Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?
založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒
Myslim, ze si blba, ked mu hentake veci rozpravas a potom sa cudujes. Ine by bolo, ak by ti vyklbil sanku, alebo proste nieco vazne. A myslim, ze je jedno, ci zena udrie muza alebo on ju. Facka raz za 2 roky je podla mna v pohode. Ja som ziadnu este nedostala, ale ak by som vylozene provokovala, tak by som sa nedivila.
Zasluzila si si..a ako si sama napisala nebola to ani facka ale obsuch..a sama si ho provokovala
@janusienka pravo na facku nema, ale ty si asi tiez vela "rozumu" v tej debate nepobrala. ako skus si to otocit a premysliet si, akoby si sa citila ty, keby ti partner rozpraval, ze sa mu paci anca od vedla, ma krasne prsia, a je tak chutnucka, zeby si to s nou isiel vecer vyskusat, ze ci by si ani brvou nemykla a este by si mu povedala - no chod, vyskusaj 😝 ako co si cakala, ze ta za to pochvali, ci ti da odporucanie? 😕
Popravde,nebudem riesit tvojho snubenca.ale podla mna mas poblem ty.taketo nieco povies cloveku ktoreho mas rada?nebudes v poriadku.
mna na tom serie to najviac,že neviem,či to od neho môžem čakať ešte niekedy,alebo nie.Síce bola to slabá facka,ale vôbec TO agresívne gesto,bol od neho ŠOK.z ktorého sa veľmi akosi neviem spamatať.on už na to aj zabudol.
a blbá som,viem,ale bola som pripitá,ja som sa mu za to omluvila,čo som vravela.chcela som ho len vyprovokovať.ale neviem,či on mal právo mi dať po líci.ako malému soplavému decku.o to mi ide.JA som JEHO NIKDY neudrela,mne sa také jednanie hnusí.aj som mu to povedala,že ani naznak toho,že by ho to mrzelo,neviem či je také jeho chovanie normálne, ,že ho TO VOBEC nemrzelo...a ani nemrzí.
on je taký človek,že on sa hádať nebude,nenávidí hádky,nekričí,ale vidíte ,čo dokázal spraviť...dokázal mi dať po líci...
potom ešte ked sme sa hádali raz po tomto incidente,tak som naho ziapala,a chcela som sa rozísť,tak ma chytil za vlasy a dosť silno.ako nič mi nepovedal len ma chytil za vlasy.Nikdy mi ani nevynadal oplzlo,ani nič.ale toto ma tiež dostalo.
dva takéto incidenty sa prihodili za 4 roky vzťahu ..neviem,či to má základ do manželstva....
myslím si, že by ste sa mali rozísť, ty choď za tým fešákom s pekným telom, a tvoj snúbenec bude mať pokoj.
@janusienka tvoj priatel je az velmi tolerantny!!!!Nehnevaj sa,mna moj muz nikdy neudrel,ale aby som mu o niekom rozpravala,ako sa mi paci,aky je len pekny.....nechcela si mu este nahodou povedat,ze by si si to s nim dokazala v posteli predstavit????to co skusas jeho trpezlivost????a nestaci,ze on ide prec,umyt sa alebo co (mozno to len nechcel pocuvat),nie,ty este cupitaj za nim a kecaj dalej....pane Boze,kde to sme....a zajtra zaloz temu Manzel na mna ziarli...
obšuch to nebol,lebo on to spravil premyslene ,bola to facka,ale menšia,taká strašne slabá.štípalo ma líce ptm ešte pár hodín.viem,že som nemala právo mu to hovoriť,lutujem to,lenže on neľutuje tú facku vôbec,a ani jej neprikladá význam,dokonca -mi povedal,že čo mal robiť,ako ma mal umlčať,ked som stále asi pol hodinu drístala o tom chalanovi.?povedala som mu,že mal odísť z miestnosti,alebo z bytu,ale nemal ma udrieť,na to neodpovedal.
