Nevera v našom vzťahu. Ako ďalej?

hammova
28. aug 2014

Ahojte, som tu nová. Dnes ked som na internete hladala informácie o nevere v partnerstve, tak ma to vždy vyhodilo sem na Modrý koník.
S priateľom sme spolu niečo cez rok a pol, obaja máme 33 rokov. Bývame spolu v jednom byte 7 mesiacov. Môj priateľ je vysoko postavený muž, má dobré finančné zázemie a je veľmi príťažlivý a pohladný. Pracuje často mimo miesta bydliska a tu je chyba. Až príliš moc často v poslednej dobe. Nechcela som najprv veriť čo sa deje v našom vzťahu, ale postupom času som zisťovala (cca tri mesiace), že má milenku. A teraz to mám už aj potvrdené ☹ Najprv to začalo schovávaním mobilu, dal si aj heslo na odblokovanie telefonu, čo nikdy predtým nemal. Začal si často prať svoje oblečenie. Ked bol v práci cez deň vždy mi zvykol zavolať, ako sa mám, ako ide práca, ako sa na mna teší. Zničoho nič to skončilo, prestal mi volať zo dna na deň. Teraz sme plánovali cez leto dovolenku a jemu sa zrazu nechcelo ísť. že on má veľa práce a nemôže si nájsť čas. často mu pípajú v mobile sms a tie tajné telefonaty ma privadzaju do zurovosti. Prestal somnou spávať asi tak pred mesiacom. A už to mi bolo zvláštne. Zistila som si že má nick na pokeci (on odbehol za kamarátom, ale zabudol sa s pokecu na notebooku odhlásiť). Moja ženská zvedavosť mi nedala. no čo ja som tam všetko našla ☹ Plakala som ako malé dieťa. On sa jej priznal že má mna, že má priateľku, ale napísal jej že máme spolu iba "kamarátsky vzťah" no jej veľa nechýbalo k tomu a už sa aj stretli. Bolo tam napísané všetko ohladom stretnutie, dokonca si aj FB kontakt vymenili. Ako uznávam tá žena je krásna a mladá asi 25 rokov má dokonca má dieťa, ale to môjmu starému asi nevadí. No nie asi ale určite! Dalšia vec je že pred nedávnom musel ísť k urologovi a videla som jeho lek. zápis, kde sa lekárovi priznal že mal okrem stálej partnerky aj inú sexuálnu partnerku. Našťastie nič nemal, ani od nej nič nechytil, mal iba niečo s mechurom. Ale tam sa mi to potvdrilo na 100%. Je ku mne zvláštny, ani nie odmeraný, ale zvláštny. Iný ako bol predtým. Ja by som to aj chcela zachrániť, ale neviem ako. čo dalej. A ked vidím čo jej píše a to som ešte sms nečítala, tak mi je smutno. Mna tak nikdy neoslovil ako ju, mne také veci ako jej nikdy nepísal. Ja som sním plánovala budúcnosť. Teda obaja sme plánovali Spoločnú buducnosť. a Teraz toto??? Dá sa to vôbec ešte zachrániť, je možné že mu iba preplo, že má skrat a dokáže stým prestať?? A on ešte nevie otom že som mu na to prišla, a neviem či mám odvahu mu to povedať. Poradte mi prosím ako dalej. Dakujem za každú cennú radu

rhoy
28. aug 2014

Základom každého funkčného perspektívneho vzťahu je 1. láska, 2. úprimnosť, 3., 4., 5,...., ale ak chýba láska, všetko ostatné padá... . Určite ste silná žena. Porozprávajte sa s ním o tom... a ak ho to ťahá k inej, nechajte ho ísť.

6969eva
28. aug 2014

@hammova Ked som bola mladá, zažila som niečo podobné. Boli sme spolu dva roky a tiež som zistila, že je v tom iná žena. Rozišli sme sa. V tom čase som stretla niekoho iného, ale asi som do vzťahu nedávala toľko ako on( asi to bolo priskoro) a ten prvý sa snažil vrátiť naspäť( asi im to nevyšlo).Dali sme sa opäť dokopy, vzali sme sa....a nevyšlo to. Vždy mal rád iné ženy( a iné veci). Čo očakávaš?: Že ti povie, že si tá najlepšia, najtolerantnejšia, najoddanejšia a najlepšia žena? To on dobre vie, ved preto si to môže dovoliť. Takéto typy ako on to dobre vedia, vie, že ťa má pod palcom, istú. Kašli naňho, si ešte mladá a nemáte spolu deti, určite stretneš niekoho iného, vhodnejšieho partnera na založenie rodiny. Ži svoj život a utekaj.On si svoj život vie žiť tak, ako sa mu páči. A ty prečo nie?

