Prečo sú svokry také?

25. nov 2022

Žienky viete prečo sú svokry "také"? Mňa by to akože fakt zaujímalo.
S partnerom sme sa dali dokopy keď mal ďaleko po 35 takže už naozaj čas na rodinu si myslím. Pred materskou som pracovala na vysokej pozícii, predtým než sme spolu začali žiť mala som všetko zabezpečené svojou snahou, on mal zabezpečené tiež.
Takže sa považujem za pracovitu.
Varím, pečiem, upratujem. Takže myslím si že ani tu nieje chyba.
Máme spolu dieťa, o dieťa je ukážkovo postarané. S dieťaťom ani domácnostou som nikdy od nej ani od nikoho nežiadala pomoc, ani so starostlivosťou o ozaj veľký dvor, kopy ovocia, zeleniny atď. No i napriek tomu som v jej očiach neschopná, lebo pár jabĺčok zhnilo, pár orieškov nebolo pozbieraných. Robí mi zle, je nepríjemná, často vulgarna k mojej osobe. O vnúča záujem 0 bodov. Všetko čo urobím je zle, na hovno a X ďalších vecí. Partnerovi veľa ráz hovorila že sa má na mňa vykašľať a vrátiť sa k bývalej spred 10 rokov 🙈 dalo by sa tu hodiny písať o tom ako sa správa... mňa by však zaujímalo prečo sú tie svokry také? Často aj tu čítam že tie vzťahy sú hrozné. Zistili ste to niektorá niekedy? Prípadne ak sú tu aj svokry ktoré neznášajú partnerky synov, môžte mi na to prosím odpovedať? Ďakujem.

pribinak
25. nov 2022

Zobrala si si starého mládenca, ktorý bol slnkom ich života
Si pre nich zlodejka

1angelika
25. nov 2022

lebo sú zakomplexované. neveria si, vidia v neveste sokyňu a cítia sa menejcenné keď majú šikovnú nevestu, potrebujú hľadať chyby. Svokra, ktorá je vyrovnaná sama so sebou nemá potrebu deptať nevestu.

moonlight1210
25. nov 2022

To nie je o statuse “svokra”, to je o povahe cloveka.

A o fakte, ze vztah svokra-nevesta je vynuteny.
(Aj svokra-zat, aj svokor-nevesta, aj svokor-zat, aj svagor-…, atd.).

Tie dve by sa casto vzajomne v zivote dobrovolne nespriatelili, maximalne vzali na vedomie (ak by museli trebars v praci, ci ako susedy), keby ich nespojil ten muz.

Kedze dobrovolne by vzajomne ziaden kontakt nenadvazovali, ziadne konflikty by neexistovali.
Takto su, lebo vynutene su vo vztahu dve povahy, co k sebe nepasuju (+ sa vyskytne aj ziarlivost, atd.).

A to je cela pricina.

autor
25. nov 2022

Aby som to ešte doplnila, nemám mamu cca od 11 rokov (ako deti sa nás vzdala) takže sa to vlastne nemôžem opýtať jej. Ale zato mám najlepšieho otca na svete a musím povedať že s mojim partnerom majú super vzťah, keď sa nám narodilo babo docestoval z ďaleka len aby si s ním vypil, oslávil. Príde pomôcť, pokecat , často len tak vybehnú na pivko. Vidím že ocino ho ma rad a akceptuje ho ako môjho partnera...

moonlight1210
25. nov 2022

Lebo niektori ludia si sadnu, aj ked su takto nahodne zoznameni (cez tvoju osobu) a ini nie.

kvetinka75
25. nov 2022

a k bývalej sa ako chovala? Aby to nebolo tak, že mamičke nie je žiadna dobrá, ktorá je aktuálne s jej synom, lebo jej ho ,,kradne,,.

