Prečo mi vadí minulosť?

18. jún 2022

Mám priateľku ktorá mala 21 ročný vzťah (4deti)kde ju je ex vymenil za mladšiu ženu ,,bez záväzkov,,kde je znovu on ako jej prvá láska
Na začiatku nášho vzťahu mi začala rozprávať všetko o svojom predošlom živote atď., tak popravde nechápem prečo žiarlim...Asi je to tým že moje predošlé vzťahy boli len jednostranne ,o ničom a nič také som v nich nezažil ako jej prvý muž s ktorým zažila všeličo možné atď... Proste poviem to na rovinu vždy som bol v predošlých vzťahoch len ten 3,4 pariaťel alebo väčšinou len posledná možnosť ako vždy... Čož mi vadí pretože s priateľkou mám dieťa...A nechápem prečo v predošlých vzťahoch má absolútne nezaujímala minulosť v mojich krátkodobých vzťahoch teraz už bývalých priateľiek a pri tejto mi to strašné vadí...

lrnka
18. jún 2022

Žena keď ma prvú ozajstnú ľasku vždy to bude pre ňu ta prvá a vždy bude naňho spominat ci v dobrom ci v zlom. Podľa toho čo píšeš, tak na neho nemá podla mna zle spomienky a MOZ o ho aj spomenie sem tam. Vždy bude prvý tak preto žiarlis a o to viac, ze mate spolu dieťa. S tm už nič nenarobis. Ber to tak ze môžeš byť jej posledný už.

ukulela
19. jún 2022

Kalendar ani poradie nezmenis, nemozes byt prvy,mozesbyt ten pravy. Ziarlit na to, co bolo a neda sa zmenit, je cesta do pekla. Mala som takeho. Je to des. Je fajn, ze si to uvedomujes, zapracujna tom. A uvedom si, ze pred 40kou, ciokolo, uz nezadanu pannu tazko najdes.

autor
19. jún 2022

@lrnka Kamarát (psychológ)mi na toto povedal že keďže mi to vadí že to nieje tá pravá pre mňa pretože vo svojej práci sa s týmto neraz stretol (s tým že priateľ(ka) začali tomu druhému vyčítať minulosť po krátkej dobe aj keď už mali spolu záväzok ako dieťa.
Medzi mnou a priateľkou je rozdiel 14 rokov mne je 31 a jej 45 a mal som aj ja vzťah (ktorý trval 8r.a s ktorého mám 14 ročnú dcéru,v mojom vzťahu to bolo skôr také z povinnosti a nie z lásky.Matka môjej dcéry bola alkoholička s ktorou sa nedalo ísť ani len na disco pri tých scénach na verejnosti čo mala atď. . Takže tam som zamilovaný nebol.

sense
19. jún 2022

Z 8 ročného vzťahu máš 14 r dcéru? A splodil si ju v 16?

h2
19. jún 2022

@sense Tiež ma prekvapilo, že má 31 a dcéra má 14. Ale nie to, že má 14 ročnú dcéru z 8 ročného vzťahu. Ide o to, pred koľkými rokmi bol vzťah. Nie, koľko trval. 14 ročnú dcéru môže mať aj z týždňového vzťahu.

h2
19. jún 2022

Autor, minulosť partnerky ti možno vadí preto, že to nebola ona, kto ukončil predošlý vzťah. Ale ona bola tá opustená a keby si jej manžel nenašiel inú, ešte by boli spolu. Tak možno cítiš, že pre ňu si len náhrada zaňho, záplata na ranu v jej srdci.

autor
19. jún 2022

@h2 Ako keby si mi čítala duše 🙈 Priateľka po rozvode mala 7 mesačný vzťah a potom stretla mňa.Stretli sme sa na zoznamke a už počas nášho chodenia mi niečo našepkávalo že toto nebude asi to práve orechové,len čo keď som nepočúval svoj vnútorný hlas ako aj v predošlých vzťahoch.Silou mocou som hľadal lásku 🙄 a nakoniec vždy len lekcia-sklamanie,a čo sa týka tohto vzťahu tak po ňom chcem rezignovať a ostať sám . Zisťujem že v tomto živote nie každému je dopriane stretnúť toho osudového partnera.A čo sa týka mojich krátkodobých vzťahov ,tam vždy to bolí rozvedené ženy a vždy o niečo staršie pretože nedokázal som si už ani neviem ako to nazvať či" pritiahnuť ,, rovesníčku ako ja

autor
19. jún 2022

@lrnka Niečo podobné mi povedal kolega v práci ktory je taktiež rozvedeny , síce už žije s niekým iným má aj ďalšie dieťa ,tak si myslím že toto platí aj na mužov ako som počul

h2
19. jún 2022

Tak ak môžem byť úprimná, vás vzťah nie je to pravé orechové podľa mňa preto, že je ona od teba o 14 rokov staršia a má z predošlého manželstva 4 deti. Pravdupovediac, veľmi sa čudujem, že si si s ňou vôbec začal.

autor
19. jún 2022

@h2 Zúfalý ľudia robia zúfalé činy 🙈

zmrzlinka2021
19. jún 2022

Inak, klobuk dole mat dieta so zenou, co ma uz 4 deti. Tiez si myslim, ze asi to nie je vhodna priatelka na vztah.

