raz len navarila a neupratala lebo som bola chora a bolo mi strasne zle ked som sla rano z detmi do skoly mala som 39,6 horucku a myslela som ze po ceste odpadnem tak povedal ze klamem a lebo som leniva , z detmi sa ucim len ja ale on krici ked maju nieco zle alebo ked ucitelka povie ze sme nieco zabudli urobit...nejak som sa rozpisala ale ja uz neviem ako dalej mozno to nieje tyranie mozno som vazne na vine ja teda v poslednej dobe nemam chut cokolvek pre neho robit a to co robim robim z odporom, dokonca aj ked mam umyt po nom tanier tak mam chut ho radsej svacnut do kosa.

stefka33
2. apr 2014

@inga30 Pre pána kráľa, to kde si našla takého debila?

grettka
2. apr 2014

je to manipulator, ako tyranie by som to v tomto stadiu este neoznacila, ale ak sa to bude stupnovat, co asi bude, tak to k tomu psychickemu tyraniu velmi rychle dospeje.

luba28
2. apr 2014

@inga30 aaano,si psychicky tyrana zena,.....dokonca aj ked ty pozeras telku a on ti to prepne inde je tyranie,....povedala by som mu,ze ked to vie lepsie nech to urobi on,...a just by som si postavila hlavu a robila len to co uznam za vhodne ,...a ked ti nadava on tak mu nadaj tiez,ze ked chce sluzku tak nech si ju zaplati,....ja by som tak nezila,ved ta uplne ovlada a ma ta za sluzku ,.....skus na nejaky cas ist prec a nechat vsetko na neho ,....a potom prist a vsetko urobit tak ako to robi on tebe,....

sirene
2. apr 2014

Myslím, že ide o manipulátora - niči tvoje sebavedomie, útočí na tvoje psychické zdravie, všetko, čo urobís je podľa neho zlé alebo nedostatočné a pritom pred známymi a rodinou je to dokonalý manžel a otec, že? Nájdi si na nete " 30 znakov manipulátora " a uprimne si na tie body odpovedaj, čo na neho sedí...má ta zrejme už vo svojich "chápadlách" a vie ako ťa jednou vetou zdeptať a z teba je "bábka", ktorou máva...ale niečo vo tvojom vnútri sa búri a vie, že to je zlé. Takto by sa muž, ktorý si má svoju ženu vážiť a ctiť, rozhodne nemal správať.

monicm
2. apr 2014

psychické týranie je to určite,otázne je,či to robí úmyselne,alebo o tom ani sám netuší,ťažká rada,možno pomôže len rozvod a možno bude stačiť pomoc psychologa,najskôr zájdi sama k nemu/nej a pomôže ti určiť,čo chceš a čo je pre teba dôležité.pomôže ti nájsť cestu,ako z toho von.najhoršie je,že okolie ho vidí ako dobrého manžela a otca,čo sa deje za dverami nevedia a to je potom ťažké.ale ak nezačneš niečo robiť,bude z teba len troska a to nemôžeš dovoliť,lebo máš deti,ktoré ťa potrebujú.veľa šťastia a pevné nervy

inga30
autor
2. apr 2014

@luba28 no ked sa hadame tak urcite niesom ticho poviem mu svoje a aj mu poviem ako sa citim som v takom stave ze sice je kazdy den navarene, hlavne koli detom ved nebudu koli nemu hladne alebo jest nejake fast foody, ale vposlednom case upracem len to co je nutne cize riad, poprat veci povisavat ked treba ale nic navyse lebo uz ked umyvam riad tak ho umyvam s tym ze aj tak si najde nieco preco bude hucat a pri vsetkom sa pytam sama seba preco to robim ked aj tak mu bude nieco vadit a uz je mi to aj viac-menej jedno, teraz napr. prestal fajcit a ked nebudem upratovat tak on pre mna cigarety kupovat nebude ja som naopak zacala fajcit viac a bojim sa ze to podvedome robim jemu napriek, on prestal vraj koli detom aby neboli v zafajcenom prostredi ale nikdy nikto u nas nefajcil vnutri dokonca ani vonku ked tam boli deti....a ist prec nemozem, sme v zahranici a nemam tu nikoho.

