Každodenný horor

tanja0808
9. nov 2014

S otcom dietata somuz davno rozidena. Mam vyse pol roka noveho partnera. Z ex sme ale este nemali doriesene byvanie. Nie vsetko sa kvoli financiam da vyriesit hned. Do noveho vztahu som isla z otvorenymi kartami moj terajsi priatel vediet ze ex byva este so mnou. Respektivve ze byvame spolu. Samozrejme sa mu to nepacilo ale vysvetlila som mu ako sa veci maju a povedala ze bud to akceptuje alebo to nechame tak. Zo zaciatku sme sa stretavali bud v praci, po pracinkratko alebo ked bol ex odcestovany. Nebol s tym ziadny problem ani doma z ex ani z priatelom. Vsetko sa zacalo az ked si ex vsimol ze som vyrovnana stastna usmiata. Ze som si kupila novu bluzku topanky atd. Odvetdy zacal pre mna horor.
Dennodenne pocuvam:
Som kurva ktora fajci kxkxtx kade chodi
Xebem s kazdym v praci
som spina, pxca, samozrejme ako matka som uplne na nic neviem sa starat o maleho a uz vobec ho neviem vychovavat. Ked mi zacne pred malym nadavat a ja mu len odpoviemresp pre seba ze debil tak hned som spinava xurva , smradlava tlusta spina a podobne. Toto vsetko je odkedy vie ze mampriatela. K tomu este pocuvam ci ma dobre poxebal aky ma vtak , nech idem za nim atd. Pocuvam to vyse 4 mesiacov a uz nevladzem. Zo zaciatku som to ignorovala ale uzcsa to neda. Moj den zacina o 5 rano niekedy aj skor, do prace, z prace , premaleho navarit, upratat pretoze on neuprace nic. Zije z mojich penazi neda nic na byvanie ani na stravu. Maly ma zapal stredneho ucha ale on mi len vynadal do pici ktora nevie malemu vycistit usi. Tiekol mu hnis ale pan si to nevsimol az ja som utekala na pohotovost. Po praci pridem znicena domov musim pratat cistit varit atd potom pride on a zacne peklo. Kedvolam z priatelom co i len 5 minut tak potom on telefonuje z odposluchom nahlas aj tri hodiny takze nemozem spat do polnoci 1 rana. Uz fakt nevladzem neviem co robit. Momentalne som sa vystahovala zo svojho bytu za ktory platim ja vsetko a som u priatela pretoze sa to uz neda vydrzat. Vydiera ma sms ze nevie kde ma dieta, ze jeho syn travi cas s cudzim clovekom, ze mu mam povedat kde ma dieta, ze ho chce vidiet atd inak pojde na policiu. Ked so ale doma tak pride neskoro v noci musi byt vonku zo zubrienkami maleho manipuluje proti mne, tak isto jeho kamaratov (to je mi uplne jedno ) a tiez jeho rodicov.kazdemu hovori aka som kurva a stazuje sa ze ho vyhadzujem na ulicu atd. Ale ja uz neviem co robit chcem zit svoj zivot. Hrabe sami vo veciach, kontroluje ma,nedokazem ani ken spat uz aj to robi napriek. Moj najvacsi strach je tenze som mu pocedala ze idem prec navtyzden a ze sa vratimzajtra aj s priatelom nech mi da kluce kedze byt je pisany na mna on tam ma lenadresu. Mam strasne krce chcem uz konecne pokoj. Uz neviem co mam robit ale nemam chut picuvat nadavky. Vzdy to dopadne tak ze vlastne ja mozem za kazdu hadku lebo ja mu poviem debil a on ma zacne urazat do kuriev. Vytaca ma ze jev mojom byte za moje orachy a si myslj aky je kral.

guinevre
9. nov 2014

@tanja0808 A preco ho nevykopnes z toho bytu, kedze hovoris, ze je to tvoj byt?? Vymenit kluce a koniec, ked nie je majitel, moze si tak akurat s policiou prist len po veci.

