Obmedzovanie a žiarlivosť vo vzťahu

drahomirav
1. dec 2021

Ahojte. Chcel by som sa s vami poradiť v dvoch veciach ktoré ruinujú môj vzťah s partnerkou.

1. Prvou témou je žiarlenie: partnerka má potrebu napríklad stále vedieť keď volám resp. píšem nejakej žene a teraz nemyslím absolútne na nejaké romániky ale ide primárne o veci pracovné… načo/prečo mi píše v práci kolegyňa ? Čo chce ? Prečo s ňou telefonujem ? Prečo s ňou hovorím tak milo ? Načo mi volá napríklad nejaká personalistka s ponukou práce ? Na teambuilding nechoď keď tam bude nejaká žena… zabudni na služobnú cestu ak by mala ísť nejaká kolegyňa… a teraz už len smiešny príklad na záver.. nemôžem sa opovážiť pozerať nejaký film kde by sa pretrčali ženské a to nemyslím nejaký eroticky ale ako príklad uvediem Pobrežnú hliadku :D permanentná kontrola toho čo mám na instagrame, kde som dal like, či nejakú nesledujem alebo mi nepribudol nový priateľ na FB. Taktiež bože chráň aby som sa chcel opýtať nejakej známej čo by napríklad robila v poisťovni či nevie vybaviť lepšie podmienky.. radšej mám volať cudzímu a ideálne nech je to chlap.

Doplním: Nikdy som žiadnu partnerku nepodviedol. Žiadne vypisovanie, flirtovanie ani nič podobné. Za rok a pol vzťahu jediný problém keď som sa pred rokom obzrel za jednou ženskou ktorá bola extrémne vyzývavo oblečená…

Problém č.2 ktorý ma trápi ešte viac je že ma stále stavia pred rozhodnutia že buď po bude po jej alebo nebudeme spolu… resp. hlavne jej vadí že sa na jej vkus často kontaktujem s mamou..

Po pol roku vo vzťahu kedy sme sa stretávali som dostal ultimátum že buď budeme žiť spolu alebo je koniec.. ja som v tom čase býval pri mame. Boli to výčitky že mám 28 rokov, je najvyšší čas bývať sám atd. tak som povedal oukej idem do toho aj keď si osobne myslím že sme spolu ešte krátko ale prakticky nie je čo stratiť a ľúbim ju. S mamou som si počas dňa písal, zavolali sme si a snažil som sa tam ísť 2 x do týždňa väčšinou 5-6 hodín. Ja pracujem z domu dlhodobo a partnerka chodí posledný cca pol rok 2-3 do prace na 8h a zvyšok času je doma čiže nedostatkom vzájomne stráveného času netrpíme + je covid takže s priateľmi som sa stretávať nemohol.. toto nastavenie jej vadilo. Tak hovorím počúvaj, nemôžem chodiť do práce, vadí ti stretávanie s priateľmi, ostáva mi už sa vidieť len s tou rodinou sakra tak prečo sa nemôžeme nejako dohodnúť ? Navrhol som že obmedzím počet SMS na pár denne a jeden večerný telefonát 5 - 10 minút + 2 x týždenne na 3 hodky k mame s tým že kľudne môžeš ísť aj so mnou napríklad každý druhý krát alebo nemusíme ísť tam sedieť ale niekde na výlet. Nie !! To ke extrémne veľa! To bola odpoved.. ona chodí 1-2 x mesačne k rodičom a nevolá im každý deň tak prečo ja mám potrebu takto často.. ja argumentujem: moja mama má 59 rokov žije sama na vedľajšom sídlisku, pracuje. Ona má 49 a 50 ročných rodičov ktorí žijú ešte s mladším synom a pracujú trvalo z domu. Bývajú cca 100 km ďaleko. Partnerka u rodičov nežije od začiatku štúdia na VŠ čo je už cca 8-9 rokov. Nemá potrebu byť v nejakom častom kontakte s rodičmi, už aj keď jej napríklad mama zavolá tak sa vie dosť rýchlo uraziť a napríklad sa potom týždeň nekontaktujú. Ja sa primárne stretávam s tou mamou, nie preto že to vyžaduje , ani sama nevyvoláva ani nás nepýta o žiadnu pomoc ale jednoducho preto že ju mám rád a stála pri mne stále keď som to potreboval. Teraz ma partnerka stavia do pozície že si musím opäť vybrať.. jej návrh je ísť tam raz týždenne kedy pôjde k svojim rodičom aj ona ale že keby bolo po jej úplne tak by to nebolo ani toľko… som už z tejto situácie zúfalý… s otcom si pár krat za mesiac zavoláme a so sestrou sa vidíme tiež v maminom byte resp. si tiež len napíšeme.