mysicka36
2. apr 2014

Je to týranie aj riadna manipulácia. ☹ toto trebalo hneď riešiť a nastaviť pravidlá. Teraz by ste mali vyhladať odborníka, čo je asi nereálne že?

inga30
autor
2. apr 2014

@sirene ano pred vsetkymi je to super chlap, znami vzdy vravia ze ako on ma ma rad ako ma vychvaluje ze dobre peciem a varim a do prace nosi kolegom jedlo aby ochutnali ako jeho manzelka perfektne vari a kolace ake pecie....najlepsie to bolo na moje narodeniny ani vsetko najlepsie ani nic ja nechcem aby nieco kupoval staci ked aspon povie vsetko naj ale nie "dnes mas narodky nie? tak si chod niekde kupit kvety"

inga30
autor
2. apr 2014

@mysicka36 uz som to navrhla a hadaj co?? "ty sa mas ist liecit nie ja,ty potrebujes prasky na hlavu"

wild.horses
2. apr 2014

Zijes v UK? Odbornika mozes vyhladat aj tu, ak si myslis, ze uz je najvyssi cas a sama s nim nepohnes. Ked sa obavate, ze nebudete vsetko rozumiet, teba sa obratit na tlmocnika. Drzim palce, nech mu to dopne! 🙂

mirka135
2. apr 2014

@inga30 poznam vela zien co maju takehoto muza ,toho nezmenis,ale ked mu budes stale ustupovat bude mat stale vecsiu moc...v tomto by ti poradila zena ktora ma takeho isteho muza..skus taku naist a porozpravat sa otom

marse
2. apr 2014

Ťažka povaha tvoj muž, tam asi dohovaranie nepomože. Treba to bud skusit s nejakým odborníkom, a ked už ani to nepomoze alebo nebude chciet, tak popremýšlať na odlučení, možno mu dopne.

Alebo tresknut panvicou po gebuli, aby stratil pamat 😀 lebo chlapovi občas nestaci naznacovať, občas ho treba kopnuť aby pochopil 😎 😎

inga30
autor
2. apr 2014

@stefka33 predtym to debil nebol alebo som to mozno len nevidela, slo to nejak postupne ani som si to nevsimla ale teraz sa mi to zda bit uz moc vidim na sebe ze stracam porozumenie pre problemy inych ludi, som strasne citliva na svoje deti aj ked im nikdy nic zle neurobil ale ked ide s nimi do parku alebo niekde na kolobezkach bojim sa aby sa im nieco nestalo otec je dobry ani sa nehadame pred detmi ale ja nechcem s nim nikam ist ani ked nas niekto vola na narodeniny nechcem tam ist lebo viem ze bude na mna veeelmi mily a je my dopredu s toho zle lebo viem aka to bude pretvarka, presne viem co by sa dialo pusinky a zlatko sem zlatko tam a potom doma ved som ta vcera zobral von tak si mohla dnes upratat, alebo ved som ti zobral deti von to si len toto stihla urobit??

mysicka36
2. apr 2014

@inga30 haha naordinuj si hroznový cukor jedz ho každé ráno pred ním 😀 ako antidepresíva... a potom mu zadri, že "teraz si na rade ty" 😝

Odľahčujem len situáciu, inak viem že je to vážne. Aj keď nebolo by zlé, keby si toho psychológa navštívila aj sama. Možno by ti poradil ako s ním jednať. Či je lepšia hádka a neustúpiť, alebo ignorácia 😖 fakt netuším.

moonlight1210
2. apr 2014

Ked pride domov a vidi len to neurobene, co urobis ty? Zacnes mu vyratavat co vsetko si urobila? Alebo bezis rychlo robit to co kritizuje?
Ak hej, prestan s tym. Podporujes ho v tom.

