Pivo - som ja tá "zlá"?

11. jún 2022

Dnes sme mali s partnerom takú výmenu názorov, alebo ako to nazvať.. Máme 1,5 ročne dieťa, papkac je, chuti mu všetko, no a ako každé dieťa sa nacahuje za tým, čo majú dospelí. Mali sme na stole pivo čapované, normálne, nie nealko. Muž mu dával odpit, aj keď syn nevie ešte piť, len tak jazykom do toho namačal. Keď som muža upozornila, tak mi povedal, žesa nahneval, že veď nevadí také množstvo, že to len na trávenie dobre. Keď som mu vravela, že veď to je dieťa, že žiadny alkohol nesmie, tak sa nahneval, že somariny riešim, a že iné ženy by to tolerovali. Pochybujem, ale preto sa pýtam aj tu žien, matiek.. Tolerovali by ste to?

lejusinka
11. jún 2022

No ja by som to urcite netolerovala ale ani moj manzel.

terezka2911
11. jún 2022

Nie.

kiki68
11. jún 2022

Nie , ani ja, ani moj muz. Je to alkohol

pribinak
11. jún 2022

Nie. Dieťa nemá čo piť alkohol, poškodzuje si tým svoje zdravie.

okrem toho si vytvára ak socialny návyk, zvyšuje sa jeho tolerancia a nie je to nič vo potrebuje k svojmu vývoju

mata1001
11. jún 2022

Urcite nie.

janewithane
11. jún 2022

Nie. Nejde ani tak o to množstvo alkoholu ako o to, že učí dieťa ze je to ôk a normálne

petamich
11. jún 2022

nie 🤷‍♀️

nelca0510
11. jún 2022

Nie,ani keby ako bolo.

ivana.natasha
11. jún 2022

Nie, ani ja a ani muž by dieťaťu nedával ochutnať alkohol.

didi2102
11. jún 2022

Nie

nitka1157
11. jún 2022

Moja svokra dala napit neviem ci to bola kofola alebo coca cola mojmu 5 rocnemu.odvtedy ju stale pyta.ide ma porazit ake sceny robi kvoli tomu ked vidi ze my si raz za cas dame kofolu.oni ju maju pravidelne svokrovci taketo vody

krisbar
11. jún 2022

Alkohol je droga. A najcastejsim dealerom je rodic.
Mam presne kamarata, ktory nechal pripit scojho syna lebo si "vedel nacapovat z pipy" a bola to sranda.
Tak som mu povedala, nech si predstavi situaciu o 15 rokov, ked mu syn pride na srot domov, ci aj to bdue sranda.
Alebo o 18 rokov, ked uz bude kazdy vikend vysedavat s kamosmi.
Alebo o 25 rokov, ked "vdaka srande" bude bez penazi prace , ale na alkohol bude vzdy.
Alebo o 30 rokov.ked bude mat po druhom lieceni
Alebo o 40 rokov ked bude zomierat na cirhozu.

Ano, alebo to bude uplne inak..napr ze uvidi svojho fotra alkoholika a si povie ze radsej bude abstinentom.

Vsetko je mozne. Ale tvoj muz uz ulohu dealera splnil a plni.

A opytala by som sa ho ci by mu takto ponukom aj sluk z cigarety, alebo slahol do zily heroin. Pretoze vsetko su to drogy, ktore nicia zivot. Je jedno akym sposobom.

ankare
11. jún 2022

Preboha, určite nie. Žiadny alkohol!

mariejenka
11. jún 2022

Nie netolerovala,a ak by sa este aj otec roka urazil, akože! neviem ani čo, asi by som sa mu do ksichtu vysmiala,ze panko urazený, a dáva piť malému dieťaťu alkohol, akoze na travenie, idiot.
Pardón za invektivy,ale naozaj je to zlé, zlé a este raz zlé.

marianarem
11. jún 2022

Ja by som urcite dietatu alkohol nedavala, uz aj s tym v kvapkach sa tazsie zmierujem (napr. Sinupret). Na druhej strane, mam bratranca, ktory vyrastal s dedom a tam sa bezne doma vyskytovali nedopite flase s pivom. Uz v jeho 8 mesiacoch som videla, ze si v nestrazenej chvili odpijal. Pivo bolo aj jedno z prvych slov, co vedel povedat. Neskoncil ako alkoholik, ale ako sachovy velmajster 🙂 No ja napriek tomu svojmu malemu tak skoro nedam. Tuto skusenost tu pisem len preto, aby si sa zbytocne prehnane nebala, ze to tvojmu uz uskodilo. Muzovi to citat nedaj a s flasou ho pekne zen prec.