@janusienka a teraz si prestav, ze si tak spolu vypijete a on ti zacne rozpravat o susede ake ma fasa telo, aka je atraktivna a mila sa sprava. TY este vstanes a odides len aby si predychala ale on za tebou bude kricat " pockaj nech ti to dopoviem ". No ja byt na tom mieste tak hadam ten caj leti do teba 😀
baby,ale ja nechcem iného,ja chcem svojho,len proste nejako v tej opitosti som bola až príliš úprimná..čo už:( ... a snubenec je veľmi žiarlivý..to je pravda,a ja to viem..viem ,ved vravím provokovala som ho...hoci mi parkrat povedal,nech prestanem hento kecať,ale aj tak....som kecala dalej.ale neviem,či JEHO počínanie bolo správne..
bola si si ista,ze si mozes k partnerovi vsetko dovolit???nemylis si nahodou kamosku s frajerom?lebo take veci,ze by si pretiahla ineho sa fakt partnerovi nehovoria a nahlas ani nevyslovuju.nemal pravo ta udriet,to v ziadnom pripade.mal ta slusne poslat kade lahsie a nezaoberat sa dalej takou zenskou.a nemal sa nechat vyprovokovat
prepáč,ale podľa mna dosť blbé,že to píšeš sem,ked si presvedčená o tom,že to bola výchovna facka... 😖
@janusienka predstav si,ze si na jeho mieste...Ako by si sa citila,keby tak on rozprava o nejakej zene?A este k tomu tebe....?Radsej taketo veci ries s kamoskou ako so snubencom...Vyprovokovala si ho a myslim,ze by si sa mala aj ty ospravedlnit jemu,mozno sa citil dotknuty a urazeny...
@janusienka ale teraz mas aspoin istotu,ze nie vsetko si mozes k nemu dovolit 🙂
udrie ta nemal pravo ale ako hentak provokovat pozri sa na to z druhej strany mne keby snubenec zacal vypravat o nejakej zenskej a mlel by o nej polhodinu aka je uzasna tak popravde kopnem ho do riti......
...podla mna by ste sa mali rozist a nebyt spolu len preto ze je to vas prvy vztah...
a ci to bude schopny urobit opat, ano bude zvlast pokial budes taka trubka...
myslela som si,že ma nikdy neudrie,bola som presvedčná o tom,že ON a násilie NIE ..že to proste nikdy ..a skúšala som jeho trpezlivosť...to je celé...prerátala som sa a dostatočne...
on neodišiel z miestnosti,my sme boli v kuchyni,lenže sme sedeli a šiel k drezu napiť sa a ja som cupitala za ním ,že mu to dopoviem,hoci mi hovoril,nech prestanem ...videla som,že je nasratý,no ja som stále zarypkávala,asi sa mi požícané vratilo,ale dosť nepekným spôsobom...proste ..:( nečakala som to,to je celé...teraz mám už z neho obavy,ked sa znova naserie tak ako vtedy,tak čo potom..naozaj ma zmláti ?
@janusienka a ty si sa mu ospravedlnila za tie reči?
este ma zaujima,ty si sa ospravedlnila za svoje sproste a nemiestne reci?
rozmysli si ci s nim chces planovat buducnost a deti. Ak tuto situaciu riesil fackou, ako bude riesit problemy ktore pridu v manzelstve a s detmi?
Primitivizmus. . .ako mozes napisat ze si k priatelovi mozes vsetko dovolit a ze si si tym bola ista. . .tak mam teraz dilemu ci je tvoj priatel clovek alebo z inej planety. . .lebo ak clovek skutocne je tak potom si ty urcite zz inej planety.
ano,teraz som si už aj ja istá,že by neváhal druhykrat ma udrieť znova,ked sa pohádame,a to ma najviac desí..máme naplánované všetko,spoločné bývanie,detičky,svadbu:( zasnúbil isme sa pred rokom,sme spolu denno denne...:( sme na seba naviazaní ..a ja etraz zrazu neviem,či to vôbec chcem...bojím sa jeho vybuchov zlosti ,ktorým by som asi neušlaa viem,že v živote budú neinakšie vážne problémy...ktoré budeme musieť riešiť,a potom čo,zabije ma?
