Krstná mama prestala so mnou komunikovať, má vôbec zmysel to ešte riešiť ?

6. jan 2020

Ahojte trápi ma jedná vec, s ktorou sa asi budem musieť vyrovnať ale chcela by som počuť váš názor nato.Mám krstnú mamu s ktorou som vychádzala veľmi dobre bola mi ako moja mama, pomáhala som jej stále, ale mne to nevadilo.Ona ma 2 deti, 2 dcéry, z jednou dcérou sa nevideli asi 18 rokov, kôli dcérinmu mužovi mali medzi sebou problém, nikdy som sa nato nepýtala.Bolo mi to divné ale nikdy som to ani neriešila.Po tých 18 rokoch sa s dcérou zmierili,jej dcéra je už dospelá žena ma dve deti vo veku, 21 rokov a 22 rokov. A tu nastáva menši problém pred 5 mesiacmi sa mi narodilo dieťatko. Mali sme krstiny a pozvala som na nich krstnú mamu aj jej dcéry aj tu dcéru ktorú som roky nevidela aj s mužom, lenže moja krstná mama chcela aby som zavolala aj jej dcéry, lebo oni stále všade chodia spolu.Ja by som ich aj zavolala, lenže mali sme malé krstiny z mužovej strany sme tam mali iba 5 ludí, a manželovi sa zdalo divné aby som ja volala sesternice a ktomu ešte aj jednej sesternice veľké deti.Pri tom tie sesternicine deti mi raz na múdro povedali že ony od našej rodiny chcú mať pokoj proste že s nami nepotrebujú udržiavať vzťahy , tak som to rešpektovala a preto som chcela zavolať iba sesternicu a jej muža ich deti nie. A moja krstná mama sa nato tak urazila, že neprišla ani na krstiny mojho dieťata, dokonca už prešlo 5 mesiacov ona stále nemá záujem ani o mňa ani o moje dieťa, a snažila som sa s nou o tom porozprávať no nejaví záujem.Celý život som jej pomáhala, behala som jej kolo zadku a pre jednu chybu, pre jedno moje rozhodnutie ma odpísala na celý život. My sme sa s krstnou mamu stretávali každý den, a od kedy sa stalo toto, vôbec ale vôbec nechce somnou mať nič spoločné. Dokonca je celé dni doma je na dochôdku a ku bratrancovým deťom chodí stále pri tom s ním nemala taký dobrý vzťah ako somnou a podla mna to robí aj narokom aby sa mne pomstila.Riešili by ste to vôbec ?

kittykat22
6. jan 2020

Nemyslim si, ze to robi aby ti ublizila, robi to aby si udrzala dceru. Pre nu ten navrat je alfa omega, a chce vidiet dceru aj vnukov, a spravi vsetko preto, aby to tak ostalo. Nechaj veci tak ako su. Ona casom napise, ona sa ozve - ver mi. Vypada to, ze maju v rodine, ze sa urazia a nekomunikuju spolu 🙂 A ty si nerob starosti, preto, co je. Ak si s nou mala krasny vztah, tak si povedz, ze si vdacna za momenty ktore boli. Nenechaj si skazit roky, horkostou okamihu. Uvidis, veci sa utrasu, ona sa ozve. A nezabudni predtym ako hupnes spat na do priatelstva povedat, ze takto sa nesprava, a keby to spravila este raz, tak je vasemu priatelstvu koniec.

sara07
6. jan 2020

@kittykat22 však ked chce krstna mat rodinu stretavku nech to zorganizuje len tak nepotrebuje na to iné krstiny

catherine1989
6. jan 2020

Ako to riešiť? Keď s tebou nechce hovoriť a odula sa na teba, ako ju presvedčiť? Môžeš ju skúsiť navštíviť aj a tvojim dieťatkom, ukázať jej ho, možno ju to obmakci... Skús jej to pokojným hlasom vysvetliť, jednoducho, triezvo. Ak nepochopí, resp. nebude ťa chcieť počúvať a furt si pôjde len to svoje, ty budeš mať čisté svedomie, že si to aspoň skúsila... A ona sa s tým možno časom zmieri, aj keď teda 5mesiacov je dosť dlhá doba

janickacrazy
6. jan 2020

nechala by som to tak, nebudem sa pchať nikomu do zadku, ked nemá záujem, mne je skor divné, že ty si jej pomáhala celý život? ved ona bola tvoja krstná, takže skor ona sa mala starať o teba ako ty o nu, to som nejak nepochopila, my sme tiež robili malé krstiny, len krstní rodičia, súrodenci a starí rodičia, ja som ani svoju krstnú nevolala, nieto ešte aj sesternice a ich deti a nikto sa neurazil, normálny človek to pochopí, oni teba pozvali, ked jej dcéra mala krstiny jej detí? nepozvali, tak prečo by si ich mala ty pozývať?

