Môže mať moje dieťa plnohodnotné detstvo?

31. okt 2023

Ahojte.. myslite že môže mat moje dieta plnohodnotne detstvo/zivot.. take, aké snad pozna väčšina deti? Ide o to, že s otcom dietata nezijem, jeho rodicia,súrodenci o malú nemajú žiadny zaujem, moji rodicia už sa pominuli. Trápi ma to niekde v pozadí, že keď bude mat narodeniny koho vlastne zavolám..

bibina32
31. okt 2023

Na oslavu narodenín môžeš zavolať jeho kamarátov, susedov. Kolegyňa oslavu nerobí chodia spolu do cukrárne + do kina.

januska12323
31. okt 2023

Detstvo bude mať také aké mu urobíš. Určite máš kamarátky, kolegyne, niekto z nich má deti, starých rodičov si môžeš "adoptovať".
My máme malú rodinu, oslavy som ako dieťa zažila len s rodičmi a neskôr s kamošmi. Nemám pocit, že mi niečo uniklo. Keď otcovu stranu nebude poznať nebude mu chýbať.

alison11
31. okt 2023

Môže mať krásne detstvo,pokiaľ sa Ti dá ber ju medzi ľudí spoznáte sa z jej rovesníkmi a ich rodičmi prípadne zo starými rodičmi,,aj Vaše kolegyne kamarátky môžu byť ako rodina pokiaľ sa budete často stretávať môže tak vidieť ako to vyzerá u druhých a rovesníci jej porozprávaťaké je to mať veľkú rodinu,prípadne sú ľudia na zoznamkách ktoré nemajú deti a hľadajú si ich aby si ich niekto adoptoval za starých rodičov,rodičov 🙂.

autor
31. okt 2023

@alison11 take zoznamky existuju?

domkakvet
31. okt 2023

Ano moze mat plnohodnotne detstvo.

deti95060810
31. okt 2023

troška smiešna otázka...
to potrebuješ veľkú rodinu, ktorú budeš volať na každý sviatok tvojej ratolesti? Nepotrebuješ. načo megalomanské oslavy.
materinská láska a láskavý prístup robia divy ....

autor
31. okt 2023

@deti95060810 nie nepotrebujem velku rodinu. Nikde o tom nepisem. Ale aspoň jedných láskavých starych rodičov si každé dieta zasluzi.

subartic
31. okt 2023

tak si nájdi náhradných starých rodičov, nie je to už taká raritná vec . Ty im pomôžeš niečo v domácnosti a oni budú tráviť čas s tvojim dieťaťom alebo vy aj spoločne.

deti95060810
31. okt 2023

si myslíš že všetky deti majú starých rodičov? niekedy aj majú a stretávanie je veľmi obmedzené pre rôzne príčiny...
neraz lepšie vychádzajú neznámi ľudia ako rodina...

gaborka28
31. okt 2023

Na plnohodnotne detstvo nepotrebuje mat rozsiahlu rodinu okolo seba. A naopak, “uplna” rodina nie je zárukou plnohodnotného detstva. Takze urcite môže - všetko závisí na tom, ako si s tým stotoznena ty. To je to najpodstatnejšie 🙂 ak ho budes ľutovať, že nemá rozprávkové babičky, tak sa bude ľutovať aj dieťa. Ak mu ukazes, že napr v domovoch sociálnych sluzieb sú babičky a deduškovia, ktorým môžu napr na Vianoce priniest darček, porozpravat sa, navštíviť sa, bude to vnimat inak. Narodeniny a meniny - kedysi som robila veľké oslavy, kde som chcela, aby sme sa stretli všetci. Jedni nemohli, druhí hundrali, tretí neradi oslavujú atd atd. A napriek tomu si deti narodeniny užijú viac, keď majú cely den specialny - tortu peciem vždy aj bez oslavy, vždy na ten den vymyslime nejaky program, spravíme si doma malé posedenie, kde sme len my. A deti sú viac happy, ako ked je chaos a velka oslava a keďže sa dospeli rozprávajú jeden cez druhého, vobec to nie je o tom dieťati, ktoré oslavuje 🙂 takze hlavu hore, tvoje dieťa môže mat krásne detstvo ☺️

katarinakatka57
31. okt 2023

Autorka, ja v tomto problem nevidim. Napísem ti to tak, my doma tiez oslavy nerobime. Nepridu babky atd. Ale moje deti maju pekny narodeninovy den. Spravim tortu, podla coho co prave u nich "fičí"...krasne zabalim darček, pekne sa oblečieme, odfotime sa...zvyknem kupit detske šampanské, pripijeme si. Syn ked uz bol na zakladnej škole, pozval spoluziakov. Zo školky som nepozyvala, ale zvyknu uz zo skolky. Ked bol syn vacsi, chcel strasne do mcdonaldu, tak tam chodime 1x rocne na jeho narodeniny.
To, ze ste dvaja, nie je problem. Mozes s nim ist do kina, kupit hracku, po com fakt tuzi, ist niekde na kupalisko, na výlet busom - vlakom....
Vobec by som neriesila zoznamku, ci nahradnych starych rodicov....ano ano, tiez vidim na fotkach velke rodinne oslavy a tak, my tak nemáme, čo už....nehovorim, ze niekedy mi to nie je ľúto. Je. Ale moje deti to nepocitujú, skor my dospelý....

luccija
31. okt 2023

Bude mať kamarátov a teba🙂koľko rodín žije bez starých rodičov, odcestovanych, nežijú.Narodeniny sú najmenej podstatne spravíte si pekný deň darček...deti to tak nevnímajú.A ani ty nebudeš do smrti sama.

autor
31. okt 2023

@katarinakatka57 to si veľmi pekne napisala🥰

zmrzlinka2021
31. okt 2023

Autorka,

pravdaze mozes a vobec tu nejde o oslavy. To je jeden den v roku, podstatnych je tych zvysnych 365 dni. Urcite je smutne, ak sa rodina nezaujima a ano, nie je to OK, ani tvoj byvaly manzel a jeho pristup, ale na tom nestoji "plnohodnotne detstvo". Ano dieta strada, ale zial... ale stale moze mat krasne detstvo plne lasky.

A mozno pozvi aj byvaleho manzela, jeho rodinu, na oslavu - ovzi sa im, kontaktuj ich, chodte ich navstivit.
Rob co mozes - bud bude pozitivna odozva, alebo zial budes musiet akceptovat ich rozhodnutie.

panda21
31. okt 2023

Môžete si starých rodičov adoptovať. Je veľa starých ľudí, ktorý nemajú vnucence, a s radosťou by prijali maličké deti, ktoré by mohli rozmaznávať.

veselo_neveselo
31. okt 2023

Narodky oslavite s kamosmi - ty si ako decko chcela oslavu s tetkami a ujcami? Stavim sa, ze nie.
Laskavy stary rodic moze byt aj prima babka susedka, nemusi to byt pokrvne pribuzrnstvo. Skus pohladat, ci sa nejakej susede nezacnie 🙂
Alebo naj teta moze byt super kamoska, nemusi to byt ani pokrvna teta ci sesternica.
Iba pokrvnu rodinu si nevyberies, ale so znamymi mozes vybudovat dietatu siet ludi, co ho budu milivat ako svojho, postaraju sa ked budes potrebovat a vypocuju ho ked ty nebudes to spravne ucho.
Netrap sa tym, ze nemas pokrvnych pribuznych.