Nahota na susednej terase. Môžeme sa sťažovať?

28. jún 2022

Mam problem so susedmi.Byvame v dvojdome kde je na prizemi jeden byt a na poschodi druhy. My byvame v hornom spodny susedia maju aj zahradu. Tu prichadza k problemu. Suseda sa naha opaluje na zahrade. Dokonca sa uz vecer obaja nahy kupali. Bocnym susedom je to jedno lebo maju plny plot, ale my ich z poschodi vidíme. Mne a priatelovi to velmi prekaza,kedze mame otocene okna aj smerom do zahrady. Ja ani priatel nie dme zvedavy na niekoho hole cecky. Prosim kam sa mozem ist stazovat?Stazovat sa samotnym susedom nema zmysel, potrebujem nieco ucinnejsie

pribinak
28. jún 2022

Nikde. Sú doma, na svojom pozemku, nic neporušujú

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
28. jún 2022

Sú na svojom pozemku, nie na verenom priestranstve, môžeš sa jedine nepozerať.

3katka151
28. jún 2022

Prečo ich potom sleduješ, keď ti to vadí? 😀 Podľa mňa sa to nepáči len tebe a priateľ sa rád pozrie 😀

danulicek
28. jún 2022

a prekaza to aj priatelovi alebo len tebe? 🙂 podla mna naujcinnejsie je urobit si svoj program tak, aby ste ich nemuseli sledovat.

melanta
28. jún 2022

Ja odpadnem. Že sťažovať sa, lebo suseda sa holá kúpe na svojom pozemku, vo svojom bazéne. Veď sa tam nepozeraj. My máme dom a bazén, síce nás nikto nevidí, ale teda fakt by ma netrápilo, či niekomu vadí alebo nie, že som pri svojom bazéne a len v gaťkách alebo hoci aj holá.

zdenka11081983
28. jún 2022

Jaaaaj aj my máme takýchto paradných susedov ako si ty. Závidia aj nos medzi očami všetkým.. nič som im v živote nespravila a minule bulo ožratý vykrikoval ako zmyslov zbavený, ze ich obkukujeme.Nevedela som ani zaspat co naozaj ja tam ani nekuknem a môj muž no to už neviem. Tak jedného pekného dňa sme prišli domov a mame na spoločnom plote hodené zelené pletivo...ale hodené, nie pekne upevnené. Rešpektujem. Pritom co krásavica od vedľa rozpráva vie o každom našom kroku. Čiže nesleduj, rešpektuj a nezávid. Sú na svojom pozemku.

melanta
28. jún 2022

Ešte dôvetok, keď ste kupovali byt, tak ste vedeli, že kupujete byt, kde pod vami je byt aj so záhradou a že teda budete vidieť susedov na záhrade, že ak tam budú grilovať, tak to budete ňuchať. Takže mali ste si kúpiť vy tú spodnú jednotku, ak sa nechcete na nikoho pozerať.

rebeka7501
28. jún 2022

Miesto sledovania susedov trošku kuknúť na gramatiku.

kvetinka75
28. jún 2022

no ja by som sa veru chodila pozerať na suseda potajomky. Hlavne ak vyzerá dobre😅.

soldi
28. jún 2022

made my day 😀 😀 😀

chod sa stazovat prosim na mestsky urad, aj na policiu, nech pobavis sirsie publikum 😀

kks, toto puritanske slovensko, no mam dost 😀

batwoman
28. jún 2022

A preco im kukate na ich pozemok? Nepozeraj tam a nebudes tie hole cecky vidiet. No uz len aby mi toto niekto zakazoval. Nastastie nebyvame v dvojdome, aj pozemky mame nastastie velke, ale aj tak. Ked tam pozerat nebudes, neuvidis nist a ci uz to dokazes priatelovi zakazat, no neviem 🤣

bronik89
28. jún 2022

nuz veru, je to ich pozemok mozu si robit co chcu skor je obdivuhodne ze im nevadi ze ich niekto uvidi takze :D

nikpa
28. jún 2022

Keď nie si zvedava tak si zastri žalúzie. Sťažovat sa môžeš ísť akurát tak do Kocurkova. Kks ja žasnem ľudia čo sa tu ešte nedocitam 🤦😳😂😂

viestta
28. jún 2022

@danulicek myslím si, že najviac vadí, že priateľ vidí.

mandzula
28. jún 2022

@autor Ozaj, suseda je fešná?

nikpa
28. jún 2022

@viestta presne, suseda má asi krajšie didi ako autorka 🤷😀

soldi
28. jún 2022

@viestta presne. uz vidim chlapa ako sa stazuje: hej, mariena, ta nasa suseda si dnes zas kozy opalovala, nemozem sa uz na to pozerat, taky som znechuteny!. 😂

mandzula
28. jún 2022

Alebo môže mať aj mužova maličkosť komplexy...

andrea_82
28. jún 2022

nič si z týchto voľnomyšlienkárok nerob. Ja ti rozumiem. Ty vyjdeš na svoj balkón, pozrieš dole a tam holí ľudia. Tiež by mi to prekážalo. Bolo by to iné, keby ste mali domy vedľa seba, to sa dá postaviť plot, zástena alebo hocičo. Ale zvrchu neurobíš nič, vždy ti tam zrak padne. Neviem, či by sa tu píšucim ženám páčilo, keby tam mali napr. deti a tie by sa na to tiež pozerali.
Ale asi s tým nezmôžeš nič. V zmysle zákona nie sú na verejnosti, sú na svojom pozemku, takže pokutovať ich nemôžu. Skúsiť sa s nimi len rozumne porozprávať, veď aj im musí prekážať, že vy ich vidíte.

luccija
28. jún 2022

@andrea_82 nikdy by som taky byt nekupila mozu mat dole kazdy 3 den gril party, teraz su to hole prsia o 3 r to mozu byt deti co budu cely den vrieskat.Cim skor by som sa takeho bytu zbavila.A autorka nic si nepomozes

kitycat
28. jún 2022

Mozno nie ste zvedavi, ale oni mozu na svojom pozemku odhalovat kde co a komu len chcu.