Zdá sa vám toho naozaj tak extrémne veľa ? Najviac ma sklamalo keď sa odomňa mama nakazila covidom )aj keď nemala príznaky) ale partnerka mi nedovolila ani len jej zaniesť tašku s nákupom k dverám keď som už mal po karanténe… tak neviem či by mi dovolia sa nejako starať na staré kolena o rodičov…

zdenka11081983
1. dec 2021

@drahomirav uz by som s takou ženou nebola. Vycicala by zo mna poslednu energiu, tymto trápnym komandovanim. A najma takyto clovek sa nikdy nezmeni. Mozno pod hrozbou rozchodu nachvilku.

vikes
1. dec 2021

@drahomirav Keď vám už teraz "rozkazuje" v budúcnosti to môže byť len horšie (môže použiť aj vaše deti). Ste si istý, že s takouto ženou chcete mať deti a chcete ich vychovávať v takomto prostredí? Namiesto lásky plného a harmonického domova, na ktorého vytvorení má veľký podiel žena.

thereisabear
1. dec 2021

A chceš toto počúvať ešte ďalších 50 rokov? Lebo ona sa nezmení a ty jej nevyhovieš, vždy si niečo nájde. Mňa by to nebavilo... Kašli na ňu, kým nemáte deti.

persephina
1. dec 2021

Utekaj

tosomja
1. dec 2021

@drahomirav no to je extrém. Keď ti dáva ultimáta, tak choď z krátkej cesty. Rodičov máš len jedných, aj rodinu...a ona nech si žije svoj život. Ktorý ani životom nie je, je posadnutá kontrolou a to je už asi aj choroba.
Utekaj, nech ťa nezdeptá úplne.

muz26
1. dec 2021

Ak nemate deti, utekaj kade lahsie...ja to mam velmi podobne, aj ked bez ultimat, ale je to aj tak velmi neprijemne..len je v tom uz aj dieta, tak odchod nie je taky jednoduchy
Ona v tom bude pokracovat donekonecna, nikdy nebude spokojna

0silvia0
1. dec 2021

@drahomirav ja by som to ultimatum velmi rada vyuzila. Nabuduce ked ti nejake da, povedz ok, vyberam si, ze uz spolu nebudeme.
Nebud posero a nenechaj sa obmedzovat, toto je uz pomaly psychicke tyranie a vydieranie. Toto by som nikdy nikomu nedovolila aby ma niekto takto hnusne obmedzoval. Toto z nej strany nie je laska, ale cisty egoizmus

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nefertiijti87
1. dec 2021

Máš doma manipulátorku čo ťa citovo vydiera. Ja osobne by som to netolerovala a ukončila taký “vzťah”.

mariejenka
1. dec 2021

Žiarlivý partner takéhoto kalibru je zlo. V praci som mala kolegu, ktorý mal manželku takto žiarlivu, a raz v noci ide kolegyňa po chodbe a v bezpečnostných dverách postava,a do tváre si svieti mobilom, kolegyňu skoro šľak trafil,tak sa zľakla! Bola to ta manzelka,a ked sa mu nevedela dovolať, prišla od okná. Trápenie jednej aj druhej strany.

Ty píšeš,ze priateľku ľúbiš, ale ona teba na betón nie, chce ta len ovládať, manipuluje tebou.
Ok, v 28 rokoch si byval s mamou,ale ako slobodný fajn, v tom nevidím problém, horšie je ze ona ti dáva také sibelicne podmienky, nabudúce by som si veru vybrala tu možnosť rozchodu. A by si videl jej reakciu,....

alexandra2468
1. dec 2021

Stastny zivot ta pri nej necaka.

ovaaa
1. dec 2021

Ukončí to a hľadaj šťastie inde.

