Manželstvo a deti alebo zahraničie

lentilka640
29. aug 2023

Zdravím žienky, hlavne tie, čo sú vydaté a majú deti. Keď ste mali vstúpiť do manželstva, boli ste si tým na 100% isté? Vždy ste túžili mať muža a deti? Ja mám 25 rokov a priateľa, s ktorým chodím takmer dva roky, ale nie som si istá tým, či sa chcem vydať a nejak ma obchádza túžba po dieťati. Niekde hlboko v mojom vnútri sa skrýva túžba odísť niekam ďaleko (napr. Amerika, mám možnosť tam ísť) a začať žiť tam. Netuším čo mám robiť. Je to pre mňa ťažké, mám tu rodinu, dobrú prácu, skvelého priateľa. Ale zase sa bojím, že keby som odišla, tak by sa mi tam nepáčilo a po návrate späť by som už nemala to, čo mám teraz. Je to ťažká dilema.

bluemoon24
29. aug 2023

@lentilka640 ja jsem odesla (v 19) na zkousku. Nemela jsem tady partnera, tak to bylo jednodussi. Mela jsem kontrakt na rok a rada jsem se pak vratila zpatky. Nikde neni vsechno ruzove, ale zase nikdy to nezjistis, pokud nepojedes. Ja jsem vdecna, ze jsem jela a jsem vdecna, ze jsem se vratila.

deti95060810
29. aug 2023

choďte spolu s priateľom na pol roka....nemáš ešte veľa rokov.

ak nie si presvedčená na 100 perc. tak to sa ani nevydávaj. O svadbe musíš byť presvedčená...vlastná skúsenosť a veľmi krutá....😉

lentilka640
autor
29. aug 2023

@deti95060810 on nemôže ísť pretože tu má firmu a chce tu zostať. Musela by som ísť sama bez neho

zuzanaete
29. aug 2023

Vzdy som mala tulave nohy. V 26 som odisla na druhy koniec sveta. Najprv som mala viza na 6 mesiacov. Ked som tam riesila predlzenie viz, tak som mavala sny, ze som prisla na SK a len som riesila, ako sa okamzite dostat spat. Proste myslienka navratu bola nocna mora. Domov som nakoniec prisla po 3 rokoch a to bol ten spravny cas pre mna, lebo sa mi ulavilo, ked padla moznost na jeden sposob predlzenia viz. A teraz som spokojna s rodinnym zivotom na SK. Za mna 3 roky, co mi dali do zivota viacej ako napr. 5 rokov na vyske. Vzdy sa mozes vratit, ak sa ti nebude pacit. A priatel by chcel ist tiez? Ze by ste vybrali krajinu, kam by ste mohli ist spolu.

0silvia0
29. aug 2023

@zuzanaete v zahranici si studovala ci pracovala?

h2
29. aug 2023

@lentilka640 Si ešte mladá, na manželstvo a deti máš čas. Keď pôjdeš a nebude sa ti páčiť, môžeš sa hocikedy vrátiť. Ale keď nepôjdeš, vydáš sa a budeš mať deti, budeš na to myslieť celý život. Že si mohla ísť a nešla si a ktovie, aké by to bolo.

zmrzlinka2021
29. aug 2023

@lentilka640 na tvojom mieste by som šla. Na deti máš čas, aj 7-8 rokov a o manželstve musíš byť na 100 % presvedčená.

minenkak
29. aug 2023

@lentilka640 ak môžeš choď,ja ľutujem,že som nešla ako mladá

oslo1
29. aug 2023

Odisla som, najlepsie rozhodnutie v mojom zivote

zuzanaete
29. aug 2023

@0silvia0 Mala som studentske viza, ale studiom by som to nenazvala. 😀 Niekedy som musela ist do skoly alebo prezentovat nejaku aktivitu, ale nic seriozne. A pracovala som. Bolo treba zarobit na zivot a cestovanie.

maminkadeticiek
29. aug 2023

Co ti hovori intuicia?
Ja by som nechala priatela doma a isla.Je to doslova a do pismena tvoja posledna sanca skusit svet,byt sama,spoznavat bez pocitu zavazkov.Absolutne a vsetlymi desiatimi chod a neobzeraj sa!V 30tke sa uz takto nevyberies do sveta,ani po vydaji a detoch.Chod.Ak je to ten pravy bude ta cakat.Ak ta cakat nebude tak aj tak dobre posunies sa dalej.Chod! 💪👍
Ja mat tvoj vek a situaciu sla by som.Mohla som cestovat sama po svete kym som mohla ovela ovela viac.Ak nepojdes,budes to lutovat.

danica2711
29. aug 2023

@lentilka640 neskúsiš - nevieš... Túžiš ísť do zahraničia, na druhej strane nie si si istá, či s terajším priateľom chceš stráviť celý život, takže podľa mňa jednoznačne choď

beata_k
29. aug 2023

@lentilka640 V 25 by som skusila vsetko, co mi hrdlo raci. Darmo ta tu zeny budu presviedcat, ze aj s detmi sa da cestovat. Ano, z vlaku alebo lietadla ich nevyhodia. Ale je to obrovska starost. Take 2 roky mas este cas na rozmyslenie.

chica007
29. aug 2023

@lentilka640 Tak ako ti pisu, a mam aj vlastnu skusenost, v amerike nie je to take ruzove , naopak, v amerike vsade vladnu peniaze, ak nemas peniaze si bezdomovec, vzdialenosti su tam obrovske a bez auta sa takmer nepohnes, ak teda nie si vo velkomeste, kde to nie je vobec bezpecne ako u nas tak sa nepohnes No a , vsetci robia jednu a tu istu chybu riadia sa heslom, ze tak ako je u nas tak je aj v zahranici, no nieje to tak. V amerike ak chces zit a platit si zdravotne poistenie tak zistis, ze po zaplateni byvania, auta, a pod ti neostane ani tolko penazi ako u nas pri minimalnej mzde. Ak nie si odbornik s VYSOKOU SKOLOU a zabezpecenym pracovnym miestom tak tam nelez- osobna skusenost.

vilma7
29. aug 2023

Ja som sa rozhodla vtedy pre zahraničie, už som 25 rokov nimi Slovenska.

nelili1978
29. aug 2023

@lentilka640 ja by som vyskúšala. Nič ti neujde.

alenkabaj
30. aug 2023

Ja som odišla keď som mala 20, vtedy som mala priateľa 4 roky. On nechcel kvôli rodine, nechcel sa ani so mnou oženiť a aj to škrípalo medzi nami. Po pár mesiacoch som sa rozišla a našla si priateľa(Slovák). Mám s ním už 10 rocneho syna, a vôbec neľutujem, že som odišla. Syn nebol plánovaný. Ak ta to ťahá odíď, vyskúšaj

solemami
1. sep 2023

odisla som zo slovenska ked som mala 24 rokov a uz sa nikdy nevratila. zijem dlhsie v zahranici ako som zila na slovensku. vratit sa - to uz nie. na dovolenku prist ano, ale pre mna je moj domov uz kdesi inde.

marca12
1. sep 2023

@lentilka640 mala som podobnu dilemu,ci ist do zahranicia alebo ostat. Tu som mala dobru pracu,zazemie,rodinu a priatela,ktory nemohol vtedy odist. Vybrala som si zostat a nelutujem. Rodina je najviac. Ale ja som to tak citila. Pokial ty citis,ze chces odist,chod,vyskusaj,si mlada. Ale,neuvazovala by som o Amerike. Amerika je sen,ale nie na byvanie