bublinka1426
25. nov 2022

podla mna lipnu na svojich synoch a nedopustia ze nejaka zena moze byt lepsia ako ony same. 🙈 ...my zeny sme od prirody take ze si podla mna moc neverime a ked vidime lepsie - ''zavidime''ci ''nevieme sa s tym vyrovnat'' ''moc riesime a porovnavame sa'' ====> mame castejsie pocit zakomplexovanosti nez muzi. ale samozrejme, zavisi od povahy. nechcela som urazit ziadnu zenu samozrejme ;)

autor
25. nov 2022

@kvetinka75 ešte v začiatkoch vzťahu mi partner vravel že ju k nej volala na kávu a súčasne aj jeho. Akože "jeeej nahodne sme sa tu stretli "
Takže k nej asi lepšie. Ale zas ona nemohla mať deti, bola taka prírodná že ani nohy oholiť ani nič, to partnerovi vadilo. Nebol s nou dlho, možno 8 mesiacov..

makakova
25. nov 2022

Žiarli na teba,citi v tebe konkurenciu, pretože si jwj ,, ukradla,, syna a si očividne asi sikovna žena

kvetinka75
25. nov 2022

autorka - ,,možno,, lepšie alebo lepšie až keď sa rozišli a našiel si teba. Len aby sa zbavil teba a potom by možno robila problémy aj jej. Len rozoštvať. Veľa je takých rodičov, čo si myslia, že pre ich dieťa nie je nikto dobrý. -Až keď sa rozídu a nájdu si niekoho druhého, tak začnú uprednostňovať toho, s kým sa rozišli.

andrejka1974
25. nov 2022

Prečo sú také,lebo si im zobrala podľa nich to najcennejšie moji svokrovci má nemuseli nikdy naše deti ignorovali a teraz svokor dal svokru do starobinca zbavil sa jej a žije si svoj milovaný život všetko ničí a opak moji rodičia sú s mojimi deťmi stále milujú ich navštevujeme sa stále a to bývame 10 minut od nás svokrovci 15 minut od nás ľudia to majú v povahe a nezmenia to

veronicka88
25. nov 2022

Vzala si jej syna....ja tej mojej jediného po troch dcérach,ale chvalabohu v 23🙈a tak sme sa naučili jedna druhú akceptovať. Ak to nejde tak ju ignoruje a hlavne si nepripúšťajú čo hovorí. Si dospelá.. neobhajujovat sa je veľký základ,aby ten druhý človek nevgcitil že o sebe pochybujes(aj vďaka nemu).drž sa máš partnera na svojej strane,ostáva sa s tým zmieriť a žiť svoj zivot

moonlight1210
25. nov 2022

Aka je svokra inak clovek?

Je vseobecne zla aj k druhym? Kazdeho len kritizuje? Je vulgarna aj k druhym? Nikto jej nie je dost dobry? Nikto ju ako cloveka nema rad?

Alebo je toto len vo vztahu k tebe?
(Skus na to pozriet nepredpojato: teda, ze ak ju nemas rada, tak cokolvek ine dobre robi, hladas za tym skryty umysel.).

autor
25. nov 2022

@moonlight1210 nieje veľmi príjemný človek. Správa sa tak "pohŕdajúco" alebo ako to nazvať.
Partnerov brat čakal s manželkou bábo, boli sme u nich na oslave ich staršieho a tam sa rozhodli oznámiť pohlavie a meno. A ona sa hneď do toho pustila že jej sa to meno nepáči, ona s takým menom pozná len kokotov a ak mu dajú také meno tak sú pridrbaní a ona im ho nikdy nepostráži.
K partnerovi je tiež dosť nepríjemná, výprava mu ako nič nedokázal, že ešte aj dom na p. Postavil a mal to urobiť inak atď.
Keď som raz bola so starkou kocikovat, ona nás stretla, rozcapila mi striešku na kočíku, bábo zobudila.
Ani bu ani mu. Tak reku budem za slušnú a začala som s predstavovaním. Starká toto je partnerova mama.. ona ma hneď zrušila že sa nebude zoznamovať, že ju moja rodina nezaujíma. Starká bola z toho smutná, predsa len žena ťažko po 70tke, vždy ku každému mila a úctiva a ona takto na ňu..
Je toho hrozne veľa 🙈

mamamasama
25. nov 2022

Nie všetky sú také. Moja je skvelá.