Bud si dalej rob svoje a povedz mu iba: aj ja ta lubim, milacik. Pekne s usmevom. A dalej ho ignoruj.
Alebo munodporuc aby napr. to pradlo skusil oprat a vyvesat sam, ak ma napad kam.
Ak sa chces vazne rozviest: tak mu na hindranie povedz: nepaci sa ti? Tak sa rozved. Alebo sa zmier ze ja si to budem robit po svojom. Ja ti tiez nehovorim co ako kedy kde a preco mas ty robit.
Ale za zaidnu cenu dalej diskusiu nerozvijaj. Neargumentuj, nedaj sa zatiahnut.
Ani keby ta stale posielal po tie pilulky. Nedaj sa vyprovokovat.
Namiesto toho rob svoje, odidi inde, zacni novu temu - cokolvek co prave potrebujes: mal by si ist vysypat kos, je uz plny. Odnesies mi ten kos s pradlom? Je dost tazky. Mozes mi podat sol?
Proste akoby vycitky co sype nebolo pocut.
Pokial by zacal s tym ze on sa s tebou o niecom bavi tak sa spataj preco este mate dalej rieist nieco co je uz vyriesene. Ak sa mu pradlo v kosi nepaci, musi najst v dome miesto kam ho este vyvesat a potom sa teda operie - ake riesenie este chce pocut? Ved nech si povie.

Urob si zoznam veci co on nestiha urobit lebo nestiha alebo sa mu do nich nechce alebo pravidlene zabuda. Predloz mu ho a povedz mu ze najblizsie ti moze nieco vycitat az bude jeho zoznam odfajkany. Ak budu veci pribudat, doplnaj ho.
Vyclen si z domacich prac typicky muzske ak ich robis ty, lebo si doma. Ma ich robit on.
A hladaj si pracu. Za kazdu cenu. Ak nemas inak zabezpecenu vlastnu obzivu.
Ak na teba posunie nejaku svoju cinnost, daj jasne najavo ze je to vynimka. Casto to byva tak ze ju urobis raz, druhy raz a treti raz ta zvozia preco si to neurobila vsak je to tvoja praca. Takze druhy raz jednoducho odmietni. A urob to az na naliehanie. Niektori ludia maju v krvi delegovanie, nenechaj sa tym zapriahnut.
Ak su take veci co ti takto prischli, zaclen ich do vypoctu veci co ma robit on.
Ze si doma, neznamena ze si tazny kon a musis si svoje pravo na existenciu vykupit.

Zo srandy urob casovy zoznam veci co cez den robis a hned po prichode mu ho daj do ruky.

Uplne uprimne prehodnot co vsetko naozaj robis - stava sa, ze zena fakt domace prace flinka (a ma pocit ze aj tak robi vela) a chlap sa stazuje opravnene. Nemusi byt tvoj pripad. Toto by vedela zhodnotit tretia nezavisla osoba.

inga30
autor
2. apr 2014

@mirka135 praveze uz neustupujem a ja sa poznam viem ze u mna je to zle a aj on vie ze u mna je najhorsie ked nekricim a ja uz nekricim ked sa hadame len konstatujem a kludne odpovedam, neplacem lebo tu radost mu nechcem urobit, uz si ani nepamatam kedy som naposledy plakala alebo kricala a aj som mu povedala ze nebudem kricat lebo mi nestoji za to aby som sa s nim hadala, ked sa pohadame vecer a on ide do prace az poobede tak sa rano tvari ze sa nic nestalo, spravi kavu ale nechce to riesit vsetko chce len zamiest pod koberec a ked ho to zase chyti tak to vytahuje

blue_eyes
2. apr 2014

Podaj ziadost o rozvod tak aby o tom nevedel, uvidis tu sokovu terapiu ked mu pridu papiere , este nie je neskoro zacat odznova . A ten tyran sa urcite nezmeni.

stefka33
2. apr 2014

@inga30 Asi sa predtým pretvaroval, alebo zistil, že necháš so sebou zametať. Môžeš z toho vzťahu nejako vycúvať? Máš niekoho, kto by ťa podporil? Mne toho príde priveľa a aj keby sa nejakým zázrakom zmenil, nedokázala by som zabudnúť. To by som skôr odpustila neveru, ako takéto veci. Musí to byť peklo. A to s ním ešte spávaš?