Bez to inak... Ber to tak, ze miesto hlucnych techno milovnikov mate dvoch exhibakov, ktori nemaju radi neopalene obrysy.

Zoznamte sa, chodte sa s nimi opalovat a kupat, niet nad dobre susedske vztahy ☺️

To uz aby clovek fakt byval na samote s OC vedla busom, co chodi kazdych 5 minut, vazne ☺️☺️

xeonela
28. jún 2022

Hmmmm ale vies, zas prikazovat im co mozu a co nie. Chapem, ze to si ce nemusi byt teda prijemny pohlad, ale ako tymto smerom, im nic zakazat nemozes, kedze su na svojom pozemku

sissy27
28. jún 2022

no holt, riziko bývania v dvojdome, že si so susedmi nesadnete. Kamoška v takom bývala a to bolo prvé, čo mi napadlo, že preboha tu susedia zhora uvidia všetko, nemala by som dostatok súkromia (ona mala ten spodný byt so záhradkou, nad nimi ešte nikto nebýval). Ja už som videla, ako mi susedia zhora hádžu špaky na trávnik, ako počujú každé slovo čo poviem, ako mi vidia do taniera... Proste pre mňa by takéto bývanie nebolo alebo keď tak kúpiť oba byty.
Tak ako si nepomôžeš ani v klasickej bytovke, že susedia chodia nahí a vidno ich cez okná alebo na balkóne, tak si nepomôžeš ani tu.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
28. jún 2022

@andrea_82 mne by napríklad nevadilo, že ma vidia susedia, takže zbytočne by prišli poprosiť. Na to som si predsa kúpila dom so záhradou, aby som tam mohla byť navoľno aj vonku pri svojom bazéne. Autorka mala na toto myslieť, keď si kupovala byt, kde pod ňou je záhrada, mala vedieť, že sa bude musieť na susedov pozerať aj počúvať ich. Treba byť pragmatik, keď robím rozhodnutia, nie potom nariekať.

batwoman
28. jún 2022

@andrea_82 v prvom rade si riadne mali rozmysliet kupu takehoto bytu. Nikto nie je povinny skakat tak, ako sa im paci alebo nepaci. Kde uz inde by som si mala cecky opalit, ak nie na svojom pozemku. Ako jasne, ja sa zasijem do kutika, kde ma neuvidi nik, ale ked bude chciet ktosi smirovat, tak uvidi. Keby mali deti, verim, ze by aj ti susedia inak rozmyslali, oni mozno len veria, ze ked maju nad sebou mladych ludi, ze nemusia riesit taketo somariny. Ja ked som kedysi davno byvala v byte v takej kralikarni, videla som, ako sused oproti pozerava porno, mega obrazovka rovno oproti oknu. Mala som mu ist zaklepat alebo volat policajtov, ze to nesmie, lebo to vidim a mozu to vidiet aj nejake deti?

nurielka
28. jún 2022

Ešteže sú mladí, počkaj keď budú mať nad 60. To by aj mne vadilo.😃 A keď nemajú deti a budú mať, to ešte len zažijete..

autor
28. jún 2022

Vsetky ste ake mudre. Ja som cely den doma mna to nezaujima ze suseda je vivalena pol dna hola na lehatku ale vecer ked pride priatel domov z prace chce si oddychnut a nechce sa mu pozerat na niekoho hole cecky ze ani k oknu sa nemoze priblizit. Neviem ako by sa vam to pacilo keby ste v nasej kozi. Musime mate stale zastrete a obmedzuje nas to. Na to sa uz stazovat mozem. Nepytala som sa na vas nazor ci by vam to vadilo ale kam sa mozem stazovat. Napisat peticiu? Porozpravat sa s nou neda je to namislena hlupacka s umelymi ceckami jedine s nim by sa dalo mozno porozpravat nech jej povie aby nechodila hola. Ale aj to pochybujem lebo si ju zastava. Ja nikomu nic nezavidim tiez si na svojej terase robim co chcem ale mna tam nikto nevidi.

missdiva
28. jún 2022

Mne by to teda tiez vadilo na autorkinom mieste bez ohladu na to ci je suseda misska alebo 300kilova tucibomba ak mam vyhlad zo spalne rovno do ich zahrady kde behaju nahi. Nie zo zavisti ale preto, ze mi skratka zalezi na vyhlade z okna. Je to krasny doplnok, ako obraz ked z okna vidiet len stromy alebo kvety. Aj podla toho si treba vyberat dom. Preto su skandinavske domy take vkusne lebo tie ich vyhlady su na nezplatenie.
Ale ja by som si NIKDY nekupila byt v dvojdome (to je ta hrozba - strasni susedia). Su na svojom pozemku, nic s tym neurobis.
Tu ti pomoze sa len prestahovat lebo ked tam mate orientovany vyhlad a zastries tak prides o vsetko svetlo. Ak taku moznost nepripustas tak dat velmi na husto na kolajnicu biele sietkovane zavesy do prvej rady a zatemnovacie na zastieranie len vecer.
Ale za mna je na nezaplatenie samostatny dom a vzdy vravim, ze ako prve aj tam treba riesit nepriehladny vysoky plot nech mas u seba sukromie a klud.