@luciayel práve TO,že neviem,ako bude ine problemy riešiť,ked toto riešil fackou...vlastne " nič " sa nedialo vážne,nechcela som ho opustiť ani nič,ked príde na iné rad,potm neviem,čo spraví.
@sunshineka ANO,ospravedlnila som sa mu dokonca dvakrát.za tie reči,a povedala som mu uprimne,že ma to mrzí,ale že som bola pripitá a nekontrolovala som sa,že chcem IBA jeho ..on však nemal potrebu sa ospravedlniť za tu facku
mna by zranilo,keby hento povedal,ale neudrela by som ho,to som si istá.Ja ho nedokážem udrieť...a dokonca raz mi aj povedal,ale ZA TRIEZVA ,že jeho kolegyna je veľmi pekná ,príťažlivá a pod...takže..
@janusienka pozri sama si povedala ze nevybuchol len ta udrel.,a pamataj si jedno ano jeho reakcia bude rovnaka pokial sa budes k nemu spravat a hentak doneho rypat....on sa ide na pit a ty este bezis za nim a prilievas olej do ohna....po tej facke si sa aspon spamatala....
@janusienka asi by ste sa mali rozijst, lebo ak stale myslis len na jeho " zle " stranky tak to nema zmysel. Podvedome ho provokujes a testujes ako daleko dokaze este zajst. A to ze mal nasilnickeho oca moze ale nemusi znamenat ze bude aj on taky isty. Alebo ak chces snim ostat, tak byt tolerantnejsia, a aj hadat sa da s kludom 😀 . A podla mna zeny maju dar vzdy dostat od muza co chcu, len musia prist ako na to. A hadky to niesu 🙂
v pripade ak s nim budes planovat tu buducnost - chces aby vase deti boli vychovavane v agresivnom prostredi? Na tvojom mieste by som si dobre rozmyslela co chces do buducna.
neries to uz.vystrajas,akoby si pre nic dostala.ked ti nevylepil pri tolkych hadkach a rozchodoch,co si pisala,tak toto ta nemusi az tak trapit a kradnut spanok.uvidis casom.skor by som sa zamerala na kvalitu vasho vztahu,co vas drzi spolu,ked sa tolko hadate.to by ma viac matalo ako to,ze mi vylepil po hnusnej provokacii.a dalsia vec,ze je nervak...to by ma tiez matalo
my sa však nechceme rozísť:( rozišla som sa s ním po hádkach dvakrat v minulosti,v prvom roku nášho vzťahu,no potom sme sa k sebe vrátili o pár týždnov,lebo sme sa lubili a nevedeli sme bez seba žiť .sme na sea dosť hodne navuazaní.
nechcem ,aby som sa bála pred mužom niekedy niečo povedať,alebo sa s ním pohádať,že ma bude čakať facka.neviem si predstaviť takýto život na jednej strane,ale na druhej neviem,čo s tým.
A dokonca som sa ho spýtala medzi rečou,ked sme sa potom bavili o tej facke,že či ho to akože vôbec nemrzí,či nesklamal samého seba.a on mi nič nepovedal,proste bol spokojný sám so sebou,potom som sa ho spýtala,či akože čo si mam o tom myslieť,že či to pri dalšej hádke veľkej spraví znova,odvetil niečo v zmysle,že asi áno,ak ho budem provokovať.(ako vravím je veľký nervak)
@miriam11 viem,že som sa správaala nevhodne,ako sliepka,ale predsa len-udrieť ma nemusel ..
Ak hovoríš že je nervák, tak v tom prípade sa určite veľmi dobre ovládol.

nie