Môj svokor

1. apr 2022

Pisem sem, pretoze by som chcela pocut aj nestranny nazor. Pred zhruba dvomi rokmi sme sa prestahovali do vedlajsej dediny od miesta bydliska mojich svokrovcov. Odvtedy si nase manzelstvo prechadza peklom. Svokrovci byvaju momentalne v panelaku, no predtym vlastnili aj zahradu, ktoru predali. Takze, ked my sme sa prestahovali do domu, svokor je u nas pomerne casto. Najhorsie je, ze sa do vsetkeho pletie. Nehovorim, vela veci aj pomohol, za co som mu aj vdacna, ale za taku cenu, ze ma pocit, ze do vsetkeho moze hovorit. Svokor si zmysli, napr., ze by sme mali spravit pristresok pre auto, my mame dvojgaraz a jedno auto, takze neviem na co by nam bol pristresok, a on dovtedy hucka muza, ze on sa nakoniec aj proti mojej voli podvoli svojmu otcovi, co je na porazenie. My si nemozeme podla seba robit takmer nic, a ked nie je po svokrovi, tak sa urazi ako male decko a manzel sa mu potom odprosuje. Je mi z toho uz naozaj tazko. Nonstop sa kvoli nemu hadame s muzom, lebo on si otca nechce pohnevat. Ale ja uz neviem ako dalej, svokor myslim, ze aj vycitil, ze mam nanho averziu a naschval sa mi snazi robit naprieky. Nehovorim, mozno je aj ja mojej strane chyba, preto by som rada pocula aj ine nazory.

h2
1. apr 2022

Nemyslím si, že je na Tvojej strane chyba, ale ako toto vyriešiť, v tom ti asi, bohužiaľ, neporadím. Tiež by ma išlo poraziť.

savoya
1. apr 2022

Odstahovat,osamostatnit.

h2
1. apr 2022

@savoya Ale oni bývajú sami. Svokor to rieši u nich. On býva v byte, svoju záhradu si svokrovci predali. Čo si to nečítala?

ckocka
1. apr 2022

Nevadí svokrovi skor že už nemá svoju záhradu a tak sa chodí realizovať k vám? Samozrejme aj to je potrebné vyriešiť, ale že v tom možno nie je až tak jeho zlý úmysel.

danieli
1. apr 2022

Uuuuuuf a svokra by nebola schodnou cestou ako svokrovi vysvetlit, ze vas doma, vasa zahrada, vase rozhodnutia? Chce byt uzitocny, realizuje sa, ale toto je cez ciaru, cez tu vasu...

liljana
1. apr 2022

Kupte im novu zahradu na opacnej strane mesta a vybavene 🙂

h2
1. apr 2022

@liljana Ty si vtipná osoba!

dskjhfdlkdjhl
1. apr 2022

Kym sa Tvoj manzel sam nevzoprie, tak s tym asi neurobis nic. Treba sa s nim porozpravat a vysvetlit mu, ze takto to dalej nemoze ist, nemoze byt ako soplavy chlapec, ktory vo vsetkom svojho otca posluchne.

liljana
1. apr 2022

@h2 Prihodit k nej nenapadne katalog s drevenymi zahradnymi domcekmi a svokra 2 roky neuvidi. 😂

autor
1. apr 2022

@ckocka tak urcite mu to vadi, ale ked ju mal, tak sa stazoval, ze hu nestiha obrabat. Tak za to ju aj predali. No len teda, teraz ma pocit, ze nasa zahrada je jeho 🙂

autor
1. apr 2022

@liljana joooj keby sme na to mali, nevaham :D aj cestu okolo zeme na aspon mesiac by som mu zaplatila :D

autor
1. apr 2022

@dskjhfdlkdjhl no ved presne, a to ani nechcem povedat, ze uz davno chlapec nie je. :/

stannkal
1. apr 2022

chyba nie je v ziadnom pripade na tvojej strane a uplne chapem tvoju situaciu. Tiez neviem dobre ako poradit, je to fakt blbe a tazka situacia. Ja si myslim ze dolezite je aby ste sa s manzelom uprimne a dokladne o tom porozpravali a spolu vymysleli nejaku strategiu. Teraz si ty jeho rodina, rodicia su samozrejme doleziti ale ty by si mala byt na 1. mieste pre tvojho manzela. S urazlivymi ludmi je najhorsie ked im spravis po voli lebo potom si na to zvyknu a bude sa to len stupnovat. Ja by som vam naozaj poradila to ignorovat a nechat svokra v pohode aj urazit sa. Vy ste dvaja dospeli ludia, ktori mozu sami rozhodnut o svojom vlastnom byvani. Chapem ze nikto si nechce rodicov pohnevat no takyto vztah tiez nie je zdravy, mozno by tvoj manzel mohol na tom popracovat.

sapetka
1. apr 2022

Je to smutne ked rodicia nepoznaju hranice a montuju sa do vsetkeho lebo si myslis ze maju pravo.

ivetta1234
1. apr 2022

mohol by dojst ku mne postavit pristresok na terasu :P

petravelasova
1. apr 2022

@ivetta1234 aj my by sme potrebovali terasu vydlazdit🤣🤣🤣

ckocka
1. apr 2022

Dobrý nápad má @ivetta1234, dajte inzerát a ponúknite úpravu záhrady a záhradné stavby, svokor sa zamestná a ešte budú peniaze.

