Nahneval sa kvôli uloženej karte

2. dec 2022

Ahojte bývam s priateľom 2 roky a z toho už máme spolu aj ročného syna.. Priateľ je rozvedený a bol dlho vo vzťahu..Presťahovala som sa za priateľom k nemu do bytu a čo sa týka priateľa tak strašne sa nehneval keď som si uložila jeho údaje účtu na platenie z Číny atď... Pár krát sa objednávalo z môjho telefónu takže preto...Inkaso platí on a zo stravou ideme na poli... Čo si o tom myslíte? Opýtal sa ma že či by s bola v pohode ja keby má môj celý účet uložené on v telefóne.. Akože WTF? Prečo by mi to malo vadiť keď sme rodina a spolu bývame? Toto som mu na to povedala a odul sa a šiel radšej do druhej izby...

nelca84
2. dec 2022

ma pravdu, ak s tym nesuhlasi, nemala by si objednavat z jeho karty

majlo1234
2. dec 2022

To je taka citliva tema, ak ste este neprebrali spolocne financie. Tiez by som nechcela, aby moj priatel bez mojho vedomia nakupoval z mojho uctu. V manzelstve je to uz samozrejme zas ine, kedze su peniaze spolocne. Treba si sadnut a porozpravat sa, ako to dobuducna budete riesit

stanulienkat
2. dec 2022

Je to od teba dost drze.

strasko
2. dec 2022

Fú, no ťažko povedať, keďže nepíšeš či nemá s týmto zlú skúsenosť z predch. vzťahu. Ale u nás je to tak, že ja mám tiež u seba uloženú mužovu kartu aj na Wolte a pod, lebo objednávame z jedného účtu a raz platí on, raz ja. Ak si ale bez jeho vedomia objednávala a platila jeho kartou, to ho úplne chápem.

babulkomale
2. dec 2022

Neberie ta ako rodinu ale ako to, co si - priatelku. Keby chcel byt s tebou rodina, tak si ta vezme. Jednoduche.

liljana
2. dec 2022

Cina je v tomto nebezpecna. Na objednavky z Ciny by ste mali mat special debetnu kartu, z ktore platite iba Cinu a poslat tam iba potrebnu sumu na tu platbu.
Ked mu nejaky podvodnik ukradne peniaze z uctu, uhradis mu to? Kazdy by mal zbytocne riskovat iba svoju kartu a svoje peniaze, nikdy nie cudziu kartu a cudzie peniaze.

chillibubble
2. dec 2022

myslim si o tom to, ze ci mu zaplatis vsetku skodu, ked mu kartu zneuziju? a tiez, to si si ulozila bez jeho vedomia a suhlasu? tak potom ho chapem. je ine byt manzelmi, ine spolu zit a ine zit spolu tak kratko.

autor
2. dec 2022

@nelca84 Mne by to ale vôbec nevadilo však mám v ňom dôveru a vždy mu poviem čo chcem objednať a čo bude koľko stať a tak každý nieje ako ja no

tanyan
2. dec 2022

Nie ste manželia, takže: čo je moje, to je moje. A aj v manželstve som sa opýtala manžela či súhlasí s tým, aby som uložila údaje jeho karty do spoločného notebooku.

autor
2. dec 2022

@babulkomale To je pravda.. 🙁

nelca84
2. dec 2022

a aky je potom problem si tam ulozit svoju kartu?

autor
2. dec 2022

@nelca84 Mám detský účet kde šetrím svojím deťom už dlhšiu dobu a odtiaľ sa nedá kupovať cez Čínu

januska12323
2. dec 2022

Nemám uloženú ani vlastnú kartu, keď potrebujem zadám a mám to pod kontrolou. Ty si ešte nepočula o podvodných stránkach? Možno sa mu to už stalo, príde upozornenie o platbe kartou v stovkách eur a bude potom na ňom aby to riešil.

petamich
2. dec 2022

raz som objednavala jedlo a manzel mi diktoval udaje jeho karty a potom som omylom zaplatila jeho druhykrat, lebo som si nevsimla, ze je to stale tam a teda mne samej bolo hlupo, hned som mu pisala, ze ma to mrzi a ze som si to nevsimla a to my mame financie absolutne vyriesene - neviem si predstavit, ze by som len tak pouzivala jeho kartu na svoje nakupy na internete a ani opacne, ze by mi len zrazu pipla SMS notifikacia 🤷‍♀️ ked potrebujem peniaze, tak si ich vypytam ale neplatim jeho kartou a ani ju nemam ulozenu v mobile, mne by sa to tiez nepacilo

nelca84
2. dec 2022

No tak si zaloz vlastny alebo nebudes objednavat z ciny. Jednoduche. Nie ste manzelia a ak on s tym nesuhlasi, necudujem sa, ze je nahnevany.

liljana
2. dec 2022

Ty nemas ziaden ani zadarmo ucet v mbank, fio, 365...? Ako potom zijes a platis ucty potom?
Predstav si, ze mas ucet, karti, tazko zarobene peniaze. Tvoj partner si pozicia tvoju kartu a pouklada ju, kde kade a niekto ti ukradne z uctu 5-10 tis eur. Budes v pohode a povies mu, nevadi, netrap sa, to sa stava?
A este si ofucana, ked mu to vadi.

