Nedokážem ho opustiť

malamius
20. jan 2015

Ahojte, mam taky problem... S manzelom mame uz dlhsie financne problemy, ktore nam dost ztazuju vztah. Neide len o to, vseobecne komunikacia na bode mrazu, ked je doma stale len mobil v ruke. Mame spolocneho syna ani s nim si nesadne ze a budu hrat alebo kreslit proste hocico, no on nic.. K ttomu pride este to ze ked nastane nejaky problem vykrici mi ze som ja vsetkemu na vine ze by bol na tom bezo mna lepsie, ze som chudera a ppodobne... Uvazovala som uz dlhsie ze ho opustim, no zijeme v zahranici, neviem co s vecmi nasimi, keby ideme na sk, on by nam ich isto nedoniesol, dalej sa mi vcera vyhrazal ze ked odidem znici mi zivot azobere mi maleho... nemam sa tu komu zverit, a ani rodinu s tym nechcem zatazovat. Maly pomaly po slovensky uz ani nevie, najradsej by som s nim isla zit sama niekam inde.. ja uz som na konci s nervami ☹

mala_hobitka
20. jan 2015

@malamius Krici po tebe ze je vsetko tvoja vina a ze si chudera? Ta to je bez debat na rozchod.

Teraz treba vyriesit pravnu vec a to starostlivost o dieta. Spoj sa s niekym na slovensku (rodina alebo priatelia som si ista ze ti pomozu) a zistite a samozrejme realizujte zverenie dietata do tvojej starostlivosti a presun do svk. Da sa to, su to papierovacky ale da sa to. Mozno treba spolupracovat aj s uradmi v state kde si ale to si len treba zistit, vypisat a cakat.
Potom vezmes maleho, poslel sms za hranicami SR ze si sla na svk k rodine v meste xy - dokaz ze otec vie o pobyte syna.
S malym si nerob starosti, deti sa jazyk lahko ucia, prave cim mensie zacnes ucit tym rychlejsie sa prekvapivo nauci, neboj.
Inak kazdy chlap ked je v koncoch sa vyhraza ze ked odide zena tak zobere deti a znici jej zivot. Lebo uz nevie co ine by robil aby zostala. Ano, su chlapi co to dokazu a nezastavia sa ale vacsina ma len silne reci, istu dobu nedaju pokoj ale ked sa nenechas citovo vydierat tak by ho to malo prejst. Dvaja rozumni ludia sa vzdy dohodnu....blbe je ked s jednym nie je rec.

mala_hobitka
20. jan 2015

@malamius http://europa.eu/youreurope/citizens/family/chi...

pozri + skus dole sekciu pomoc a poradenstvo....a vymaz si historiu pocitaca (radsej) keby nahodou muzik smiroval

mihula
20. jan 2015

@malamius odpovedala si si sama:Nedokazem ho opustit,tak co chces pocut?

karin1811
21. jan 2015

@mihula toto, čo si jej napísala, určite nie

tova
21. jan 2015

@malamius neni moznost zvysit prijem? chodis aj ty do prace? fin. problemy vedia narobit problem vo vztahu. skoda by bolo pre dieta aby prislo o rodinu koli tomu ze nie su financie. zrejme ma svoje ego dole ze nevie vyzivit rodinu ale aj zena sa ma podielat na prijme tak nieco vymyslite.

mircalla
21. jan 2015

@malamius Myslim, ze tie vyhrazky, ze ti zoberie maleho skusa kazdy chlap...uplne suhlasim s @mala_hobitka, absolutne presne napisala, co si myslim ja. celkovo suhlasim s jej prispevkom. vacsinou potom skutek utek. Nechces zatazovat Vasich....velka chyba, potrebujes pomoc....veci by som riesila najmenej, ale ty urcite potrebujes pomoc s presunom na slovensko,musis do toho zahrnut rodinu, priatelov...a urcite pomozu aj s vecami a vybavovanim
ten chlap co pises uz pomaly na hranici psychickeho tyrania,musis prec

mircalla
21. jan 2015

@tova je podla teba ok, ze muz co ma financne problemy sa takto sprava - vyhrazky atd.....tam je celkovo to spoluzitie dost narusene....

