Muž pracujúci v zahraničí

deniskanajkrajsia
3. júl 2023

Ahojte,
neviem či máte niekto skúsenosť ale muž pracuje v zahraničí mame 5 mesačného syna a zachvíľku mi bude končiť materská cca v septembri.
Ide o to že materská mi bola vypočítaná z platu ale v ochrannej lehote keďže som už nebola zamestnaná ale platí pól roka OL po skončení PP. Povedali mi že nárok na rodičovský zo Slovenska nebudem mať iba z Rakúska kde robí partner pretože ja som nezamestnaná a mne všetko stopnú. Nakoľko by som chcela poberať ja zo SK rodičovský a zo zahraničia iba dorovnanie na prídavok tak stačí mi sa zamestnať od septembra alebo októbra a bude mi platený rodičovský zo SK? Či aj tak sa musí poberať z AT keď som teraz nezamestnaná a po skončení materskej by som chcela začať pracovať.
Ďakujem veľmi pekne

tundra
3. júl 2023

Neviem ako teraz,ale pred par rokmi som poberal na manzelku rodicovsky z AT a samozrejme aj pridavky na deti.Bolo to okolo 900€ (rodicovsky prispevok), ak si dobre pamätam,viem ze som sa dost nabehal,ale vybavil som to....Ziadost som posielal este pred narodenim dietata a tusim 9 alebo 12 mesiacov sme to poberali...

tundra
3. júl 2023

A cirkus okolo pridavkov na deti hned po vstupe do unie,tak to je na jednu knihu.Pracovnicky soc.veci a rodiny absolutne nevedeli v tej dobe ako to funguje a prehanali cloveka od jedneho uradnika k druhemu.Teraz je to dufam,uz lepsie 🙂.

deniskanajkrajsia
autor
4. júl 2023

@tundra no stále to nie je lepšie trvá to stále cca rok a treba aj tak milión papierov 🤦‍♀️ už len keď som bola u nás na úrade kvôli tomu tak som vypisovala asi 20 papierov a týždeň pred skončením mám prísť znovu a zase mi dajú ďalšie