Nehovor, že ti dávam peniaze navyše

2. okt 2022

Ahojte baby. Mala som debatu s priateľom, ktorá ma nie že zaskočila, ale celkom ma donútila sa zamyslieť. Žijeme spolu rok, platíme všetko tak aby sme boli spokojní obaja. Jeho rodičia majú rozvratene manželstvo, otec lakomec ktorý zhrabne celú maminu výplatu, občas sa jej niečo podarí uliať bokom. Dopraje si wellness, kozmetiku, nové handry atď, ale to je jedno. Dnes na mňa vybalil niečo, čo ma zaskočilo. Vraj nemám hovoriť, že mi občas dá peniaze "na seba* akože kozmetička, kaderníčka, niekedy oblečenie a tak. Že mame by to bolo ľúto, že ona nedostáva od otca nič, od syna takmer nič , otcovi by sa pretočili panenky že rozhadzuje na frajerku a začali by pýtať peniaze, keďže oni nikdy nemajú ani fuka navyše. Nikdy by mi nenapadlo, že by som mohla spôsobiť dusno týmto. Príklad : prispieva ti xy na domácnosť? A moja odpoveď: áno všetko máme vyriešené k spokojnosti oboch. A všimla som si, že máš nové vlasy? A moja odpoveď No veď xy ma poslal ku kaderníčke, že si mám urobiť radosť . Alebo máš nové čižmy , koľko stáli? Neviem, to som dostala od xy lebo už som žiadne nemala poriadne. Chápete, ako to myslím, však? Nie vychvalovanie, ani nič, zarobíme takmer rovnako ale proste mi niekedy dá 50€ že na seba (ja mu tiež doprajem , nenechávam sa vydrziavat) Myslíte, že je to ok? Mňa to v prvom momente celkom zarazilo, že by mi to nikdy nenapadlo tajiť alebo čo , samozrejme urobím ako si praje ale nemôžem si pomôcť, musím nad tým rozmýšľať

dilino
2. okt 2022

Divné cele už len samotný fakt otec vezme mame výplatu celú. A čo priateľova mama nevie ísť do banky si otvoriť svoj nový účet ku ktorému nemá otec prístup či je nesvojprávna a nemá občiansky .Ja aby som celý mesiac stavala robila a muž by mi zhrabol celú výplatu a užíval si s frajerkou. No to by viac peňazí odo mňa nevidel a bola by som preč. A aby sa neopakovalo u vás to čo ON videl doma. Aby nedošlo neskôr k tomu. Aby jeho mame nebolo ľúto ta predovšetkým nech si svoje peniaze da previesť na svoj nový účet a bude si môcť dopriať aj ONA. Jej muž jej vezme všetky peniaze vyhodí kopytami ON a ONA čo ostane odstrihnutá od peňazí ked zablokujú účet no to mi hlava neberie že dospela žena toto dovolí. Ak by si dala na svoj účet výplatu tak by mala na všetko aj na parádu pre seba.

elizabet173
2. okt 2022

ako to majú jeho rodičia, nerieš, je to ich vec, podstatné je, že ste vy obaja spokojní s hospodárením vo vašom vzťahu. Ak si neželá, aby si to rozoberala pred jeho rodičmi, tak si to nechaj pre seba a vybavené.

slovenka753
2. okt 2022

Mne je divne ze on ti dáva peniaze na takéto 'obslužné veci'. Sak to si riešim sama keď robím nie?

syslik81
2. okt 2022

@slovenka753 a preco by jej nedal? ved su partnery . chce jej spravit radost tak jej ju dopraje .. niekto dava kvety,niekto na kadernika a niekto nic ...

autor
2. okt 2022

@dilino prečo to tak majú, netuším. Vraj to bolo odjakživa tak, že otec držal peniaze. Napadlo mi presne to isté, že si neviem predstavit robiť celý mesiac a nakoniec zo svojich peňazí nič nemať a nič si nekúpiť. Ale to nie je to, čo ma "trápi"
@slovenka753 robíme obaja, zarobíme viac menej rovnako a nemá problém mi niečo zaplatiť. Toto nie je to, na čo som sa pýtala. Tak isto ako on zaplatí mne, ja zaplatím jemu napríklad náboje na strelnicu , to neriešim 😀

syslik81
2. okt 2022

jeho rodicia to maju tak ako maju - to uz je problem jeho mamy .. k tebe je mily a aj stedry -v ramci moznosti .. tak neries .. preoste ak pochvalia cizmy podakuj .. nemusia vediet kto platil .. rovnako ako ine veci .. vie aky su a ma dovod aby nemuseli vediet vsetko .. ani ty predsa mame nevesias na nos co vsetko si mu kupila alebo on tebe

terezka1947
2. okt 2022

A čo tak spoločne mamu poslať jeden mesiac kaderníčka, druhý manikúra,tretí niečo iné.
Také drobné radosti pre ženu. My sme zvykli rodičom niečo vždy "dať". Pre radosť.