blondtana
6. jan 2020

Aspoň teraz chápeš, prečo mala taký vzťah s dcérou celé roky, aký mala. Správa sa ako malé rozmaznané decko, nie dospelý človek. Ja by som to už neriešila, hlavne po 5 mesiacoch by som jej už nešla vysvetľovať, prečo som sa rozhodla ako som sa rozhodla, buď sa spamätá, alebo zomrie s tým, že sa malicherne vykašlala na svoju krstnú dcéru. A ak chodí k bratrancovi a máš s ním dobrý vzťah, tak on by sa s ňou o tom mohol opatrne porozprávať, nezaujatý človek by mohol ovplyvniť jej pohľad na vec.

autor
6. jan 2020

@janickacrazy Ano tak ona bola stále taká že raz ju trebalo niesť do lekára, potom jej trebalo ísť po lieky, potom jej bolo zle tak trebalo pri nej byť.Stále jej trebalo niečo kupovať, alebo popratať, pomôcť jej s niečím.Ale mne to vôbec nevadilo ja som jej rada pomáhala.No mna to dosť zasialho aj tým že ona neprišla dieťatku ani na krstiny že sa tak urazila...

autor
6. jan 2020

@janickacrazy nepozvali jasné lebo s jej dcéra nebola s nikym z našej rodiny v kontakte celých 18 rokov.

autor
6. jan 2020

@blondtana že vraj s dcérou sa roky nevideli lebo muž jej dcéry sa hneval na krstnú a jej muža

autor
6. jan 2020

@sara07 no ved toto že pre takú blbosť sa urazila a to vedela že deti jej dcéry mne povedali že nechcú s nami nič mať, ja som sa neurazila na nich len som ich rešpektovala preto som ich nevolala...

autor
6. jan 2020

@kittykat22 Ja som aj rozmýšlala nad tým že vtedy ked nemala dcéru pri sebe tak potrebovala pomoc tak som jej bola dobrá a teraz už ma dcéru už jej dcéra behá kolo zadku a mna nepotrebuje tak sa ma takýmto spôsobom zbavila.

autor
6. jan 2020

Viackrát som jej volala a vravela že mi chýba, že sme si boli také blízke, že či sa hnevá na mňa alebo či som jej ublížila ona povie stále že nie že nič sa nedeje, lenže povie jedno a robí druhé takže viem že je urazená.Bratranec sa do toho nechce miesať iba povedal že je každého osobná vec, kto si koho zavolá na krstiny.

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. jan 2020

@tomsta003 Možno máš právdu že si pozornosť nezaslúži, len mňa to strašné mrzí proste sa s tým neviem zmieriť, že ma takto odkopla ako špinavého psa. Nemyslím, si že som urobila niečo také strašné. Ja pravda, že som nezavolala jej vnučky, lenže ona urobila horšiu vec a vôbec neprišla na tie krstiny a to som ju asi 10x prosila so slzami v očiach že si ju ta prajem, ale neprišla.

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara07
6. jan 2020

ja by som povedala že si jej supolovala tu dcéru, teraz ju má naspät , to čo robí nie je fér ani v poriadku , a prej krstiny
neriešila by som , bud sa jej otvoria oči a pride na to aku blbost urobila alebo nie , nevnucuj sa , neponižuj sa

vierkainka
6. jan 2020

Nie, neriešila by som to. Aký požičaj,taky vráť. Bolo to vaše krstiny, ty si pozývas koho chceš. Ak chcela dotyčná pozvať svoje vyvolebe osoby, nech si zorganizuje vlastnú oslavu. Netráp sa zbytočne pre niekoho komu na tebe nezáleží, pretože sk si jej celý život pomáhala a dokáže sa takto do krvi uraziť, tak nie je o com. Nedoprisuj sa, nie je dôvod, nič zlé si neurobila. Máš krásnu zdravú rodinu, venuj sa im. Krstná sa ešte sama ozve. A ak nie, aspoň si sa presvedčila aká je.

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
6. jan 2020

myslim, ze ta zena si to celkom uziva, ako so slzami v ociach jej vyvolavas, prosis ju a trapi ta to vsetko. Je pre teba velmi tazke akceptovat jej rozhodnutie? Je to dospela zena tak isto ako ty si dospela zena. Ty si sa rozhodla robit male krstiny, ona z nejakeho trucu neprisla. Nechaj ju tak, nech pokracuje v manipulatorskych technikach tam, kde jej to zozeru. Mimochodom, neriesila si tento problem uz tu na MK?

evita2222
6. jan 2020

Nechápem, ako jej mohlo napadnúť, aby na krstiny išli aj jej vnúčatá. My sme na krstinách mali iba svojich súrodencov, starých rodičov a krstných rodičov. Niekto ani na svadbu nevolá svoje sesternice, nieto ešte deti sesterníc. Určite je Vám smutno, že sa tak zachovala, ale s tým nič neurobíte. Nevolala by som jej, nech si užíva svoje vnúčatá , ktoré vôbec nevidela rásť.