oli18
1. dec 2021

2x do tyxdna k matke na 5-6 hodin? K tomu telefonaty a sms? Ze obmedzis sms na 5 denne? To kolko jej ich denne posielas? A co v tych telefonatoch a sms riesite? Jednoznacne si mamickar. To pisem ako matka vydatych dcer a babicka, ktora ma s nimi dobre vztahy. Takeho zata by som teda nechcela. Mamin cecok.
K jej ziarlivosti sa nevyjadrujem.

komplikovana
1. dec 2021

Tu sa pridam k ostatnym, toto nikdy dobre nebude. Ty sa snazis a ustupujes, ona tlaci, vyuziva a posuva hranice dakej a dalej. Nikdy nebude spokojna a bude po tebe dupat az sa z toho zblaznis. Vztah by mal byt o spolocnych rozhodnutiach. Naozaj si dobre premysli, ci chces takto dalej pokracovat.

mandala77
1. dec 2021

@drahomirav aký máš vzťah s mamou, je tiež dominantná ako Tvoja partnerka? Niečo Ti na nej muselo imponovať, akoby byť v submisívnej role a nechať sa ňou viesť. Vidíš čo sa vo vzťahu deje. Otázka je, či sám seba budeš potláčať a budeš sa neustále prispôsobovať jej manierom a požiadavkam. Tiež vnímam u Teba problém s nastavovaním si hraníc voči nej. A preto jej požiadavky naberajú na intenzite.

Áno, mne sa zdá jej konanie extrémne, ale rovnako sa mi zdá extrémna Tvoja submisivita vo vzťahu. Ak sa nájdu partneri, že žena je viac dominantná a muž submisívny a vyhovuje im to ok. Ale ono často ženy z toho začnú byť podráždené a začne im to veľmi vadiť. Minule bola na túto tému zaujímavá diskusia na koníku. Nechcem zovšeobecňovať, ale niektoré ženy potrebujú, aby muž bol dominantnejší v niečom, alebo skôr taký pevný. Z toho čo píšeš, je u vás dynamika akoby vymenená. Nespomínaš otca, takže možno si nemal nejaký mužský vzor v rodine.

drahomirav
autor
1. dec 2021

@oli18 ďakujem za odpoveď Oli 🙂 mohla si si odpustiť blbe reči ale nevadí. To bol stav pred rokom nie teraz.

tosomja
1. dec 2021

@drahomirav pred rokom? A teraz je to ako?

mandala77
1. dec 2021

@drahomirav ono sa povie, trafená hus zagágala. oli18 sa s veľkou pravdepodobnosťou dotkla Tvojho citlivého miesta. Tvoja reakcia tomu zodpovedá.

cuvienka
1. dec 2021

hmmm prepac no mat takeho partnera ako ty priatelku by som asi nezvladla. ziarlivost je velke zlo a niekedy fakt zbytocne znici zdravo fungujuci vztah

cacianka
1. dec 2021

@drahomirav no nie sú to blbé reči. Syn takto hodiny zavesený na matke a tak časté sms a telefonáty je fakt mamičkár a hovorí sa mu aj mamin 3.cecok.
Ty nemáš svoj život !
Práca, koníčky, priatelia, šport, relax aj rôzne aktivity sa dajú zvládať bez ohľadu na obmedzenia a lockdowny, vždy podľa situácie. Alebo je mama nejako postihnutá, chorá, prudko osamelá ? Aj to všetko sa dá riešiť, s mierou.
U teba sú teda 2 roviny problémov. Prílišná naviazanost na mamu a manipulatívna žiarlivá frajerka. Ani jedno nemáš dobre nastavené.

cacianka
1. dec 2021

@oli18 všetky baby reagovali na ziarlivu a manipulatorsku frajerku, ja som si hneď všimla aj druhú rovinu - matka.
Keby toto napísala žena, že jej frajer má takéto puto, vzťah a korespodenciu s matkou, tak jej 99 zo 100 ľudí povie nech uteká. A presne - cecok a mamičkár.

drahomirav
autor
1. dec 2021

@mandala77 nie ta nie je autoritárska. A ja som sa vo vzťahoch predtým nepodriaďoval. Toto je prvý krát… prečo to sám neviem..