adriannasvk
11. jún 2022

Ja by som to neriesila,zbytocna hadka, manzelovi by som povedala nech si da nabuduce pivo inde aby si maly nezvykol z hocicoho sa napit a vobec by som to neriesila. 🤦‍♀️ dietatu urcite alkohol nepatri ale tu skor ide o ten zvyk,ze sa moze naozaj potom cohokolvek nechtiac napit.

midori123
11. jún 2022

Vyrastala som v alkoholickej rodine a dnes z duše nenavidim akykolvek alkohol! Moj manzel to vie, ze moja tolerancia je na bode nula.
Keby toto urobil, asi ho ,,zabijem!” Mna moje ani jedno dieta nikdy nevidelo a ani neuvidi s poharikom v ruke. Tadial u mna vlak neprejde.
Uvedomujem si ze som v tomto extrem, ale zial pozostatky alkovychovy v sebe potlacit nedokazem

aurora33
11. jún 2022

Absolutne nie! Chcela by som vidieť ktorej ,,tolerantnej" by to nevadilo.

tenerifka
11. jún 2022

Tak toto je absolutne netolerovatelne, blbec, normalne by som mu povedala, ze nañho podam zalobu, bozemoj, chudatko male bezbranne

marca12
11. jún 2022

V ziadnom pripade netolerujem toto a neznasam,ked niekto dava dietatu namacat prst do piva dokonca som uz videla aj do tvrdeho alkoholu.

katkati
11. jún 2022

Tvoj muž je kompletný?

jana_eyre_2
11. jún 2022

Nie ani náhodou a nenapadlo by to ani môjho muža a to ma pivo rád.. také bábo, načo mu je vôbec chuť piva 🤦‍♀️

dagmarovita
11. jún 2022

v ziadnom pripade

svetlonos
11. jún 2022

Ine zeny, ktore by toto tolerovali by boli teda rovnako debilne ako ten tvoj partner. Ani by sa nestacil divit, ako rychlo by mu ten pohar “vypadol” z ruky. Skusil by to raz a naposledy uz by bol ex partner.
Nie je to normalne, akurat pre takych buliv neohrabanych - prepac. Asi ta nikdy nenapadlo, ze byvurobil niejedy taku sprostost a povazoval to za normalne, ze na travenie. Ked bude mat try roky, da mu rovno adpom deci toho piva, na travenie ci ako ?
To v akom zapadakove vyrastal ?
Moj muz s alkoholom pracuje a je vysoko alergicky na maloletych a alkohol. Pouvazuj, ci je to ten spravny partner. Kôli tym jeho super nazorom.

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evaachesa
11. jún 2022

Môj muž by bol prvý čo by zjazdil dotyčného ak by nášmu synovi dal niekto čo i len oblíznuť z peny. 🤦 A mužovi daj kľudne prečítať diskusiu nech sa preberie. 🤨

autor
12. jún 2022

Ďakujem za všetky odpovede, v podstate mi to len potvrdilo, že to, čo vravím a robím ja, že žiadny alkohol, káva a podobne jednoducho dieťaťu nepatrí. Dám mu to prečítať, nech nežije v predstave ze ako super tolerantné by všetky iné boli.

vroni
12. jún 2022

Ja mam alkohol rada, bežne sa u nás konzumuje a deti ho vidia. Ale keby niekto dal môjmu dieťaťu aj keď len penu z nealko piva, tak spravím cirkus na tri ulice. To co je za kretensky nápad dávať decku alkohol? Na žiadne "trávenie" nepotrebuje. Potiahnuť z cigaretky mu dá tiež? Veď na upokojenie, to nevadí, také minimálne množstvo, nie? Somár.

spadnutaslivka
12. jún 2022

kedysi sa na to tak nepozeralo a v pohode sa dalo deťom cucnúť. Ale tiež by som svojim nedala. Ja im nedám ani nealkoholické pivo.

lusyyy36
12. jún 2022

Moja dcéra má 7 rokov a ani neviem co znamena slovo alkohol , ani z nealko Radlera nedostane