jana_eyre_2
6. jan 2020

No to verím, že musí veľmi mrziet a bolieť ak sa voči tebe takto chová.. ale myslím, že s tým už nič neurobis.. ak by som bola na tvojom mieste, poslala by som jej úprimný list, kde by som povedala všetko čo mám na srdci a ako má jej chovanie zranuje (ja nemám dar reči, keď mám rozprávať nepoviem všetko tak akoby som chcela, preto radšej píšem.. ak by som vedela vyjadriť aj osobne co chcem povedat, tak by som to urobila aj tak) no a to by som brala ako poslednú bodku na záchranu vzťahu s krstnou.. ak by ona aj tak nemala záujem, vedela by som že som urobila všetko čo je v mojich silách a ďalej by som to už neriešila.. ak by aj tak sa tvárila ako urazená madam, tak nech si to užije.. zrejme aj pre túto jej vlastnosť sa nevidela s vlastnou dcérou 18rokov..

janinah
6. jan 2020

Vyuzivala ta.dcera sa na nu vybodla.ty si bola poruke...neries.ono sa to utrasie.zi si svoj zivot so svojou rodinkou

deti95060810
6. jan 2020

kašľala by som na krstnú...alebo príde k rozumu, alebo bude urazená...ja by som z toho vedu nerobila...Druhý krát - za dobrotu na žobrotu...
ty robíš oslavu za svoje e a ona ti diktuje koho máš pozvať? Tak takú ešte nehrali ...

miadi
6. jan 2020

Tak bola si jej dobra kym bola 18rokov zduta na vlastnu dceru. ( a vinu hodila na jej muža no Po tom ako sa zachovala k tebe vidim to skor na jej povahu) Ty si tiez neurobila ziadnu chybu, Reagovala tak lebo teraz jej znovu najdena dcera a jej vnucky su naj. Teba uz nepotrebuje a im sa pcha do zadku. Krv nie je voda. Ked sa snimi zas pohada alebo o 18r sa jej to uleži v hlave Mozno zas raz budes “dobra.” Ty nemas mamu ze sa tak moc viažeš na tu krstnu? Nevnucuj sa jej nepros mà Ta za nic. Momentalne mà inych na tie male sluzbičky co si pre nu robila( doniest lieky atd) Ty by si mohla byt urazena ze neprisla. Ale v podstate idealne uplne zabudnut ze existuje. Tesit sa z babatka a nerobit druhym poskoka.

autor
6. jan 2020

@deti95060810 ona ma aj prosila či by som nepozvala jej vnučky, aby to bolo také ako rodinné lenže ja som jej pekne vysvetlila že manžel si tam nevolal ani bratrancov, ani sestercnice a nie ešte ich deti... A aj som jej povedala, že jej vnučky mi raz múdro povedali, že ony nechcu mať s našou rodinou nič spoločné že si tak žili 18 rokov tak si chcuk zasa žiť.Tiež mi to prišlo drzé že dievčata mi to tak mudro povedali, ale neurazila som sa..

autor
6. jan 2020

@miadi tiež si myslím, že si zakladá na dcére a vnučkách, na nich sa nikdy neurazí...

autor
6. jan 2020

@jana_eyre_2 no ja som jej volala a vravela som že mi je to ľúto, že už nie sme v kontakte a ona stále iba že nemá veľmi čas, že sa nemá dobre, hned mi skladá telefon, isť osobne k nej sa nedá lebo som to skúšala a nikto neotváral..

autor
6. jan 2020

Myslím si, že asi sa ani nič nedá robiť lebo to že som urobila 100 dobrých skutkov, na tom jej nezáleži, iba preto, že som raz nepočuvla jej rozkaz... Aj ked vedela že to boli malé krstiny, že ani manžel tam nepozýval veľa ludí iba rodičov a súrodencov viac nikoho. A napriek tomu že som ju veľmi prosila aby prišla, tak sa nato vybodla z vysoka.

miadi
6. jan 2020

Vobec sa jej nevnucuj. Keby Ta mala ozaj rada tak by sa ospravedlnila ze na krst nemoze prist. A nebola by zduta. Vlastne prisla by aj bez vnuciek aj bez dcery stastna ze je pozvana ona. Kasle na teba aj tvoje dieta uz to pochop a netrap sa!

nefertiti5843
6. jan 2020

Podľa toho, čo si písala, tak si jej robila len poskoka...Odviezť ju, vybaviť jej niečo, nakúpiť jej a neviem čo ešte...Tak nech to robí teraz niekto iný. Vôbec nerozumiem tomu, prečo máš potrebu to riešiť a strkať sa jej do zadku....Vymazala ťa zo svojho života, tak to akceptuj a nerieš to.

teleskop
6. jan 2020

je mi ta luto...chybu si nespravila....takyto hnusny vie byt zivot...podobne sa stalo aj mne...za dobrotu na zobortu..seriozne