Nový partner pri 1- ročnom dieťati?

dana06
29. aug 2019

Ahojte, chcela by som sa opytat ako ste mozno niektora vy riesili a zazivali takuto vec:
Mam malinkeho 1- rocneho. S jeho otcom mezijeme spolu (uz pocas tehotenstva sme to ukoncili) a on ma partnerku.
Nemala som ziadneho ineho partnera od kedy sme to ukoncili a popravde som ani ziadneho nehladala. Ale zrazu som sa nahodou stretla so starym znamim a vzdy to medzi nami “iskrilo” a aj teraz po dlhej dobe iskrilo a zacali sme si pisat a on sa chce stale stretnut... vie ze mam malinkeho a aj on ma deti z predchadzajuceho manzelstva, takze vie vsetko akceptovat ohladom maleho.
Ale moja otazka, nie je priskoro na vztah ked malinky ma len 1 rok? - samozrejme nejdem s nim hned byvat a vydavat sa ale take stretavanie a kavicky atd.
Len moja obava je ze teraz ma potrebuje hlavne malinky a nemozem mysliet na seba a riesit novy vztah.
Prosim zazili ste niekto nieco take? Dakujem aj za zle aj za dobre odpovede 🙂

zuzanka.zuzu
29. aug 2019

asi nie je zlá ani dobrá odpoveď, závisí od teba ako to cítiš, malinký ťa potrebuje - a aj má, takže nevidím žiadny dôvod prečo by si nemohla ísť na kávičku a "stretnutie" s novým partnerom 😉 každý si zaslúži šťastie

marseillefan
29. aug 2019

Ak sa ti má kto o malinkého postarať a nenecháš ho samého doma, tak nemusíš mať žiadne výčitky 🙂

sissy27
29. aug 2019

@dana06 nový vzťah a dobrý partner môže byť prínosom aj pre dieťa. Ak ti má dieťa kto postrážiť, napríklad večer keď zaspí, tak kľudne choď na rande. Alebo ho daj oteckovi nech sa pár hodín v týždni stará a ty maj svoj program. A takisto mu neublíži ak pôjdete všetci traja spolu na prechádzku. Podľa mňa ideálny vek, keby ste sa aj rok takto stretávali a nakoniec to nevyjde, tak malý z toho ešte nemá rozum.
Malý ťa potrebuje ale to neznamená nepohnúť sa od neho 24/7 a je dosť možné, že ťa bude potrebovať aj najbližších 30rokov 🙄 ale pôrodom sa tvoj osobný život neskončil. Nezabúdaj byť aj ženou, kamarátkou, milenkou, partnerkou, lebo sa preberieš o 30 rokov sama.

miadi
30. aug 2019

Podla mna idealny vek mà drobcek. Na to aby si sniekym randila ak to nevyde, tak si to maly nebude pamatat. Najprv by som tie stretnutia robila bez neho ved ak ti ho mà kto postražit hodinu dve bez teba vydrzi: A časom ked bude ten vztah rast tak aj spolocne vylety a uvidis ako berie maleho. Babatkam sa paci hocikto kto sa im venuje nebudes to mat tazke akoby mal viac 3-4r a bol ziarlivy zvyknuty ta mat 100% len pre seba. A priatel zistis ci je material do rodiny co by chcel nie len teba ale aj tvoje dieta. Chces lasku a mas na nu aj narok, Kludne ju hladaj to z teba neurobi zlu mamu,

pininka1
30. aug 2019

Tiež by som to skúsila, ako píšeš, nejdeš s ním predsa hneď bývať. Hlavne si daj pozor aby si neostala s dvoma bábätkami sama lebo aj také prípady sú. Držím palce, zaslúžis si byť šťastná, aj keď si sama s dieťaťom.

lula313
30. aug 2019

Určite to skus. Mám známu, čo mala 2rocnu dcerku, nasla si priateľa, aj keď sa zaprisahavala, že v zivote nechce už žiadneho chlapa vidiet a už sú manzelia, majú spolu ďalšie dieťa a dcerka ho vola tato(pôvodný otec nejaví záujem), tak má otca, ktorého by inak nemala..