sissy27
9. nov 2014

@tanja0808 píšeš, že byt je tvoj - tak aký problém doriešiť bývanie kvôli financiám? ako to teda je? ďalšia vec - ste už dlho od seba - máš poriešené zverenie dieťaťa do svojej opatery, výživné na dieťa, styk dieťaťa s otcom? nie? prečo? čakáš, že to niekto vyrieši za teba?

keziah
9. nov 2014

@tanja0808 podla mna mu prehlas trvaly pobyt na obec, vymen zamok, vyloz kufre pred dvere a zavolaj si nejakych kamosov, co ho umravnia, az sa bude prilis vehementne dobijat dnu.
Inak, kym s tebou byva, mozes sud poziadat, aby tvojmu ex bola ulozena povinnost prispievat ti financne na domacnost.

katarinamarkova
9. nov 2014

@tanja0808 vytaca ta, ze je v tvojom byte, mina tvoje prachy....preco ho tam potom nechavas???nechapem.
nadava ti, uraza ta, mate male dieta, zrejme teda je svedkom - preco to robis tomu malemu???
ak je byt pisany na teba, zbal, alebo aj nezbal mu veci, len mu ich vyhod na ulicu, vymen zamku - vyriesene.
problem? kde? v tebe! situaciu neriesis. pritom riesenie je uplne jednoduche - poslat ex prec.

bonaqa2013
9. nov 2014

nasťahuj si tam na pár dní priateĺa. alebo aj navždy. a spoločnými silami ho pošli do čerta. a čo nemáš rodinu? otca, bratov, švagrov, bratrancov? Ak tí by mohli pomocť. A máš pokoj....

tanja0808
autor
9. nov 2014

@guinevre
@sissy27
@keziah
takze aby som to uviedla na spravnu mieru, byt neni v mojom vlastnictve, zijeme v zahranici, neni vsetko take jednoduche.
ja mam podnajomnicku zmluvu, cize zamky len tak vymenit nemozem, tak isto nemozem prist len tak na obecny urad a povedat ze ho odhlasujem, toto funguje len na slovensku 😀

@sissy27 dieta mam v osobnej starostlivosti zverene ja, alimenty mi plati.

ja som pisala ze neplati nic na domacnost, repsektive viete si predstavit ako som na tom psychicky, nie som vo svojom byte, on tam je, ja neviem co tam robi, co ked mi prave demoluje byt? ale ja uz nevladzem, vcera som bola na tom tak, ze keby som nemala dieta v aute, tak prisaham to narubem do preho stromu, viete si vobec predstavit co je to zit pod takymto tlakom, pre mna toto neni zivot.
len preto lebo som nasla niekoho s kym je mi dobre, mam zo zivota peklo.

tanja0808
autor
9. nov 2014

@bonaqa2013 otca ani brata nemam, bratrancov mam ale zo par tisic km odo mna
@katarinamarkova si ma pobavila ze problem je kde? vo mne? si myslis ze sedim doma placem a nic nerobim?????
praveze naopak robim!!!!! ale tu nejde o to ci mam porieseny styk, peniaze atd lebo v tomto to poriesene mam ale o to ze uz nevladzem, ze uz nedokazem pocuvat ze som kurva, len preto lebo niekoho lubim.

nedokazem sa pozerat nato ako trpi to nevinne dieta, len preto lebo jeho otec ma potrebu mi nadavat

katarinamarkova
9. nov 2014

@tanja0808 ak je najomna zmluva pisana na teba, teda asi ano, ked hovoris tvoj byt - stale plati to iste - vyhod ho z bytu a hotovo. a zamky? ries, komunikuj s prenajimatelom.

maja22
9. nov 2014

@tanja0808 kedy ti podnájomnícka zmluva vyprší? Ak sa dá, čím skôr ju ukonči a choď do podnájmu inde...

tanja0808
autor
9. nov 2014

@maja22 no ved to mam aj v plane ale vyprsi mi az v septembri

tanja0808
autor
9. nov 2014

@katarinamarkova lenze ja nemozem vyhodit niekoho z bytu kto je tam nahlaseny, chapes? proste to sa neda, on ma pravo tam byt ma tam pobyt a ja v preklade musim len platit

anatalia77
9. nov 2014

@tanja0808 a co takto prepisat najom na expartnera a ty so sucasnym priatelom zacat od znova sami vo svojom?