lala123
1. dec 2021

@drahomirav utekaj kým môžeš....zničí ti zivot. O 5 rokov bude z teba submisívny chudák , s ktorým bude zametať a nebude ta mat za nič. A ešte keď budete mat deti vude ta vydierať nimi . Mas na viac, určite na teba čaká normálna baba

siska53
1. dec 2021

@drahomirav Nechcela by som taku zenu ani chlapa. Pre mna dovod na rozchod.

drahomirav
autor
1. dec 2021

@cacianka práca je, moje koníčky počas covidu nie sú realizovateľné, priateľov a kolegov nemôžem stretávať (partnerka). Chodím tam 2 x týždenne na 3 hodiny s tým že keď idem vyvoláva hádky, celý čas mi to vyčíta a počas návštevy vlastne komunikujem len s tou partnerkou. Neviem či by sa tebe za týcho okolnosti páčila nejaká návšteva že sedíš a len musíš odpisovať partnerovi lebo ti nakladá. Áno zavolám večer na 5-10 minút. A počas dňa si vymeníme pár SMS keď mám čas… keď je toto mamin cecok tak fajn asi ním budem

monka105
1. dec 2021

@drahomirav Vieš čo, ani som to celé nedočítala a nie, nie je to v poriadku. Tvoja priateľka trpí evidentne nedôverou sama v seba, má komplexy a prenáša to do vášho vzťahu. Ak môžeš, rozíď sa s ňou, bude to iba horšie. Krásny príklad - môj kolega. Detto to isté. Po čase mu začala kontrolovať aj pracovné maily, pracovný telefón, začala dokonca vypisovať nám, jeho kolegyniam maily, aká je smutná, vyvolávala nám, kolegyňa si raz našla hlasovku, kde sa v pozadí hádali, jemu volá 40 x za deň (a teraz naozaj nepreháňam), na mobil,na pevnú a keď nedvíha, hneď robí cirkus, kde bol, s kým bol, či robil, dožaduje sa, aby ju dal nahlas na reproduktor, bliaka po ňom, vraj aby sme vedeli, že to je klamár, potom sa vyhráža, že ide k nám do práce robiť bordel, dokonca mu už vbehla do tel. rozhovoru aj s inou kolegyňou, či vie kto je ona a či sa jej zdajú v poriadku maily, ktoré si píšu - kolegyňa mu už po tomto zážitku vyslovene povedala, že si nepraje, aby ju kontaktoval ohľadom iných, ako pracovných vecí. Je to strašne nepríjemné, preňho ale aj pre nás. Je nám ho ľúto, ale je len otázkou času, kedy s týmto niekto pôjde na personálne, sťažovať sa. Nemôžeme kolegovi posielať ani pracovné maily, pretože máme v automatických podpisoch naše tel. čísla a ona hneď volá. Ak nechceš aj ty skončiť takto, že budeš mať kvôli nej ešte aj problémy v práci, utekaj najviac ako vládzeš. Teraz.

0silvia0
1. dec 2021

@drahomirav ono je to vsetko na tebe, bud budes akceptovat ofucanu manipulatorsku frajerku, ktora ta bude dirigovat, viest, ukazovat ti co mas robit, bude ta kontrolovat a vydierat, alebo sa tomu postavis a zastavis to. Je niekedy tazke vybehnut zo zabehanych kolaji, ale castokrat to stoji za to.

dominika_sk
1. dec 2021

Absolutne sa k sebe nehodite, ona je na s prepačenim nahlavu a ty si maminkine babatko, obaja nevhodni na vzťah. Po obmedzeni maš “ iba par sms denne, jeden telefonat a dve navštevy tyždenne” ? 🤣 mam 9r syna ktory pravidelne chodi k svojmu otcovi aj na tyždeň a toto nestiheneme za cely ten tyždeň, nie že za jeden deň. Takto ti dychať na krk veď to je smiešne. Teda ak je iniciatorom ona. Ak ty tak chudera tvoja žena🙏🏻

cacianka
1. dec 2021

@drahomirav výhovorky.
Áno si mamičkár.
Denne telefonáty veď ani nestihneš niečo zažiť a sms tiež. Ok je to tvoja vec ale bežne to nie je ok.
Návštevy detto. Ani sa frajerke nečudujem že ťa vidí v takom svetle. Môj chlap zavolá mame pár minút každý druhý deň aj to preto že rodicia

mandala77
1. dec 2021

@drahomirav Ty si jedináčik?