sonnenshein
30. aug 2019

Stastna mama, stastne dieta. Chod do toho 🙂

slavka12455
30. aug 2019

Ahoj, ja ti napíšem moju skúsenosť. Tiež som mala dieťa a ostali samé už v tehu.
Tiež po 2 rokoch som sa stretla s kamarátom s ktorým sme sa poznali už 5 rokov.
Nejak slovo dalo slovo začali sme si písať, kávička, turistika.... A začalo to rast medzi nami. Dnes sme mame spolu 2 ročného chlapčeka a sme manželia. Dcéra ho vola tatik. A on by ju nedal za nič na svete. Nikdy rozdieli nerobil a ja som šťastná ze som dcére mohla dat kompletnú rodinku.
Vždy sa všetko ľahšie ťahá vo dvojici ako samej.
Mne sa potvrdilo staré známe z pasla kone na betóne nemáš chlopa nemáš pravdy. :D

Samozrejme dcéra mala síce už 2 roky a bola veľmi vnimava takže na začiatku to bolo stretávanie vo dvojici. Dlho trvalo kým som medzi máš vzala dcéru.
Nechcela som aby si zvykla na neho a dopadlo by to inak.
Ale veľa krát som mala výčitky že čas ktorý som bola s nim som ukracala dcére.
Ale dnes spätne to vnímam inak lebo manžel s nou sa zbožňujú.
Milujem keď príde z prace a začnú sa hrať. Mala sníva že bude zverolekarka a on je psík ktorého stále ošetruje :D a toto sú chvíle kedy si poviem ze všetko stalo za to.

lucinka1988
30. aug 2019

@dana06 ak je to perspektívny partner, tak čím skôr si na neho maly zvykne, tým lepšie..

cawes
30. aug 2019

@dana06 ahoj ano zazila som, a tiez som sa obavala ale bolo to tak najlepsie. Sme spolu, manzelia a maly ho ma rad a nepamata si vlastne ze ame s nim nebyvali.

katarinka89
30. aug 2019

@dana06 to že máš dieťa neznamená,že nemáš nárok mať partnera,samozrejme nie mať vzťah na úkor dieťaťa,ale nemyslím si,že si typ ktorý by dieťa zanedbaval- a radšej teraz to skús poriešiť,ak by vám to aj neklsplo malinké si to nebude pamätať a ak klapne tak ho bude brať ako otca.drzim palce Do toho !

jana_eyre_2
30. aug 2019

preco by si nemohla mysliet na seba ked mas rocne dieta? ved ho nebudes nechavat same ak sa pojdete stretnut, popripade pojdete niekam spolu v case ked bude maly s vami a mozu si aj oni na seba zvykat, preco by si nemohla mat vztah.. cim mensi tym lepsie, nebude zatial riesit otazky, kto je ten ujo a podobne, proste bude kamarat..

keby si mala muza tak by ste tiez nejako vztah udrzovali aj mimo dietata, zena ked sa stane matkou, stale predsa ostava aj zenou..

dufam, ze stary znamy bude fajn chlap a ak budete mat vztah, ze vam vyjde.. 😉

dana06
autor
30. aug 2019

Dakujem Vam za povzbudive spravy! Určite nechcem maleho zanedbavat a dam na Vase rady. Pevne verim ze to klapne a budeme stastny!
Je fajn po takmer dvoch rokoch sa citit chcena a pekna ☺️
Dakujem vam!

kvetinka75
30. aug 2019

nemusíš mať výčitky, máš právo aj ty na svoj život. Keď sa chceš s ním stretnúť, tak sa stretli. Nevidím dôvod, prečo by si nemohla aj keď máš ročné dieťa. Dieťa nie je stredobod vesmíru, máš právo aj ty robiť čo uvážiš za vhodné. Veď ho nebudeš zanedbávať.

mirkava
1. sep 2019

@dana06 skoro? Nie.... na lasku nie je nidy ani skoro ani neskoro.... ona si ta najde v ten spravny cas 😉... Ked bude maminka stastna bude aj babo.... ja by som to urcite skusila.... ved par stretnuti, prechadzka aj s tvojim drobcom a uvidis.... srdiecko ti to povie 🥰