mirka135
2. apr 2014

@inga30 vies vela ludi ti radi rozvod ale keby boli v tvojej situacii inak by rozmyslali..ani odbornik ti nepomoze bo chlapa by si tam nedonutila ist bo on si musli ze je dokonaly a ze ma vzdy pravdu takze odpoved na to ze podme do poradne by si urcite odneho dostala odpoved tTO TI POTREBUJES ODBORNIKA...viem presne ocom vravis bo mam taku kamosku..a inak aj za ziadost o rozvod sa myslim plati 100eur ci 50 neviem presne

inga30
autor
2. apr 2014

@moonlight1210 uprimne teraz uz tie domace prace flinkam ako som uz pisala vyssie a ked povie ze som to alebo ono nespravila, ze co som cely den robila (inak cely den je prenho od deviatej kedy prichadzam domou zo skoly kde som bola odviest deti do 14;00 ked on prichadza s prace, vstavam sice o siedmej ale to sa venujem detom,ranajky desiata zopakovat cosi do skoly a tak a to co robim po jeho prichode domou uz asi nieje upratovanie lebo upratane ma bit kym on pride s prace) takze na jeho otazku mu uz len odpovedam ze som cely den sedela na riti a skrabala si p..u.

inga30
autor
2. apr 2014

obhajovat ho nechcem ale vie bit aj dobry pride s prace povie co bolo alebo ked ide s kamosmi na pivo povie o com sa rozpravali kde boli nechodi ani casto raz za nejake 3-4 mesiace casto vola aj mna ze deti dame k jeho sestre ale ako som pisala ja uz s nim nechcem nikam chodit proste sa vomne nieco prieci a asi uz zacinam robit mu vsetko napriek, ja proste uz dalej nemozem zniest to striedanie nalad a to ze je uplne jedno preco ma zlu naladu ci ho niekto nastval ci uz v praci alebo sa zle vyspal vsetko si kompenzuje na mne aj ked deti cosi vyvedu tak je to moja vina aj ked som nahodou nebola doma bol s nimy on tak je moja vina ze nieco vyviedli su to moje deti ked nepocuvaju...ja odpovedam ze nech zavola do Vatikanu, ze je tu dalsie neposkvrnene pocatie ked su to len moje deti. a to je dalsia vec ja do kostola nechodim a on dal deti mne na truc do katolickej skoly teda mne je jedno do akej skoly chodia ale on skor nemoze zniest ze neidem s nimy v nedelu do kostola lebo vraj deti maju vidiet ze chodia obaja rodicia co si ja nemyslim moj nazor je ze do kostola ma clovek ist ked to tak citi nie preto ze sa to od neho ocakava. deti nikdy nikoho nesmu bit lebo chodia na katolicku skolu a to sa nesmie a ak ucitelka povie ze sa nieco take stalo deti dostanu zakaz xboxu, pocitaca alebo niecoho ineho co ja schvalujem ale najprv zistim o co islo a ci zacalo moje dieta a urcite mu nehovorim ze to on ich takto vychoval, ja ich ucim ze sa nesmu bit ale ani sa nechat otlkat a som preto zla lebo chcem robit napriek nechcem a nemyslim si ze je zle ucit deti aby bitku nezacinali ale aby sa nenechali ani otlkat....

maminuska
2. apr 2014

@inga30 ono by nebolo možno zlé v jeden den neurobit nič, ale že fakt nič. Nenavarit, nepoupratovat , nepoprat.... tak ako v tom vtipe , nech vidí čo to je to nič neurobit v ten den .

lilli19
2. apr 2014

vyssie si pisala ze nepracujes...skus si najst pracu a idist z domu aby si sa mohla realizovat aj ty. Po praci pekne prides domov tak ako tvoj manzel, rozdelite si ulohy, nech nema pocit ze len on nieco robi pre rodinu....Pekne zoznam a narovinu mu treba povedat, ja som bola v praci tak isto ako ty a teraz treba spravit to, to a to. A ak nemas moznost ist do prace, tak by som odisla na nejaky cas aj s detmi, nech si perie, vari a upratuje sam, bud sa spamata alebo kasli nanho. Si podla mna normalna inteligentna zena a ziadny debil nema pravo s tebou zametat a robit z teba sluzku. A ak nepomoze slusny rozhovor, odisla by som navzdy. Zivot mas len jeden a takisto tvoje deticky. Drzim Ti palce

mimla
2. apr 2014

@inga30 Aj ja som niečo podobné zažila. Najskôr som vybuchla a hádala som sa. Neskôr som len ticho soptila. Môj drahý má trošku staromódne názory na chod domácnosti. Aj keď u nás by som to necharakterizovala ako týranie, skôr časté hádky. Bolo to po narodení syna. On mal takú predstavu, že však som doma, prečo je tam ako po výbuchu. To že som prvý krát za deň išla na záchod okolo jednej poobede mi neveril.

