Keď príde manžel z týždňovky, hneď sa hádame

lara45
7. apr 2022

Ahojte idem si po radu a možno si chcem prečítať vašu skúsenosť alebo vypočuť názor. S anželom sme sa po 8 rokoch chodenia zosobášili ako manželia spolu žijeme rok no bývali sme spolu ešte predtým ako sme sa vzali čiže dokopy sme spolu 10 rokov.Máme ročnú dcérku.Ja som momentálne na materskej ale manžel chodí na tyždňovky.Celkom sme si na taký systém zvykli.Takto začal pracovať od Vianoc.Problém je v tom ,že keď je preč, tak sme vkuse v kontakte keď má čas vždy si zavoláme píšeme hovoríme si ako sa ľúbime aj to ,že si chýbame a že sa už nebudeme hádať ,že preto niečo začneme robiť ale akonáhle sa vráti z týždňovy hneď sa začneme hádať raz to je kvôli peniazom inokedy napr. sa len nepochopíme čo sme jeden od druhého chceli naozaj hádame kvoli sprostotiam.Lezie mi to na nervy pretože keď sa už hádame tak,sa hádame. Koľko krát som mu povedala, že od neho odídem aj keď by som to neurobila pre take hlúposti ale problém je v tom ,že sa vidíme len 2x do týždňa a to aj tak sa len hádame sme si toho obidvaja vedomí a nevieme ako to zmeniť.Rozumieme si, maáme sa radi ,dôverujem mu no všetko čo má mať vzťah to máme .Len tie hádky naozaj sú hrozne povieme si aj to čo nemyslíme naozaj a ubližujeme si tym veľmi.

zmrzlinka2021
7. apr 2022

@lara45 A kedy tie hadky zacali? Ako zacal chodit na tie tyzdnovky?

pribinak
7. apr 2022

@lara45 odvykate si od seba. To je celé.

lara45
autor
7. apr 2022

@zmrzlinka2021 nemyslím si,vždy sme mali bežne manželské hádky,tým že je preč sa to len vystupňovalo.

zmrzlinka2021
7. apr 2022

@lara45 No lebo zijete oddelene zivoty. Vidiet sa cez vikend, to je taky vikendovy vztah. Nemusite riesit bezne veci, zijete separatne vo svojom pohodli, zavolate si, ked sa citite dobre... ale ked ste spolu fyzicky, ste spolu, aj ked ste nahnevani, unaveni, bez nalady...
Rozpravajte sa, a to podstatne viacej, komunikuj s nim o tom, co prezivas a nech si hlada pracu tak, aby bol so svojou rodinou, s manzelkou, dietatom - ani sa nenazda a bude dieta velke a on pride o velmi vela casu. Ziadne peniaze nevratia clvoeku cas a vztahy.

7lenka11
7. apr 2022

môj muž je tiež často preč a úprimne ti poviem, priamoúmerne tomu pribúdajú hádky a nezhody.. keď je doma, nepohádame sa aj niekoľko mesiacov alebo máme len nejakú bezvýznamnú výmenu názorov.. a keď príde obdobie, že musí cestovať a že je často preč z domu, úplne to kazí atmosféru doma, nálada je pod psa a zároveň sa viac hádame...

lara45
autor
7. apr 2022

@zmrzlinka2021 to by bolo najlepšie ale skušali sme aj iné práce.Ale odkedy som na materskej z tej almužny sa na SK nedá vyžiť ,tak musíme takto fungovať.Aj keď nám to nevyhovuje

zmrzlinka2021
7. apr 2022

@lara45 VEd manzel by mal prijem tu na Slovensku. Je kopec rodin, co maju len rodicak a prijem muza. Ano, treba sa dost uskromnovat, ale je to len obdobie, ale za fungujucu rodinu, fungujuci vztah to vzdy stoji. Ved za taky rok uz aj ty mozes pracovat a budete mat dalsi prijem do rodiny.

lara45
autor
7. apr 2022

@zmrzlinka2021 pred materskou som pracovala a plánujem sa tento rok vratiť do práce a manžel pracuje na SK

ckocka
7. apr 2022

Ak je problém iba v tom že spolu neviete komunikovať, tak buď tá múdra a nedovol aby váš rozhovor prerástol v hádku. Hádať sa musia vždy aspoň dvaja, jeden to nezvládne.

petricka22
8. apr 2022

@lara45 urcite je chyba v tom, ze sa vidite len cez vikendy. Rodina ma byt spolu a nie je to dobre ani pre dieta, ked otca vidi len cez vikend. Urobte maximum pre to, aby ste mohli byt zas ako rodina a ak vam jeho plat nestci, tak chod do prace co najskor aj ty. Nestoji to za to, aby sa vam kvoli tomuto rozpadla rodina.

laurika999
9. apr 2022

@pribinak odvykajú... Ale to nie je správne. Manželia by sa po týždni odlúčenia mali "na seba vrhnúť"