autor
2. okt 2022

@terezka1947 ono to nie je o tom, že by si nemohla dopriať 😀 podarí sa jej vždy uliať toľko, aby tie veci mala, aj niekoľko dňový pobyt, aj kozmetička, aj kaderníčka. Nejde o to, že by vyzerala ako nejaká chudera alebo čo, alebo že by absolútne nemala peniaze. Ide o to, že to nemá od svojho muža, ak som to dobre napísala

kitycat
2. okt 2022

Je pekne, ze syn neopakuje model svojho otca a tebe dopraje.

Zaroven je smutne, ze sa aj on aj jeho mama otcovmu modelu nevzopru, ale ho ticho toleruju.

Hlavne sa ozaj neprekecni, zbytocne by si mutila vodu asi ozaj vie, preco to nemas hovorit, ak by na to nahodou doslo.

eeffka
2. okt 2022

Nuz ani ja nemam svoje peniaze od mojho muza ale od zamestnavatela. Ani mi muz nekupuje cizmy, sak idem a si kupim. Vy ste vsetci nejaki divni.

januska12323
2. okt 2022

Pochváli ti vlasy, ďakujem včera som bola u kadernícky... Načo by si hovorila kto to platil aj keby mali normálne nastavene financie?

abbey1
2. okt 2022

Mne uniká pointa, prečo hovoriť , akých peňazí je čo kúpené a zaplatené. Nové vlasy, topánky, dovolenka,.....v živote som nikomu nevykladala kto platil.

luccija
2. okt 2022

Tak ako syn by mohol mame nieco kupit, ked ma otca lakomca a asi take zle to nebude, ked hovoris, ze aj ona si dopraje nove oblecenie, wellnes...pracujes tak povies, ze si si kupila a viac to nerozvadzat.Ale divne...aby sa aj on raz nezmenil na lakomca, ked budes s detmi doma.

autor
2. okt 2022

@kitycat povedala by som , že sa s tým naučila žiť a hľadá cestičky k svojej vlastnej spokojnosti. Na jednu stranu mi to je ľúto, to áno... Na druhú, my s nimi doma nežijeme a teraz sa má človek tváriť (hlavne pred otcom) že pomaly priateľ ani nič neplatí a v podstate mu odobriť ten spôsob , ktorý má zaužívaný. To mi je ľúto na tom najviac, v podstate sme potichu prikývli že je to v poriadku.
@eeffka mala som napísaný jeden ustipacny komentár ale zdržala som sa 🙂
@januska12323 nie, takto to nemyslím že vyslovene jej to povedať že kto platil. Tu ide o to, že mám v podstate povedať pred všetkými, že na narodeniny, sviatky atď som nič nedostala, aby bol otec spokojný a mame niečo nebolo ľúto. Retiazku ktorú som dostala musím pred návštevou jeho rodiny zhodiť, takisto hodinky aby nabudúce neprišli s tým, že potrebujú požičať lebo však my sa máme dobre a oni nemajú nič. A nie je to 10, ani 20€ tu sa bavíme už o vyšších pôžičkách bez vrátenia.... A teraz prišiel s tým, že nemám hovoriť ani o peniazoch ...

mikadooo
2. okt 2022

Mne to príde zvláštne, že chlap dá žene na kaderníčku a podobne a žena chlapovi zas hmm, no, neviem. Na barbera? To si nevie každý zaplatiť to svoje zvlášť? Ale ak vám to tak vyhovuje, ok. Akurát ťa priateľ poprosil, aby si si dávala pozor na jazyk. Ja som v živote nepoužila vetu, že priateľ mi dal peniaze na xyz. Je to pre mňa také hmm ponižujúce, akoby som bola nejaká socka alebo čo... netvrdím, že je to u vás tak, asi máte len iný prístup k tomuto. Len vysvetľujem, že prečo pre mňa by nebol problém vyhovieť priateľovmu želaniu 🤭 a teda nevidím v tom žiaden problém. Ak keď sa náhodou prekecneš, tak sa potom oprav, že ti vlastne len "požičal" 😁. A bude to okej.

mandzula
2. okt 2022

@abbey1 ani ja tomu nerozumiem. Nikdy sme sa s nikym o takychto veciach nebavili.