Časom trošku zmúdrel, ale tieto reči o neporiadku sú tu stále. Takže teraz to robím tak, že ešte preženiem to, čo hovorí on. Napríklad, ak povie, že mu dochádzajú ponožky, tak mu smutne zahlásim: Ja viem. A keby si videl tú horu prádla, čo som vôbec neožehlila. Alebo sa sťažuje, že nemá dotatočne premakaný obed (napríklad polievka, rezne, zemiaky, šalát), ale iba cestoviny, tak vtedy poviem: ja viem. A keby si vedel. že včera (keď bol práci) som robila len ovocnú kašu. Ak príde domov a nájde obývačku v nie práve tiptop stave, tak poviem niečo v zmysle: A to si ešte nevidel detskú izbu, ako po výbuchu!
Nehovorím to ironicky. Snažím sa mu navodiť pocit, že áno sú tu nedostatky, som si ich vedomá, a mrzí ma to. Hádke sa často vyhneme. Nebude sa predsa so mnou hádať, keď mu neprotirečím. Je to taká reverzná psychológia 😀 ALE, riešim dieťa, domácnosť a školu a rodina nepomáha. Je toho na mňa veľa.

Páči sa mi aj príspevok od @moonlight1210 asi tým obohatím svoje reakcie. Zvlášť tá prvá časť je celkom aplikovateľná aj u nás.

inga30
autor
2. apr 2014

@maminuska stalo sa a nie v jeden den ale dala som si na to rovno cely vykend (on totizto v sobotu a nedelu nerobi) a neurobila som vooobec nic skoro ma roztrhlo hlavne koli prachu, kto je alebo bol v UK tak vie ze hlavne v starsich dvojdomoch kde su koberce sa strasne prasi u nas je potrebne prach utierat denne.nic som nerobila uz v piatok a ked dosiel z prace tak som mu povedala ze nebudem nic robit aby videl ako to vizera ked nic nerobim takze musel umyvat riad aj varit(varenie nebolo nic navise lebo kazdy vykend vari on) aj vysavat, prat (co dopadlo veeelmi zle) umyvanie riadu kedze nemame umyvacku bolo tiez na nic lebo vsetko ostalo mastne lebo vraj dosiel jar (keby otvoril skrinku pod umyvadlom nasiel by dalsie3) v nedelu rano lietali po chodbe chumace prachu a pomahal upratovat bol chvilu klud ale iba kym mu zase cosi nesadlo na nos co sa stava tak kazdy 3-4 den a dvakrat do roka mu prepina fakt kvalitne a trva to tak 1-2 tyzdne vkuse

zdena12345
2. apr 2014

ak mozem, pridam skusenost z nasej rodiny. moj manzel je super, ale o otcovi sa to povedat neda. mama si s nim vela vytrpela a uz je taka zmanipulovana, ze nema na to aby sa rozviedla. takymto jednanim ako bolo v uvode diskusie to len zacalo. ze mama je neschopna nic nestiha, nic neurobi dobre, vsetko jej trva... pritom ona chodi do roboty a maju doma male hospodarstvo, takze dojde z prace do prace... tato je doma- opatruje postihnuteho brata. je pravda ze nieco urobi ale vacsinu dna prelezi a aj na taku hlupost ako zasadit hrach potrebuje asistenciu...jednoducho vzdy musi okolo neho mama poskakovat. kaze jej robit a musi robit aj take veci co vobec nepatria medzi zenske roboty a v jej zdravotnom stave by som na jej mieste takeho chlapa poslala kade lahsie. a ked je doma, tak sa o brata stara skor ona nez tato. len ona je uz za tie roky takeho spravania taka zmanipulovana, ze sklopi usi a robi co jej kaze. uplne stratila chut do zivota, niekedy sa s nou uz ani vypravat neda. psychicky uplne prazdny clovek, uz sa z nicoho ani tesit nevie. no nechce to riesit. zoberie jej vsetky peniaze a da jej iba tolko co donese blocky z obchodu. pritom su to jej zarobene peniaze. on si nakupuje vselijake stroje v tcisickach eur co ani nepotrebuje a ona si nemoze kupit topanky...je to strasne take jednanie, no mame to uz pride akosi normalne. postupne sa tatove spravanie k nej zhorsuje a zhorsuje.
ale samozrejme ako u vasciny, psychiatra by sme potrebovali vsetci naokolo a nie on. a mozno tam mamu o chvilu aj dostane.
takze toto je v skratke pribeh 30r manzelstva, kde to zacinalo ako u vas.
moja rada je urcite- MAT VLASTNY UCET nech si o tom mysli kto chce co chce, po tom sa deje u rodicov... manzela nikdy nenapadlo ani len opytat sa ma, ze by sme mali spolocny ucet. jednoducho kazdy mame svoje peniaze a miname si aj na spolocne veci a aj kazdy na svoje. skusil by mi povedat ze sak som si topanky kupovala pred dvoma rokmi a zase chcem nove!!!
DOMACNOST JE SPOLOCNA- a teda aj povinnosti a starostlivost o nu. a sem tam by si mal pracu v domacnosti a na zahradke vyskusat aj chlap. nech potom nehvizda ze nieco nie je urobene. moze kludne navarit, aj oprat, sak nie je mantavy
NIKDY MA NEBUDE PONIZOVAT A URAZAT- ak by manzel mal coby len naznak spravania ako moj otec, tak bezim kade lahsie. nikdy nenecham zo seba urobit trosku koly psychicky labilnemu manipulatorovi
nehovorim, ze radim partnera opustit, len za seba poviem, ze raz by ma poriadne urazil a balim kufre

