Máme odísť do zahraničia?

18. jan 2024

Nemám nikoho ako to riešiť, prosim poradte mi

Máme dve deti 2 rocnu a 6 mesacneho, moja mama ma vyhodila z domu, byvam sama s detmi v podnajme na Sk..moj muz robi v zahranici a riesime velku dilemu ...mame ist do zahranicia vsetci? Napriek tomu,ze:
* nemame tam podnajom a tazko tam je zohnat jednemu pracujucemu, nebudem pisat ktory stat,
*Nemame auto, cize s dvoma detmi hmmm...
* chcela by som aj ja pracovat s manzelom, lenze nemam nikoho kto by mi postrazil deti a opatrovatelku tam nebudem platit, to ja by som robila aby som vyplatila ju, cize blud
* my sme tam uz boli spolu, lenze mne sa tam nepacilo ale co by som dala zato aby sme fungovali spolu ako rodina, prisposobila by som sa aby nam boko spolu dobre
Druha alternativa je,ze manzel by prisiel na Sk, lenze:
* tazko by si tu nasiel pracu
* napriek jeho zahranicnemu vysokemu platu vobec sa nam nedari sporit peniaze ma tam velke vydavky a posiela ajmne a plus olati tento podnajom na Sk
Fakt nevieme ako dalej , co by ste nam poradili?

melanta
18. jan 2024

Čo robí manžel, akú prácu? A o akú krajinu ide? Aké máš ty vzdelanie a ako ovládaš jazyky? Bez tohto ťažko poradiť. Riešenie musíte nájsť vy dvaja, byť spolu a na mieste, kde viete vyžiť. Aký má význam to, že robí v zahraničí, ak nič neušetríte, pretože tam má vysoké náklady?

colsami
18. jan 2024

Tak v prvom rade ak muz pracuje v zahranici, musi zarobit tolko aby to naozaj stalo za tie peniaze, ze Ty si tu sama s detmi odkazana na seba.
Ak v konecnom vysledku kvoli vysokym vydavkom jeho plat nie je tak skvely, podla mna to nestoji za takyto "rodinny zivot", Ty sama tu s detmi a bez pomoci a on tam svoje... a kvoli comu...

Ak to muzove zahranicie nema opodstatnenie ze zarobi a Ty s detmi ste bez starosti, radsej tu nech sa zamestna za trochu nizsi plat ale moze Ti pomoct s detmi a dovolis si aspon nejaky uvazok ci brigadu. A nebudes na vsetko sama.

crazy_cat_lady
18. jan 2024

no ak sa mu nedari v zahranici zarobit dost, pretoze ma vysoke vydavky, tak sa to asi celkom mina ucinku.. co robi za pracu, ze si myslis, ze by mal problem na SK si najst nejaku?

deti95060810
18. jan 2024

keby som bola na sk sama - odišla by som aj s deťmi do zahraničia...

annm81
18. jan 2024

Ľudia sa sťahujú z niekoľkých hlavných pričin. Napr. kvôli dobrému zárobku, kariére, z rodinnych dôvodov, alebo preto, že im vyhovuje štýl života na danom mieste. Začína si tvoj muž budovať nejakú super kariéru, po ktorej túži? Lebo ak teraz nie ste schopní nič ušetriť pri tom ako platíte dva nájmy, tak sa mi nezdá, že na tom nebudete finančne ca. rovnako, ak budete pracovať na Slovensku, platiť len jedno bývanie, lacnejšie slovenské služby atď. Takže zmysel sťahovania do zahraničia vo financiách nevidím.