zobaka
2. okt 2022

on sa boji, ze rodina od neho bude tahat peniaze, asi uz s tym ma skusenost a nechce sa s nimi hadat, ked im neda

0silvia0
2. okt 2022

To co to zijete vsetci aky zivotny level? Peniaze, darceky, kadernicky, zatajovanie, schovavanie. Slak by ma trafil, krutit sa pred pribuzenstvom a hrat divadielka, normalne som z toho unavena len to citam a vy to musite zit. No hroza🤒

mandzula
2. okt 2022

@0silvia0 vstupenkou na navstevu rodicov su asi bloky za vyuzite sluzby. Neviem si predstavil pol dovodu, aby vobec vznikla takato debata o financiach.

amelie2017
2. okt 2022

Akoze maju tolko penazi, ze mama si moze uliat na kadernicku, kozmeticku, niekolkodnovy pobyt a otec si to nevsimne, ale musite zatajovat darceky, lebo by si chceli pozicat, lebo nemaju nic..no neviem..cele nejake zamotane.

0silvia0
2. okt 2022

@mandzula pre mna nepochopitelne. U nas sa nikdy v rodine neriesili financie. Kto co ma kupene a ci si to kupil sam alebo niekto iny. Ale zaujimave tu obcas citat ako funguju ostatne rodiny. Niekedy to je fakt na hrane unosnosti a pochopenia.

marca12
2. okt 2022

Mne je divne,ze sa priatel nevie postavit za svoje ciny. Co je na tom,keby to vedeli. Mama moze byt hrda,ze vychovala poriadneho muza a otec moze penit kolko chce a mysliet si,co chce. Skor by som priatelovi dodala odvahu,nech sa neboji postavit za seba. Ked je takyto tajnostkar,ktovie,co bude tajit v buducnosti pred tebou.

ivik4
2. okt 2022

Boze nazory ako za opicami ,preco muz zene sem tam dopraje . No pre h... sorry 😃.
Kks vsak komu ma clovek nieco len tak z lasky dopriat ked nie cloveku ktoreho lubi ? Niekto dostane kvety, zakusok, pozvanie na veceru, kludne peniaze na kozmetiku ... vraj divne 🙃

mandzula
2. okt 2022

@ivik4 ja by som inak oci vypliestala, keby mi muz polozil na stol peniaze s tym, ze chod ku kadernicke, na kozmetiku. Ved ak rozhodujeme o financiach spolocne, tak su peniaze nas oboch a nebude mi na nieco prispievat vlastne aj z mojich. Ja mu nedam na drevo, ze chod s kamosmi na veceru, strelnicu.

sidicek
2. okt 2022

@mandzula to akoby vravel, tu máš peniaze a rob so sebou dačo 🙂

mandzula
2. okt 2022

@sidicek alebo ja jemu, tu mas dvacku, chod si dat vypalit chlpy z usi.

autor
2. okt 2022

Fúha ženy, akože fakt pozerám že vás reálne pohoršuje že mi priateľ dá peniaze nech si doprajem 😀 vždy som mala šťastie na partnerov, ktorým nerobilo problém mi niečo kúpiť alebo za mňa zaplatiť, nepríde mi na tom nič zvláštne. Rovnako ako mi nepríde divné , keď ma vezme na večeru s tým že zaplatí , veď to je viac menej to isté alebo dostanem poukážku na masáž keďže mám prácu kde sa veľa sedí a bolieva ma chrbtica 🤔 však ja mu tiež zaplatím len tak pre radosť niečo áno aj barbera, aj náboje keď chce ísť zastrieľať, aj poukážku do fitka ja neviem podľa mňa to je ok😅

autor
2. okt 2022

A dôvod prečo si "dávame" peniaze je taký že máme oddelené účty , poplatky máme rozdelené a zbytok máme pre seba akurát väčšie položky spolu konzultujeme 🙂 drobnosti neriešime

0silvia0
2. okt 2022

Ale ved si davajte aj dopriavajte ked vas to tesi. Ale nechapem naco to rozoberat pred pribuznymi? Co ich do toho kto co komu co kupi a kolko to stoji? Co koho do toho ako si vy dvaja zijete?

mandzula
2. okt 2022

@autor vidis, ja to zas beriem tak, ze som mala stastie na chlapa, ktory neriesi moje kozmetiky, kadernictva, neberie to ako nieco, cim ma ma obdaruvat. Ja dar chapem ako nieco, co si ja bezne nedoprajem, a kedze kadernicka a kozmeticka su pre mna uz roky-rokuce rutina, ktoru si doprajem bezne, fakt by som sa cudovala, keby prisiel s tym, ze mi na to dava peniaze.