zojazoja
2. dec 2022

Keď si to neželá tak si to neželá. Ani ja by som si to neželala. Avšak dá sa to normálne povedať, nie sa urážať alebo nebodaj pohadat sa na tom.

liljana
2. dec 2022

Reakcia na ulozenu kartu v mobile na cinske nakupy "Akože WTF? Prečo by mi to malo vadiť keď sme rodina a spolu bývame?" jemne povedane znamena, ze nie si prilis financne skusena, ci podkuta a nemas sajnu, co sa moze stat pri platbach cez internet,....

zmrzlinka2021
2. dec 2022

@autorka

Vyznie to kruto, ale ty nie si jeho rodina - si len jeho druzka / priatelka / partnerka / frajerka, nie manzelka. Vy spolu byvate, a mate dieta ale to ta neoprvnuje nato narabat s jeho peniazmi, kartami...

Pises, ze mas deti, takze asi dve, toto druhe si porodila sucasnenu priatelovi a opat - byvas v JEHO byte. Stravu platite ako "spolubyvajuci"....

Ja mam už manzela, ale toto by som si nedovolila, jedine po jeho suhlase a mame "zasadu", ze cisla kariet si do appiek a mobilov a na stranky neukladame... ked chcem zapltit nieco z jeho karty (jedine z dovodu, ze moju ich system neberie), tak ho o tom poziadam.

maranco
2. dec 2022

Obaja ste porušili podmienky banky, ak vás okradne podvodník tak má smolu.
Karta je vydaná na konkrétne meno, majiteľ karty ju nesmie dávať druhej osobe ani prezrádzať PIN.
Ak chceš mať vo svojom mobile kartu k jeho bankovému účtu má majiteľ účtu požiadať cez IB vydanie druhej karty na TVOJE MENO, tam nastaví bezpečný limit na internetové platby a tú kartu s tvojím menom si uložíš do svojho mobilu.

Predstav si, že sa necháš nachytať podvodníkovi, a cez priateľovu kartu mu vybielia účet. Čo potom budeš robiť?

Aj keby ste boli manželia a mali spoločné financie nesmieš používať jeho kartu, musíš mať kartu vydanú na svoje meno k jeho účtu.

sense
2. dec 2022

Som na strane priateľa, tiež by mi to vadilo plus teda asi sa ti ešte nestalo ze ti tak stiahlo z účtu peniaze bez toho aby si o tom vedela. Ani vlastnú kartu nemám tak uloženú a každú transakciu mam ešte aj cez potvrdzovací kód od určitej doby.

Vieš teraz píšes wtf prečo by ti to malo vadiť, ale ver mi keby je to opacne tak ti to vadí a nie nemá to s dôverou nič spoločné.

tom_i
2. dec 2022

kurátko môžeš byť rada, že na teba nepodal trestné oznámenie za zneužitie jeho údajov a v konečnom dôsledku obohatenie. Bez jeho súhlasu, evidovaného v banke ty nemáš čo disponovať jeho účtom, kartou ani ničím. BODKA A môžete mať aj 10 detí

lvulik
2. dec 2022

Aj keby ste mali spolu 10 deti, aj keby ste manželia. Používať jeho kartu, bez jeho vedomia, na nejaké nepotrebné hlúposti z Číny, je drzé a fakt hlúpe.

lobic
2. dec 2022

no je to skutocne citliva tema, nerobila by som nieco poza jeho chrbat. ak o tom nevie a su to jeho peniaze, je uplne normalne, ze mu to prekaza. ak s tym ma problem, daj to prec a hotovo. tentokrat ma ale pravdu on.

maranco
2. dec 2022

Podľa SK zákona, rodina budete ak uzavriete manželstvo.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

sandyan
2. dec 2022

Ja si myslim,ze ma dovod byt oduty...ja svojho priatela milujem velmi ale mne by napr.vadilo keby si objednava z mojej karty prkotinky z ciny😀 verim tomu,keby to bolo opacne zakladas temu,ze priatel si ulozil moju kartu a objednava si z ciny je to podla vas normal? 😀

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kingstonka
2. dec 2022

Na jeho mieste by mi vadilo hlavne to uloženie karty na čínskej stránke, ani svoju by som si neulozila. Co sa týka financií, ro si musíte vykomunikovat.

kamagma
2. dec 2022

Nie ste rodina..

cyberk
2. dec 2022

No, ze ti nie je trapne... my sme sice manzelia, tj. rodina ako sa patri, ale teda ani by ma nenapadlo zapamatat si manzelovu kartu v telefone, a nie to este sa opovazit nou nieco platit ;)

mimikas
2. dec 2022

Mne by to vadilo. Asi nejde o to že si si uložila jeho kartu, ale asi o to že si nakupovala bez jeho vedomia? Ja ak idem použiť mužovi kartu vždy mu to poviem dopredu že čo riešim a čo idem platiť. To isté ak on potrebuje použiť moju. Príde mi to fér voči druhému mu aspoň povedať, toto a toto idem platiť, môžem použiť tvoju kartu?