elisa7
28. aug 2014

Noz na krk...jedine tak budes vediet na com si...a donutis ho konecne zacat rozmyslat nad tym co chce...iste, je tu moznost ze ste tym skoncili, ale ak ano, urcite nemas co lutovat. Navyse kto raz podlahne caru zoznamovania sa cez socialne siete, tazko sa toho vzdava.Takze na Tvojom mieste by som mu povedala vsetko co viem a povedala ze cakam na jeho postoj a podla toho sa zariadim. A tak trochu tarchu rozhodnutia ,,zvalila" nanho...ze rozhodnutie stoji na nom...nech zvazi co riskuje a co straca.

hammova
autor
28. aug 2014

@elisa7
@6969eva
@rhoy Ano je pravda všetko čo ste napísali. Uvedomujem si aj svoju chybu na tom všetkom, pretože náš vzťah upadol do stereotypu. Ja celý deň v práci, On odcestovaný, a ked príde cez víkend tak hned plánujem nejaký výlet, aby sme zaplnili tie diery, aby nebola doma "nuda". Málo sa sním rozprávam. Možno aj naozaj to ako tej milenke písal, že máme "kamaratsky vzťah" že to aj je trochu pravda ☹ preto som z toho nešťastná. Ona mu dáva tú vášeň, a ja stereotyp. A ja neviem ako dalej. čo mám spraviť preto, aby vedel koho má doma? Ja ho milujem, chcem ho, ale neviem ako nanho. Vidím aký je namotaný. Doslova po nej túži a to som čítala len tie "pokecové" spravy. Teraz jej napríklad napísal že mu veľmi chýba a potrebuje sa snou čím skôr stretnúť. Mne prišlo v tú chíľu ťažko 😢 čo sa to deje????

jahodka8
28. aug 2014

@hammova No bud rada, ze sa nechce s tebou milovat, este by aj teba nakazil. Tebe tak milovanie chyba? Ja by som mu to teda povedala, co som nasla. ze nech si ide a nech sa nevracia. Takto budes trpiet kvoli jeho krase a peniazom.

hammova
autor
28. aug 2014

@jahodka8 no on je zdravý a asi aj jeho milenka je zdravá, kedže bol u urologa a ten mu zistil iba prechladnutie. ale ide o to, že ja si pripadám ako keby som ho už nevzrušovala, nejavý o mňa záujem a ja to chcem napraviť. Chcem aby ma miloval ako na začiatku. Toto som teda vážne neplánovala, že to takto bude. Ani sama neviem ako mu o o tom poviem, že viem o jeho nevere. Potom bude určite nahnevaný že som sa mu miešala do osobných vecí, ale to jedno, nevera je nevera. Dnes napríklad nie je doma, bude zas spať 150km odomna v jeho kancelarii. a zas neviem čo bude ☹

jahodka8
28. aug 2014

@hammova To sa neda udrzat stale vasen v existujucom dlhotrvajucom vztahu. No je to možno jeho rozptylenie. Ty si sa upla a dieta a domacnost uz pred dlhou dobou a potom sa ten partner citi ako piate kolo u voza. Tá náprava je na dlhsie. No ked si to uz videla, co pise tej druhej, tak si jej mala povedat svoj nazor. Tá vášeň sa v každodennom živote ľahko stratí, teda ja myslím, že vždy.

mysuliatko7
28. aug 2014

Myslis, ze ked ta podvadza teraz po roku a pol??!! tak co bude robit za 5,6,7... ? :-/

elisa7
28. aug 2014

noo...teraz asi nebudem najferovejsim radcom, ale priznam sa ze ja by som urobila toto: zalozila by som si nick na pokeci, oslovila ho, namotala ho ale ze uplne strasne🙂(urcite vies co ma rad), rozhovorom a komunikaciou ho odlakala od tej dotycnej, a ked by bol uz sialeny od tuzby stretnut sa ,,s tvojim nickom" , potom sa mu priznala...ze si proste nechcela o neho prist...a ze aspon vidi ze socialne siete su len fikcia...

jahodka8
28. aug 2014

@hammova Tak nemozes mat vsetko - dieta, domácnost tip-top, krásneho, bohatého a verného manžela. To proste nejde. No chápem ťa, že je to hrozné, ked je teraz preč. Asi nad tým moc rozmýšlaš. Niekedy človek potrebuje počuť a povedať pekné slová viac ako jedlo alebo teplo.

alietam
28. aug 2014

rozist sa aj my sme sa rozisli po 8 rokoch mal inu potom ja ineho a rozisli sme sa a nelutujem teraz tisko zavidi ze mam uz rodinku a on je slobodny mladenec 😀

jahodka8
28. aug 2014

@hammova Tebe také pekné veci nepísal, ale tak stará sa nie? O tú druhú sa asi nestará aspon zatial. Ked mu to nechces alebo nedokazes povedat, tak to nehovor. Niektoré veci sa nedaju ovplyvnit a je ich strasne vela.

anatalia77
28. aug 2014

Baby,ona nema dieta,to milenka ma dieta.

