Muž vo väzení a bývanie ženy s dieťaťom

20. apr 2024

Ahojte, idem si k vám po reálne skúsenosti.

Keď dvaja ľudia nie sú manželia, majú 8-ročné dieťa, žijú 10 rokov v spoločnej domácnosti v byte, ktorý vlastní muž, ktorý je následne trestne stíhaný a odsúdený vo veci týrania blízkej a zverenej osoby s testom odňatia slobody, môže žena s dieťaťom ďalej žiť v jeho byte? Aké sú ďalej postupy, keď ho z väzenia prepustia?

Ďakujem.

alickapusinka
20. apr 2024

Vlastníš polku bytu ak nie je to jeho byt tak ťa môže vyhodiť. Koho týral dajme tomu príde domov nebude sa môcť k tej osobe priblížiť. tak ak si to TY a ON dostane zákaz sa priblížiť k tej osobe budeš musieť odisť TY ak je to jeho bývanie. Určite súd ak je ON majiteľom bytu a TY nie ani nemáš tam nič nerozkáže že sa ma odsťahovať niekde inde TY budeš ta ktorá bude musieť odisť aj s dieťaťom. TY nemôžeš nič ani ak si spoluvlastníčkou tak by TI zaplatí polku ak je celý byt jeho na LV tak budeš musieť odísť TY bez náhrady nájsť náhradne bývanie nemusí nič. To že bývaš s dieťaťom na trvalom pobyte u neho ten kedykoľvek TI môže zrušiť to s tým nemá nič spoločné. To že by si bývala na trvalom pobyte neznamená nič to mu nevyplýva zo zákona nič .A kľudne ťa môže kedykoľvek odhlásiť s pobytu .A budeš sa musieť odsťahovať. Podľa toho čo urobil ak si to TY že ťa týral môže mať ak vyjde z basy zákaz priblíženia ak bude mať byt je jeho budeš musieť odisť TY.

sevrin
20. apr 2024

@alickapusinka zabudla si na taký detail - to neplnoleté dieťa je JEHO. Či to normálne takto chodí, že svoje vlastné neplnoleté dieťa môže vyhodiť len tak ulicu?

13uzivatelka11
20. apr 2024

No aktuálny partner by sa mal o tu ženu postarať a zabezpečiť nové bývanie, aby žena s tým tyranom nemala nič spoločné.. Ty sa nebojís ze sa jedného dňa vráti domov z vazania, muž tam nebude a ublíži žene aj dieťaťu napríklad?

alickapusinka
20. apr 2024

@sevrin no neviem či jej ma nájsť náhradné bývanie ako píše prispievateľka byt je jeho.

sevrin
20. apr 2024

@alickapusinka jej nie, ale dieťa je jeho. Nemôže vlastné neplnoleté dieťa len tak vyhodiť na ulicu. Ak by zomrel a nezanechal závet, tak to dieťa sa stáva novým vlastníkom nehnuteľnosti.

sasa1310
20. apr 2024

nerozumiem načo tam ostávať? Osoba je odsúdená za ubližovanie, tak tipujem, že to ubližovanie bolo už ozaj cez čiaru. Sa divím, že tam chceš aj ostať. Už by ma tam viac nebolo, odsťahovať sa a žiť nový život

januska12323
20. apr 2024

@13uzivatelka11 aktuálny partner je ten v base a doma ostala žena s dieťaťom. Zrejme nemá kam ísť tak sa pýta či tam môže ostať.

nika523
20. apr 2024

@sevrin no veď on dieťa nemusí vyhodiť a matka pôjde sama keď sa tyran vráti z väzenia a samozrejme že ju môže aj vyhodiť keď je byt jeho

nika523
20. apr 2024

Otázka vlastne bola či môže žena bývať v mužovom byte, môže samozrejme prečo by nemohla keď on s tým súhlasí, on je majiteľ, on rozhoduje

viestta
20. apr 2024

Kym je on vo vazbe a suhlasi s tym aby tam zena s dietatom byvala, tak tam byvat mozu. Ale vzhladom na to za co je v base, tak na mieste tej zeny hladam byvanie skor ako sa tyran z basy vrati. Ci si naivne mysli, ze ho basa napravi a uz nebude z neho tyran a nejakym zazrakom sa z neho stane laskavy partner a otec? Lebo v base asi nebude vecne, vsak?

sevrin
20. apr 2024

@nika523 ju vyhodiť môže. Ale tak na tento variant čakať netreba príliš dlho.