drzaopica
25. nov 2022

To je na diagnozu take spravanie ona nerespektuje asi nikoho.Ale je vseobecne pravidlo, ze svokry neznasaju nevesty a hlavne tie, ktore sa v detoch videli lepsie je mat nematerinsky typ svokry

marth16
25. nov 2022

Chcela som to napísať slušne ale nejde to 😁 tvoja svokra je p..a. mala som niečo podobné s babkou môjho syna. Prerušila som kontakt a už 6 rokov mám pokoj. Aj keď u mňa bolo možne prerušiť kontakt úplne, u teba to asi nepôjde tak sa ho snaž úplne minimalizovať.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
25. nov 2022

Tak potom je to o povahe. A s tym nic neurobis.
Len akceptovat a dohodnut sa s muzom, nakolko si ju budete do zivota pustat. Trebars len pri prilezitostiach.
Aj to trebars pozvat ju osobitne na oslavu narodenin (dietata napriklad) na hodinku-dve posediet. A potom urobit oslavu s ludmi a znamymi, kamaratmi dietata, ktorych tam naozaj chcete mat, aby vam to nekazila svojim pristupom.

Ale riesit, preco, zaco taka k tebe je,… nema zmysel. Ved vies, preco taka je k tebe. Lebo je taka k mnohym.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikka204
25. nov 2022

Uz ti tu odpovedali. Nevesta je konkurencia, ktora ohrozuje jej miesto kralovnej matky v rodine. A este ked mladsia, krajsia a schopnejsia. Moja je ziarivy priklad. Ma 2 synov a muza, ktori su zvyknuti skakat na kazde skrivenie ust. Vypocitavo neschopna nicoho, ani len varit. A do toho ja. Necudo, ze sa po mne vozila od zaciatku, len aby oslabila moje postavenie v rodine a upevnila to svoje. Trapilo ma to a fakt som sa snazila tie vztahy zlepsit. Raz som citala clanok od sexuologa, preco sa vyvinula menopauza. Inak by hrozilo, ze matky samcov vyzabijaju mladata ich samice (az v 75%). Naproti tomu matky samic nemali take sklony. Pre nich je to konkurencia. Cize je to uz zakodovane. Odvtedy som stopla akekolvek snahy zapacit sa a vyhybam sa jej, co to da.

alenka58
25. nov 2022

je to len o povahe človeka o ničom inom ja mám takého svokra ktorému nič nie je dobre a synovi - manželovi a mne to dáva najavo pri každom stretnutí, mysleli sme si že časom to bude lepšie ale nie je, často je na nás odkázaný lebo má vysoký vek ale rýpe stále, my máme dobré manželstvo a s manželom sme mu viac x povedali spoločne že nám ubližuje ale nič to nie je platné, treba sa voči tomu obrniť a ked ste spolu v pohode tak to zobrať ako fakt ktorý sa nikdy nezmení. My sme v jeho očiach obaja neschopní lebo nie sme ani jeden riaditeľ......atď.

orangiiina
25. nov 2022

Tiež mám všelijaku svokru. Jediné, čo ma drží pri živote je, že je ďaleko. Kým som neporodila ich prvé vnúča, mali sme pekný vzťah, ale ona je veľmi zaťažená na deti. Všetko, čo som urobila, bolo nesprávne a ona by to lepšie urobila. Ešte k tomu bol chlapec náročnejší, placlivejsi nespavec a nejedák. Ako prvomatka som bola tak vyčerpaná, že ked mi dieta trhala z ruk, že ona ho lepšie nakŕmi ako ja alebo ho ona ide uspať, ona by ho určite skor uspala, plakala som ako malá. Úplne ma zdeptala. Čakám druhe a už som podľa mna nad vecou. Ale vzťahy sa pokazili, ale je to matka mojhomuža a rešpektujem ju. Nehádam sa, potichu trpim. Podľa mna je to povahou a všimla som si, že sa veľmi porovnáva s druhými ženami. Dufam, že sa poučím z tejto skúsenosti a budem tolerantnou svokrou.

cacianka
25. nov 2022

Je to povaha, lebo hnusná nie je iba na teba ale aj k okoliu. Nielen preto že je svokra. A to ako sa zachovala so staršou, je už diagnóza.
Neviem ako ďaleko bývate od nej, ale v každom prípade si urob poriadok. Či s chlapom, či s ňou, lebo ak dovolíš , tak sa bude po tebe voziť a agresívne vystupovať čoraz viac, najme cez dieťa a na dieťa.

