Mám výbušnú povahu

8. jún 2020

Mám strašne výbušnú povahu, dokážu ma vytočiť možno pre iných maličkosti. Viem veľmi kričať na dieťa - napr. keď sa zašpiní veľmi, keď sa nesústredí na úlohy. Nebývala som taká, to len ako dieťa rastie, tak ma viac vie vytočiť. Niekedy mám pocit, že dostanem infarkt. Vie ma rozčúliť aj ak mi niekto oponuje veľmi a ja myslím, že nemá pravdu. Neviem tú zlosť ovládať často. Čo robiť?

evica01
8. jún 2020

Nasad si kvpaky Valeriana. Asi na 3 tyzdne.
Ty si typ clovekaz ktoremu sa najprv musi stat velke nestastie aby si uvedomil ako mu bolo dobre.
Ta mrzi, ze mas zdrave dieta vsak? Ze si ty zdrava a mas co jest.

nistika
8. jún 2020

môjmu hysterickému synovi, čo nezvláda svoj hnev som prikázala spraviť si vždy desať drepov....rozdýchavanie v jeho prípade nepomáhalo tak do prekonáva fyzickou námahou....skús to aj ty!

deti95060810
8. jún 2020

magnézium? ale konské dávky....
možno by ti pomohol rozhovor s psychologom. Poznajú rôzne cviky na zvládnutie problému...

mala_zabka
8. jún 2020

Odporúčam knihu "Ako hovoriť aby nás deti počúvali" ...tebe by sa bodla ako soľ. Netvrdím, že všetko sa dá 100% aplikovať, ale ty proste so svojím dieťaťom nevieš komunikovať a potrebuješ sa to naučiť. To, že sa dieťa ušpiní no booože mi tiež koľko ráz kvacne a to som stará koza 😁 držím palce v sebaovládaní

autor
8. jún 2020

@evica01 Práveže vždy sa snažím na to myslieť, že dieťa je zdravé, muž ok. Niekedy to ide, ale niekedy dostanem taký amok a som ako šílená.

autor
8. jún 2020

@deti95060810 Beriem magnézium B6 - 2 tbl. denne, pijem ľubovníkový čaj, niekedy si dám aj pol tbl. lexaurin.

autor
8. jún 2020

@evica01 skúsim tie kvapky

autor
8. jún 2020

Synovi tiež lekárka naordinovala magnézium s b-komplexom, užíval aj Sedaliu, aj medovkový čaj mu varím, lebo tiež je taká moja kópia. Ja mám zdedenú cholerickú povahu a štve ma aj to. Obdivujem, ak niekto dokáže byť flegmatik.

autor
8. jún 2020

@mala_zabka Ďakujem, skúsim pohľadať.

deti95060810
8. jún 2020

lexaurin si si predpísala sama? Je návykový.

0silvia0
8. jún 2020

neberieš antikoncepciu?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. jún 2020

@deti95060810 Nie, dala mi lekárka na problémy so spánkom

autor
8. jún 2020

@karolinakr To je pravda. Len keď mu hovorím pekne aj 10x nič a potom sa už neudržím a skríknem - poslúchne hneď. Po dobrotky to nikdy nejde, neviem prečo.

autor
8. jún 2020

@0silvia0 Nie, ale je pravda, že pred MS to už nemôžem ani sama so sebou vydržať.

karolinakr
8. jún 2020

Jaj, tak aj tam može byť chyba

autor
8. jún 2020

@karolinakr kde? On ani môjho nepočúvne, len ten na neho nekričí nikdy.

tinapa
8. jún 2020

Kúp si boxovacie vrece a keď ťa chytí amok, choď sa vyzúriť na ňom..

veroonikadan
8. jún 2020

bylinky su dobre, ale co mne napriklad pomohlo, tak to je boxovacie vrece, tam sa vyburim a je dobre a tiez meditacia a joga, lenze trva to nejaky cas kym sa zvladnes sustredit len na seba na dychanie

lija22
8. jún 2020

mam tri deti, a tym, ze sa stale ponahlam, lebo vzdy ma caka este x povinnosti preskakujem fazy napomenutia, zvysenia hlasu ale tiez rovno zjacim ako besna. tiez si to uvedomujem atiez som taka nebola. mne pomaha ciga, ale to nie je dobra rada 🙂 rano si zvyknem hovorit dnes budem troezlivejsia a laskavejsia. trosku je to myslim lepsie. vlastne si to pripominam a tym tomu predchadzam. a kocka hore ma tiez pravdu. sem tam si treba zhrnut co vsetko mame, ako nam je dobre atd

luccija
8. jún 2020

A ty si dokonalá?čo sa stane, keď sa zašpini?
Chuda dieta ešte sa nepomocuje v noci, či nekuse si nechty?nemáš poruchu osobnosti ti neznesú iný názor a bojujú proti všetkým a všetkému hlavne, ak im niekto oponuje
Choď si každý deň zabehat a vybi zlosť iným sposobom.Alebo sa teda liec žiť s cholerikom ostatní v domácnosti skončia s neurozou

autor
8. jún 2020

@luccija Môj je extrémne kľudná povaha, ale tiež sa mu malého správanie nepáči, lebo syn je totálnym opakom staršieho, ktorého absolutne nebolo treba nikdy riešiť, nieto zdvihnúť hlas, resp. kričať. Ja som nervavá na neho ale lekárka povedala, že sa mi ani nečuduje. Tak neviem.

autor
8. jún 2020

Určite skúsim byliny na ukľudnenie, resp. aj to vrece. Ale je to iné dieťa, to vidím v porovnaní s inými deckami. Aj keď porovnávať sa nemá ale závidím matkám, čo majú kľudné deti.

nini1010
8. jún 2020

@luccija A toto bolo na co dobre?Potrebujes si kopnut?Ona si plne uvedomuje ze co robi je nespravne,nepotrebuje ziadne vycitky,nie je deckk,nastartovala uz prve kroky k naprave a prisla si po rady nie po vycitky tak zarad spiatocku.

ceresnovci
8. jún 2020

Napis mi ss, preachadzam si podobnymi stavmi.

luccija
9. jún 2020

@nini1010 ja kvôli svojej práci potrebujem dobrú pamäť.A ona tu nepíše prvý krát v podobnom duchu

autor
9. jún 2020

@luccija s niekým si ma pletieš, ja som tu nikdy nepísala takéto.

luccija
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
9. jún 2020
danica2711
9. jún 2020

píšeš, že máš zdedenú cholerickú povahu, takže asi si tiež nebola bezproblémové dieťa - aj po tebe matka/otec v kuse ziapali, keď si bola malá? Ak nie, skús sa poradiť s tým cholerikom z rodičov (po ktorom si to zdedila), ako to zvládal. Ak áno, aké máš na to spomienky? Nepredpokladám, že bohvieaké, chceš, aby tvoj syn mal také isté?
Ale toto všetko, čo ti tu píšeme, sú amatérske rady, najlepšie ti poradí psychológ