inga30
autor
2. apr 2014

@lilli19 do prace nechodim preto ze sme sa tak dohodli koli tomu aby sme nemuseli hladat opatrovatelku alebo niekoho kto ich bude vyberat zo skoly ale ja som v case ked boli deti v skole opatrovala deti do 4 rokov a boli aj dni ked som mala 4 deti naraz, vodili my ich domov mala som to rozdelene na cely tyzden po jednom dvoch detoch ale boli aj dni ked boli vsetky v jeden den a ked mali moje deti prazdniny (co tu maju kazdych 6 tyzdnou nejake to volno) tak som aj s mojimy mala doma 6 deti a aj vtedy bolo uvarene a co to upratane samozrejme izba v ktorej sme sa hrali tip-top nebola aj tak som bola leniva, teraz peciem slovenske kolace,zakusky v kuchyni 3 na 2,5 metra s pracovnou plochou asi 1,5 metra aj tak je to malo nieje to sice kazdy den ale ked niekto chce na narodeniny alebo nejaku oslavu je toho dost ale vraj to je len moja zabavka pred cudzimy som super a doma robim same chu....ny, ked vecer pri pozerani televizora hackujem, alebo si pletiem s papiera nejake kosiky aby som nemusela kupovat alebo sijem alebo cokolvek ine tak zabijam zbytocne cas s hovadinami ktore mimichodom prispievaju do kasy lebo kamaratky obcas chcu nejake vecicky aby som im spravila a vacsina su vlastne zrecyklovane veci ktore uz doma netreba su na vyhodenie ale vsetko su to prenho nepotrebne veci, ale ked on konecne po polroku spravil policky na topanky tak o tom rospraval 2 dni ze ake je to pekne ked som mu na to povedala ze to penke sice je ale prosila som ho o to uz pred pol rokom tak to nemam riesit lebo uz to je.

maminuska
2. apr 2014

@inga30 no možno to treba zopakovat 🙂 a povedat mu že to zopakuješ vždy ked ti bude vyčítat že nič nerobíš , aby teda videl to nič.

lilli19
2. apr 2014

@inga30 rozumiem, ze zivot vonku je komplikovany, predovsetkym pre zenu....ach jaj, si sikovna inteligentna zena🙂 a tvoj chlap by mal byt rad, ze si ochotna sa onho aj po tom vsetkom starat....podla mna ma nejaky komplex, kedy si potrebuje pred tebou dokazovat nejaku silu alebo nadvladu....mozno model z jeho rodiny alebo neviem.....kazdopadne ak sa nezmeni, co si myslim ze sa nezmeni, tak budes musiet urobit razne rozhodnutie aby si mohla pokojne zit a tesit sa zo vsetkeho🙂 drz sa

zdena12345
2. apr 2014

len ma napadla jedna mudrost🙂
ked chlap povie, ze nieco urobi, tak to urobi. a netreba mu to kazdeho pol roka pripominat 😀