michaela412
25. nov 2022

Moja ja tiež miestami divná, časom som na to prišla, že je pod vplyvom svojej svokry. Ona bez tej svojej svokry neurobí nič. Spolu bývajú a na všetko sa jej pýta. Kde zasadiť to a to, čo budeme piecť na vianoce a takéto hlúposti. Išla si kúpiť nový stôl, ale musela zobrať aj svokru so sebou, lebo ona si nevie sama vybrať. Oni ju brali, že dievča z chudobnej rodiny chúďa nič nevie a všetko im hovorili ako to treba a postupne moja svokra nemá svoj názor, nevie si vyplniť papier na úrad. Na každú hlúposť potrebuje mňa, alebo môjho muža lebo ona nevie. Svokra má 60 rokov no babka jej rozkazuje akoby mala 20. Ja by som to nevedela zniesť. Ale zas keď som ja prišla do rodiny babka celkom rýchlo pochopila, že do mňa sa neoplatí starať, že mám svoj rozum.

cacianka
25. nov 2022

@orangiiina netrp, upratuj si vzťahy, eliminuj jej vplyv, nenechaj si dosrať život

katkine_terapie
25. nov 2022

Autorka: Dovod preco sa tak sprava nie je podstatny. Dospely vyzrety clovek sa vie vyrovnat s tym, ze jeho dieta je dospele a naslo si partnera/partneru, manzela/manzelku. Je načase začať sa správať asertívne a vymedziť ľuďom, ktorí sa k tebe nesprávajú slušne, hranice. Nie, k ľuďom, ktorí k nám nie sú slušní sa nemusíme stretávať, nemusíme s nimi komunikovať, nemusíme byť slušní (nemyslím, tým, vulgárne jej vynadať, skôr prestať brať na nich ohľad ako sa budú cítiť keď im niečo rázne poviem a podobne.)... Napríklad toto správanie bolo veľmi za hranicou slušnosti "Tak reku budem za slušnú a začala som s predstavovaním. Starká toto je partnerova mama.. ona ma hneď zrušila že sa nebude zoznamovať, že ju moja rodina nezaujíma." a mala naň dostať adekvátnu reakciu (neviem, ako si na to reagovala). Každopádne, často pri takýchto typoch pomôže iba striktná eliminácia kontaktu.

autor
25. nov 2022

@katkine_terapie kontakt sa snažím eliminovať čo najviac.
Nemám ja vôbec za potreby sa stretávať s nou , pre mňa je to jeden zlý človek ktorý mi veľa ublizoval a povedal veci ktoré sa nedajú odpustiť.
Pri popisovanej situacii som ostala stať ako obarena, s otvorenými ústami dokorán.
Starká zavrela striešku, zobrala mi kočík z rúk a povedala " tak dovidenia, ja so svojou vnučkou a pra vnučkou teda pokračujeme". Vďaka za ňu, lebo keby mi nazad nabehli mozgové závity už by som bola asi veeeelmi nepríjemná.

hope87
25. nov 2022

A co jej na toto spravanie hovoria jej synovia (tvoj muz a svagor)? Akoze, keby moja svokra takto reagovala na oznamenie mena a pohlavia, tak moj chlap by jej tak vynadal, ze az...a ja by som sa veru pridala. Ja respektujem starsich ale co je cez, to je cez. Pre mna je taketo spravanie neakceptovatelne. Taketo hulvátstvo 😠

orangiiina
25. nov 2022

@cacianka ťažko, keď raz ma niekto taku povahu, neprerobíš človeka. Muž a samotný svokor boli vždy na mojej strane, aj keď jej žalúdok vyčistili obaja, bola dobra tri dni a na štvrtý už sa vracala spat. Tam by len pomohlo nestretávat. A to nechcem, pretože svokor je úžasný človek a ona ako starka je skvelá a syn ju ma rad. Keď ma na mna nejaké poznámky, cestou domov sa postazujem mužovi, mojej mamine doma a vypúšťam z mysle a vidíme sa raz za 3 mesiace.