mala_hobitka
21. jan 2015

@tova Poznam pary co sa potykaju s financnimi problemami. A prave v obdobi problemov je jmozno vidiet pevnost vztahu. Ano aj v tom najlepsom sa kvoli peniazkom hadali. To je normalne - tie nervy su hrozne. Ale je rozdiel sa udobrit a hladat spolu riesenie ako ked jeden vykrikuje ze za to moze ten druhy a uraza ho. Dobra otazka je kto za to moze.....resp dovod problemov....lebo je rozdiel ked problemom su pozicky (napr od nebankoviek) ale to ze niekto strati pracu ale po kratkom case hladanie novej vzda a utapa svoj zial vo flakani sa.

ladyblcha
21. jan 2015

@malamius to ze maly nevie skoro po slovensky je vina mozno aj tvoja, treba s nim komunikovat v slovencine a dieta to prirodzene nasaje. neviem kde byvas, ci sa da autom prist pre teba, alebo len letecky? lebo ak autom, tak mozno rodicia by ti vedeli pomoct s vecami - prisli by po teba a nalozili co mohli, co sa zmesti, resp. vybavili nejaky dovoz domov.
ale ak sa odstahujes, to chce pevne rozhodnutie a urobit to. ty sama pises, ze ho nedokazes opustit. aj ked neviem, ci je naozaj lahsie zit v takomto partnerstve ako odist..

zuzin78
21. jan 2015

@malamius
suhlasim co napisala @mala_hobitka . zapoj do tho rodinu, ved kto ti pomoze v nudzi,jedine rodina. hlavne povymazuj vsetko co by mohol tvoj manzel pouzit proti tebe, zavolaj rodicom, urcite nebyvas za hranicami 10 000 km, a odidte. dieta sa jazyk nauci,( len treba s nim hovorit v tvojej rodnej reci .. ) budes to mat tazke, vybavovacky, ale budes slobodna a spokojnejsie a aj tvoj syn.

lubina
21. jan 2015

@malamius tazka situacia, treba vela rozmyslat, ale na zvazenie je aj odchod s dietatom bez jeho vedomia...nemozes zobrat dieta a odstahovat sa do ineho statu ak druhy rodic nesuhlasi...mohli by to posudzovat ako unos dietata rodicom a to by si mala uz len potom problemy ☹ .Drzim palce aby si to vyriesila k tvojej spokojnosti. A pozri si toto http://cipc.sk/centrum/ - radia ako mozno legalne dieta prestahovat do ineho statu bez problemov, ak druhy rodic nechce suhlasit a pod.

janickacrazy
21. jan 2015

@malamius V ktorom štáte ste? Veci sa dajú poslat poštou, napr. v Irsku sú Slováci, ktorí takto prevážajú vačšie a tažšie veci ludom, ktorí sa stahujú, nie je to velmi drahé a odvezieš tak aj slona. Neviem teda, či sa chceš vrátit na SK alebo si vieš predstavit zostat v zahraničí sama so synom. Ak tam máš dobrú prácu, tak aj to je možnost. Hlavne sa zdover rodine a možno uvidíš veci v inom svetle, možno ti ponúknu pomoc sami rodičia alebo kamoši. Kolko rokov má tvoj malý? To, že nevie po slovensky s tým sa vobec netráp, naučí sa rýchlo, neboj. Držím palce.

yanni
21. jan 2015

@malamius a kde v zahranici ste. je tvoj muz Slovak. Maly ma kolko rokov. Chodi uz do skolky/skoly? Ake mas vzdelanie? Mas pracu? Ostat sa da aj v zahranici, nemusis sa hned vracat na Sk. Musis sa informovat, urady ti pomozu. Po rozchode (nemusi byt ani rozvod) musi muz platit vyzivne na dieta popr. aj na teba, nezalezi na tom, ze ma dlhy, vyzivne ma prednost. Nie som za rozchody a rozvody, ale ked sa muz takto sprava, ani len o syna nema zaujem, tak tu nie je o com.
A neboj sa, syna ti nezoberie. Chlapi sa radi takto vyhrazaju.