marionmarion
9. nov 2014

@tanja0808 nemozes sa prestahovat do ineho bytu, zmluvu vypovedat, najst si nieco mensie pre seba a dieta a tvoj byvaly nech si riesi svoje byvanie ako chce? Nechapem celkom, preco si to uz davno neurobila...ake veci mate nedoriesene??

kofoluska
9. nov 2014

@tanja0808 Kazda zmluva ma klauzulu o vypovedi. Preco sa neporozpravas s majitelom a nevysvetlis mu situaciu? Nedokazes sa pozerat na to, ako trpi nevinne dieta, lebo jeho otec ma potrebu Ti nadavat, ale situaciu neriesis. Aspon podla mna nie, z toho, co si napisala - ak si odmyslim, ze si konecne po styroch mesiacoch odisla k novemu partnerovi.
Ako, nexcem sa Ta dotknut, to nie. Ale moznosti su vzdy. Treba ich najst a vyuzit.

katarinamarkova
9. nov 2014

@tanja0808 silne pochybujem ze nemozes....ak je najomna zmluva pisana na teba a on tam je len nahlaseny na pobyte, tak mozes!
pobyt nech si on riesi kde chce, ako chce.
mimochodom je x dovodov preco mozes naj. zmluvu ukoncit predcasne.
citaj zmluvu, citaj podmienky, informuj sa u prenajimatela.

zhabjak
9. nov 2014

Verim. Ked ti niekto 100 x opakuje, ze si kurva, tak tomu aj uveris. A ked niekto 100 x ze si uzasna, tak tiez 🙂. My si ta mozeme ale iba vypocut, lebo ako pises, si v zahranici a my nepozname tamojsie pravidla. Ale ak mas zamestnanie a pravidelny prijem, tak si na tom lepsie ako on. Na tvojom mieste by som sa obratila s prosbou na prenajimatela, ze sa vam zmenila zivotna situacia, rozviedli ste sa a ci by sa nedalo zmenit podnajom na meno tvojho ex. Zalezi od toho prenajimatela. Pripadne mrkni do zmluvy na zmluvne sankcie a mozno sa ti oplati ukoncit najom skor (pre tvoju psychiku) za cenu sankcii. Lebo do septembra je teda este riadne daleko. Vies, vsetko je vecou dohody... Alebo ze budes pokracovat v najme bytu, ale nech sa dodatkom zo zmluvy vyjme tvoj ex a nech ho aj prenajimatel odhlasi z trvaleho pobytu... Mozno aj sucasny priatel pomoze s dohadovanim, ak je jazykovy problem...

tanja0808
autor
9. nov 2014

@anatalia77 no s tym by musel suhlasit co nebude, on mi tvrdi ze si byt hlada ale stale mu nieco akoze asi nevyhovuje

tanja0808
autor
9. nov 2014

@marionmarion no tento byt neni nas spolocny, neni to byt v ktorom sme byvali ako rodina. ked sme sa rozchadzali pred rokom a pol tak to bolo vyriesenie behom mesiaca z mojej strany

marionmarion
9. nov 2014

@tanja0808 tak preco sa teda neodstahujes s dietatom prec a nechas ho tak?

tanja0808
autor
9. nov 2014

@kofoluska nic v zlom ale nechapem kde si a nie len ty ale aj vsetky ostatne mamicky vycitali ze nic neriesim.
takze takto, ano moja zmluva ma kauzulu ze bud mozem dat vypoved v septembri alebo najdem nikeoho namiesto mna, co aj robim, inzeraty podanne na x portaloch. dalsia vec, akonahle mam ja volno a kolko krat aj ked pracujem beriem seba a maleho vzdy prec zo svojho bytu a to uz 4 mesiace v kuse, cestujem, ako stahovavy vtak hore dole ale to nie je zivot, ja som si nezariadila byt nato aby som tam vobec nebola a trcal mi tam niekto iny a ako hovorim to neni ani tak podstatne ako to ze pred tyzdnom hadka vyustila uz do takeho maxima ze uz nevladzem. nevladzem vydrzat ani len tyzden. povedal mi zevraj ma neaky byt od 15.12. ale ja dovtedy nevladzem vydrzat, to radsej skocim z mosta

blahowoman
9. nov 2014

Ja byt tebou tak uz davno.davno riesim s majitelom bytu aka je situacia a bud vymenila zamky,alebo odisla PREC! Tvoj ex je chudak,ktory ta potrebuje znicit ! Nedaj sa a konaj!