benit
1. apr 2022

Moj muz ked bolo nieco treba robit kolo domu, tak to nechal na tatovi na dochodku. Takze svokor zohnal majstrov, bol tam pri nich.... robili sme bocnu terasu pri dome. Vysypala sa makadamom a drevo sa davalo navrch, potom pokracoval len makadam popod okno. Dohodla som sa vecer so svokrom aku hrubku makadamu tam dat. Stale ma presviecal, ze tu nie, ale vacsiu. Trvala som na svojom. Pridem domov z prace a tam navezeny makadam podla svokra. Davali sa na to take drevene kocky, zo spodu plast. Vsetko sa to za leto polamalo a muselo sa to cele prerabat. To bolo posledny krst, co muz nechal nieco na neho. Odvtedy riesim vsetko ja a muz nech sa do toho nemontuje. Hodil by to zasa na svokra a ten si ide svoje. Svoj dvor ma komplet vybetonovany. Ok, ked sa mu paci nech ma. Ja chcem mat podla seba, tak som sa zariadila.

janickacrazy
1. apr 2022

No treba si urobiť poriadok s mužom, ten nech urobí poriadok s otcom. Musíš byť trochu raznejsia, keď to nejde po dobrom. Moji rodičia tiež mali také pokusy pestovať zeleninu na našej záhrade, ale môj manžel im to rýchlo vysvetlil. Chvíľu boli naštvaní, ale potom to pochopili.

marca12
1. apr 2022

Musi zasiahnut muz a razne odmietnut jeho pomoc. Zazili sme si to s mojim svokrom. Sme mu vdacni za pomoc. Ale on sa nudil a tak chodil k nam stale a vymyslal,co spravit,prerobit a podobne. Vrchol bol,ked pocas nasej nepritomnosti chodil k nam. Zobrali sme mu kluce,tak preskakoval branu a na dvore si majstroval. Moj vtedy velmi razne zakrocil. Svokor sa odul,ale vsetko prehrmelo a chut chodi,len ked ho zavolame. Chapeme,ze sa nudi,ale to uz bol vrchol,ked si u nas gazdoval ako na svojom.

eeffka
1. apr 2022

Nuz bud sa manzel vzoprie alebo budes ty v ramci zachovania tvare vasej rodiny za kravku. Mne sa takto sackovala svokra na chatu. Naposledy mala poznamku ze kedymozu prist? Tak som pekne ze naco? Uz ste boli, toto je moja chata. A viac nebola. (Oni svoju chatu maju a popravde som majetnicka 😁) ale tam je 100inych veci

autor
1. apr 2022

@marca12 samozrejme, ze chodi aj ked doma nie sme a robi si co chce. Dokonca luskal orechy na chodbe. Teda buchal kladivom po novej dlazbe, ktora vtedy nemala ani jeden tyzden. :D a nehovoriac o tom, ze chodil aj po poschodi, lebo ukazoval nas dom cez skype svojmu bratovi. A to vsetko, ked sme neboli doma. Prezradil ho ten manzelov ujo, ked u nas prvykrat bol, ze naposledy ste tu mali vacsi neporiadok, ked nam svokor ukazoval cez skype :D a stale sa neciti a nevidi na tom nic nevhodne.

evica17
1. apr 2022

Juj,ja mam taku svokru. Tiez sa do vsetkeho montuje, vydiera muza citovo aby bolo po nej. Je to otravne a neprijemne. Len muz by jej aj dal za pravdu aby bolo po jej, ale cezomna to neprejde a muz proti mne nastastie nejde. A ja zas by som daco aj urobila tak ako povie ale ked zacne hned s vydieranim citovym, tak bajust tak nwbude

h2
1. apr 2022

Fúha, toto by bolo na mňa moc. Vymeniť zámky a svokrovi nedať nový kľúč. Určite sa urazí. No a?!

mata1001
1. apr 2022

No hned ako prve by som mu zobrala klúč...to čo ma byt, ze vam chodi po dome,ked nie ste doma??? A po druhe...porozpravat sa s manzelom, ze toto sa ti nepáči, je to aj tvoj dom, vražaš do neho aj svoje peniaze, tak ty budes rozhodovat o tom,čo budete mat na dvore a co nie...ak to manzel nechape, tak to svokrovi vysvetli ty a kludne nech sa svokor uráža kolko chce...je to VÁŠ dom, nie svokrov.. !!!!

h2
1. apr 2022

Ešte mi napadlo: neprispeli vám náhodou svokrovci finančne na kúpu vášho domu? Tým by sa vysvetľovalo, prečo sa tam svokor cíti, ako doma.

tamvtme
1. apr 2022

@h2 presne aj mne napadlo, ci nepredali zahradu aby im prispeli na dom....

marca12
1. apr 2022

On to ani nepochopi,pokiak tvoj muz razne nebuchne po stole.

autor
1. apr 2022

@h2 nie nie, mame normalne hypoteku. Oni investovali do vacsieho bytu pre seba. Ak by nam este prispeli, tak tu podla mna svokor rovno byva :D navyse, svokor je taky zgrlo, ze by si za euro aj koleno prevrtal. Ale naozaj tazko je v tejto mojej novej rodine. Oni maju velmi blizke vztahy, hlavne teda s mojim muzom. Svokrovci nemaju ziadnych priatelov, rodinu vzdualenu niekde v Cesku, takze su velmi naviazani. Svokra je dobra, ale so svokrom sme si nesadli od zaciatku. Je to ten typ, co musi kontrolovat vsetko a o vsetkom vediet. A najsmiesnejsie a zaroven najsmutnejsie je, ze aj on sa stazuje muzovi, ze ja si chcem robit inak ako on mysli, podla seba. :D akoze, chapete, vo vlastnom dome, za vlastne prachy :/ takto to aj znie vtipne, ale tolko, co sa s muzom hadame za posledne 2 roky sme sa predtym nehadali 10 rokov. Uz fakt nevladzem..

autor
1. apr 2022

@marca12 ano presne, len on zatial bucha po stole iba mne. On tvrdi, ze svokor chce iba pomoct. No mne pomaha iba ak do hrobu.