guinevre
28. aug 2014

@hammova Po tom vsetkom ty sa to chces snazit zachranit? Preboha. Planovali ste spolu buducnost, spolu ste rok a drobne? Bud stastna ze nemas s nim deti, a fakt neverim, ze sa chces tak ponizovat pred nim, ze zachranovat to, preco?!

jahodka8
28. aug 2014

@hammova No vies, za vysoko postavenými muzmi niektore zeny saleju kvoli peniazom. To uz je tak ked mas dobre zarabajuceho muza.

guinevre
28. aug 2014

@elisa7 Ved on sa s tou zenou stretava osobne, to nie je uz fikcia...

hammova
autor
28. aug 2014

@jahodka8 ja nemám dieťa. Jeho milenka má dieťa a je dokonca rozvedená

guinevre
28. aug 2014

@jahodka8 A asi aj dobre zarabajucemu muzovi zena lahsie odpusti neveru a ponizovanie, ci? 😀

eeffka
28. aug 2014

@hammova zeno tebe prepina? Ty si vďačná za to ze jeho milenka je zdravá??? Úprimne stojí ti to za tie prachy?

mihula
28. aug 2014

@hammova nedeje sa nic.Len sa zamiloval a asi budes musiet odist

hammova
autor
28. aug 2014

@eeffka ja som nikde nespomenula že som vdačná že je jeho milenka zdravá, iba viem že nič od nej nemá a išlo iba o prechladnutie, ale to nie je centrum veci..... Ide o to že ja ho stále aj napriek tomu milujem

jahodka8
28. aug 2014

@guinevre No vies, ked tie peniaze fakt potrebuje, tak jej na tej nevere az tak nezáleží. Možno ten sex už nie je ani pre nu zaujimavy a robit to z povinnosti je horsie ako vobec, teda pre mna.

jahodka8
28. aug 2014

@hammova No a chces sex s nim aj tak? Ale ked on nechce? A vlastne ak nie je doma?

hammova
autor
28. aug 2014

@jahodka8 ty si ma nepochipila?? ja som písala že ho milujem, a nie že mi ide o peniaze. Ja ho chcem späť kvôli láske

eeffka
28. aug 2014

@hammova tak jedine si vyliať kybel ľadovej vody na hlavu... sa preberies a prispejes na dobrú vec.

adri266
28. aug 2014

@eeffka vyzveme ju? 🙂

hammova
autor
28. aug 2014

@eeffka
@adri266 Dobre robte si z toho srandu, naozaj! Neviem ako by ste sa cítili v mojej situacii

adri266
28. aug 2014

@hammova pozri, nie si prva, ani posledna, ktorej sa to stalo.
Po sty krat opakujem, to, ze Ta podviedol, nie je Tvoja vina. To, ze mate stereotyp, je vina vas oboch. Takze si to prosim vyhod z hlavy,z e Ty za to mozes, ok?
Ak ho fakt lubis, napriek tomu, co robi, tak 1, rozhovor s nim, povedz mu, ze o tom vies, a ako si to dalej predstavujes, 2, aby vztah pokracoval, musite obaja chciet. Ty ho ziadnymi figlami, ani carovnym napojom naspat neprilakas. Ani svadbou, ani dietatom, ani placom, ani vyhrazkami. 3, navsteva manzelskej poradne.

Na Tvojom mieste by som mu vsak dala kopacky. Precitaj si podobne pribehy inych zien. Spravil to raz, spravi to znova a pokec je v dnesnej dobe jed na lasku.
Skus vychladnut, ak mozes, vypadni z domu, porozmyslaj, co teraz vlastne od vztahy chces, co chces aby spravil, a co spravis, ak on bude nadalej pokracovat v tom, co robi.
Ale ver mi, on nie je jedina ryba v mori 😉

ivka23685
28. aug 2014

Och moj boze, mlada slobodná bezdetna a smúti pre neverneho priatela ☹ dievča ved ty si este mlada, cely zivot pred sebou, este sa mozes mať ako princezná!!! A nie cakat s prepacenim na to kedy sa prestane kurv.t, bude sa vzdy. Rýchlo sa odlub a radsej si hladaj niekoho normálneho s kým si založiť rodinu, prajem vela šťastia! 🙂

lvka
28. aug 2014

Ja by som si nezakladala nick na pokeci, ani by som mu nedavala noz pod krk, ani nic, proste by som sa pobalila(alebo jeho) a uz by ma nebolo..
Nemas sa hoco pytat, vsetko mas potvrdene, vies ze ta podviedol, vies, ze ti klame, vas vztah sa zmenil.. Mozno to znie ako fraza, ale deti ani svadba pokazeny vztah nezachrania.. Ak je nejaka mala moznost ze by sa vratil, moze sa to stat iba ked ta strati... Takto ma vsetko co potrebuje
Mrzi ma to, ale je to tak, su muzi, ktori za to nestoja.. Najdi si takeho, co ta bude lubit vzdy o trosku viac ;)