Rodinu tam tiež nemáte ani žiadne vážne sociálne väzby. A nakoniec sa ti život tam nepáčil. Aký má teda zmysel mať takéhoto otca a manžela na diaľku? A aký má zmysel sťahovať sa do zahraničia, keď to nie je nič z vyššie menovaných dôvodov?

abbey1
18. jan 2024

Aké veľké výdavky môže mať v zahraničí? Je tam sám, koľko dokáže prejesť? Aký má význam, že je v zahraničí, keď nedokáže slušne zarobiť?Plus dve malé deti bez vlastného bývania je dosť nezodpovedné.
V každom prípade všetko záleží od jeho platu tam.

barbora0308
18. jan 2024

Pokial by ste mali v zahranici rovnake vydavky, ako na SK (co teda pochybujem...), tak by som prehodnotila zivot v zahranici. Ale ak si neviete usetrit z manzelovho platu ani na SK, tak ako potom chcete riesit vydavky v zahranici? Neviem, ake to moze mat muz povolanie, ale pochybujem, ze by to bolo nieco tak velmi specificke, ze by si nemohol nieco najst na SK, mozno za menej penazi, ale boli by ste spolu a vedel by ti pomoct. Podla toho, co si pisala by som do zahranicia nesla.

stvura
18. jan 2024

ako ja nechapem otazku, momentalne nemas kde byvat ani na SK a uvazujes odchod s dvoma malymi detmi do zahranicia?

1. S dvoma malymi detmi nemozes odist len tak - musis mat zabezpeceny podnajom kde mozete byt - hlavne v zahranici (doma sa mozes obratit na nejaky cas na pribuznych, priatelov), tam co, prides a budes na ubytovni, v charite? Ako su take moznosti ale neviem ci je muz natolko rozhladeny zeby ich zabezpecil. Vie zabezpecit prenajom rodine tam?
2. Kedze pises ze mas 6m dieta tak pracovat zrejme nebudes - nejdes ako relokovana pribuzna (ti maju poskytnute jasle/opatrovatelky), ale tvoj manzel zrejme nie je diplomat, vojak, politik, specializovany pracovnik

Z mojho pohladu - neviem ci by som sla s tak malymi detmi do toho - ak mas nejake dobre vzdelanie, jazyk, mozno ano, ak nie, tak nie. Nema to vyznam.

konikmodry111
18. jan 2024

O akú krajinu ide ?
Aké vieš jazyky?
Prečo ma veľké výdavky ak tam je sám ?

No neviem, oplatí sa mu tam vôbec byt keď nič neviete ušetriť? Mne to príde tak ze keby bol na Sk tak by ste na tom boli v podstate finančne rovnako ako teraz keď je v zahraničí 🤷‍♀️ a boli by ste spolu

janickacrazy
18. jan 2024

No tak určite by som išla za manželom aj s deťmi, samozrejme potom ako zoženie podnájom pre vás. Alebo teda nech sa vráti on na SK a nájde prácu tu. Ty máš dve malé deti, ty o práci zatiaľ veľmi nerozmýšľaj, keď ti ich nemá kto postrážiť. Premyslite si, ktorá možnosť je finančne lepšia pre vás, lebo platiť dva nájmy je zbytočné.

sasa1310
18. jan 2024

nevidím dôvod, aby bol v zahraničí, keď nič neusporíte. To potom má aký význam, že je tam?

veselo_neveselo
18. jan 2024

Ak pojdes za muzom, budes tam teraz robit presne to, co na slovensku, len nebudete platit extra najom a budete spolu.
Sla by som za muzom. Vratit sa mozete vzdy.

A ked budes pri nom, tak aspon postrazis tie vysoke naklady, a usetrite minimalne tolko, co za najom na slovrnsku.
Ak bude cas pre teba ist do prace, tak prehodnotite, ze kde. Nemozes to teraz vediet, mozno sa ti naskytne zaujimava prilezotost prave tam.
Dolezite ale je, aby si tam, v zahranici, nevyhladavala len spolocnost alovakov. Nauc sa jazyk, ak sa ti da tak aj nejaky kurz, preskolenie; snaz sa stretavat s domacimi - ti maju inu optiku na zivot ako ti, co tam len idu robit, ale nie naozaj zit.