tanja0808
autor
9. nov 2014

@katarinamarkova ako som uz povedala nezijeme na slovensku, a citat teda viem dost dobre, a ver mi ze ak by som mohla dat zajtra vypodved a pozajtra odist tak to davno urobim, mam jedinu moznost niekoho za mna najst kto ten byt hned prevezme, ale ALE ludia necakaju za rohom, mam podavane inzeraty na x sietach, v nakupnych strediskach proste ja fakt robim maximum

tanja0808
autor
9. nov 2014

@zhabjak jazykovy problem neni ziadny, rozpravam na urovni materskej reci
no to co pises by nebolo zle lenze mi sa bavime o najme za 1000 euro mesacne, a sankcie su take ze 1000euro x pocet mesiacov do septembra a aj keby som mohla dat vypoved hned tak su vzdy minimalne 3 mesiace, a takto si uz dalej neviem predstavit zit

tanja0808
autor
9. nov 2014

@marionmarion lebo ten byt musim nadalej platit ak nikoho bud nenajdem alebo ak napriklad nebudem moct vypovedat byt

zitaje
9. nov 2014

@tanja0808 no dost blba situacia, do kelu, nezavidim.
A keby si mu nasla ty druhy podnajom, to mu urcite nebude vyhovovat, vsakze?
Inak ako to je, ze ty mas najomnu zmluvu a tvoj ex je tam v tom byte napisany (ma tam pobyt) tato cast nie je nijak osetrena? A keby si nedajboze zomrela a teda najomny vztah zanikne, tak tvojho ex nebudu vediet nijak vyhodit odtial, ci ako?

tanja0808
autor
9. nov 2014

@blahowoman ja uz to ale davno davno riesim

baby ja nechcem rady ze co mam robit co sa tyka bytu lebo ja to fakt riesim, ja len proste nevladzem, dala som mu ultimatum ze zajtra tam nesmie byt a nech mi da kluce, ale ten clovek ma sleduje, jazdi z amnou autom, hrabe sa mi vo veciach, pise mojmu kamosovi ze kde som co som a tak, pred kazdym ma ohovara ja uz sa hanbim chodit kvoli nemu von

maja22
9. nov 2014

@tanja0808 tu ťažko radiť, žiaľ. Zbieraj dôkazy, nahrávaj si ho na mobil, takéto obťažovanie by sa malo dať riešiť na polícii...

marionmarion
9. nov 2014

@tanja0808 neda sa dohodnut s majitelom bytu, aby si mohla odist skor? Nemas nejaku kamosku, co by si ta prichylila s malym? Nejaka docasna ubytovna? Nejaka charita alebo centrum pre matky s detmi? alebo by som mozno aj pozicku zobrala a zaplatila tu pokutu, len aby som sa oslobodila...Ved to je na hlavu, musi byt nejake riesenie ☹

tanja0808
autor
9. nov 2014

@zitaje neni co zavidiet, ono to je poriesene z platenim tak ze ak by som teda nedajboze zomrela ihned ide byt do ineho podnajmu, s tym ze si ho ale bude musiet zabespecit sam majitel

zhabjak
9. nov 2014

@tanja0808 no to je jasny psychopaticky tyran. Davaj pozor, zopar takych posahancov uz aj zastrelili svoje ex na ulici. Ale nemas sa ako branit. to je svinstvo v tomto nasom state. Nemozes ho udat na tamojsej policii, ze ta psychicky tyra? Mozno by dostal zakaz priblizovania sa. Skus ho nahrat na mobil, ked ti bude nadavat, ako dokaz, ze si nevymyslas.