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
19. jún 2022

@retatka tak ake zase nech laskavo preberie zodpovednost. Pise, ze ma s nou dieta. Tiez to mlady nema celkom spocitane, 2 nemanzelske deti a neschopnost nadviazat dlhodobejsi vztah. Nepise, ze by mali problemy, len ze mu prekaza minulost. Zrejme hlada cestu, ako uniknut, aby si to sam pred sebou ospravedlnil. Co ak ho ona lubi a netusi, co on ma v hlave,? (Netvrdim, ze to tak musi byt, mohla ho aj ona vyuzit)

sense
19. jún 2022

@h2 ano môže, aj z one nightstand môže mať dieta

sense
19. jún 2022

A s touto priateľkou si ako dlho? Naco si si s nou robil dieťa keď nie je ta pravá

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nurielka
19. jún 2022

Hľadáš únik, preto riešiš minulosť. Sustred sa na prítomnosť, niečo ti vadí, tak si to so ženou vykomunikuj.

komplikovana
19. jún 2022

nemas absolutne moznost vratit minulost, tak nechapem preco sa v tom rypes. A tiez nechapem, preco porovnavas jej vztah s ex a vasim terajsim vztahom. Chces ho kopirovat ci ako? Co vlastne ta sklamalo, ked o tom pises. Aky si vy dvaja vztah vytvorite a budete budovat, tak taky bude. Pravidla si nastavujete sami, ake chcete ako sa vam hodia. Cize mate moznost prezit krasny vztah, zalezi iba na vas. A mozno ste neboli obaja uprimni od zaciatku voci sebe.

matullienka
19. jún 2022

Píšeš zúfalý ľudia robia zúfalé činy, tak si jej zo zúfalstva urobil dieťa? A zrazu ti vadí to čo bolo kedysi dávno? Keď si si s ňou začal tak ti to nevadilo ani veľký vekový rozdiel čo je medzi vami? A zrazu keď máš prebrať zodpovednosť tak máš problém. Za mňa si nevyzrete decko, ktoré nevie čo chce.

stanulienkat
19. jún 2022

Som myslela, ze len hlupe zeny si robia s kazdym priatelom dieta. Netusila som, ze su aj taki muzi. Inak aj ta zena by mohla mat trochu rozum. 4 deti, o 14 rokov starsia. To dnes uz ludia nerozmyslaju?

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asfodelka
19. jún 2022

Tak Ty si nacisto hrdina. Stretnes zenu so 4detmi, ulutosti sa Ti ze je sama. Tak jej nalozis 5-te dieta a opustis ju, lebo mala pred Tebou vztah 🤔 ta toto ne!
Chyba nie je v nej, chyba je v Tebe. Dava Ti ona dovod ziarlit, vycita Ti nieco? Ak Ti vadi jej minulost, staci veta - milacku, prosim uz nerozpravaj o svojom byvalom. Ak je normalna pochopi. Ale aj Ty pochop ze 21 rokov bol sucastou jej zivota a proste zazitky su s nim spojene. Chudak Tvoja partnerka.

julish
19. jún 2022

@asfodelka asi tak.

ukulela
19. jún 2022

@retatka nolebo mu uz dosl9, ze klofnut milfku so 4 detmi nie je ako skotacit s 20kou... hlada ospravedlnenie pre unik.

ilovecoffee
19. jún 2022

Biedak tvoja partnerka..akoze ona môže za to, že bola v manželstve 21 rokov a ze ju muž opustil kvôli inej? Myslím ze to bola pre ňu riadna podpasovka..ty si jej spravil piate dieťa a teraz jej chceš uštedrit ďalšiu ránu, lebo zrazu jej ty chudacik vycitas minulosť? Sa nad sebou zamysli

svetlanka111
19. jún 2022

@sense tiez mi to nejak nesedi😀😀

dolce_principessa
20. jún 2022

To naco je 31 rocnemu muzovi zena o 14r starsia a este so 4 detmi na krku ???😂 Malo bezdetnych zien beha po svete ??🤔

autor
20. jún 2022

@ukulela Keď sme spolu spali povedala že má v sebe teliesko že už viac detí nechce...A bolo to len 1x čo som šiel "naplno,, spolu sme si počas chodenia dohodli že budeme len kamaráti na výlety ,to je všetko... Zodpovednosť som prebrala čo sa týka nášho dieťaťa tak až tak hotova za ním nieje , samozrejme už to tak neprežíva keďže má 4 ,Preto som jej aj navrhol že ak by sme sa náhodou rozišli tak si malého beriem zo sebou a ona súhlasila..

dankanka
20. jún 2022

Fuha..ty o nej ozaj rozpravas iba ako o niekom s kym si, lebo neveris ze mas sancu aj na nieco lepsie a uz je tam predsa dieta.. nerob zavery v 31 rokoch ze ako budes zit do konca zivota. To nevies. Ukludni sa, spomal a netlac..

autor
21. jún 2022

@dankanka Nádeje si už nerobím, takže tak nejak